Įkraunama...
Įkraunama...

PICOS: jų pagrindai ir viršus

Aš esu bandžiusi tik su pienu, vandeniu ir cukrumi kildinti ax.gif viskas gaunasi thumbup.gif kitokio būdo nebandžiau ax.gif
Atsakyti
mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vivaflame: 21 balandžio 2009 - 07:12

o as dedu ir sukraus ir druskos, ir gaunasi nuostabi tesla wink.gif

Pakiuka sausu mieliu, puodeli silto vandens ir tris puodelius miltu
Dar pora saukstu aliejaus
Tesla gaunasi labai labai gera!
Mieles galima supilti i puodeli silto vandens kol visa kita sumaisysim, tada supilam vandeni su mielem ir minkom tesla

Iskocioju picos pada, is porcijos iseina pas mane 3, siaip storesnes galima daryt 2
Tada tepu pomidoru pasta, dedu suri, ant surio ivairiu kitu produktu ( pievagrybiu, alyvuogiu smulkiai supjaustytu, varskes galima, galima det grietines padaziuko tokio su prieskoniais, pomidoru, svoguniuku) o ant virsaus vel surio ratkuoto ir ant surio mesytes.

Kepti orkaiteje, 180 - 200 temperaturoje apie 15 min ( paziuret aisku kad nepasviltu, gali ir greiciau iskept)

Labai skani pica gaunas
doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vivaflame: 21 balandžio 2009 - 07:11
QUOTE(vivaflame @ 2009 04 21, 08:10)


Labai skani pica gaunas
doh.gif


o kam tas " doh.gif " ? Čia taip skaniai gaunasi, kad net už galvos griebtis norisi pagalvojus kokia skani ta pica biggrin.gif ?
Bet iš tikrųjų labai įdomus tas viršaus deliojimas sluoksniais bigsmile.gif reikės pameginti kokį sykį ax.gif Vakar pasidarėm picikių su pirktiniais Viči paplotėliais. Šiaip visai nieko jie, tik va labai jau jautėsi miltų skonis g.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2009 04 21, 07:50)
o kam tas " doh.gif " ? Čia taip skaniai gaunasi, kad net už galvos griebtis norisi pagalvojus kokia skani ta pica  biggrin.gif ?
Bet iš tikrųjų labai įdomus tas viršaus deliojimas sluoksniais  bigsmile.gif  reikės pameginti kokį sykį  ax.gif  Vakar pasidarėm picikių su pirktiniais Viči paplotėliais. Šiaip visai nieko jie, tik va labai jau jautėsi miltų skonis  g.gif



man sm biski grybavo o turejo buti va toks mirksiukas.gif

uz galvos reik griebtis kai picos prisisveiti daug lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vivaflame @ 2009 04 21, 09:28)

uz galvos reik griebtis kai picos prisisveiti daug  lotuliukas.gif


drinks_cheers.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2009 04 21, 08:50)
Bet iš tikrųjų labai įdomus tas viršaus deliojimas sluoksniais  bigsmile.gif  reikės pameginti kokį sykį  ax.gif 

o tai kaip kitaip jus deliojate? bigsmile.gif
Atsakyti
Neperskaičiau visos temelės gal toks receptas ir buvo, bet aš darau taip ir man labai skaniai išeina wub.gif

1 svogūnas,
25 g. mielių
1 šaukštelis cukraus
druskos pagal skonį,
0,5 stiklinės pieno
0,5 stiklinės aliejaus (dedu alyvuogių)
miltų.

Mieles užpilu cukrumi ir palaukiu kol pakils. Po to jas užpilu kambario temperatūros pienu. Svogūną sutarkuoju bulvine tarka ir supilu ant jo aliejų, į tą patį dubenį supilu pieną su mielėmis, įdedu šiek tiek druskos. Tada po truputį pilu miltus visą tą masę maišydama ranka, miltų pilu tiek kad tešlą jau būtų galima minkyti, o minkau tol, kol nebelimpa prie rankų. Tada tešlos kamuoliuką dedu į dubenį, uždengiu rankšluosčiu ir padedu šiltai, kad pakiltų, kai pakyla darau blynus, ant jų dedu tai ką turiu ar ko tuo metu noriu, 20 minučių (maždaug, ar pica iškepusi reikia pažiūrėt pakėlus su peiliu pado krašta, jei parudavęs, vadinasi galima traukti lauk) ir pica ant stalo thumbup.gif drinks_cheers.gif

Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, maciau video ir skaiciau receptus kaip pasidaryti picos pada tik iškilo toks klausimas: Kai ištirpini mieles, sudedi cukrų, miltus ir t.t ir kai padarai tešlą ar ją reikia dar palaukti kol ji iškils ar jau ją galima iškarto kepti ir ji iškils bekepdama? 4u.gif Iš anksto dėkoju už atsakymus biggrin.gif 4u.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(animal @ 2009 05 06, 19:30)
Sveikos,  maciau video ir skaiciau receptus kaip pasidaryti picos pada tik iškilo toks klausimas: Kai ištirpini mieles, sudedi cukrų, miltus ir t.t ir kai padarai tešlą ar ją reikia dar palaukti kol ji iškils ar jau ją galima iškarto kepti ir ji iškils bekepdama?  4u.gif  Iš anksto dėkoju už atsakymus  biggrin.gif  4u.gif  ax.gif

visada tesla palaikau apie 1 valanda, kad pakiltu, o paskui dar idedu i saldytuva trumpam, kad neplystu kociojant ir butu lengva ikelti i skarda.
Atsakyti
Laba diena picų mėgėjos smile.gif
Noriu pabandyti šį receptuką ir klausimukas iškilo: ar būtina naudoti pieną? Gal tiktų ir šiltas vanduo? g.gif

QUOTE(ad libitum @ 2009 03 26, 16:26)
Noriu pasidalinti picos pagrindo receptu, mane pamokė, man labai patinka, gal patiks ir jums:
Stiklinė miltų,
Pusė stiklinės aliejaus,
Pusė stiklinės pieno,
Sausų mielių.

Kiek nesunaudoju tešlos, dedu į šaldiklį, kai prireikia ištraukiu ir po kelių valandų galima kepti smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Nenuorama @ 2009 05 11, 16:18)
Laba diena picų mėgėjos  smile.gif
Noriu pabandyti šį receptuką ir klausimukas iškilo: ar būtina naudoti pieną? Gal tiktų ir šiltas vanduo?  g.gif

As niekada i picos tesla nepilu pieno,tik su trupuciu pieno ir cukraus pakildinu mieles sviezias,o siaip tik valdenukas ir kokie 3 saukstai aliejaus mirksiukas.gif
Atsakyti