Vakar as kepiau tris picas arba kaip sakant tris viename. Padui naujau:
1 pakeli sausu mieliu, 1 st silto vandens, 1 arb.sauksteli cukraus ir druskos. Palikti pusvalandziui, kad mieles aktyvuotusi.
2 stiklines miltu, 2 saukstus aliejaus ir mieliu misini sumaisyti ir minkyti, jei lips prie ranku ideti dar siek tiek miltu, bet ne daugiau nei puse stiklines miltu! Palikti tesla pakilti apie 1 val.
Pirmoji pica: Su TUNU:
paslakciau alyvuogiu aliejumi pada, uzdejau svieziu smulkintu pomidoru, tuno is skardines, zalios paprikos, svoguno ir surio.
Antra pica: su spinatais ir salami
vel paslakciau alyvuogiu aliejumi pada, sudejau apvirtus spinatus, truputi smulkinto svoguno ir skiltele cesnako, salami ar peperoni desros, smulkinto pomidoro, balto ir fermentinio surio. PAs mane baltas suris buvo feta.
Pirmas dvi picas dariau ant vienos standartines skardos, uzdejau kepimo popieriu, pada, tada is teslos likuciu padariau juostele per viduri, taip padalindama pica i dvi dalis ir beto sultys nesusimaiso. Tada jau dejau viska ant picos pado.
Trecia pica: Su Vistiena
ant pado dejau pomidoru padazo, paprikos, svoguno, smulkintos keptos vistienos krutineles ir surio bei rozmarino sakeliu. Trecia pica dariau perlenkta - calzone.
Trys picos
QUOTE(Koruklu @ 2009 01 30, 11:56)
Vakar as kepiau tris picas arba kaip sakant tris viename.
kuri patiko labiausiai?
QUOTE(_Pandora_ @ 2009 01 30, 13:19)
kuri patiko labiausiai?
Oi man visos labai patiko!!! Perlenkta pica patogu valgyti rankomis!!! Su tunu tai megstu jau labai seniai, su vistiena patinka, nes megstu rozmarino skoni, o su spinatais patiko, nes labai megstu fetos suri! Tai visos labai skanios!
Šiandieną pietums buvo picos:
1.Padas pirktas parduotuvėje, viršus-pom.padažas Spilva su česnakais+marinuoti agurkai+sūris tarkuotas+faršas pakepintas su prieskoniais+lydytas sūrelis.
2.Padas pirktas parduotuvėje(šaldytas), viršus-pom.padažas Spilva su česnakais+marinuoti agurkai+svogūnai žiedeliais+pakepintas faršas keptuvėje+daug daug sūrio..
Picos abidvi labai skiriasi tarpusavyje, vienos sūris po faršu, kitos ant pačio viršaus. skanesnė gavosi pirmoji,nes sūris labai išsilydė,ir susimaišė kartu su faršu
Kepiau orkaitėje ~7min.
1.Padas pirktas parduotuvėje, viršus-pom.padažas Spilva su česnakais+marinuoti agurkai+sūris tarkuotas+faršas pakepintas su prieskoniais+lydytas sūrelis.
2.Padas pirktas parduotuvėje(šaldytas), viršus-pom.padažas Spilva su česnakais+marinuoti agurkai+svogūnai žiedeliais+pakepintas faršas keptuvėje+daug daug sūrio..
Picos abidvi labai skiriasi tarpusavyje, vienos sūris po faršu, kitos ant pačio viršaus. skanesnė gavosi pirmoji,nes sūris labai išsilydė,ir susimaišė kartu su faršu
Kepiau orkaitėje ~7min.
pasiulysiu ir as dabar labiausiai pamegta picos tesla. super lengva ir nenuvylia visiskai savrbu laiktyis proporcijos nei daugiau nei maziau.
REIKES
800 g miltu (jei neturesite manu miltu tai imkite 1 kg paprastu miltu)
200 g manu miltu
0.5 val sauksto druskos
2 po 7 g sausu mieliu pakeliu
1 val saukstas rudojo cukraus
4 val saukstai alyvuogiu aliejaus
650 ml silto vandens.
DARBO EIGA
Vandenyje sumasykite cukru mieles ir alieju ir leiskite siek tiek pastoveti keleta minuciu. tuo tarpu ant stalo issijokite miltus su druska ir padarykite viduryje duobute i ja supilkyte gauta misini ir su sakute maisykite miltus nuo krastu tol kol susigers vanduo daugiau su ranka gerai imaisiykite visus miltus ir paminkykite tesla kokia 5-10 min gerai negailedamos jos nes mieline tesla megsta jega
. jei lips tesla tegu miltu daugiau nedekite jokiu budu ja pamiknius lipnumas dings. gauta tesla idekite i aliejumi patepta inda ir uzklokte dregnu ranksliuosciu ir pastatykite siltai keleta valandu. o po to formuokite jums pageidaujama pica.
