Įkraunama...
Įkraunama...

PICOS: jų pagrindai ir viršus

saldžios picos pagrindas (šaltinis: The Complete Book of Italian Cooking)

175 ml aliejaus
100 g cukraus
2 kiaušiniai
275 g miltų
kepimo milteliai, druskytė, vanilės

sumaišyti aliejų ir cukrų, įmušti kiaušinius, tada dėti kepimo miltelius, druska, vanilę, miltus ir gerai išmaišyti. Šaldyti 15 min. Iškočioti. Kepti 190 C 15 min.
žemiau parašysiu saldžius įdarus
Atsakyti
Šokolado-bananų

120 g mūsų švelniosios liesos varškės
100 ml jogurto
1 1/2 šaukšto medaus
3 ar 4 bananai supjaustyti gabalėliais
50 g šokolado sutarkuoto

varškę sumaišyti su jogurtu ir medum, sudėti ant iškepto picos pagrindo bananus, užpilti jogurto mišiniu, pabarstyti šokoladu, atšaldyti ir laikyti šaldytuve iki serviravimo
Atsakyti
labai tau ačiū, bea  :-*, kad taip greit atsiliepei, ot nudžiuginsiu savo panelytes  :D, o ir pačiai - labai skanu  :P
Atsakyti
Siandien kepiau pica pagal gurmanuose rasta recepteli. Gal kam prireiks wink.gif Dariau dvi picas, o ne dengiau kaip cia aprasyta, padas gavosi tikrai skanus smile.gif

Padas buna trapus,bet minkstas.
teslai reikia:
200g pieno,
25g sv.mieliu,
2 kiausiniu tryniu,
125g kamb. temp. sviesto,
3arb. sauksteliu cukraus, ziupsnelio sodos, ir
ne daugiau kaip 700g miltu

siltas apie 35 laipsniu celsijaus pienas, mieles, tryniai, sviestas, cukrus, druska ismaisomi. Soda maisoma su miltais, ipilamas skystis ir suminkoma tesla, kuri nelips prie ranku. Tesla dalinama i 2 dalis, uzdengiama ir kildinama apie 1 valanda. Iskilusi tesla iskociojama tokio dydzio kaip skarda. Skarda siek tiek pabarstyt miltais ir iskloti vienu teslos blynu, kitas iskociotas teslos blynas paliekamas ant stalo ir uzdengiamas ranksluosciu. Dar leidziam teslai pakilti. Ikaitinam orkaite iki 220 laipsniu ir keliom minutem pasaunam skarda, po kokiu 4minuciu istraukiam, tepam padazu, dedam produktus ir ant virsaus isklojam kita teslos blyna. Uzspausti krastus ir kepti apie 15-20min pica bus tokia, kokios negausit nei vienoje picerijoje. Ji itin skani salta.
Atsakyti
Pernai, vaiko masazuotoja dave picos receptuka, neva tikras italiskas receptas. Na pabandziau, gavosi skaniai:

1 kg miltu (cia 5 didelems picoms) jei maziau as atitinkamai emiau 0,5 kg
30 g mieliu (nesausos, pokeliais) atitinkamai 1/4 dalis
1 arbat. saukstelis druskos, -"- 0,5 saukstelio
~ 200 g drungo vandens, -"- apie 150 g.

Mieles pasildyti nedideliame kiekyje vandens. Viska sumaisyti ir laukti valanda kol iskils. Paskui iskocioti plonai. Virsu patepti alyvuogiu aliejum (0,5 saukstelio). Sudeti smulkintus pomidorus be odeles (galima konservuotus savo sultyse), kumpio, paprikos, alyvuogiu (kas ka nori, galima mesos, farso), supjaustyta cesnako skiltele, surio picarellos, barstyti picos prieskoniais, baziliku. Kepti 10-15 min.
Atsakyti
Picytes mazytes uzkandines (pagal Mary Berry)
12 vnt.

teshlai:
175 g miltu
90 sviesto
2 shaukshtai shalto vandens (30 ml)

Miltus su sviestu trinti tarp pirshtu kol pasidarys trupiniai. Supilti vandeni ir padaryti teshla. Shaldyti 30 min.

