Įkraunama...
Įkraunama...

PICOS: jų pagrindai ir viršus

QUOTE(AnastasijaS @ 2009 08 27, 19:27)
O galima vietui alyvuogiu alejaus paprasta? verysad.gif


Galima viskas. Tik origanali itališka picų tešla visada su šaukštu alyvuogių aliejaus. wink.gif
Atsakyti
Gal zinot kokius prieskonius picai uzbarstyti ,kad butu astresne pica g.gif
Atsakyti
QUOTE(*zadiv* @ 2009 08 31, 12:16)
Gal zinot kokius prieskonius picai uzbarstyti ,kad butu astresne pica  g.gif

cili arba jelapeno pipirai smile.gif
Atsakyti
eh kol paskaičiau temelę tai ir seilė nutyso einu keptis picos bigsmile.gif
Atsakyti
Šiandien kepiau pagal receptą tipo tikrą itališką picą, kur ant viršaus reikia uždėti šviežių baziliko lapų. Iškepus tie lapai atrodė tiesiog baisiai - juodi ir perdžiūvę. O kai užsisakau picą picerijoj, ten irgi būna su šviežiais baziliko lapais, bet jie ir picoj atrodo kaip švieži. Nors man atrodo, kad šilti, o tai reiškia, kad pabuvoję krosnelėj. Kame čia triukas, kad jie išlieka tokie žali kaip švieži? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2009 09 06, 23:16)
Šiandien kepiau pagal receptą tipo tikrą itališką picą, kur ant viršaus reikia uždėti šviežių baziliko lapų. Iškepus tie lapai atrodė tiesiog baisiai - juodi ir perdžiūvę. O kai užsisakau picą picerijoj, ten irgi būna su šviežiais baziliko lapais, bet jie ir picoj atrodo kaip švieži. Nors man atrodo, kad šilti, o tai reiškia, kad pabuvoję krosnelėj. Kame čia triukas, kad jie išlieka tokie žali kaip švieži?  g.gif

Nemanau,kad jie pabuvoje picu krosnelej isliktu zali ir grazus,tiesiog uzdeda sviezius ant jau iskeptos picos ir jie kazkiek susila nuo pacios picos
Atsakyti
aš ir manau, kad žalumynai būna nekepami krosny schmoll.gif

Mielinės tešlos padas:
500g. miltų
30g. mielių
150ml karšto pieno
150ml vandens
cukrus, druska
50ml aliejaus

viršus: šlapiankė, sūris, pomidorų padažas., marinuotas agurkas. Tokia paprasta vaikams. O aš pati kai sau daraus tai mėgstu, kad būtų ir paprikos, ir labai skanu man svogūnai, pievagrybiai.

user posted image
Atsakyti
davija, kaip skaniai atrodo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(davija @ 2009 09 15, 21:22)
Tokia paprasta vaikams.

Tokia paprasta,bet anyway labai skaniai atrodo thumbup.gif Net pagalvojau,kad ten gal brokoliai kokie,bet ne agurkeliai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Evelincik: 15 rugsėjo 2009 - 20:36
MMMMMM.. kaip skaniai atrodo..apetita sukele..einu i picerija tuctuojau.. aciu dievui, kad salia darbo yra ciliakas.. mmm...smile.gif


Atsakyti
Matau, čia daug diskusijų dėl picos pagrindo. Visad tešlą gaminu iš Malsenos mišinio ir pastebėjau, kad kepant trumpiau karštesnėje orkaitėje jis gaunasi traškus, o ilgiau ne tokioje karštoje - minkštesnis. Taip galiu įtikt namiškių skoniams doh.gif

Mane labiau domina padažas ax.gif Dažniausiai picos pagrindą aptepu majonezo ir pomidorų padažo mišiniu su cesnaku ir prieskoniais, kartais gaminu lengvesnį - iš konservuotų pomidorų be odelės (suplaku juos maišytuvu kartu su česnaku, trupučiu alyvuogių aliejaus ir žolelių) arba iš "gyvų" pomidorų, tik su jais -žaist daugiau reikia - nuplikyt, nulup odelę, sutarkuot, patroškint ant alyvuogių aliejaus su priekoniais..

pasidalinkit padažų idėjom, a? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erendira: 16 rugsėjo 2009 - 11:02
QUOTE(Erendira @ 2009 09 16, 12:00)
pasidalinkit padažų idėjom, a? blush2.gif

pacia pica tai as aptepu kaip kada- kartais su grietine, kartais su majonezu, kartais su pomidoru padazu.
o prie gatavos picos gaminu toki padaza: lygiomis dalimis dedu liesa grietine ir majoneza, ispaudziu cesnako(kiekis priklauso nuo norimo astrumo), iberiu druskytes, baziliku, ipilu siek tiek citrinu sulciu ir virinto vandens. pasireguliuoju normas pagal norima tirstuma. gaunasi labai skanu thumbup.gif
Atsakyti