Pamenu seniau kepdavau pica, gaudavosi labai skaniai ir greitai,bet beda, kad neatsimenu gerai to receptuko Gal kas nors taip kepa ir pades man? Pagrindas mazdaug taip: 4 kiausiniai (plakam), 4 saukstai majonezo (plakam) 4 saukstai miltu ir viska ismaisyti (na zinoma dar druskytes, prieskoniu picos) o daugiau ingredientu neatsimenu. Mieliu tikrai nereikia. Tada viska ismaisius gerai supilti i ikaitinta keptuve.
Ant virsaus as dedu: supjaustyta kubeliais daktariska desra, pora saukstu majonezo, pora saukstu pomidoru padazo, svoguno smulkiai pjaustuto. Tada ismaisau ir iskart ant virsaus graziai islyginu. Dar dedu pomidoru griezineliu ir tarkuoto surio. Kepa ant nedideles ugnies apie 30-40 min ir galima valgyti.
Pasakiskai skanu ir paprasta.
P.S. bet ar tikrai nieko nepamirsau teslai?
QUOTE(LEMINAKE @ 2008 09 29, 15:18)
Pamenu seniau kepdavau pica, gaudavosi labai skaniai ir greitai,bet beda, kad neatsimenu gerai to receptuko Gal kas nors taip kepa ir pades man? Pagrindas mazdaug taip: 4 kiausiniai (plakam), 4 saukstai majonezo (plakam) 4 saukstai miltu ir viska ismaisyti (na zinoma dar druskytes, prieskoniu picos) o daugiau ingredientu neatsimenu. Mieliu tikrai nereikia. Tada viska ismaisius gerai supilti i ikaitinta keptuve.
Ant virsaus as dedu: supjaustyta kubeliais daktariska desra, pora saukstu majonezo, pora saukstu pomidoru padazo, svoguno smulkiai pjaustuto. Tada ismaisau ir iskart ant virsaus graziai islyginu. Dar dedu pomidoru griezineliu ir tarkuoto surio. Kepa ant nedideles ugnies apie 30-40 min ir galima valgyti.
Pasakiskai skanu ir paprasta.
P.S. bet ar tikrai nieko nepamirsau teslai?
Ant virsaus as dedu: supjaustyta kubeliais daktariska desra, pora saukstu majonezo, pora saukstu pomidoru padazo, svoguno smulkiai pjaustuto. Tada ismaisau ir iskart ant virsaus graziai islyginu. Dar dedu pomidoru griezineliu ir tarkuoto surio. Kepa ant nedideles ugnies apie 30-40 min ir galima valgyti.
Pasakiskai skanu ir paprasta.
P.S. bet ar tikrai nieko nepamirsau teslai?
O nereiktų dar sodos mažo šaukštelio Vistiek juk kažkiek tešla tūrėtų iškilti
O čia tikrai toks labai įdomus receptas man ypač patiko kad ant keptuvės galima kepti, o ne orkaitėje
Dar vienas klausimėlis, o į keptuvę reikia įpilti aliejaus ar kokio kitokio riebaliuko? Ir ar reikia uždengti keptuvės dangtį?
QUOTE(LEMINAKE @ 2008 09 29, 15:18)
Čia labai panašu į mano mano vyro vaikystės-paauglystės picos receptą, tik jis tuos produktus, kuriuos LEMINAKE ant viršaus deda, įmaišydavo į pačią tešlą ir tada tą ala'picą iš abiejų pusių ant keptuvės apkepdavo. nunežinau, man tai skanumėlis gal neviškai picą primena, bet tikrai skanu.
O tešla tikrai kažkaip paprastai kaip ir LEMINAKE darydavo, berods dar pieno pildavo.. nežinau, bet tikrai įdomu ir skanu.
QUOTE(*monikute* @ 2008 10 02, 09:23)
O nereiktų dar sodos mažo šaukštelio Vistiek juk kažkiek tešla tūrėtų iškilti
O čia tikrai toks labai įdomus receptas man ypač patiko kad ant keptuvės galima kepti, o ne orkaitėje
Dar vienas klausimėlis, o į keptuvę reikia įpilti aliejaus ar kokio kitokio riebaliuko? Ir ar reikia uždengti keptuvės dangtį?
O čia tikrai toks labai įdomus receptas man ypač patiko kad ant keptuvės galima kepti, o ne orkaitėje
Dar vienas klausimėlis, o į keptuvę reikia įpilti aliejaus ar kokio kitokio riebaliuko? Ir ar reikia uždengti keptuvės dangtį?
Aliejaus truputi reikia, zinoma keptuvei reikalingas dangtis, kepti ant mazos ugneles. O i tesla sodos dejau 0,5 saukstelio. ... bet teslai vis tiek kazko truksta, mastau mastau ir niekaip nesumastau...
