Aš dirbau picų kepėja ir galiu pasakyt, kad namų salygomis visai nereikia kombaino picoms kočiot šiek tiek prakočioji su kočėlu ir tada rankomis ant stalo (ar kito pagrindo) išsuki iki reikiamo plonumo Jei reikia dar rankomis pratampyt galima
http://tv.delfi.lt/video/tswxAFGA/ pamokėlė kaip išsikepti picą
QUOTE(Linutelia @ 2009 10 08, 19:28)
Picos pagrindą darau iš Malsenos mišinio, skirto picai, niu liux gaunasi
a mum nepatiko is to misinio bet kaip sako del skonio nesigincijama .reiks pamegint paciai kada pagal koki recepta uzminkyt picos pada
Siandiena dariau Calzone pica (Perlenktoji), tai visi liko suzaveti.
Nors drauge sake nerasyti i foruma - dalinuosi siuo receptu su jumis, juk negaila
Teslai reikes:
300 ml. silto pieno
80 g. sviesto ar margarino
2 saukstu cukraus
ziupsnio druskos
7 g. sausu mieliu (1 sausu mieliu pakelis, kuris atstoja 35-40 g. paprastuju mieliu)
Savaiminio kilimo miltu - apie 600 - 700 g. (dedant paprastu miltu, iberkite siek tiek kepimo milteliu)
(Tiesiog ziuriu pagal tesla, kai minkau, kad ji neliptu prie ranku ir sieneliu ir butu tokia minkstute).
Silta piena, silta sviesta (galima islydyti), cukru, druska ir mieles ismaisyti ir palaipsniui dedant miltus - maisyti, veliau minkyti. Minkykite apie 5-7 min., nuolat lankstant, patapsnojant, kad tesla butu tokia minksta, neliptu prie ranku. Tuomet tesla aptepti aliejumi ir deti i inda, kuri istatyti siltai (i garo vonele), kildinti apie 2 val.
Po 2 val. tesla perminkyti ir vel deti i ta pati inda, kol pasiruosite priedus.
I vidu galite deti visko, ka tik megstate, bet svarbiausia yra pomidorai savo sultyse (indeliuose) be luobeles. Juos sutrinkite, pasudykite, pridekite pipiru ar kokiu megiamu prieskoniu. Susipjaustykite grybus, virta vistiena ar pieniskas desreles, alyvuoges ar/ir svogunus ir t.t., zodziu viska, ka desite vidun. Susitarkuokite suri.
Skardas pabarstykite miltais.Tesla isdalinkite i keleta (as padalinu i 6-8) lygius gabaliukus. Kiekviena gabaliuka iskociokite apie 0,5 cm storio paplotelius. Viduri istepkite trintais pomidorais (palikite apie 1 cm. nuo krastu), berkite suri, dekite vistiena, grybus, alyvuoges, svogunus ir t.t., tada lenkite pica pusiau ir suspaudus krastus susukite virvele (jei nemokate, tai prispauskite krasta sakute). Sudekite picas i skardas ir dekite i iki 200 laipsniu ikaitusia orkaite. 5 min. kepkite 200 laipsniu orkaiteje ir apie 15 min. 190 lsipsniu orkaiteje. Bet patarciau priziureti - jei matysite, kad per daug tamseja pavirsius - nuleiskite picas zemiau ir sumazinkite karsti iki 180. Jei nekepa, pailginkite kepimo laika. Mat kepimas labai priklauso nuo orkaites tipo.
Svarbus momentai: kad mieles gerai kiltu, negalima ju deti i salta piena ir negalima deti i per karsta piena, kad neuzsiplikytu. Cukrus taip pat skatina ju rugima:) Aliejumi apteptas teslos pavirsius nesudzius.
Naudokite gero glitimo miltus - auksciausios rusies.
Skanaus
Nors drauge sake nerasyti i foruma - dalinuosi siuo receptu su jumis, juk negaila
Teslai reikes:
300 ml. silto pieno
80 g. sviesto ar margarino
2 saukstu cukraus
ziupsnio druskos
7 g. sausu mieliu (1 sausu mieliu pakelis, kuris atstoja 35-40 g. paprastuju mieliu)
Savaiminio kilimo miltu - apie 600 - 700 g. (dedant paprastu miltu, iberkite siek tiek kepimo milteliu)
(Tiesiog ziuriu pagal tesla, kai minkau, kad ji neliptu prie ranku ir sieneliu ir butu tokia minkstute).
Silta piena, silta sviesta (galima islydyti), cukru, druska ir mieles ismaisyti ir palaipsniui dedant miltus - maisyti, veliau minkyti. Minkykite apie 5-7 min., nuolat lankstant, patapsnojant, kad tesla butu tokia minksta, neliptu prie ranku. Tuomet tesla aptepti aliejumi ir deti i inda, kuri istatyti siltai (i garo vonele), kildinti apie 2 val.
Po 2 val. tesla perminkyti ir vel deti i ta pati inda, kol pasiruosite priedus.
