Įkraunama...
Įkraunama...

PICOS: jų pagrindai ir viršus

QUOTE(-Maria- @ 2009 08 03, 10:48)
Aha, tikrai, labai gražiai atrodo, buvau praleidus šitą, net pasiryžčiau penktam kartui po 4 nesėkmių laugh.gif


o kas nepavyko g.gif as tai is vis nekepus,tai galvoju ar prasidet g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dai'na @ 2009 08 03, 21:49)
o kas nepavyko g.gif as tai is vis nekepus,tai galvoju ar prasidet g.gif


Man vis su tešla bėdos. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Dai'na @ 2009 08 03, 21:49)
as tai is vis nekepus,tai galvoju ar prasidet g.gif

tikrai nera nieko super sudetingo cia, verta pabandyti, nes namie gaminta pica man skaniausia - visko prisidedi kiek nori ir ka megsti biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
O as darau studentiska pica, tam reikalui naudoju arba pirktini pagrinda arba ta paruosta misini. O ant virsaus dedu desreles arba rukyta desra, pomidoro,raudonojo svoguno,pievagrybiu ir suris.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Orchideja85: 05 rugpjūčio 2009 - 19:54
O gal kas žino recepta, kaip pagaminti picos pada, kad tešla butu tasi, o ne trapi. Išbandžiau daug ivairiu receptu ir mieline tešla, ir su varske ir su soda, vistiek nesigauna. doh.gif Picos labai megstu, bet skanaus pado man vis nepaviksta iskepti, tesla gaunasi trapi ir visai nepanasi, kaip picerijoi. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(AnastasijaS @ 2009 08 08, 16:15)
O gal kas žino recepta, kaip pagaminti picos pada, kad tešla butu tasi, o ne trapi. Išbandžiau daug ivairiu  receptu ir mieline tešla, ir su varske ir su soda, vistiek nesigauna. doh.gif Picos labai megstu, bet skanaus pado man vis nepaviksta iskepti, tesla gaunasi trapi ir visai nepanasi, kaip picerijoi. unsure.gif


As tai visad su Malsenos misiniu kepu, tai gaunasi man superinis padas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 08 08, 20:12)
As tai visad su Malsenos misiniu kepu, tai gaunasi man superinis padas  thumbup.gif


Bandžiau as su Malsenos misiniu, gaunasi eiline tesla, bet ne tokio skonio kaip picerijoi verysad.gif . Kaip pagaminti tesla, kad ji butu nu tokia tampoma kaip guma g.gif Ka ten reikia deti, gal alejaus daugiau? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(AnastasijaS @ 2009 08 09, 09:48)
Bandžiau as su Malsenos misiniu, gaunasi eiline  tesla, bet ne tokio skonio kaip picerijoi  verysad.gif . Kaip pagaminti tesla, kad ji butu nu tokia tampoma kaip guma g.gif Ka ten reikia deti, gal alejaus daugiau? blink.gif


Pas mane gaunasi kaip picerijoj, vienai picai būtų: 100ml šilto vandens, arb.š. cukraus, žiupsnis druskos, truputį mielių, aliejaus pora valg.š. ir miltų kol tešla susiminko smile.gif Svarbiausia minkant tešlą nepridėti per daug miltų, geriau nuolat patrinti stalą aliejumi kol tešla nebelips ir minkyti reikai labai ilgai. Tada padėti truputį pakilti. Įdėti į šaldytuvą, kad atšaltų ir vėl perminkyti ir tada jau tampyti. Labai svarbu, kad tešla po pakildinimo būtų pabuvus šaldytuve, nes tada ji geriau tamposi. Atrodo viskas... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Povila$ @ 2009 08 09, 12:42)
Pas mane gaunasi kaip picerijoj, vienai picai būtų: 100ml šilto vandens, arb.š. cukraus, žiupsnis druskos, truputį mielių, aliejaus pora valg.š. ir miltų kol tešla susiminko smile.gif  Svarbiausia minkant tešlą nepridėti per daug miltų, geriau nuolat patrinti stalą aliejumi kol tešla nebelips ir minkyti reikai labai ilgai. Tada padėti truputį pakilti. Įdėti į šaldytuvą, kad atšaltų ir vėl perminkyti ir tada jau tampyti. Labai svarbu, kad tešla po pakildinimo būtų pabuvus šaldytuve, nes tada ji geriau tamposi. Atrodo viskas... lotuliukas.gif


Aciu, pabandysiu.Siaip visada tesla laikiau siltai, o ne saldytuve, gal tame prezastis? g.gif Tikrai pabandysiu, jeigu nesigaus, tada picos valgysiu tik picerijoi, nereikes vargti lotuliukas.gif
Atsakyti
Aš darau mielinės tešlos padą:
250ml pieno šilto (arba 100ml pieno +150ml virinto vandens);
30g. mielių;
1 kiaušinis;
pora šaukštų aliejaus;
druska, cukrus;
500g. miltų

