Ačiū
Pas mane gaunasi storesnis, nemėgstu popierinio
Niekaip neprisiruosiu pagal koki recepta uzminkyt picai tesla .kepem is gatavos saldytos teslos,siaip pa tiko http://img686.images...0/dsc03809v.jpg
QUOTE(Tanite @ 2010 01 29, 14:11)
kaip tik sia savaite buvo lino laida, kur pica kepe, tai ten ir minejo, kad riektu kelioms minutems tesla ikist i orkaite pakept. tik gal tai aktualiau kai padaas storesnis kiek buna nei keli mm. siaip kaip argumentas buvo toks, kad namuose neturim tokiu krosneliu, kokios picerijose yra.
As visada tesla pirma ikisu ir pakepa ji, kol viska supjaustau ka ant virsaus desiu
Sveikutes
zaviuosi tomis kurios netingi kepti pica, nors ir atrodo taip paprasta nesigauna man kaip picerijose. Buvau siandien sveciuose ir gana nustebino picos is pizzart ar kaip ten lietuviskai.... picumenas. Seimynines picos tik kazkur biski daugiau nei15 lt ( nzn tixliai nes ne pati mokejau) Nzn ar bandyciau konuruoti kepant, bet cia mano turbut trukumas
zaviuosi tomis kurios netingi kepti pica, nors ir atrodo taip paprasta nesigauna man kaip picerijose. Buvau siandien sveciuose ir gana nustebino picos is pizzart ar kaip ten lietuviskai.... picumenas. Seimynines picos tik kazkur biski daugiau nei15 lt ( nzn tixliai nes ne pati mokejau) Nzn ar bandyciau konuruoti kepant, bet cia mano turbut trukumas
tikrai neblogai gaunasi padas is malsenos miltu misinio picai,
kai tingiu nusiperku ir gatavu (tik daznai dar per puse perpjaunu, nes tie stori 'batonai' man nepatinka), o kad neuzdziutu kepant, i forma arba po skarda dubenely kokiam, vandens ipilu
kartais pati darau savo visa pagrinda, su mielem ir t.t., na viskas skanu, svarbu kad nebutu nei zalias padas, nei perskrudes, o dar patepus majonezu helmans su kecupu, prieskoniniu zoleliu pabarscius, gausis skonis kokio tik nori.
megstu picas daryti, svajoju apie ta akmeni picoms kepti namie, gal kada...
o siaip pries dedant produktus, pada apkepti pries tai reiketu.
su virsum eksperimentuoju bet kaip, visada buna skanu galima naudoti sonine, farsa, kepsnius, vistiena, na bet ka. plius pomidoriukai, svogunai, agurkeliai, butinai prieskoniukai, dziovintu grybuku idedu daznai.na kaip tik sirdis leidzia, apskritai tai atsiverskit internetini puslapi bet kurios picerijos, primeskit sudeti kokia raso ir lipdikyt bet ka, remixus darykit.
beje, del surio-fermentinio niekad nenaudoju, nes skoni sugadina visa mocarela man labai patinka, dar reiks su fetos pabandyti sakiau kada. ai ir dar kai kada i sonus dedu surio, irgi fainai, ivairove vis
kai tingiu nusiperku ir gatavu (tik daznai dar per puse perpjaunu, nes tie stori 'batonai' man nepatinka), o kad neuzdziutu kepant, i forma arba po skarda dubenely kokiam, vandens ipilu
kartais pati darau savo visa pagrinda, su mielem ir t.t., na viskas skanu, svarbu kad nebutu nei zalias padas, nei perskrudes, o dar patepus majonezu helmans su kecupu, prieskoniniu zoleliu pabarscius, gausis skonis kokio tik nori.
megstu picas daryti, svajoju apie ta akmeni picoms kepti namie, gal kada...
o siaip pries dedant produktus, pada apkepti pries tai reiketu.
su virsum eksperimentuoju bet kaip, visada buna skanu galima naudoti sonine, farsa, kepsnius, vistiena, na bet ka. plius pomidoriukai, svogunai, agurkeliai, butinai prieskoniukai, dziovintu grybuku idedu daznai.na kaip tik sirdis leidzia, apskritai tai atsiverskit internetini puslapi bet kurios picerijos, primeskit sudeti kokia raso ir lipdikyt bet ka, remixus darykit.
beje, del surio-fermentinio niekad nenaudoju, nes skoni sugadina visa mocarela man labai patinka, dar reiks su fetos pabandyti sakiau kada. ai ir dar kai kada i sonus dedu surio, irgi fainai, ivairove vis
QUOTE(etamo21 @ 2010 02 07, 17:52)
apskritai tai atsiverskit internetini puslapi bet kurios picerijos, primeskit sudeti kokia raso ir lipdikyt bet ka, remixus darykit.
