Kai isminkau tesla su mielem, tai reiketu palaukti ben jau pusvalandi kol pakils, o tada lengvai paspausdyti, kad iseitu oras ir tada jau daryti pica. Aisku, jei nori didesnio ir puresnio pado, tai gali vel pakildinti tesla po to kai sudedi virsu, bet cia jau nebutinai.
As praejusia savaite dariau pica pagal auksciau nurodyta mano recepta, bet ant virsaus dejau stai ka: pirmiausia subadziau tesla sakute, tada apdejau smulkiai pjaustyta nulupta pomidora, tada dejau vistienos krutinele pries tai apkepta keptuveje ( bet dar turi buti sultinga), tada siek tiek peperoni desros ( cia astri parukyta desra), paprikos, rozmarino smulkinto, vel siek tiek pomidoru ir surio. Beja, dar siek tiek druskos ir pipiru. MB labai patiko ir siandien vel uzsiprase, tai ruosiuos gaminti!!! Skanumelis!!! Ypac man patinka rozmarino priduodamas kvapas ir skonis, kuris labai tinka apkeptai vistienai. Niam niam...
Norėčiau pasiūlyt tokią picą
300-350g miltų,10g mielių,
stiklinė vandens,
šaukštas aliejaus sviesto ar aliejaus formai ištepti,
Įdaras:5 pomidorai,
pora šaukštų pomidorų tyrės,,
svogūnas,
šaukštas aliejaus,
200g. f. sūrio,
kelios juodos aalyvuogės,
ančiuvių,
šaukštas raudonėlio,
pipirų,
druskos,
Paruošti mielinę tešlą, palikti,kad pakiltų .smulkiai sukapotą svogūną patroškinti aliejuje,sudėt nuluptus supjaustytus pomidorus,tyrę raudonėlį,pipirus druską ir patroškinti
Pakilusią tešlą iškočioti ir sudėt į formą sudėti pabarstyti sūriu baigiant papuošti ančiuvių gabaleliais,alyvuogių puselėmis ir atidėti 20min.picą kepti 20min.
kar6toje orkaiteje
300-350g miltų,10g mielių,
stiklinė vandens,
šaukštas aliejaus sviesto ar aliejaus formai ištepti,
Įdaras:5 pomidorai,
pora šaukštų pomidorų tyrės,,
svogūnas,
šaukštas aliejaus,
200g. f. sūrio,
kelios juodos aalyvuogės,
ančiuvių,
šaukštas raudonėlio,
pipirų,
druskos,
Paruošti mielinę tešlą, palikti,kad pakiltų .smulkiai sukapotą svogūną patroškinti aliejuje,sudėt nuluptus supjaustytus pomidorus,tyrę raudonėlį,pipirus druską ir patroškinti
Pakilusią tešlą iškočioti ir sudėt į formą sudėti pabarstyti sūriu baigiant papuošti ančiuvių gabaleliais,alyvuogių puselėmis ir atidėti 20min.picą kepti 20min.
kar6toje orkaiteje
Aš noriu pasiguosti - paskutiniu metu man kažkodėl neiškildinėja picos padas iš Malsenos mišinio Anksčiau viskas gerai būdavo. kažin, ar aš nusikepiau, ar mišinys suprastėjo
QUOTE(Filia @ 2008 11 21, 09:32)
Aš noriu pasiguosti - paskutiniu metu man kažkodėl neiškildinėja picos padas iš Malsenos mišinio Anksčiau viskas gerai būdavo. kažin, ar aš nusikepiau, ar mišinys suprastėjo
Niekada nekepiau su Malsenos mišiniu tai negaliu nieko patart ir pakomentuoti visada pagrindą darau iš natūralių produktų
Na tokiu skaniu receptuku prisiskaiciau, bei nuotrauku prisiziurejau - net seile nutyso
Leksiu po darbo namo picos kepti
Leksiu po darbo namo picos kepti
Prisižiūrėjau čia taip skaniai atrodančių picų tai ir pati užsimaniau išsikepti
Štai koks rezultatas gavosi o skanumėlis mmmm kaip skanu
Štai koks rezultatas gavosi o skanumėlis mmmm kaip skanu
mmm kaip skaniai atrodo jusu picos
man nieko panasaus nesigauna, bet visa kalte metu orkaitei
Cia tokios sultingos picos atrodo, o mano tokia padziuvusi gaunasi, suris buna jau perkepes, o padas dar neiskepes ir niekaip nepagaunu tinkamos temperaturos:hm
Taigi kiek laiko ir kokiame karstyje kepate picas orkaiteje??
man nieko panasaus nesigauna, bet visa kalte metu orkaitei
Cia tokios sultingos picos atrodo, o mano tokia padziuvusi gaunasi, suris buna jau perkepes, o padas dar neiskepes ir niekaip nepagaunu tinkamos temperaturos:hm
Taigi kiek laiko ir kokiame karstyje kepate picas orkaiteje??