I vidu galite deti visko, ka tik megstate, bet svarbiausia yra pomidorai savo sultyse (indeliuose) be luobeles. Juos sutrinkite, pasudykite, pridekite pipiru ar kokiu megiamu prieskoniu. Susipjaustykite grybus, virta vistiena ar pieniskas desreles, alyvuoges ar/ir svogunus ir t.t., zodziu viska, ka desite vidun. Susitarkuokite suri.
Skardas pabarstykite miltais.Tesla isdalinkite i keleta (as padalinu i 6-8) lygius gabaliukus. Kiekviena gabaliuka iskociokite apie 0,5 cm storio paplotelius. Viduri istepkite trintais pomidorais (palikite apie 1 cm. nuo krastu), berkite suri, dekite vistiena, grybus, alyvuoges, svogunus ir t.t., tada lenkite pica pusiau ir suspaudus krastus susukite virvele (jei nemokate, tai prispauskite krasta sakute). Sudekite picas i skardas ir dekite i iki 200 laipsniu ikaitusia orkaite. 5 min. kepkite 200 laipsniu orkaiteje ir apie 15 min. 190 lsipsniu orkaiteje. Bet patarciau priziureti - jei matysite, kad per daug tamseja pavirsius - nuleiskite picas zemiau ir sumazinkite karsti iki 180. Jei nekepa, pailginkite kepimo laika. Mat kepimas labai priklauso nuo orkaites tipo.
Svarbus momentai: kad mieles gerai kiltu, negalima ju deti i salta piena ir negalima deti i per karsta piena, kad neuzsiplikytu. Cukrus taip pat skatina ju rugima:) Aliejumi apteptas teslos pavirsius nesudzius.
Naudokite gero glitimo miltus - auksciausios rusies.
Skanaus
o as siandien dariau pagal Sonatinos Mociutes mieleine tesla ,dariau picos paploti ir bandeles,tai gavosi pica ant sausainio ant tikro trapaus sausainio skanu aisku,bet tikejaus visai ne to
Kazi kodel man taip isejo,o taip mergyte mano norejo bandeles su desrele,sako ka cia iskepei
http://www.supermama...p;#entry5900285
Kazi kodel man taip isejo,o taip mergyte mano norejo bandeles su desrele,sako ka cia iskepei
http://www.supermama...p;#entry5900285
QUOTE(Koruklu @ 2009 01 30, 10:56)
Vakar as kepiau tris picas arba kaip sakant tris viename. Padui naujau:
1 pakeli sausu mieliu, 1 st silto vandens, 1 arb.sauksteli cukraus ir druskos. Palikti pusvalandziui, kad mieles aktyvuotusi.
2 stiklines miltu, 2 saukstus aliejaus ir mieliu misini sumaisyti ir minkyti, jei lips prie ranku ideti dar siek tiek miltu, bet ne daugiau nei puse stiklines miltu! Palikti tesla pakilti apie 1 val.
1 pakeli sausu mieliu, 1 st silto vandens, 1 arb.sauksteli cukraus ir druskos. Palikti pusvalandziui, kad mieles aktyvuotusi.
2 stiklines miltu, 2 saukstus aliejaus ir mieliu misini sumaisyti ir minkyti, jei lips prie ranku ideti dar siek tiek miltu, bet ne daugiau nei puse stiklines miltu! Palikti tesla pakilti apie 1 val.
pagal šitą kepiau padą 3gavosi, tai viena - dariau su pomidoru padazu, misko grybais ri suriu, antrą- pomidorų padažas, grietinė, grybai , dešra, marinuoti agurkėliai ir sūris, ir trečia - su baltu padažu - tai tik dešra, agurkai, alyvuogės ir sūris. Į padažą daug česnako prispaudžiau, picos prieskonių ir baziliko. Niam skanu
QUOTE(mickute7 @ 2010 01 26, 12:58)
pagal šitą kepiau padą
Ir atrodo skaniai Nestoras padas isejo, kiek iziuriu?
Ar jūs tešlą nekepet prieš uždėdami ingredientus? Nekepiau niekad, nu bet šįsyk jautėsi žalia tešla Kažkaip anksčiau lyg nesijausdavo.
QUOTE(Masiania* @ 2010 01 26, 16:12)
Ir atrodo skaniai Nestoras padas isejo, kiek iziuriu?
Nestoras toks traškus liuks gavosi taip senai buvau kepus, tai nors sočiai prisikapojau
QUOTE(mickute7 @ 2010 01 26, 20:24)
Nestoras toks traškus liuks gavosi taip senai buvau kepus, tai nors sočiai prisikapojau
Reikes isbandyt Kaip tik megstu nestorus ir traskius
QUOTE(Vaidullka @ 2010 01 26, 17:34)
Ar jūs tešlą nekepet prieš uždėdami ingredientus? Nekepiau niekad, nu bet šįsyk jautėsi žalia tešla Kažkaip anksčiau lyg nesijausdavo.
kaip tik sia savaite buvo lino laida, kur pica kepe, tai ten ir minejo, kad riektu kelioms minutems tesla ikist i orkaite pakept. tik gal tai aktualiau kai padaas storesnis kiek buna nei keli mm. siaip kaip argumentas buvo toks, kad namuose neturim tokiu krosneliu, kokios picerijose yra.