As daznai ir i picerijas uzeinu, pasiziuret sudeties Nes turiu tokiu draugu, kurie priprate valgyt tik pirktines picas ir atseit kitokiu ir nenoriu ragaut. Tai pasako pavadinima, pasiziuriu kas ieina ir padarau namini varianta
QUOTE(Masiania* @ 2010 02 07, 19:21)
As daznai ir i picerijas uzeinu, pasiziuret sudeties Nes turiu tokiu draugu, kurie priprate valgyt tik pirktines picas ir atseit kitokiu ir nenoriu ragaut. Tai pasako pavadinima, pasiziuriu kas ieina ir padarau namini varianta
ai man uztenka intere meniu atsiversti,bet siaip geras budas,as irgi taip darau, minciu saudausi
kas liecia namines/piceriju picas, tai sakau man didelis minusas tas storas batoninis padas ir kai fermentini suri deda, fe reikia ismones, atidumo ir noro svarbiausia-gausis ohoho kokia 'picerijine'
QUOTE(etamo21 @ 2010 02 07, 18:25)
ai man uztenka intere meniu atsiversti,bet siaip geras budas,as irgi taip darau, minciu saudausi
kas liecia namines/piceriju picas, tai sakau man didelis minusas tas storas batoninis padas ir kai fermentini suri deda, fe reikia ismones, atidumo ir noro svarbiausia-gausis ohoho kokia 'picerijine'
kas liecia namines/piceriju picas, tai sakau man didelis minusas tas storas batoninis padas ir kai fermentini suri deda, fe reikia ismones, atidumo ir noro svarbiausia-gausis ohoho kokia 'picerijine'
Kazkaip visada tesla padui darau arba blogiausiu atveju su lavasu darau, tai niekad nebuna storapadziu picu pas mane Nemegstu as kazkaip kai labai daug teslos
QUOTE(gabani @ 2010 01 29, 18:28)
Niekaip neprisiruosiu pagal koki recepta uzminkyt picai tesla .kepem is gatavos saldytos teslos,siaip pa tiko http://img686.images...0/dsc03809v.jpg
kaip skaniai atrodo .reiks pamegint is tokios teslos
QUOTE(Povila$ @ 2009 08 09, 12:42)
Pas mane gaunasi kaip picerijoj, vienai picai būtų: 100ml šilto vandens, arb.š. cukraus, žiupsnis druskos, truputį mielių, aliejaus pora valg.š. ir miltų kol tešla susiminko Svarbiausia minkant tešlą nepridėti per daug miltų, geriau nuolat patrinti stalą aliejumi kol tešla nebelips ir minkyti reikai labai ilgai. Tada padėti truputį pakilti. Įdėti į šaldytuvą, kad atšaltų ir vėl perminkyti ir tada jau tampyti. Labai svarbu, kad tešla po pakildinimo būtų pabuvus šaldytuve, nes tada ji geriau tamposi. Atrodo viskas...
pasinaudojau jūsų patarimais, kad tešlą reikia palaikyti šaldytuve ir tikrai gavosi gera tešla, gerai tampėsi, net kočėlo nereikėjo
Papildyta:
[quote=simeja,2005 03 07, 10:17]
As tai kepu tokia pica:
Pakelis varskes
1 kiausinis
1 valg.s. aliejaus
1 arb saukstelis nugesintos sodos rugstyje
apie 250 g miltu
Kai pirmą kartą pabandžiau šitą tešlą gavosi viskas liuks. Niekas nesuprato, kad picos padas su varške. Na o antras kartas nepavyko, turbūt per karštoj orkaitėj kepiau (įkaitinau iki 200), nes sužmeko ir per daug apskriudo
QUOTE(eda.dita @ 2010 01 20, 21:45)
Siandiena dariau Calzone pica (Perlenktoji), tai visi liko suzaveti.
Nors drauge sake nerasyti i foruma - dalinuosi siuo receptu su jumis, juk negaila
Teslai reikes:
300 ml. silto pieno
80 g. sviesto ar margarino
2 saukstu cukraus
ziupsnio druskos
7 g. sausu mieliu (1 sausu mieliu pakelis, kuris atstoja 35-40 g. paprastuju mieliu)
Savaiminio kilimo miltu - apie 600 - 700 g. (dedant paprastu miltu, iberkite siek tiek kepimo milteliu)
(Tiesiog ziuriu pagal tesla, kai minkau, kad ji neliptu prie ranku ir sieneliu ir butu tokia minkstute).
Silta piena, silta sviesta (galima islydyti), cukru, druska ir mieles ismaisyti ir palaipsniui dedant miltus - maisyti, veliau minkyti. Minkykite apie 5-7 min., nuolat lankstant, patapsnojant, kad tesla butu tokia minksta, neliptu prie ranku. Tuomet tesla aptepti aliejumi ir deti i inda, kuri istatyti siltai (i garo vonele), kildinti apie 2 val.
Po 2 val. tesla perminkyti ir vel deti i ta pati inda, kol pasiruosite priedus.