SIA TESLA NUSIZIUREJAU IS OLIVERIO TAI TIKRAI VERTA DEMESIO TESLA. AS IS PUSES NORMOS ISKEPU DVI PICAS BLKETUSE KURIOS BUNA PRIE ORKAITES. ISKOCIOTI TIESIAI ANT SILIKONINIO PADEKLIUKO IR DEDU IDARO KOKIO TURIU TUO TARPU NAMIE IR KEPASI APIE 20-25 MIN 200 LAIPSNIU. PICOS PADAS GAUNASI PLONAS. As pati miltus ir gauta misini supylu i kombaino inda ir palieku visa darba dirbti jam
O CIA PVZ IS PASKUTINES PICOS
Ant virsaus uztepta pomidoru apdazo pabarstyta tarkuotu fermentiniu suriu daugiau sudeta kubeliais supjaustyta kalakutienos desra, raugintas agurkas , svogunu griezineliai ziedais, kubeliais pjaustyta paprika zalia ir raudona, atsildyti saldyti baravykai ( mielos anytos nuopelnas ) ir zaliosios ir juodosios alyvuoges ir vel tarkuoats suris ir picos prieskoniai.
REIKES
800 g miltu (jei neturesite manu miltu tai imkite 1 kg paprastu miltu)
200 g manu miltu
0.5 val sauksto druskos
2 po 7 g sausu mieliu pakeliu
1 val saukstas rudojo cukraus
4 val saukstai alyvuogiu aliejaus
650 ml silto vandens.
DARBO EIGA
Vandenyje sumasykite cukru mieles ir alieju ir leiskite siek tiek pastoveti keleta minuciu. tuo tarpu ant stalo issijokite miltus su druska ir padarykite viduryje duobute i ja supilkyte gauta misini ir su sakute maisykite miltus nuo krastu tol kol susigers vanduo daugiau su ranka gerai imaisiykite visus miltus ir paminkykite tesla kokia 5-10 min gerai negailedamos jos nes mieline tesla megsta jega
. jei lips tesla tegu miltu daugiau nedekite jokiu budu ja pamiknius lipnumas dings. gauta tesla idekite i aliejumi patepta inda ir uzklokte dregnu ranksliuosciu ir pastatykite siltai keleta valandu. o po to formuokite jums pageidaujama pica.
SIA TESLA NUSIZIUREJAU IS OLIVERIO TAI TIKRAI VERTA DEMESIO TESLA. AS IS PUSES NORMOS ISKEPU DVI PICAS BLKETUSE KURIOS BUNA PRIE ORKAITES. ISKOCIOTI TIESIAI ANT SILIKONINIO PADEKLIUKO IR DEDU IDARO KOKIO TURIU TUO TARPU NAMIE IR KEPASI APIE 20-25 MIN 200 LAIPSNIU. PICOS PADAS GAUNASI PLONAS. As pati miltus ir gauta misini supylu i kombaino inda ir palieku visa darba dirbti jam
O CIA PVZ IS PASKUTINES PICOS
Ant virsaus uztepta pomidoru apdazo pabarstyta tarkuotu fermentiniu suriu daugiau sudeta kubeliais supjaustyta kalakutienos desra, raugintas agurkas , svogunu griezineliai ziedais, kubeliais pjaustyta paprika zalia ir raudona, atsildyti saldyti baravykai ( mielos anytos nuopelnas ) ir zaliosios ir juodosios alyvuoges ir vel tarkuoats suris ir picos prieskoniai.
Na va issirinkau recepta ir jau begu maisyti tesla,jei geras rezultatas gausis,tai pasigirsim
Daznai kepu studentiska pica:
Padui:
Supjaustau sena batona kubeliais ir suberiu i skarda. Paslakstau ji pienu, o paskui dar kiausinio plakiniu, ranka paspaudau, kad tolygiai pasidengtu ir sudrektu..Ant paruosto pado trupuciuka pabarstau fermentinio surio..
Pakepinu desreles, jas dedu ant paruosto pado. O tada jau improvizuoju: Kartais dedu anytos konservuota ziemai darzoviu misraine su pomidorais ir paprika, kartais pati pakepinu svogunus, paprika, cukinijas, pomidorus, dar ikreciu pomidoru padazo...Ant virsaus galima deti alyvuogiu, pievagrybiu it t.t. Virsu gausiai apiberti suriu ir kepti, kol sukietes ir vienalytis taps padas ir gerai issilydys suris..Labai skanu..
Padui:
Supjaustau sena batona kubeliais ir suberiu i skarda. Paslakstau ji pienu, o paskui dar kiausinio plakiniu, ranka paspaudau, kad tolygiai pasidengtu ir sudrektu..Ant paruosto pado trupuciuka pabarstau fermentinio surio..
