Aš esu bandžiusi tik su pienu, vandeniu ir cukrumi kildinti viskas gaunasi kitokio būdo nebandžiau
o as dedu ir sukraus ir druskos, ir gaunasi nuostabi tesla
Pakiuka sausu mieliu, puodeli silto vandens ir tris puodelius miltu
Dar pora saukstu aliejaus
Tesla gaunasi labai labai gera!
Mieles galima supilti i puodeli silto vandens kol visa kita sumaisysim, tada supilam vandeni su mielem ir minkom tesla
Iskocioju picos pada, is porcijos iseina pas mane 3, siaip storesnes galima daryt 2
Tada tepu pomidoru pasta, dedu suri, ant surio ivairiu kitu produktu ( pievagrybiu, alyvuogiu smulkiai supjaustytu, varskes galima, galima det grietines padaziuko tokio su prieskoniais, pomidoru, svoguniuku) o ant virsaus vel surio ratkuoto ir ant surio mesytes.
Kepti orkaiteje, 180 - 200 temperaturoje apie 15 min ( paziuret aisku kad nepasviltu, gali ir greiciau iskept)
Labai skani pica gaunas
QUOTE(vivaflame @ 2009 04 21, 08:10)
o kam tas " " ? Čia taip skaniai gaunasi, kad net už galvos griebtis norisi pagalvojus kokia skani ta pica ?
Bet iš tikrųjų labai įdomus tas viršaus deliojimas sluoksniais reikės pameginti kokį sykį Vakar pasidarėm picikių su pirktiniais Viči paplotėliais. Šiaip visai nieko jie, tik va labai jau jautėsi miltų skonis
QUOTE(*monikute* @ 2009 04 21, 07:50)
o kam tas " " ? Čia taip skaniai gaunasi, kad net už galvos griebtis norisi pagalvojus kokia skani ta pica ?
Bet iš tikrųjų labai įdomus tas viršaus deliojimas sluoksniais reikės pameginti kokį sykį Vakar pasidarėm picikių su pirktiniais Viči paplotėliais. Šiaip visai nieko jie, tik va labai jau jautėsi miltų skonis
Bet iš tikrųjų labai įdomus tas viršaus deliojimas sluoksniais reikės pameginti kokį sykį Vakar pasidarėm picikių su pirktiniais Viči paplotėliais. Šiaip visai nieko jie, tik va labai jau jautėsi miltų skonis
man sm biski grybavo o turejo buti va toks
uz galvos reik griebtis kai picos prisisveiti daug
QUOTE(vivaflame @ 2009 04 21, 09:28)
QUOTE(*monikute* @ 2009 04 21, 08:50)
Bet iš tikrųjų labai įdomus tas viršaus deliojimas sluoksniais reikės pameginti kokį sykį
o tai kaip kitaip jus deliojate?
Neperskaičiau visos temelės gal toks receptas ir buvo, bet aš darau taip ir man labai skaniai išeina
1 svogūnas,
25 g. mielių
1 šaukštelis cukraus
druskos pagal skonį,
0,5 stiklinės pieno
0,5 stiklinės aliejaus (dedu alyvuogių)
miltų.
Mieles užpilu cukrumi ir palaukiu kol pakils. Po to jas užpilu kambario temperatūros pienu. Svogūną sutarkuoju bulvine tarka ir supilu ant jo aliejų, į tą patį dubenį supilu pieną su mielėmis, įdedu šiek tiek druskos. Tada po truputį pilu miltus visą tą masę maišydama ranka, miltų pilu tiek kad tešlą jau būtų galima minkyti, o minkau tol, kol nebelimpa prie rankų. Tada tešlos kamuoliuką dedu į dubenį, uždengiu rankšluosčiu ir padedu šiltai, kad pakiltų, kai pakyla darau blynus, ant jų dedu tai ką turiu ar ko tuo metu noriu, 20 minučių (maždaug, ar pica iškepusi reikia pažiūrėt pakėlus su peiliu pado krašta, jei parudavęs, vadinasi galima traukti lauk) ir pica ant stalo
Skanaus
1 svogūnas,
25 g. mielių
1 šaukštelis cukraus
druskos pagal skonį,
0,5 stiklinės pieno
0,5 stiklinės aliejaus (dedu alyvuogių)
miltų.