I vidu galite deti visko, ka tik megstate, bet svarbiausia yra pomidorai savo sultyse (indeliuose) be luobeles. Juos sutrinkite, pasudykite, pridekite pipiru ar kokiu megiamu prieskoniu. Susipjaustykite grybus, virta vistiena ar pieniskas desreles, alyvuoges ar/ir svogunus ir t.t., zodziu viska, ka desite vidun. Susitarkuokite suri.
Skardas pabarstykite miltais.Tesla isdalinkite i keleta (as padalinu i 6-8) lygius gabaliukus. Kiekviena gabaliuka iskociokite apie 0,5 cm storio paplotelius. Viduri istepkite trintais pomidorais (palikite apie 1 cm. nuo krastu), berkite suri, dekite vistiena, grybus, alyvuoges, svogunus ir t.t., tada lenkite pica pusiau ir suspaudus krastus susukite virvele (jei nemokate, tai prispauskite krasta sakute). Sudekite picas i skardas ir dekite i iki 200 laipsniu ikaitusia orkaite. 5 min. kepkite 200 laipsniu orkaiteje ir apie 15 min. 190 lsipsniu orkaiteje. Bet patarciau priziureti - jei matysite, kad per daug tamseja pavirsius - nuleiskite picas zemiau ir sumazinkite karsti iki 180. Jei nekepa, pailginkite kepimo laika. Mat kepimas labai priklauso nuo orkaites tipo.
Svarbus momentai: kad mieles gerai kiltu, negalima ju deti i salta piena ir negalima deti i per karsta piena, kad neuzsiplikytu. Cukrus taip pat skatina ju rugima:) Aliejumi apteptas teslos pavirsius nesudzius.
Naudokite gero glitimo miltus - auksciausios rusies.
Skanaus
Nors drauge sake nerasyti i foruma - dalinuosi siuo receptu su jumis, juk negaila
Teslai reikes:
300 ml. silto pieno
80 g. sviesto ar margarino
2 saukstu cukraus
ziupsnio druskos
7 g. sausu mieliu (1 sausu mieliu pakelis, kuris atstoja 35-40 g. paprastuju mieliu)
Savaiminio kilimo miltu - apie 600 - 700 g. (dedant paprastu miltu, iberkite siek tiek kepimo milteliu)
(Tiesiog ziuriu pagal tesla, kai minkau, kad ji neliptu prie ranku ir sieneliu ir butu tokia minkstute).
Silta piena, silta sviesta (galima islydyti), cukru, druska ir mieles ismaisyti ir palaipsniui dedant miltus - maisyti, veliau minkyti. Minkykite apie 5-7 min., nuolat lankstant, patapsnojant, kad tesla butu tokia minksta, neliptu prie ranku. Tuomet tesla aptepti aliejumi ir deti i inda, kuri istatyti siltai (i garo vonele), kildinti apie 2 val.
Po 2 val. tesla perminkyti ir vel deti i ta pati inda, kol pasiruosite priedus.
I vidu galite deti visko, ka tik megstate, bet svarbiausia yra pomidorai savo sultyse (indeliuose) be luobeles. Juos sutrinkite, pasudykite, pridekite pipiru ar kokiu megiamu prieskoniu. Susipjaustykite grybus, virta vistiena ar pieniskas desreles, alyvuoges ar/ir svogunus ir t.t., zodziu viska, ka desite vidun. Susitarkuokite suri.
Skardas pabarstykite miltais.Tesla isdalinkite i keleta (as padalinu i 6-8) lygius gabaliukus. Kiekviena gabaliuka iskociokite apie 0,5 cm storio paplotelius. Viduri istepkite trintais pomidorais (palikite apie 1 cm. nuo krastu), berkite suri, dekite vistiena, grybus, alyvuoges, svogunus ir t.t., tada lenkite pica pusiau ir suspaudus krastus susukite virvele (jei nemokate, tai prispauskite krasta sakute). Sudekite picas i skardas ir dekite i iki 200 laipsniu ikaitusia orkaite. 5 min. kepkite 200 laipsniu orkaiteje ir apie 15 min. 190 lsipsniu orkaiteje. Bet patarciau priziureti - jei matysite, kad per daug tamseja pavirsius - nuleiskite picas zemiau ir sumazinkite karsti iki 180. Jei nekepa, pailginkite kepimo laika. Mat kepimas labai priklauso nuo orkaites tipo.
Svarbus momentai: kad mieles gerai kiltu, negalima ju deti i salta piena ir negalima deti i per karsta piena, kad neuzsiplikytu. Cukrus taip pat skatina ju rugima:) Aliejumi apteptas teslos pavirsius nesudzius.
Naudokite gero glitimo miltus - auksciausios rusies.
Skanaus
Gaminau šiandien tris perlenktas picas, pagal šį receptą. Rekomenduoju Nes ir skonis, ir minkštumas, ir šiek tiek trapumo, viskas 10 balų