QUOTE(FoxLady @ 2008 11 21, 23:14)
mmm kaip skaniai atrodo jusu picos
man nieko panasaus nesigauna, bet visa kalte metu orkaitei
Cia tokios sultingos picos atrodo, o mano tokia padziuvusi gaunasi, suris buna jau perkepes, o padas dar neiskepes ir niekaip nepagaunu tinkamos temperaturos:hm
Taigi kiek laiko ir kokiame karstyje kepate picas orkaiteje??
man nieko panasaus nesigauna, bet visa kalte metu orkaitei
Cia tokios sultingos picos atrodo, o mano tokia padziuvusi gaunasi, suris buna jau perkepes, o padas dar neiskepes ir niekaip nepagaunu tinkamos temperaturos:hm
Taigi kiek laiko ir kokiame karstyje kepate picas orkaiteje??
Aš kepu apie 30 min, 220 laipsnių karštyje Likus kokioms 5 minutėms iki picos iškepimo ją išimu iš orkaitės, apibarstau sūriu bei picos prieskoniais ir vėl į orkaitę pašaunu, taip pica iškepa, o sūris nesukepa Nežinau kiek kitos merginos laiko kepa picas iš tų gatavų mišinių gal ten kitoks laikas ir temperatūra
QUOTE(Ambrozija @ 2003 06 18, 23:48)
"Keturi metų laikai"
500 g miltų
30 g mielių
1 stiklinė vandens
1 šaukštas aliejaus
taukų formai ištepti
druskos
200 g mozarelos sūrio
raudonėlio
Įdaras:
1 stiklinė pomidorų tyrelės
150 g kumpio
200 g pievagrybių
4 artišokai (iš indelio)
2 šaukštai aliejaus
Miltus ir mieles išmaišyti su apyšilčiu vandeniu, įpilti šaukštą aliejaus, užminkyti tešlą ir palikti, kad pakiltų.
Formą ištepti taukais, po to sudėti suformuotą tešlą.
Artišokus nusunkti, supjaustyti storais griežinėliais, apipilti aliejumi.
Nuvalytus, nuplautus ir supjaustytus pievagrybius ištroškinti.
Tešlą patepti pomidorų tyrele.
Picą padalyti į 4 dalis. Ant vienos sudėti pievagrybius, ant antros - kumpio griežinėlius, ant trečios - artišokus, o ketvirtą palikti išteptą vien pomidorų tyrele. Ant viršaus sudėti plonai supjaustytą sūrį.
Picą apiberti raudonėliu ir vidutiniškai įkaitintoje orkaitėje kepti 30 min.
500 g miltų
30 g mielių
1 stiklinė vandens
1 šaukštas aliejaus
taukų formai ištepti
druskos
200 g mozarelos sūrio
raudonėlio
Įdaras:
1 stiklinė pomidorų tyrelės
150 g kumpio
200 g pievagrybių
4 artišokai (iš indelio)
2 šaukštai aliejaus
Miltus ir mieles išmaišyti su apyšilčiu vandeniu, įpilti šaukštą aliejaus, užminkyti tešlą ir palikti, kad pakiltų.
Formą ištepti taukais, po to sudėti suformuotą tešlą.
Artišokus nusunkti, supjaustyti storais griežinėliais, apipilti aliejumi.
Nuvalytus, nuplautus ir supjaustytus pievagrybius ištroškinti.
Tešlą patepti pomidorų tyrele.
Picą padalyti į 4 dalis. Ant vienos sudėti pievagrybius, ant antros - kumpio griežinėlius, ant trečios - artišokus, o ketvirtą palikti išteptą vien pomidorų tyrele. Ant viršaus sudėti plonai supjaustytą sūrį.
Picą apiberti raudonėliu ir vidutiniškai įkaitintoje orkaitėje kepti 30 min.
dabar zinosiu, kaip ja daryti. man ji labai patinka.
QUOTE(mmergyte @ 2008 10 26, 22:11)
Kaip skaniai atrodo
O sakyk, prieš dedant picą kepti, blėkutės nereikia niekuo patepti? neprikepa?
Ir dar, ar tikrai pirma reikia iškepti padą ir tik tada dėti priedus visus? Ir vis dėl to, apytiksliai, kiek laiko kepti?
Ačiū
Kaip idomiai jus cia tas picas kepat vienos pirma iskepa pada, paskui idara deda, kitos suri uzbarsto tik likus 5min iki kepimo pabaigos. as tai kiek kepiau- ant teslos dedu idara, suri ir viska vienu metu saunu i orkaite. niekas nei man prikepa, nei sudziusta, nei perkepa
QUOTE(_Pandora_ @ 2008 11 30, 22:50)
Kaip idomiai jus cia tas picas kepat vienos pirma iskepa pada, paskui idara deda, kitos suri uzbarsto tik likus 5min iki kepimo pabaigos. as tai kiek kepiau- ant teslos dedu idara, suri ir viska vienu metu saunu i orkaite. niekas nei man prikepa, nei sudziusta, nei perkepa
ir aš viską dedu kartu tiesa pirmus kartus bijojau, kad neiškeps, tai padą pirmiausia iškepdavau bet dabar viską sudedu iš karto ir vargo nematau plonas gi tas padas, greitai iškepa