Įkraunama...
Įkraunama...

PICOS: jų pagrindai ir viršus

QUOTE(ad libitum @ 2009 03 26, 17:26)
Noriu pasidalinti picos pagrindo receptu, mane pamokė, man labai patinka, gal patiks ir jums:
Stiklinė miltų,
Pusė stiklinės aliejaus,
Pusė stiklinės pieno,
Sausų mielių.

Kiek nesunaudoju tešlos, dedu į šaldiklį, kai prireikia ištraukiu ir po kelių valandų galima kepti smile.gif

atrodo labai paprasta, reiks pabandyt. O kiek sausų mielių? pokelis? ar šaukštelis?
Atsakyti
QUOTE(zizė @ 2009 03 28, 15:20)
atrodo labai paprasta, reiks pabandyt.  O kiek sausų mielių? pokelis? ar šaukštelis?


Paprasta ir yra, o picos pagrindas gaunasi toks pat, kaip picerijoje smile.gif
Aš perku sausas mieles, kur pakelyje yra 11 g sausų mielių. Ten rašo, kad tas pakelis (11 g) yra 1-am kg miltų.
Tai stiklinei miltų tokį mažą žiupsnelį dedu.

Tiesa, kai išminkau tešlą, duodu jai "pailsėti" ir pakilti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ad libitum: 28 kovo 2009 - 22:51
planuoju kepti pica vakarienei ir perskaiciau, kad dedate sausu mieliu ax.gif as nusipirkau Dr.otker ausu mieliu pakuti kuriame raso kad jas reikia deti i miltus ir ruosti gaminius gal kas darete ax.gif ar reikia picos tesla tuomet dar pakildinti su jomis darant?
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2009 04 19, 11:38)
planuoju kepti pica vakarienei ir perskaiciau, kad dedate sausu mieliu ax.gif as nusipirkau Dr.otker ausu mieliu pakuti kuriame raso kad jas reikia deti i miltus ir ruosti gaminius gal kas darete ax.gif ar reikia picos tesla tuomet dar pakildinti su jomis darant?


Prieš tai žinutėje parašiau, kad kai išminkau, duodu tešlai pailsėti ir pakilti smile.gif Visoms mielėms reikia šiek tiek laiko. Negali iš karto dėti į orkaitę ir kepti, nieko gero nebus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ad libitum @ 2009 04 19, 11:42)
Prieš tai žinutėje parašiau, kad kai išminkau, duodu tešlai pailsėti ir pakilti smile.gif Visoms mielėms reikia šiek tiek laiko. Negali iš karto dėti į orkaitę ir kepti, nieko gero nebus smile.gif

aha aciu labai as tik norejau pastikslinti ax.gif na poros valandu uzteks blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2009 04 19, 12:02)
aha aciu labai as tik norejau pastikslinti  ax.gif na poros valandu uzteks blush2.gif


Poros valandų užteks smile.gif Padėk šiltai wink.gif
Atsakyti
QUOTE(ad libitum @ 2009 04 19, 12:35)
Poros valandų užteks smile.gif Padėk šiltai wink.gif

aciukas taip ir darysiu bet dar pagalvojau kad gal reikia truputuko drsukos ir cukraus ar Jus nieko nededate g.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2009 04 19, 12:41)
aciukas taip ir darysiu bet dar pagalvojau kad gal reikia truputuko drsukos ir cukraus ar Jus nieko nededate g.gif


O pas tave bus saldi pica?
Aš kepu su dešra, sūriu, svogūnais, pomidorais ir t.t. Tai cukraus tikrai nededu smile.gif
O druskos į tešlą irgi nededu, nes jos pilna dešroje ir sūryje smile.gif Na, nebent labai sūriai mėgsti smile.gif
Atsakyti
[quote=ad libitum,2009 04 19, 14:39]
O pas tave bus saldi pica?
Aš kepu su dešra, sūriu, svogūnais, pomidorais ir t.t. Tai cukraus tikrai nededu smile.gif
O druskos į tešlą irgi nededu, nes jos pilna dešroje ir sūryje smile.gif Na, nebent labai sūriai mėgsti smile.gif
[/quote
na dabar jau issiaiskinau ko ir kiek reikia eisiu tesla minkyti, aciukas uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2009 04 19, 12:41)
dar pagalvojau kad gal reikia truputuko drsukos ir cukraus ar Jus nieko nededate g.gif

as visada dedu ziupsniuka cukraus, nes darau ne su sausom mielem, tai kad pakiltu, o druskos irgi siek tiek iberiu, mums taip skaniau, be to kartais tik paplotelius tokius iskepu is tos teslos ir valgom su ivairiausiais padazais.
beje dar man skanu kai i tesla imaisau megiamu zoliniu prieskoniu, cia jau aisku kas kam patinka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(suntea7 @ 2009 04 20, 16:53)
as visada dedu ziupsniuka cukraus, nes darau ne su sausom mielem, tai kad pakiltu, o druskos irgi siek tiek iberiu, mums taip skaniau, be to kartais tik paplotelius tokius iskepu is tos teslos ir valgom su ivairiausiais padazais.
beje dar man skanu kai i tesla imaisau megiamu zoliniu prieskoniu, cia jau aisku kas kam patinka mirksiukas.gif


Aš nesu labai gera kulinarė, bet man atrodo, kad užtenka mieles pakildinti su šiltu pienu, nebūtinas cukrus (kalbu ne apie sausas mieles). O gal aš klystu... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ad libitum: 20 balandžio 2009 - 16:05
QUOTE(ad libitum @ 2009 04 20, 17:02)
Aš nesu labai gera kulinarė, bet man atrodo, kad užtenka mieles pakildinti su šiltu pienu, nebūtinas cukrus (kalbu ne apie sausas mieles). O gal aš klystu...  g.gif

abu variantai tinkami, tiesiog as taip ipratusi smile.gif
Atsakyti