Kažkada seniai seniai (prieš kokius porą metelių) SM forume perskaičiau apie picos pagrindą, kuris darosi iš skystos tešlos. Nuo to laiko tai tapo firmine mano pica. Tikrai daug ką aš ja išvaišinau, visi tiesiog šveisdavo ją.
Ir patiko ji man todėl, kad nereikia nieko minkyti, kočioti, neprisidaro kalnai indų, ir skanumas neišpasakytas.
Idėja tokia: imam Jums patinkantį mielinės tešlos receptą, tik miltų į ją dedam tiek, kad tešla gautųsi tokia, kad dribtų nuo šaukšto (kaip tirštos grietinės). Aš naudojuosi tokiu receptu:
- apie 20 g šviežių mielių
- porą šaukštų cukraus
- stiklinė pieno
- apie kaupiną šaukštą sviesto
- miltų (kaip minėjau, tiek, kad tešla dribtų nuo šaukšto).
Mieles ištrinam su cukrum, supilam truputėlį pašildytą su sviestu (neperkaitinti, kad pirštą būtų galima įkišt) pieną ir dedam miltų. Sumaišom. Kišam į iki 50 laispnių pašildytą orkaitę arba jei šilta ant saulėtos palangės ir valandai (pusantros - priklauso nuo mielių šviežumo) duodam kilti. Iškilus su šaukštu viską sąžiningai išmaišom.
Nuo čia prasideda
įdomioji dalis (pirmą kartą darant aš sakiau, kad kažkokia nesąmonė): tešlą krečiam į aliejum pateptą skardą ir su šaukštu išlyginam (kadangi skarda patepta aliejum, tešla vis nori grįžti į pradinę savo būseną - todėl stengiuosi ją su šaukštu lyg ir prilipdyti prie skardos kraštelių, kurie aliejum nepatepti). Vaizdas nekoks: kai kur šviečiasi skarda, kai kur storiau - bet visa tai galutiniam variante pavirs į labai skanią picą. Skardą naudoju didelę standartinę pridėtą prie viryklę.
Viskas, šaunam kokioms 10 min. į orkaitę, kol pagrindas truputį apdžiūsta (neišsigąskit gaunasi toks kauburiuotas, bet kai susideda viskas ant viršaus būna beproto skanu).
Toliau kas ką mėgstat. Aš patepu pomidorų padažu, pridedu truputį patarkuoto sūrio (nepadauginti ir
dėti apačioj, o ne ant viršaus), daug svogūnų su česnakais ir pačiam viršuj šoninė su alyvuogėm arba šampinjonais (dažnai skirtingas puses skirtingai apdėlioju - būna visų skoniui). Tada kepam dar kokias 20 min.
Pabandykit kas išdrįsit eksperimentuoti - tikrai verta.
Ir ačiū skystos picos tešlos idėjos autorei - deja, nepamenu kieno tai buvo receptas.
paprasciausiai nusipirkau picos miltu sumaisiau su daugiau vandens negu nurodyta instrukcijoje ir ispyliau ant skardos, o poto viskas pagal skoni...
svarbiausia kad labai greita, skanu ir mazai terliones. nuo siol ir as sia pica vadinsiu savo firmine...