Anksčiau picą kepdavau iš Malsenos miltų, o šiandien tešlą pasidariau pati.
Tešla:
500g miltų
250ml drungno vandens
20g mielių
1,5 šaukštelio druskos
2 šaukšteliai cukraus
3 šaukštai alyvų aliejaus
Miltus persijoti į dubenį padaryti duobutę. Mieles ištirpinti drungname vandenyje ir supilti į duobutę. Į mielių tirpalą taip pat įdėti druską ir cukrų, išmaišyti su šiek tiek miltų, pabarstyti miltais iš viršaus ir padėti šiltai kokiai 15 - 20min. Tada supilti 3 šaukštus alyvų aliejaus ir užmaišyti tešlą. Ją uždengti ir palikti pakilti dvigubai. Po to išminkyti ir iškočioti. Gavosi padas per visą blėką ir dar šiek tiek liko. Kas mėgsta labai plonas picas tai gal ir 2 blėkos gautųsi
Iškočiotą padą aptepti alyvuogių aliejumi, pomidorų padažu ir pabarstyti tarkuotu sūriu (naudojau picarellą). Tada ant viršaus dėti įdarą (dėjau ką turėjau šaldytuve, tik man būtinai turi būti mėsos ir pievagrybių). Dėti į iš anksto įkaitintą iki 230-250 laipsnių orkaitę ir kepti apie 15min.
Pomidorų padažą dariau pati, receptas panašus į anksčiau aprašytus, tik dariau iš šviežių pomidorų:
apie 5 pomidorus (arba skardinė konservuotų)
1 svogūnas
1 skiltelė česnako
pomidorų pastos
Alyvų aliejaus
baziliko
raudonėlio,
Dar dėjau šiek tiek druskos ir cukraus
Pomidorus pirmiausia nuplikiau, tada nulupau odelę. Apkepiau aliejuje svogūną ir česnaką, tada sudjau pomidorus, pastą, prieskonius ir troškinau.