Papildyta:
QUOTE(S.N.A.S @ 2008 10 03, 09:11)
Čia labai panašu į mano mano vyro vaikystės-paauglystės picos receptą, tik jis tuos produktus, kuriuos LEMINAKE ant viršaus deda, įmaišydavo į pačią tešlą ir tada tą ala'picą iš abiejų pusių ant keptuvės apkepdavo. nunežinau, man tai skanumėlis gal neviškai picą primena, bet tikrai skanu.
O tešla tikrai kažkaip paprastai kaip ir LEMINAKE darydavo, berods dar pieno pildavo.. nežinau, bet tikrai įdomu ir skanu.
O tešla tikrai kažkaip paprastai kaip ir LEMINAKE darydavo, berods dar pieno pildavo.. nežinau, bet tikrai įdomu ir skanu.
Taip taip.. man ir dabar gavosi, kaip ir tavo vyrui... kazkodel visas virsus i viduj atsirado Bet teslai kazka pamirsau...
QUOTE(LEMINAKE @ 2008 10 03, 13:43)
Taip taip.. man ir dabar gavosi, kaip ir tavo vyrui... kazkodel visas virsus i viduj atsirado Bet teslai kazka pamirsau...
Gal varškės reiktų labai nedaug pamėginti įmaišyti į tešlą
O cia mano kepta pica:
Cia puse picos su tunu, pomidorais, svogunais, zaliom alyvuogem. Dar idejau pora anciuviu, kita puse picos buvo su pievagrybiais, paprika, pomidoru ir zinoma suriu!
O cia dariau kitokia pica. Pirmiausia ant teslos dejau trintu pomidoru, tada suri, tada ant virsaus vienoje puseje dejau pievagrybius, smulkiai pjaustytus pomidorus ir paprikas, bei alyvuoges, kitoje puseje ant surio dejau farsa ir smulkinta svoguna, pomidora ir alyvuoges.
Tesla dariau kaip visada ta pacia: 1pakelis sausu mieliu sumaisau su sauksteliu cukraus ir sauksteliu druskos, bei stikline drugno vandens pakilus supilu i dvi stiklines miltu, idedu du saukstus alyvuogiu aliejaus ir du saukstus kefyro arba naturalaus jogurto. Ismaisau, palieku pastovet apie valanda kol pakils. Visada viskas gaunasi puikiai!!!
Cia puse picos su tunu, pomidorais, svogunais, zaliom alyvuogem. Dar idejau pora anciuviu, kita puse picos buvo su pievagrybiais, paprika, pomidoru ir zinoma suriu!
O cia dariau kitokia pica. Pirmiausia ant teslos dejau trintu pomidoru, tada suri, tada ant virsaus vienoje puseje dejau pievagrybius, smulkiai pjaustytus pomidorus ir paprikas, bei alyvuoges, kitoje puseje ant surio dejau farsa ir smulkinta svoguna, pomidora ir alyvuoges.
Tesla dariau kaip visada ta pacia: 1pakelis sausu mieliu sumaisau su sauksteliu cukraus ir sauksteliu druskos, bei stikline drugno vandens pakilus supilu i dvi stiklines miltu, idedu du saukstus alyvuogiu aliejaus ir du saukstus kefyro arba naturalaus jogurto. Ismaisau, palieku pastovet apie valanda kol pakils. Visada viskas gaunasi puikiai!!!
QUOTE(Koruklu @ 2008 10 03, 15:29)
O cia mano kepta pica:
Cia puse picos su tunu, pomidorais, svogunais, zaliom alyvuogem. Dar idejau pora anciuviu, kita puse picos buvo su pievagrybiais, paprika, pomidoru ir zinoma suriu!
O cia dariau kitokia pica. Pirmiausia ant teslos dejau trintu pomidoru, tada suri, tada ant virsaus vienoje puseje dejau pievagrybius, smulkiai pjaustytus pomidorus ir paprikas, bei alyvuoges, kitoje puseje ant surio dejau farsa ir smulkinta svoguna, pomidora ir alyvuoges.
Tesla dariau kaip visada ta pacia: 1pakelis sausu mieliu sumaisau su sauksteliu cukraus ir sauksteliu druskos, bei stikline drugno vandens pakilus supilu i dvi stiklines miltu, idedu du saukstus alyvuogiu aliejaus ir du saukstus kefyro arba naturalaus jogurto. Ismaisau, palieku pastovet apie valanda kol pakils. Visada viskas gaunasi puikiai!!!
Cia puse picos su tunu, pomidorais, svogunais, zaliom alyvuogem. Dar idejau pora anciuviu, kita puse picos buvo su pievagrybiais, paprika, pomidoru ir zinoma suriu!
O cia dariau kitokia pica. Pirmiausia ant teslos dejau trintu pomidoru, tada suri, tada ant virsaus vienoje puseje dejau pievagrybius, smulkiai pjaustytus pomidorus ir paprikas, bei alyvuoges, kitoje puseje ant surio dejau farsa ir smulkinta svoguna, pomidora ir alyvuoges.
Tesla dariau kaip visada ta pacia: 1pakelis sausu mieliu sumaisau su sauksteliu cukraus ir sauksteliu druskos, bei stikline drugno vandens pakilus supilu i dvi stiklines miltu, idedu du saukstus alyvuogiu aliejaus ir du saukstus kefyro arba naturalaus jogurto. Ismaisau, palieku pastovet apie valanda kol pakils. Visada viskas gaunasi puikiai!!!
Kaip skaniai atrodo Užsimaniau labai picos
TRADICINĖ PICA (tešla skolinta iš sm)
tešla:200ml pieno,2a.s.cukraus,50g sviesto,druskos,1a.s. sausų mielių,2st.miltų.Pieną pašildome su cukrum,supilame sausas mieles,poto ištirpinta sviestą,druską,miltus,užminkome tešlą,pakildiname.Į iškočiotos tešlos lakštą įsukame pieniškos dešreles išilgai pjautą gabalėlį.
kepame apie 180-200 laipsnių karštyje,nepasakysiu kiek,nes į laikrodį nežiurėjau iškepus lakštui aptepame jį pomidorų padažu,išdėliojame dešrą,svogūnų riekutes:
uždedame jelapeno pipirų smulkiai kapotų,marinuotų agurkėlių,pieniškų dešrelių.
užbarstome sūriu,po juo dar dėjau šviežio baziliko lapelių.
šiek tiek pakepus,kol išsilydo sūris,užbarstome džiovinto baziliko,uždedame adžikos.
finalas skanus:
skanaus niu ir išsiplėčiau
tešla:200ml pieno,2a.s.cukraus,50g sviesto,druskos,1a.s. sausų mielių,2st.miltų.Pieną pašildome su cukrum,supilame sausas mieles,poto ištirpinta sviestą,druską,miltus,užminkome tešlą,pakildiname.Į iškočiotos tešlos lakštą įsukame pieniškos dešreles išilgai pjautą gabalėlį.
kepame apie 180-200 laipsnių karštyje,nepasakysiu kiek,nes į laikrodį nežiurėjau iškepus lakštui aptepame jį pomidorų padažu,išdėliojame dešrą,svogūnų riekutes:
uždedame jelapeno pipirų smulkiai kapotų,marinuotų agurkėlių,pieniškų dešrelių.
užbarstome sūriu,po juo dar dėjau šviežio baziliko lapelių.
šiek tiek pakepus,kol išsilydo sūris,užbarstome džiovinto baziliko,uždedame adžikos.
finalas skanus:
skanaus niu ir išsiplėčiau
QUOTE(mmergyte @ 2008 10 26, 22:11)
TRADICINĖ PICA (tešla skolinta iš sm)
tešla:200ml pieno,2a.s.cukraus,50g sviesto,druskos,1a.s. sausų mielių,2st.miltų.Pieną pašildome su cukrum,supilame sausas mieles,poto ištirpinta sviestą,druską,miltus,užminkome tešlą,pakildiname.Į iškočiotos tešlos lakštą įsukame pieniškos dešreles išilgai pjautą gabalėlį.
skanaus niu ir išsiplėčiau
tešla:200ml pieno,2a.s.cukraus,50g sviesto,druskos,1a.s. sausų mielių,2st.miltų.Pieną pašildome su cukrum,supilame sausas mieles,poto ištirpinta sviestą,druską,miltus,užminkome tešlą,pakildiname.Į iškočiotos tešlos lakštą įsukame pieniškos dešreles išilgai pjautą gabalėlį.
skanaus niu ir išsiplėčiau
tikrai rezultatas atrodo labai skanus O ta idėja su pieniškos dešrelės užsuktu kraščiuku išvis super
QUOTE(mmergyte @ 2008 10 26, 22:11)
TRADICINĖ PICA (tešla skolinta iš sm)
...Į iškočiotos tešlos lakštą įsukame pieniškos dešreles išilgai pjautą gabalėlį....
...Į iškočiotos tešlos lakštą įsukame pieniškos dešreles išilgai pjautą gabalėlį....
As visada ten dedu fermentinio surio arba mocarelos, bet butinai reikes ismeginti ir su desrelemis
Oi prisiziurejau ir uzsimaniau picos. O sakykis kai dedat tas mieles tai reik laukti kol iskils tesla ar kaip?