Pakepinu desreles, jas dedu ant paruosto pado. O tada jau improvizuoju: Kartais dedu anytos konservuota ziemai darzoviu misraine su pomidorais ir paprika, kartais pati pakepinu svogunus, paprika, cukinijas, pomidorus, dar ikreciu pomidoru padazo...Ant virsaus galima deti alyvuogiu, pievagrybiu it t.t. Virsu gausiai apiberti suriu ir kepti, kol sukietes ir vienalytis taps padas ir gerai issilydys suris..Labai skanu..
QUOTE(Raile @ 2009 02 07, 12:08)
Daznai kepu studentiska pica:
Padui:
Supjaustau sena batona kubeliais ir suberiu i skarda. Paslakstau ji pienu, o paskui dar kiausinio plakiniu, ranka paspaudau, kad tolygiai pasidengtu ir sudrektu..Ant paruosto pado trupuciuka pabarstau fermentinio surio..
Pakepinu desreles, jas dedu ant paruosto pado. O tada jau improvizuoju: Kartais dedu anytos konservuota ziemai darzoviu misraine su pomidorais ir paprika, kartais pati pakepinu svogunus, paprika, cukinijas, pomidorus, dar ikreciu pomidoru padazo...Ant virsaus galima deti alyvuogiu, pievagrybiu it t.t. Virsu gausiai apiberti suriu ir kepti, kol sukietes ir vienalytis taps padas ir gerai issilydys suris..Labai skanu..
Padui:
Supjaustau sena batona kubeliais ir suberiu i skarda. Paslakstau ji pienu, o paskui dar kiausinio plakiniu, ranka paspaudau, kad tolygiai pasidengtu ir sudrektu..Ant paruosto pado trupuciuka pabarstau fermentinio surio..
Pakepinu desreles, jas dedu ant paruosto pado. O tada jau improvizuoju: Kartais dedu anytos konservuota ziemai darzoviu misraine su pomidorais ir paprika, kartais pati pakepinu svogunus, paprika, cukinijas, pomidorus, dar ikreciu pomidoru padazo...Ant virsaus galima deti alyvuogiu, pievagrybiu it t.t. Virsu gausiai apiberti suriu ir kepti, kol sukietes ir vienalytis taps padas ir gerai issilydys suris..Labai skanu..
o norėtųsi nuotrauką pamatyti tokio gaminio
QUOTE(Raile @ 2009 02 07, 12:08)
Daznai kepu studentiska pica:
Padui:
Supjaustau sena batona kubeliais ir suberiu i skarda. Paslakstau ji pienu, o paskui dar kiausinio plakiniu, ranka paspaudau, kad tolygiai pasidengtu ir sudrektu..Ant paruosto pado trupuciuka pabarstau fermentinio surio..
Pakepinu desreles, jas dedu ant paruosto pado. O tada jau improvizuoju: Kartais dedu anytos konservuota ziemai darzoviu misraine su pomidorais ir paprika, kartais pati pakepinu svogunus, paprika, cukinijas, pomidorus, dar ikreciu pomidoru padazo...Ant virsaus galima deti alyvuogiu, pievagrybiu it t.t. Virsu gausiai apiberti suriu ir kepti, kol sukietes ir vienalytis taps padas ir gerai issilydys suris..Labai skanu..
Padui:
Supjaustau sena batona kubeliais ir suberiu i skarda. Paslakstau ji pienu, o paskui dar kiausinio plakiniu, ranka paspaudau, kad tolygiai pasidengtu ir sudrektu..Ant paruosto pado trupuciuka pabarstau fermentinio surio..
Pakepinu desreles, jas dedu ant paruosto pado. O tada jau improvizuoju: Kartais dedu anytos konservuota ziemai darzoviu misraine su pomidorais ir paprika, kartais pati pakepinu svogunus, paprika, cukinijas, pomidorus, dar ikreciu pomidoru padazo...Ant virsaus galima deti alyvuogiu, pievagrybiu it t.t. Virsu gausiai apiberti suriu ir kepti, kol sukietes ir vienalytis taps padas ir gerai issilydys suris..Labai skanu..
Labai įdomus variantas O šitą picą reikia kepti orkaitėje maždaug kokioje temperatūroje ir apytiksliai kiek laiko?
QUOTE(*monikute* @ 2009 02 10, 17:58)
Labai įdomus variantas O šitą picą reikia kepti orkaitėje maždaug kokioje temperatūroje ir apytiksliai kiek laiko?
Nuotraukos nebus O kepu mazdaug 200 laipsn. temp. Kepu, kol gerai issilydo suris, krastai pradeda apskrusti Tikrai pavyks, ir paprasta, ir skanu, ir pigu Paskutini karta padariau saldytuve krata, sudejau likuciius visus-gavosi Labai skanu ir atsalusi, tada apacia sukieteja, pasidaro vientisas pyrago variantas
Reiks būtinai pamėginti
Nežinau ar kam patiks, bet as tai kepiau tokias mažutes picas, kurių viršus buvo iš gorgonsolos sūrio ir raudonųjų vynuogių. (Čia tokis kaip užkandis) Man tai labai patiko. MB taip pat.