Taigi, vakar visa vakara studijavau sia tema ir mirk- gyvenk isinorejau picos. Nulekiau siandien i parduotuve apsipirkti visu reikalingu produktu pagrindui ir virsui
Negalejau apsispresti koki pagrinda darysiu (su varske ar su mielem) tai pirkau kad butu abiems variantams grizusi sugalvojau, kad pirma karta kesiu su varske , ir gavosi be gaaaaaaloooo skanuuuuu prisikirtau kaip uz tevyne receptukas: pakelis varskes, 2 kiausiniai, sodos (as dejau kepimo milteliu apie puse a.š.), druskos ir miltu tiek kad neliptu prie ranku. iskociojam plonai, dedam i skarda trupuciuka pabarstyta miltais (jokiu riebalu) ir dedam visa virsu (tik surio nedejau), kepam apie 20 min karstoje orkaiteje, likus pusei kepimo laiko uzberiau gausiai surio
nu fantastika pirmas kartas o taip gerai gavosi ryt ar poryt kepsiu su kitokiu padu (su mielem )
Iškart atsiprašau, jei iškelsiu jau atsakytą klausimą. Paieška nelabai padėjo, o viską skaityti laiko trūksta...
Klausimas: kaip elgtis su iš anksto paruošta mieline tešla picai: ar šaldyti neiškildintą ir atšildžius kildinti, ar pirma palaikyti valandą šiltai, kol iškils ir tada šaldyti, kur laikyti šaltai - šaldytuve ar šaldiklyje. Kaip atšildyti (mikrobangėj, natūraliai, orkaitėj)? Esu girdėjusi, kad mielinės tešlos jautrios visokiems temperatūriniams ekperimentams, tai ir kyla klausimas kaip jos nesugadinti...
Iškart atsiprašau, jei iškelsiu jau atsakytą klausimą. Paieška nelabai padėjo, o viską skaityti laiko trūksta...
Klausimas: kaip elgtis su iš anksto paruošta mieline tešla picai: ar šaldyti neiškildintą ir atšildžius kildinti, ar pirma palaikyti valandą šiltai, kol iškils ir tada šaldyti, kur laikyti šaltai - šaldytuve ar šaldiklyje. Kaip atšildyti (mikrobangėj, natūraliai, orkaitėj)? Esu girdėjusi, kad mielinės tešlos jautrios visokiems temperatūriniams ekperimentams, tai ir kyla klausimas kaip jos nesugadinti...
geras klausimas, tiesa sakant niekad apie tai nebuvau pagalvojus, nes dar nebuvo kilusi mintis tesla saldyti bet ideja gera, tad tikrai butu idomu suzinoti
Pabandyk butinai, tikrai gausis. As kai pirma karta padariau ir V paragavo, tai prase, kad nors karta ar daugiau i pora savaiciu prikepciau picu, o as tai darau nemazai, is 1 kg miltu. Tai gaunasi 4 dideles ir viena maza. kai darysiu nufotografuosiu
Taigi, vakar visa vakara studijavau sia tema ir mirk- gyvenk isinorejau picos. Nulekiau siandien i parduotuve apsipirkti visu reikalingu produktu pagrindui ir virsui
Negalejau apsispresti koki pagrinda darysiu (su varske ar su mielem) tai pirkau kad butu abiems variantams
grizusi sugalvojau, kad pirma karta kesiu su varske , ir gavosi be gaaaaaaloooo skanuuuuu prisikirtau kaip uz tevyne
receptukas:
pakelis varskes, 2 kiausiniai, sodos (as dejau kepimo milteliu apie puse a.š.), druskos ir miltu tiek kad neliptu prie ranku. iskociojam plonai, dedam i skarda trupuciuka pabarstyta miltais (jokiu riebalu) ir dedam visa virsu (tik surio nedejau), kepam apie 20 min karstoje orkaiteje, likus pusei kepimo laiko uzberiau gausiai surio
nu fantastika
pirmas kartas o taip gerai gavosi
ryt ar poryt kepsiu su kitokiu padu (su mielem )
Iškart atsiprašau, jei iškelsiu jau atsakytą klausimą. Paieška nelabai padėjo, o viską skaityti laiko trūksta...
Klausimas: kaip elgtis su iš anksto paruošta mieline tešla picai: ar šaldyti neiškildintą ir atšildžius kildinti, ar pirma palaikyti valandą šiltai, kol iškils ir tada šaldyti, kur laikyti šaltai - šaldytuve ar šaldiklyje. Kaip atšildyti (mikrobangėj, natūraliai, orkaitėj)? Esu girdėjusi, kad mielinės tešlos jautrios visokiems temperatūriniams ekperimentams, tai ir kyla klausimas kaip jos nesugadinti...
as i saldikli niekad nededu, kaip suprantu cia kalbat apie pasidejima atsargai, kad butu jau gatava tesla. o jeigu ruosiates is karto kepti, tai as pakildinu kambario temperaturoj kokia valanda, o po to idedu i saldytuva, kad po to lengviau kociotusi
parduotuveje aptikau idomios picos pavidala tai mazi piciukai,ar kaip isvertus pavadinima picu sniuriukai atrodo kaip ruladas,vyniotinis,kaip manot,ar taip ir gaminasi,kaip isivaizduoju,kad ant plono picos pado sudedami ingridientai,ji susukama i vyniotini ir supjautyta kepama kaip manot
o ten jau pagaminta, ar tik pati picos tesla Nes as esu pirkusi tokia tesla suvyniota i vyniotini tada ja issivynioji, sudedi visus ingridientus ir kepi
o ten jau pagaminta, ar tik pati picos tesla Nes as esu pirkusi tokia tesla suvyniota i vyniotini tada ja issivynioji, sudedi visus ingridientus ir kepi
as maciau jau su idaru tai ta kur matet tesla tokia pat-mieline siandien kepiau calzeone niam,niam,padas kaip niekad minkstas,dariau tasia tesla,ttaip darysiu nuolat