Idaras gali buti jusu sugalvotas arba:

90 g raudono ar zalio pesto (yra pirkti maximose, iki, rimi ir pan.)
250 g pomidoru smulkiai supjaustytu
9 juodos alyvuoges supjaustytos i tris dalis
125 g mozzarellos, sutarkuoti
2-3 cesnako skilteles, sutrintos
2-3 shaukstai parmezano
1 shaukshtas dziovinto oregano

teshla ishjkociojam (3-5mm), ishpjaunam 10 cm skersmens skritulius, krastukus mazucius uzlenkiam. Sudedam ant skardos. Ant tu skrituliu tepam pesto, tada sudedam pomidorus, cesnaka, alyvuoges, mozzarella. Ant virshaus pabarstom parmezanu bei oregano.
Kepam 200 laipsniu orkaiteje 20-30 min arba kol paskrus ir suris ishtirps bei taps traskus. Patiekti shiltas ar atvesusias.
Galima naudoti ozkos suri vietoj mozzarellos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 03 sausio 2004 - 20:23
Pamaciau Vasara tavo pasiulyta picos recepta, pagalvojau sestadienio vakaras o ko man neissikepus picos ir issikepiau. Labai geras padas man isejo, turbut pats geriausias kiek kada esu bandziusi. Ziuriu be kiausu padas skanesnis. Dekui
Atsakyti
dar vienas mini pizzu receptelis (arba galite daryti maxi picas.. arba midi..)

teshlai
250 g miltu
20 g mieliu
150 ml shiltoko vandens
1 shaukshtas aliejaus
sumaishom, minkom teshla apie 10 min. suformuojam rutuli ir idedam i inda, uzdengiam ir pastatom shiltai kad pakiltu 1 valanda. Tada ishimam ir dar minkom 2-3 min. Tada jau galima kocioti iki norimo dydzio.
Kepama 220 20-30 min., mini pizos kepamos 12-15 min.

Idaras
400 g. konservuotu pomidoru, nusunkti ir supjaustyti
2 shaukshtai aliejaus
8 sauleje dziovinti pomidorai, supjaustyti
6 alyvuoges, supjaustytos
2 cesnako skilteles sutraishkytos
60 g ozkos surio, supjaustyto
2 juosteles parmos (ar kitokio) kumpio, supjaustyti

Ant pizu paskirstyti konservuotus pomidorus, tada sauleje dziovintus, alyvuoges, cesnaka, suri bei kumpi. pashlakstyti aliejumi.
Kepti
Atsakyti
Idaras Keturi metu laikai

400 g konservuotu pimodoru, nusunkti
60 g plonaui pjaustyto saliami
1/2 shaukshtelio oregano
60 g mazu pievagrybiu, supjaustytu
30 g mozzarellos, supjaustyti
30 g anciuviu
12 juodu alyvuogiu
1 raudona paprika plonai pjaustyta
2 shaukshtai aliejaus
tarkuotas parmezanas ir sviezi baziliko lapai papuoshimui
Atsakyti
Idaras Tunas ir kapareliai

400 g konservuotu pimodoru, nusunkti
1 200 g skardine tuno
2 shaukshtai kapareliu
125 g mozzarellos
1 shaukshtelis oregano
2 shaukshtai aliejaus


Atsakyti
viskas, aptingau, uzteks kol kas tiek.. labai jau sunkios tos mano kulinarines-konditerines knygos.. biggrin.gif paskausta rankas ir nugara wink.gif
Atsakyti
Vakar su vyru padarėm itin skanų atradimą. Turėjom nusipirkę Mentoros picos padų, aišku jie nežavi savo skoniu. Sugalvojom iš vieno pado išsikepti dvi piceles. Perskyrėm padą uždėjom kas priklauso. Tada vyras sako: darom duble picą. Uždėjom ant viršaus kitą padą ir vėl įdaro. Žinokit fantastika. dviguba pica, permirkus, įdaro daug. Mums žiauriai patiko. thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti