Jam reikia: 50 g. kefyro, nubr.saukst. sodos, 35 g. aliejaus, 5 saukstai miltu.
Idarui galite deti ko sirdis geidzia. O ant virsaus: 2 kiausiniai, 200 g. surio, 2 saukstai majonezo.
Padaryti pagrinda ir juo iskloti forma. Krastus uzkelti ir i vidu deti idara. Ant virsaus sudeti surio mase. Kepti orkaiteje, kol graziai pagels.
Siandien nusipirkau picos miltu (kur tik vandens reikia ipilti), bet ne Malsenos, o kazkokios kitos firmos, tokiam salotiniam pakelyje, pirkau Norfoje. Tai tikrai patikekit - labai skanus gaunasi padas, beto ten jau su prieskonias buna sumaisytas, tai tikrai labai skanu... Patariu ir jums isbandyti, nes man tai atradimas
Nezinau kur kitur rasyti, gal padesite man cia kas nors, nes as esu picu DIDZIOJI megeja, bet skanios picos jau seniai nevalgiau. Kaune valgydavau skania pica, o skani man tada kai patiekia prie picos ne majonezini padaza, o toki skysta, lyg grietineles pagrindo padaza (indeliuose atnesa). Dabar gyvenu Vilniuje ir kur nueinu-ten atnesa prie picos majonezini tirsta padaza, nezinau kaip kitiems bet man nuo jo visa picos skoni sugadina. Tai va, noriu labai paklausti, nes jau praradau vilti Vilniuje skaniai pavalgyti pica, KUR galima pavalgyti pica, kad prie jos atnestu skysta padaza, NE majonezini. Plyz, padekite kas nors.
Nezinau kur kitur rasyti, gal padesite man cia kas nors, nes as esu picu DIDZIOJI megeja, bet skanios picos jau seniai nevalgiau.
Kaune valgydavau skania pica, o skani man tada kai patiekia prie picos ne majonezini padaza, o toki skysta, lyg grietineles pagrindo padaza (indeliuose atnesa). Dabar gyvenu Vilniuje ir kur nueinu-ten atnesa prie picos majonezini tirsta padaza, nezinau kaip kitiems bet man nuo jo visa picos skoni sugadina.
Tai va, noriu labai paklausti, nes jau praradau vilti Vilniuje skaniai pavalgyti pica, KUR galima pavalgyti pica, kad prie jos atnestu skysta padaza, NE majonezini. Plyz, padekite kas nors.
PAsidaryk pati Ir picą namie kepk.
O padažas paprastai pasidaro: bent jau aš imu natūralų jogurtą, dedu česnako šiek tiek ir žolelių (baziliko, petražolių ir pan.) kartais šiektiek agurko įdedu. ir suplaku su blenderiu. Man skanu.
PAsidaryk pati Ir picą namie kepk.
O padažas paprastai pasidaro: bent jau aš imu natūralų jogurtą, dedu česnako šiek tiek ir žolelių (baziliko, petražolių ir pan.) kartais šiektiek agurko įdedu. ir suplaku su blenderiu. Man skanu.
Dekui labai, reikes pabandyti, nes man tikrai atsibodo tos picos su majoneziniais padazais, o be to ir pica kazkada esu kepusi, pati issikociuoju tesla, labai skaniai gaunasi jadzka, o grietineles nereikia deti? tik naturalus jogurtas?
Kažkada seniai seniai (prieš kokius porą metelių) SM forume perskaičiau apie picos pagrindą, kuris darosi iš skystos tešlos. Nuo to laiko tai tapo firmine mano pica. Tikrai daug ką aš ja išvaišinau, visi tiesiog šveisdavo ją. Ir patiko ji man todėl, kad nereikia nieko minkyti, kočioti, neprisidaro kalnai indų, ir skanumas neišpasakytas. Idėja tokia: imam Jums patinkantį mielinės tešlos receptą, tik miltų į ją dedam tiek, kad tešla gautųsi tokia, kad dribtų nuo šaukšto (kaip tirštos grietinės). Aš naudojuosi tokiu receptu: - apie 20 g šviežių mielių - porą šaukštų cukraus - stiklinė pieno - apie kaupiną šaukštą sviesto - miltų (kaip minėjau, tiek, kad tešla dribtų nuo šaukšto).
Mieles ištrinam su cukrum, supilam truputėlį pašildytą su sviestu (neperkaitinti, kad pirštą būtų galima įkišt) pieną ir dedam miltų. Sumaišom. Kišam į iki 50 laispnių pašildytą orkaitę arba jei šilta ant saulėtos palangės ir valandai (pusantros - priklauso nuo mielių šviežumo) duodam kilti. Iškilus su šaukštu viską sąžiningai išmaišom. Nuo čia prasideda įdomioji dalis (pirmą kartą darant aš sakiau, kad kažkokia nesąmonė): tešlą krečiam į aliejum pateptą skardą ir su šaukštu išlyginam (kadangi skarda patepta aliejum, tešla vis nori grįžti į pradinę savo būseną - todėl stengiuosi ją su šaukštu lyg ir prilipdyti prie skardos kraštelių, kurie aliejum nepatepti). Vaizdas nekoks: kai kur šviečiasi skarda, kai kur storiau - bet visa tai galutiniam variante pavirs į labai skanią picą. Skardą naudoju didelę standartinę pridėtą prie viryklę. Viskas, šaunam kokioms 10 min. į orkaitę, kol pagrindas truputį apdžiūsta (neišsigąskit gaunasi toks kauburiuotas, bet kai susideda viskas ant viršaus būna beproto skanu). Toliau kas ką mėgstat. Aš patepu pomidorų padažu, pridedu truputį patarkuoto sūrio (nepadauginti ir dėti apačioj, o ne ant viršaus), daug svogūnų su česnakais ir pačiam viršuj šoninė su alyvuogėm arba šampinjonais (dažnai skirtingas puses skirtingai apdėlioju - būna visų skoniui). Tada kepam dar kokias 20 min.
Pabandykit kas išdrįsit eksperimentuoti - tikrai verta. Ir ačiū skystos picos tešlos idėjos autorei - deja, nepamenu kieno tai buvo receptas.
Dekui labai, reikes pabandyti, nes man tikrai atsibodo tos picos su majoneziniais padazais, o be to ir pica kazkada esu kepusi, pati issikociuoju tesla, labai skaniai gaunasi jadzka, o grietineles nereikia deti? tik naturalus jogurtas?
Kaip kam patinka. Aš kartais dedu jogurtą, kartais su grietine (ta BIO 18 proc.) darau. Paeksperimentuoj keliais variantas ir suprasi kas labiau patinka
Beje, kaip minėjau aukščiau - tie šaldyti submarino padai labai gerai. Bent jau man. Greita ir skanu.
Aciu ir tau, ir tam zmogui, is kurio sita recepta "nukosejai" Pas mane namie realiai net salygu kociojimui nelabai butu, tai su sita skysta tesla gali but revoliucija
JEi iškeptas padas - dedu priedus ir į orkaitės viršų dedu.
O jei nekepta - patiesiu tešlą ir pakildau šiek tiek, tada vos vos apkepu (na kad tik pradėtu vos vos kietėti tešla). Tada kraunu visus priedus ir į orkaitę.