(man gaunasi 3 didokos picos, nes iškočioju labai plonai )
http://www.saule-tw....i...t&Itemid=41

Tik pastebėjau skirtumą, kai yra kepama elektrinėj ir dujinėj orkaitėj ax.gif man elektrinėj gaunasi skanesnis padas bigsmile.gif

o įdaras pas mane paprastas (nes vaikai valgo tik) tarkuota šlapiankė + daug sūrio, o jei sau norim, tai nesenai tik atradau, kad labai skanu žalio svogūnų riekelių pridėt bigsmile.gif prie šlaspiankos ir sūrio ir marinuoto ar rauginto agurkėlio ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Povila$ @ 2009 08 09, 12:42)
Pas mane gaunasi kaip picerijoj, vienai picai būtų: 100ml šilto vandens, arb.š. cukraus, žiupsnis druskos, truputį mielių, aliejaus pora valg.š. ir miltų kol tešla susiminko smile.gif  Svarbiausia minkant tešlą nepridėti per daug miltų, geriau nuolat patrinti stalą aliejumi kol tešla nebelips ir minkyti reikai labai ilgai. Tada padėti truputį pakilti. Įdėti į šaldytuvą, kad atšaltų ir vėl perminkyti ir tada jau tampyti. Labai svarbu, kad tešla po pakildinimo būtų pabuvus šaldytuve, nes tada ji geriau tamposi. Atrodo viskas... lotuliukas.gif


O cia tesla plonapadei picai? ax.gif ir truputis mieliu, tai cia kiek mazdaug? blush2.gif
Atsakyti
O aš picą darau taip:

Mielinė tešla:

1.500g. miltų (geriausia butu naudoti siauliu kvietinius 812D rusius miltus, nes jie labaiausiai duonos ir picom tinka, jie skaitosi keitiesji miltai, prisiskaiciau ir issiaiskinau mirksiukas.gif , nes is paprastu miltu jums gausis, bandele, o is siu jau kazkas panasiau i duonele ax.gif )
2.20 g mielių (jie sausaų 7 g.)
3.vandens 250 g, bet as pilu dar plius kokiu 10g.
6. Du šaukštai alyvuogių aliejaus.
7. Šaukštelis cukraus, puse šaukštelio druskos.

1. Sviezias mieles idedame cukru ir patiriname, kad istirptu ir pasidarytu skystos musu mieles.
2. Drugną vandenų sudedame druską ir sumaisom su mielem.
3. Musu mieliu misini sudedam i perdsijotų miltu kauburiuko viduriuką ir truputi pamaisom kad tik sutirstetu musu melinis misinukas iki grietines konsistensijos.
5. Plaukiam kol uzputoja (as kartais patingiu, bet vistiek issikelia biggrin.gif)
6. Išminkom tešla, arš apie 10-20 min minkau biggrin.gif ..
7. Paliekam pakilt, galima 35 C orkaitej, ar tiesiog antsaulutes, patartina uzdeng slapiu ranksluostuku. Nes mieles megsta siluma ir dregme.
8. Kaitnam orkaite iki 260C nustate p programa bent pasmane ant whirpool taip biggrin.gif as ant groteliu pasidedu, keramikine akmens pagrindo plytele biggrin.gif (Tipo, kad butu kaip picerijoj...)
9. Picos pagrinda galima padalyti i tris dalis, gausis 2 storos, viena plonapadae pica, arba i keturias, bus keturios plonapas.
10. Kiekviena gabaliuka iskociojam iki dvieju mm. Ant LABAI gerai pamiltuoto pavirsiau, tada perkeliam ant gerai pamiltuotos dideles pjaustymo lenteles, sudedam engrideintus ir labai stengemes ir virs kriaukles pakratom pica, bet ci rizikingas reikalas ir ispeju miltu tikrai nereikia gailet doh.gif (IR DAR AS TURIU GRAZIA ISDROSTA LENTELE PICAI SPECIALAI SU RANKENELE IR NUOLAIDZIU VIENU KRASTU< MAN PADARE cool.gif cool.gif )
11. SAUNAM musu pizza i orkaite, tikiuosi jums tai pavyks.. Nezinau ar sitas zaidimas labai koni pakeicia, tad jei nenorit zaist, taij galit det tesiog i skarda, jei patepsit aliejum, skonis pagrindo gausis kitoms ir ji tokiane kaip picerijose naa, bet netrupati, jei kisit i karsta bus tokia kietesne..
12. Kepam pokol paruduoja nors koks vienas krastelis lotuliukas.gif ..
13.Tikiuosi kazsnors perskaite mano komentera doh.gif lotuliukas.gif
14. Sekmes ir skanaus.. O kas vilniui arba Ukmergej gyvena taij lb skanios picos FOKUS PICERIJOJ > cia tarpkitko lotuliukas.gif lotuliukas.gif (nu tuo atveju jei namuos padaryt nesigavo lotuliukas.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Domi95: 13 rugpjūčio 2009 - 16:16