As tai baisiai nemegstu tu batoniniu padu, tai paloti gaminu is miltu, aliejaus, vandens ir druskos, tada tepu kecupu ir dedu kepintus svogunus, o paskui jau ka noriu, iseina nebyrantis bet ir ne guminis, pats tas
QUOTE(Afterglow @ 2008 08 26, 14:19)
As tai baisiai nemegstu tu batoniniu padu, tai paloti gaminu is miltu, aliejaus, vandens ir druskos, tada tepu kecupu ir dedu kepintus svogunus, o paskui jau ka noriu, iseina nebyrantis bet ir ne guminis, pats tas
Ir as nemegstu batoniniu,bet paprastos teslos neiseina taip plonai iskocioti,kad nebutu gumine
QUOTE(Afterglow @ 2008 08 26, 14:19)
As tai baisiai nemegstu tu batoniniu padu, tai paloti gaminu is miltu, aliejaus, vandens ir druskos, tada tepu kecupu ir dedu kepintus svogunus, o paskui jau ka noriu, iseina nebyrantis bet ir ne guminis, pats tas
Tai is malsenos teslos padas nesigauna guminis tikrai. Liuksiskas tiesiog.
sutinku, ir as malsenos misini naudoju, iskocioju paploti, istepu aliejum ir pomidoru padazu, o tam, kad pica nebutu sausa negailiu pomidoru, o jei daug turiupomidoru, tai isvis tyre is jus darau. manau drauge apkepina svogunus su grietine ir trupuciu vandens, tada uzpila ant picos irgi labai skanu
QUOTE(Neryte @ 2008 08 26, 15:33)
Ir as nemegstu batoniniu,bet paprastos teslos neiseina taip plonai iskocioti,kad nebutu gumine
iseina iseina reikia kociojant gausiai barstyti miltais, apversti, kocioti ir vel barstyti. tad ji buna plonyte kaip popierius, bet persikelia i skarda labai lengvai. pabandyk as picerijoj dirbau, tai maciau, kad taip daro o pica buna dieviskai skani su tokiu plonu paduku- traski kaip sausainiukas
QUOTE(brashke77 @ 2008 08 26, 21:44)
iseina iseina reikia kociojant gausiai barstyti miltais, apversti, kocioti ir vel barstyti. tad ji buna plonyte kaip popierius, bet persikelia i skarda labai lengvai. pabandyk as picerijoj dirbau, tai maciau, kad taip daro o pica buna dieviskai skani su tokiu plonu paduku- traski kaip sausainiukas
Pabandysiu dar karta,man tos plonytes pacios skaniausios
o mes megstam tas batonines ir isvis kai su vyru daromes picas, tai prisikraunam visko diiiiideli kalna dazniausiai musu picos virsus buna toks : keciupas, majonezas, desreles, agurkai, pomidorai, porai, pievagrybiai, picos prieskoniai ir daaaug surio
pada dazniausiai perkam parduotuvini, bet va pries pora dienu nusipirkau malsenos miltus picom, tai ryt bandysiu
pada dazniausiai perkam parduotuvini, bet va pries pora dienu nusipirkau malsenos miltus picom, tai ryt bandysiu
QUOTE(rugegele23 @ 2008 08 26, 14:24)
Nieks man nepatare kas butu jei i malsenos misini pilciau pieno, o ne vandens, tai pati siandien isbandziau bet pyliau puse vandens, puse pieno, tai gavosi minsktas padas, bent jau kol silta pica tai minkstas padas. Manau kita kart visiskai piena pilsiu. Dejau farsa, ir dar papildomai pievagrybiu, na ir visi kiti priedai, tai nieko, bet nesijaucia tu pievagrybiu. Gal reiks kita kart su pievagrybiais vien daryt. Stai kaip atrodo pasiruosimas kepimui:
O cia puse iskepusios
Dejau si kart raudoneliu, ir prieksoniu picai, fantastiska skoni jie prideda
Papildyta:
Kas tie karnisonai, ir ju pardese buna pirkt?
O cia puse iskepusios
Dejau si kart raudoneliu, ir prieksoniu picai, fantastiska skoni jie prideda
Papildyta:
Kas tie karnisonai, ir ju pardese buna pirkt?
Karnišonai- maži agurkėliai acto marinate,tikrai turėtum visur rasti.
QUOTE(Cilmi @ 2008 09 04, 14:51)
Karnišonai- maži agurkėliai acto marinate,tikrai turėtum visur rasti.
Aisku, supratau
Atrodo labai skaniai net užsimaniau vakare po darbo picos išsikepti, bet teks pasitenkinti adžikos darymu ir agurkų marinavimu
O aš tai nemėgstu labai tų batoninių papločių fui fui fui todėl jei darau picą, tai tik iš savo pačios kepto paplotėlio, kurį tikrai paprasta pasigaminti, nereikia laukti kol pakils tešla ir skonis labai geras : Jei kas susigundys, štai receptukas :
100 g varškės
1 kiaušinis
6 valgomi šaukštai su kaupu miltų (jei tešla vis kimba po šešių šaukštų miltų, galima ir daugiau įdėti)
1 arbatinis nepilnas šaukštelis sodos
Varškę gerai išmaišau su kiaušiniu. Sudedu miltus (prieš dedant miltus, į juos įmaišau ir sodą) ir minkau tešlą, kol maždaug nebekimba prie ranku, bet reikia stengtis, kad tešla kuo puresnė ir minkštesnė gautųsi, kad nebūtų kieta (nepadauginti miltų). Netgi sakyčiau reiktų pradėti kočioti tuomet, kai tešla dar kimbanti, o kočiojant barstyti miltus. Tuomet ir nesigauna padas guminis Keletą kartų pabandžius greit įsikertama sistema, kokia ta tešla turi būti
Tada į riebalais išteptą skardą dedu iškočiotą pagrindą. Ant pagrindo užtepu majonezo ir pomidorų padažo (proporcijos 1x1) tuomet dedu viršų. Manau čia jau kiekviena šeimininkė pagal skonį pasirenka
Picą kepu orkaitėje apie 20-25 min 200 laipsnių temperatūroje. Likus kelioms minutėms iki iškepimo, užbarstau sutarkuotą sūrį ir picos prieskonių.
Picikės gaunasi ir kas tik be ragavo visi sakė, kad labai skanu Pirmą kartą kepant picą su pačios darytu pagrindu tai truputį katastrofa gavosi bet kuo toliau tuo vis skanesnės išeina
O kam dar įdomu, galiu parašyti ir viršų kokį darau :
1 variantas:
pakepinu šiaudeliais plonais supjaustytą daktarišką dešrą iki apskrudimo.
pakepinu kokias tris galvas grežinėliais supjaustytų svogūnų.
Dešrą ir svogūnus sumaišau ir uždedu ant paplotėlio.
Tada ant viršaus uždedu grežinėliais supjaustytus pomidorus ir ant pomidorų užbarstau vegetos, kad neištižtų. Ir šaunu į orkaitę
2 variantas:
pakepinu faršą su prieskoniais (česnakas, pipiriukai, maltos mėsos prieskoniais).
Dedu ant picos pagrindo visą pakepintą faršą, o ant faršo grežinėliais pjaustytus marinuotus agurkėlius. Ir šaunu į orkaitę
Bet turbūt visos šeimininkės sutiks, kad čia su tuo picos viršumi galima eksperimentuoti į valias kiek tik norisi ir dėti viską viską, kas patinka. Kartais net tokie ingredientai, kurie atrodo visiška nesamonė, pasirodo labai tinkantys
Skanaus
O aš tai nemėgstu labai tų batoninių papločių fui fui fui todėl jei darau picą, tai tik iš savo pačios kepto paplotėlio, kurį tikrai paprasta pasigaminti, nereikia laukti kol pakils tešla ir skonis labai geras : Jei kas susigundys, štai receptukas :
100 g varškės
1 kiaušinis
6 valgomi šaukštai su kaupu miltų (jei tešla vis kimba po šešių šaukštų miltų, galima ir daugiau įdėti)
1 arbatinis nepilnas šaukštelis sodos
Varškę gerai išmaišau su kiaušiniu. Sudedu miltus (prieš dedant miltus, į juos įmaišau ir sodą) ir minkau tešlą, kol maždaug nebekimba prie ranku, bet reikia stengtis, kad tešla kuo puresnė ir minkštesnė gautųsi, kad nebūtų kieta (nepadauginti miltų). Netgi sakyčiau reiktų pradėti kočioti tuomet, kai tešla dar kimbanti, o kočiojant barstyti miltus. Tuomet ir nesigauna padas guminis Keletą kartų pabandžius greit įsikertama sistema, kokia ta tešla turi būti
Tada į riebalais išteptą skardą dedu iškočiotą pagrindą. Ant pagrindo užtepu majonezo ir pomidorų padažo (proporcijos 1x1) tuomet dedu viršų. Manau čia jau kiekviena šeimininkė pagal skonį pasirenka
Picą kepu orkaitėje apie 20-25 min 200 laipsnių temperatūroje. Likus kelioms minutėms iki iškepimo, užbarstau sutarkuotą sūrį ir picos prieskonių.
Picikės gaunasi ir kas tik be ragavo visi sakė, kad labai skanu Pirmą kartą kepant picą su pačios darytu pagrindu tai truputį katastrofa gavosi bet kuo toliau tuo vis skanesnės išeina
O kam dar įdomu, galiu parašyti ir viršų kokį darau :
1 variantas:
pakepinu šiaudeliais plonais supjaustytą daktarišką dešrą iki apskrudimo.
pakepinu kokias tris galvas grežinėliais supjaustytų svogūnų.
Dešrą ir svogūnus sumaišau ir uždedu ant paplotėlio.
Tada ant viršaus uždedu grežinėliais supjaustytus pomidorus ir ant pomidorų užbarstau vegetos, kad neištižtų. Ir šaunu į orkaitę
2 variantas:
pakepinu faršą su prieskoniais (česnakas, pipiriukai, maltos mėsos prieskoniais).
Dedu ant picos pagrindo visą pakepintą faršą, o ant faršo grežinėliais pjaustytus marinuotus agurkėlius. Ir šaunu į orkaitę
Bet turbūt visos šeimininkės sutiks, kad čia su tuo picos viršumi galima eksperimentuoti į valias kiek tik norisi ir dėti viską viską, kas patinka. Kartais net tokie ingredientai, kurie atrodo visiška nesamonė, pasirodo labai tinkantys
Skanaus
As siandien kepiau tokia pica:
Padas is Malsenos misinio. O virsus-pomidoru padazu istepliojau pada, tada suris, pievagrybiai, daktariska desra smulkiai supjaustyta, pakepinti svogunai ir visokie prieskoniai. Ale kazko truko, gal kokio pomidoro? Ir dariausi padaza majonezas, pomidoru padazas, cesnakas ir prieskoniai picos.
Padas is Malsenos misinio. O virsus-pomidoru padazu istepliojau pada, tada suris, pievagrybiai, daktariska desra smulkiai supjaustyta, pakepinti svogunai ir visokie prieskoniai. Ale kazko truko, gal kokio pomidoro? Ir dariausi padaza majonezas, pomidoru padazas, cesnakas ir prieskoniai picos.
o as va tokia dariau: padas ir misinio. Tada padazas is meksikietiskos salsos ir pomidoru piure. Istepiau pada su padazu, tada uzbarsciau mozarella daug, tada salami, svogunai, paprika ir marinuotu artisoku serdys. Tada ant virsaus dar truputeli surio (labai ji megstam ), kapareliu ir jalapeno pipiru. Astri ir labai skani pica gavosi