[quote=Erendira,2009 09 16, 12:00]
Matau, čia daug diskusijų dėl picos pagrindo. Visad tešlą gaminu iš Malsenos mišinio ir pastebėjau, kad kepant trumpiau karštesnėje orkaitėje jis gaunasi traškus, o ilgiau ne tokioje karštoje - minkštesnis. Taip galiu įtikt namiškių skoniams
O as pavyzdziui pagrinda pati pasidarau, net nepirku jokiu misinius pec. picoms ir pan..
Darau taip, paimu du kiausinius, su druska ir pienu ir truputi aliejaus ismaisau, tada miltu ant ju uzberiu sausu mieliu 50 g. pakele..viskas isminkau, padarau tesla, aplieku valandia pabuti..
ir stai tau tesla..
kuo puikiausiai..
vakar dra grizus namiskaims iskepiau pica..tai labai tokai traski lengav gavosi..
tikrai namiskiai neisskundzia
sveikutes picu megejos,ir kepejos noreciau paklausti,ar kas bandet kepti,pica tokiu budu....viska sudedi ant picos pado,ir susukus i vyniotini,supjaustyti,ir kepti mazais gabaliukais, kazkur buvau skaicius,bet nerandu kur pas mus cia vadinasi,picu sniuriukai,
QUOTE(Suisse @ 2009 09 17, 12:45)
ant ju uzberiu sausu mieliu 50 g.
Kiek? 1ame sausu mieliu pakelyje yra 7g ir ju pakanka pilnai, o jus 50g?
QUOTE(KibirVibir @ 2009 09 17, 20:43)
Kiek? 1ame sausu mieliu pakelyje yra 7g ir ju pakanka pilnai, o jus 50g?
man atrodo cia klaida gal turejo galvoj 5g?...
QUOTE(Evelincik @ 2009 09 07, 07:10)
Nemanau,kad jie pabuvoje picu krosnelej isliktu zali ir grazus,tiesiog uzdeda sviezius ant jau iskeptos picos ir jie kazkiek susila nuo pacios picos
paskaitinejau ir uzsimaniau siaubinagai picos, lekiu i parduotuve kepsiu pica su kumpiu , mazorela ir baziliku
QUOTE(KibirVibir @ 2009 09 17, 20:43)
Kiek? 1ame sausu mieliu pakelyje yra 7g ir ju pakanka pilnai, o jus 50g?
oij 7 gr/..
Papildyta:
QUOTE(Reff @ 2009 09 18, 12:17)
man atrodo cia klaida gal turejo galvoj 5g?...
Teisingai 5 gr...supainiojau..man daznai taip buna
Picos pagrindą darau iš Malsenos mišinio, skirto picai, niu liux gaunasi
man ( ir mano seiminelei) l. patinka picos su sluoksniuotos (gatavos) teslos pagrindu....idaras g.b l. ivairus
perku dazniausiai tesla geltonos sp.pakelyje. Teslos lapus supjaustau i dvi dalis? patepu Kedainiu padazu su bazilikais, po to dedu desros gabaliiukus, marinuotus agurkus arba alyvuoges, pomidorus, suri.....gaunasi l. skaniai
perku dazniausiai tesla geltonos sp.pakelyje. Teslos lapus supjaustau i dvi dalis? patepu Kedainiu padazu su bazilikais, po to dedu desros gabaliiukus, marinuotus agurkus arba alyvuoges, pomidorus, suri.....gaunasi l. skaniai
Aš tai picos padui naudoju sluoksniuotą tešlą (mėlynam pakely būna). Tiesiog pakloju ant skardos kepimo popierių. ant viršaus sluoksnuota tešlą. Paskui patepu pomidorų padažo ir majonezo mišiniu ir ant viršaus dedu visokias daržoves ir kitas sudedamasias dalis Galiausiai viską apibarstau picos prieskoniais ir užtarkuoju sūriu. Būna skanu.
as picos pagrinda visada pirmiausiai istepu lydytu sureliu, po to tik keciupu - man tada labai skanus tas padas gaunasi - is virsaus minkstas, is apacios traskus
QUOTE(Vaizele @ 2009 09 07, 00:16)
Šiandien kepiau pagal receptą tipo tikrą itališką picą, kur ant viršaus reikia uždėti šviežių baziliko lapų. Iškepus tie lapai atrodė tiesiog baisiai - juodi ir perdžiūvę. O kai užsisakau picą picerijoj, ten irgi būna su šviežiais baziliko lapais, bet jie ir picoj atrodo kaip švieži. Nors man atrodo, kad šilti, o tai reiškia, kad pabuvoję krosnelėj. Kame čia triukas, kad jie išlieka tokie žali kaip švieži?
Gali būti, kad atsakymas slypi štai čia:
"picos pado receptas. (patikrintas))
250 gramu strong bread flour, arba llietuvoj taip vadinamo AA rusies, arba italisku 00 rusies miltu,
250 paprastu miltu
arbatinis saukstelis dziovintu mieliu
10 gr druskos.
325 ml silto vandens.
alyvu aliejaus pliupsnis.
tesla maisyti viska sudejus kartu kol is lipios pasidarys nebelipi svelni ir blizganti. palikti uzdengta kol padvigubes. paskui supjaustyti i norimus gabaliukus ir iskocioti norimo dydzio. svarbu kad butu apytiksliai puse cm storumo. kitaip nebus traski. ir svarbu per daug pomodoru padazo nedet. as labiausiai megstu su mocarela, pomidorais ir baziliku. (bazilika reikia slepti po mocarela.., kitaip sudegs) kepti reik maksimalioj orkaites temperaturoj. kokias 5 minutes. jei biski pajuoduos kampai tai nieko. ( tikra pica kepa 400 laipsniu temperaturoje pusantros minute)))"
o ir šiaip , manyčiau, neblogi patarimai ir receptas toje citatoje, kuri paimta iš čia My Webpage