Įkraunama...
Įkraunama...

PICOS: jų pagrindai ir viršus

[quote=Erendira,2009 09 16, 12:00]
Matau, čia daug diskusijų dėl picos pagrindo. Visad tešlą gaminu iš Malsenos mišinio ir pastebėjau, kad kepant trumpiau karštesnėje orkaitėje jis gaunasi traškus, o ilgiau ne tokioje karštoje - minkštesnis. Taip galiu įtikt namiškių skoniams doh.gif


O as pavyzdziui pagrinda pati pasidarau, net nepirku jokiu misinius pec. picoms ir pan..

Darau taip, paimu du kiausinius, su druska ir pienu ir truputi aliejaus ismaisau, tada miltu ant ju uzberiu sausu mieliu 50 g. pakele..viskas isminkau, padarau tesla, aplieku valandia pabuti..
ir stai tau tesla..
kuo puikiausiai..
vakar dra grizus namiskaims iskepiau pica..tai labai tokai traski lengav gavosi..

tikrai namiskiai neisskundzia smile.gif
Atsakyti
sveikutes picu megejos,ir kepejos 4u.gif noreciau paklausti,ar kas bandet kepti,pica tokiu budu....viska sudedi ant picos pado,ir susukus i vyniotini,supjaustyti,ir kepti mazais gabaliukais, rolleyes.gif kazkur buvau skaicius,bet nerandu kur doh.gif pas mus cia vadinasi,picu sniuriukai, biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Suisse @ 2009 09 17, 12:45)
ant ju uzberiu sausu mieliu 50 g.


Kiek? blink.gif 1ame sausu mieliu pakelyje yra 7g ir ju pakanka pilnai, o jus 50g? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2009 09 17, 20:43)
Kiek?  blink.gif 1ame sausu mieliu pakelyje yra 7g ir ju pakanka pilnai, o jus 50g?  blink.gif


man atrodo cia klaida g.gif gal turejo galvoj 5g?... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Evelincik @ 2009 09 07, 07:10)
Nemanau,kad jie pabuvoje picu krosnelej isliktu zali ir grazus,tiesiog uzdeda sviezius ant jau iskeptos picos ir jie kazkiek susila nuo pacios picos


drinks_cheers.gif
paskaitinejau ir uzsimaniau siaubinagai picos, lekiu i parduotuve lotuliukas.gif kepsiu pica su kumpiu , mazorela ir baziliku mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2009 09 17, 20:43)
Kiek?  blink.gif 1ame sausu mieliu pakelyje yra 7g ir ju pakanka pilnai, o jus 50g?  blink.gif


oij 7 gr/.. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Reff @ 2009 09 18, 12:17)
man atrodo cia klaida  g.gif gal turejo galvoj 5g?... rolleyes.gif

Teisingai 5 gr...supainiojau..man daznai taip buna biggrin.gif
Atsakyti
Picos pagrindą darau iš Malsenos mišinio, skirto picai, niu liux gaunasi thumbup.gif
Atsakyti
man ( ir mano seiminelei) l. patinka picos su sluoksniuotos (gatavos) teslos pagrindu....idaras g.b l. ivairus

perku dazniausiai tesla geltonos sp.pakelyje. Teslos lapus supjaustau i dvi dalis? patepu Kedainiu padazu su bazilikais, po to dedu desros gabaliiukus, marinuotus agurkus arba alyvuoges, pomidorus, suri.....gaunasi l. skaniai
Atsakyti
Aš tai picos padui naudoju sluoksniuotą tešlą (mėlynam pakely būna). Tiesiog pakloju ant skardos kepimo popierių. ant viršaus sluoksnuota tešlą. Paskui patepu pomidorų padažo ir majonezo mišiniu ir ant viršaus dedu visokias daržoves ir kitas sudedamasias dalis smile.gif Galiausiai viską apibarstau picos prieskoniais ir užtarkuoju sūriu. smile.gif Būna skanu. smile.gif
Atsakyti
as picos pagrinda visada pirmiausiai istepu lydytu sureliu, po to tik keciupu - man tada labai skanus tas padas gaunasi - is virsaus minkstas, is apacios traskus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2009 09 07, 00:16)
Šiandien kepiau pagal receptą tipo tikrą itališką picą, kur ant viršaus reikia uždėti šviežių baziliko lapų. Iškepus tie lapai atrodė tiesiog baisiai - juodi ir perdžiūvę. O kai užsisakau picą picerijoj, ten irgi būna su šviežiais baziliko lapais, bet jie ir picoj atrodo kaip švieži. Nors man atrodo, kad šilti, o tai reiškia, kad pabuvoję krosnelėj. Kame čia triukas, kad jie išlieka tokie žali kaip švieži?  g.gif


Gali būti, kad atsakymas slypi štai čia:

"picos pado receptas. (patikrintas))

250 gramu strong bread flour, arba llietuvoj taip vadinamo AA rusies, arba italisku 00 rusies miltu,
250 paprastu miltu
arbatinis saukstelis dziovintu mieliu
10 gr druskos.
325 ml silto vandens.
alyvu aliejaus pliupsnis.

tesla maisyti viska sudejus kartu kol is lipios pasidarys nebelipi svelni ir blizganti. palikti uzdengta kol padvigubes. paskui supjaustyti i norimus gabaliukus ir iskocioti norimo dydzio. svarbu kad butu apytiksliai puse cm storumo. kitaip nebus traski. ir svarbu per daug pomodoru padazo nedet. as labiausiai megstu su mocarela, pomidorais ir baziliku. (bazilika reikia slepti po mocarela.., kitaip sudegs) kepti reik maksimalioj orkaites temperaturoj. kokias 5 minutes. jei biski pajuoduos kampai tai nieko. ( tikra pica kepa 400 laipsniu temperaturoje pusantros minute)))"

o ir šiaip , manyčiau, neblogi patarimai ir receptas toje citatoje, kuri paimta iš čia My Webpage
Atsakyti
Gal žinot kokių picos tešlos kombainų ar kokių kitų dalykėlių, kurie galėtų padaryti labai ploną picos padą?
Atsakyti