Mieles užpilu cukrumi ir palaukiu kol pakils. Po to jas užpilu kambario temperatūros pienu. Svogūną sutarkuoju bulvine tarka ir supilu ant jo aliejų, į tą patį dubenį supilu pieną su mielėmis, įdedu šiek tiek druskos. Tada po truputį pilu miltus visą tą masę maišydama ranka, miltų pilu tiek kad tešlą jau būtų galima minkyti, o minkau tol, kol nebelimpa prie rankų. Tada tešlos kamuoliuką dedu į dubenį, uždengiu rankšluosčiu ir padedu šiltai, kad pakiltų, kai pakyla darau blynus, ant jų dedu tai ką turiu ar ko tuo metu noriu, 20 minučių (maždaug, ar pica iškepusi reikia pažiūrėt pakėlus su peiliu pado krašta, jei parudavęs, vadinasi galima traukti lauk) ir pica ant stalo
Skanaus
Sveikos, maciau video ir skaiciau receptus kaip pasidaryti picos pada tik iškilo toks klausimas: Kai ištirpini mieles, sudedi cukrų, miltus ir t.t ir kai padarai tešlą ar ją reikia dar palaukti kol ji iškils ar jau ją galima iškarto kepti ir ji iškils bekepdama? Iš anksto dėkoju už atsakymus
QUOTE(animal @ 2009 05 06, 19:30)
Sveikos, maciau video ir skaiciau receptus kaip pasidaryti picos pada tik iškilo toks klausimas: Kai ištirpini mieles, sudedi cukrų, miltus ir t.t ir kai padarai tešlą ar ją reikia dar palaukti kol ji iškils ar jau ją galima iškarto kepti ir ji iškils bekepdama? Iš anksto dėkoju už atsakymus
visada tesla palaikau apie 1 valanda, kad pakiltu, o paskui dar idedu i saldytuva trumpam, kad neplystu kociojant ir butu lengva ikelti i skarda.
Laba diena picų mėgėjos
Noriu pabandyti šį receptuką ir klausimukas iškilo: ar būtina naudoti pieną? Gal tiktų ir šiltas vanduo?
Noriu pabandyti šį receptuką ir klausimukas iškilo: ar būtina naudoti pieną? Gal tiktų ir šiltas vanduo?
QUOTE(ad libitum @ 2009 03 26, 16:26)
Noriu pasidalinti picos pagrindo receptu, mane pamokė, man labai patinka, gal patiks ir jums:
Stiklinė miltų,
Pusė stiklinės aliejaus,
Pusė stiklinės pieno,
Sausų mielių.
Kiek nesunaudoju tešlos, dedu į šaldiklį, kai prireikia ištraukiu ir po kelių valandų galima kepti
Stiklinė miltų,
Pusė stiklinės aliejaus,
Pusė stiklinės pieno,
Sausų mielių.
Kiek nesunaudoju tešlos, dedu į šaldiklį, kai prireikia ištraukiu ir po kelių valandų galima kepti
QUOTE(Nenuorama @ 2009 05 11, 16:18)
Laba diena picų mėgėjos
Noriu pabandyti šį receptuką ir klausimukas iškilo: ar būtina naudoti pieną? Gal tiktų ir šiltas vanduo?
Noriu pabandyti šį receptuką ir klausimukas iškilo: ar būtina naudoti pieną? Gal tiktų ir šiltas vanduo?
As niekada i picos tesla nepilu pieno,tik su trupuciu pieno ir cukraus pakildinu mieles sviezias,o siaip tik valdenukas ir kokie 3 saukstai aliejaus