Įkraunama...
Įkraunama...

PICOS: jų pagrindai ir viršus

Kai isminkau tesla su mielem, tai reiketu palaukti ben jau pusvalandi kol pakils, o tada lengvai paspausdyti, kad iseitu oras ir tada jau daryti pica. Aisku, jei nori didesnio ir puresnio pado, tai gali vel pakildinti tesla po to kai sudedi virsu, bet cia jau nebutinai.


As praejusia savaite dariau pica pagal auksciau nurodyta mano recepta, bet ant virsaus dejau stai ka: pirmiausia subadziau tesla sakute, tada apdejau smulkiai pjaustyta nulupta pomidora, tada dejau vistienos krutinele pries tai apkepta keptuveje ( bet dar turi buti sultinga), tada siek tiek peperoni desros ( cia astri parukyta desra), paprikos, rozmarino smulkinto, vel siek tiek pomidoru ir surio. Beja, dar siek tiek druskos ir pipiru. MB labai patiko ir siandien vel uzsiprase, tai ruosiuos gaminti!!! Skanumelis!!! Ypac man patinka rozmarino priduodamas kvapas ir skonis, kuris labai tinka apkeptai vistienai. Niam niam... biggrin.gif
Atsakyti
Norėčiau pasiūlyt tokią picą
300-350g miltų,10g mielių,
stiklinė vandens,
šaukštas aliejaus sviesto ar aliejaus formai ištepti,
Įdaras:5 pomidorai,
pora šaukštų pomidorų tyrės,,
svogūnas,
šaukštas aliejaus,
200g. f. sūrio,
kelios juodos aalyvuogės,
ančiuvių,
šaukštas raudonėlio,
pipirų,
druskos,
Paruošti mielinę tešlą, palikti,kad pakiltų .smulkiai sukapotą svogūną patroškinti aliejuje,sudėt nuluptus supjaustytus pomidorus,tyrę raudonėlį,pipirus druską ir patroškinti
Pakilusią tešlą iškočioti ir sudėt į formą sudėti pabarstyti sūriu baigiant papuošti ančiuvių gabaleliais,alyvuogių puselėmis ir atidėti 20min.picą kepti 20min.
kar6toje orkaiteje 4u.gif
Atsakyti
Aš noriu pasiguosti - paskutiniu metu man kažkodėl neiškildinėja picos padas iš Malsenos mišinio verysad.gif Anksčiau viskas gerai būdavo. kažin, ar aš nusikepiau, ar mišinys suprastėjo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Filia @ 2008 11 21, 09:32)
Aš noriu pasiguosti - paskutiniu metu man kažkodėl neiškildinėja picos padas iš Malsenos mišinio verysad.gif  Anksčiau viskas gerai būdavo. kažin, ar aš nusikepiau, ar mišinys suprastėjo g.gif


Niekada nekepiau su Malsenos mišiniu tai negaliu nieko patart ir pakomentuoti smile.gif visada pagrindą darau iš natūralių produktų ax.gif
Atsakyti
Na tokiu skaniu receptuku prisiskaiciau, bei nuotrauku prisiziurejau - net seile nutyso doh.gif
Leksiu po darbo namo picos kepti cool.gif
Atsakyti
Prisižiūrėjau čia taip skaniai atrodančių picų tai ir pati užsimaniau išsikepti biggrin.gif
Štai koks rezultatas gavosi ax.gif o skanumėlis thumbup.gif mmmm kaip skanu wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
mmm kaip skaniai atrodo jusu picos essen.gif
man nieko panasaus nesigauna, bet visa kalte metu orkaitei biggrin.gif blush2.gif
Cia tokios sultingos picos atrodo, o mano tokia padziuvusi gaunasi, suris buna jau perkepes, o padas dar neiskepes ir niekaip nepagaunu tinkamos temperaturos:hm

Taigi kiek laiko ir kokiame karstyje kepate picas orkaiteje??
Atsakyti
QUOTE(FoxLady @ 2008 11 21, 23:14)
mmm kaip skaniai atrodo jusu picos  essen.gif
man nieko panasaus nesigauna, bet visa kalte metu orkaitei  biggrin.gif blush2.gif
Cia tokios sultingos picos atrodo, o mano tokia padziuvusi gaunasi, suris buna jau perkepes, o padas dar neiskepes ir niekaip nepagaunu tinkamos temperaturos:hm

Taigi kiek laiko ir kokiame karstyje kepate picas orkaiteje??


