Įkraunama...
Įkraunama...

PICOS: jų pagrindai ir viršus

pica visada kepu namie, paprastut paprastute smile.gif visda per visa skarda
teslai reikia vieno pokeliu sausu mieliu, puse saukstelio druskos, puse saukstelio cukraus, stiklines pieno ir dvieju stikliniu miltu.
Truputi pieno pasildom, dedam i ji cukru ir sausas mieles, viska ismaisom ir paliekam kad suputotu, tada i dubeni pilu likusi piena ir miltus, po to mieles ir uzminkom tesla, iskociojam ir isklojam skarda. Nekildinam, tepam norima padaza ir dedam norimus ingridientus. Siuo atveju pas mane viskas buvo sudeta ant picos, kas liko po baliaus, na visokios mesytes ir t.t, kurios dazniausiai voliojasi po saldytuva ir niekas nenori ju valgyti.
Va foto:
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Mamkaa, kokia diiidele ir skani pica thumbup.gif
Atsakyti
Ką tik iškepiau picos papločius pagal kažkieno receptą tokį
„Itališkos icos padui:
350g miltų (galima ir truputį daugiau, kad neliptų)
200g vandens
3 šaukštai aliejaus
20g mielių
0,5 šaukštelio druskos
0,5 šaukštelio cukraus"
Gavosi labai trapūs padai, nors skonis tikrai geras. Gal dėlto, kad dėjau ekstra miltus. Be to, nors ir subadžiau, vistiek pūsles sumetė .
Atsakyti
Norėjau išsikepti be įdaro, kad vėliau vaikai pasiėmę paplotį patys galėtų užsidėt įdaro ir pasišildyt mikrobangėj. Bet lakštai labai kieti ir išsiraitę, kad bandant ant jų kažką tept-lūžta... Turbūt juos galima kepti tik kartu su įdaru? doh.gif
Gal kuri pasakytumėt minkštų padų receptą? aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(žolelė @ 2010 02 16, 15:47)
Ką tik iškepiau picos papločius pagal kažkieno receptą tokį
„Itališkos icos padui:
350g miltų (galima ir truputį daugiau, kad neliptų)
200g vandens
3 šaukštai aliejaus
20g mielių
0,5 šaukštelio druskos
0,5 šaukštelio cukraus"
Gavosi labai trapūs padai, nors skonis tikrai geras. Gal dėlto, kad dėjau ekstra miltus. Be to, nors ir subadžiau, vistiek pūsles sumetė .

o ar ragavote kada pica i namus (siauliuose),picerija ALMAVIDAS? bevalgant galima pirstelius nusikasti,mmm,o ir kaina superine thumbup.gif
Atsakyti
cia kas?reklama?
as vakar kepiau pica is to misinio kur parduotuvej buna(gavosi visa didele skarda thumbup.gif ),ant virsaus aptepiau-padazas maisytas su majonezu ir picos prieskoniais,toliau tarkuota desra,apkepinti pievagrybiai,marinuoti agurkai,pomidorai,svogunai,ir tokie pipirai ilgi marinuoti,db maxej akcija,ir jie ne astrus o kaip tik saldoki ir superini skoni duoda ir tarkuotas suris biggrin.gif visi labai gyre...tikrai skanu buvo
Atsakyti
QUOTE(pantheringa @ 2010 02 22, 22:01)
o ar ragavote kada pica i namus (siauliuose),picerija ALMAVIDAS? bevalgant galima pirstelius nusikasti,mmm,o ir kaina superine thumbup.gif

reklamai cia ne vieta schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
O kur moderatoriai- trint lauk reklamas.
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2010 02 16, 10:34)
pica visada kepu namie, paprastut paprastute smile.gif visda per visa skarda
teslai reikia vieno pokeliu sausu mieliu, puse saukstelio druskos, puse saukstelio cukraus, stiklines pieno ir dvieju stikliniu miltu.
Truputi pieno pasildom, dedam i ji cukru ir sausas mieles, viska ismaisom ir paliekam kad suputotu, tada i dubeni pilu likusi piena ir miltus, po to mieles ir uzminkom tesla, iskociojam ir isklojam skarda. Nekildinam, tepam norima padaza ir dedam norimus ingridientus. Siuo atveju pas mane viskas buvo sudeta ant picos, kas liko po baliaus, na visokios mesytes ir t.t, kurios dazniausiai voliojasi po saldytuva ir niekas nenori ju valgyti.

O kiek laiko kepti? smile.gif Ir padas panašu iš nuotraukų nesigauna labai plonas, kietas, traškus, bet ir ne "bulka"? ax.gif
Atsakyti
Man nepatinka tie mieliniai pagrindai schmoll.gif Galiu pasiulyt labai paprasta ir labai skanu picos su farsu recepta, kuri suzinojau is drauges. Isejo suoer skani, labai plonas minkstas padas. Virsu aisku galima bet koki, as dariau taip:

Pica su farsu Surasau viska smulkiai ax.gif

Pagrindui:
1 kiausinis
3 saukstai grietines ( turejau mazai, tai pusiau su kefyru maisiau)
miltai
truputi druskos

Ant virsaus deti:
500 g farso
svogunu
raudonos paprikos
virtu grybu
marinuotu agurku
fermentinio surio apie 300 g
majonezo kokie 3 saukstai
pomidoru padazo kokie 3- 4 saukstai
picos prieskoniu
( galima deti prie farso ko tik norit)

Kiausini isplakti, sumaisyti su grietine, druskyte. Miltu deti tiek, kad galima butu lengvai iskocioti, kad neliptu, tokia gan kietoka. Padeti tesla 15 minuciu i saldytuva.
I ta tarpa farsa sumaisyti su megstamais prieskoniais ir svogunais. Supjaustyti grybus, paprika, grezineliais marinuotus agurkus, sutarkuoti suri.
Tesla plonai iskocioti, ikloti i aliejum patepta ir miltais pabarstyta skarda. ( man isejo tokia nemaza skardele) Tada istepti visa pagrinda majonezu, sumaisytu su pomidoru padazu. Deti farsa, ant virsaus visus kitus priedus, galiausiai sutarkuota suri.
Kepti 180-200 laipsniu temp apie 20-25 min ( kol suris graziai parus).
Jau iskepusia apibarstyti picos priekoniais.
Na labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(gruodelt @ 2010 02 01, 22:26)
Sveikutes
zaviuosi tomis kurios netingi kepti pica, nors ir atrodo taip paprasta nesigauna man kaip picerijose. Buvau siandien sveciuose ir gana nustebino picos is pizzart  ar kaip ten lietuviskai.... picumenas. Seimynines picos tik kazkur biski daugiau nei15 lt ( nzn tixliai nes ne pati mokejau) smile.gif  Nzn ar bandyciau konuruoti kepant, bet cia mano turbut trukumas blush2.gif

kaip tik siandien uzsisakiau pabandyti Salsa pica, atveze kaip ir zadejo per valanda, seimynines picos man vienam pavalgyti neuzteko. Komponentu mazai, pica jau atsalusi. Gal kaip 15lt. kainuojanti nieko, bet triju mambo vaikisku picu po 2.99 man buna jau iki kaklo, o cia seimynine uz 15lt. nelabai pavalges likau.
Atsakyti
Kepiau čia neseniai perlenktą picą, kuriai davė 10 balų biggrin.gif .. Nesigavo tešlą unsure.gif .... arba per daug miltų arba kaltos mielės. Pagal receptą dėjau sausas, bet kitąkart "šlapias" dėčiau...
Atsakyti