Aš kepu apie 30 min, 220 laipsnių karštyje smile.gif Likus kokioms 5 minutėms iki picos iškepimo ją išimu iš orkaitės, apibarstau sūriu bei picos prieskoniais ir vėl į orkaitę pašaunu, taip pica iškepa, o sūris nesukepa mirksiukas.gif Nežinau kiek kitos merginos laiko kepa picas iš tų gatavų mišinių g.gif gal ten kitoks laikas ir temperatūra rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambrozija @ 2003 06 18, 23:48)
"Keturi metų laikai"

500 g miltų
30 g mielių
1 stiklinė vandens
1 šaukštas aliejaus
taukų formai ištepti
druskos
200 g mozarelos sūrio
raudonėlio
Įdaras:
1 stiklinė pomidorų tyrelės
150 g kumpio
200 g pievagrybių
4 artišokai (iš indelio)
2 šaukštai aliejaus

Miltus ir mieles išmaišyti su apyšilčiu vandeniu, įpilti šaukštą aliejaus, užminkyti tešlą ir palikti, kad pakiltų.
Formą ištepti taukais, po to sudėti suformuotą tešlą.
Artišokus nusunkti, supjaustyti storais griežinėliais, apipilti aliejumi.
Nuvalytus, nuplautus ir supjaustytus pievagrybius ištroškinti.
Tešlą patepti pomidorų tyrele.
Picą padalyti į 4 dalis. Ant vienos sudėti pievagrybius, ant antros - kumpio griežinėlius, ant trečios - artišokus, o ketvirtą palikti išteptą vien pomidorų tyrele. Ant viršaus sudėti plonai supjaustytą sūrį.
Picą apiberti raudonėliu ir vidutiniškai įkaitintoje orkaitėje kepti 30 min.


dabar zinosiu, kaip ja daryti. man ji labai patinka.
Atsakyti
QUOTE(mmergyte @ 2008 10 26, 22:11)
TRADICINĖ PICA (tešla skolinta iš sm)




finalas skanus: blush2.gif
user posted image


Kaip skaniai atrodo wub.gif 4u.gif
O sakyk, prieš dedant picą kepti, blėkutės nereikia niekuo patepti? neprikepa? ax.gif
Ir dar, ar tikrai pirma reikia iškepti padą ir tik tada dėti priedus visus? Ir vis dėl to, apytiksliai, kiek laiko kepti? blush2.gif
Ačiū
Atsakyti
Kaip idomiai jus cia tas picas kepat smile.gif vienos pirma iskepa pada, paskui idara deda, kitos suri uzbarsto tik likus 5min iki kepimo pabaigos. as tai kiek kepiau- ant teslos dedu idara, suri ir viska vienu metu saunu i orkaite. niekas nei man prikepa, nei sudziusta, nei perkepa rolleyes.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(_Pandora_ @ 2008 11 30, 22:50)
Kaip idomiai jus cia tas picas kepat smile.gif vienos pirma iskepa pada, paskui idara deda, kitos suri uzbarsto tik likus 5min iki kepimo pabaigos. as tai kiek kepiau- ant teslos dedu idara, suri ir viska vienu metu saunu i orkaite. niekas nei man prikepa, nei sudziusta, nei perkepa rolleyes.gif ax.gif

ir aš viską dedu kartu ax.gif tiesa pirmus kartus bijojau, kad neiškeps, tai padą pirmiausia iškepdavau doh.gif bet dabar viską sudedu iš karto ir vargo nematau irnesakyk.gif plonas gi tas padas, greitai iškepa smile.gif
Atsakyti