Įkraunama...
Įkraunama...

PICOS: jų pagrindai ir viršus

QUOTE(Kozete @ 2006 05 18, 15:54)
Turiu nelabai kokią blėką, kaip manote jei ją iškločiau kepimo popieriumi ir ant jo kločiau tešlą ar gautųsi gerai?

blush2.gif as isviso bliekos neturiu, kepu ant groteliu paklojusi kepimo popieriu doh.gif
Atsakyti
Tai kaip dėl to skanaus astroko farso idarui gal kas turit ideju? Esu dares panasiai kaip italiskam mesos padazui prie pastos, gaunasi panasiai, bet ne tas. Bandziau is kiaulienos, jautienos nugarines. Panasiausiai gavosi is kapotos kiaulienos nugarines farso, apkepto ir troskinto buljone ir pomidoru pastoj. Kaip jus darot farsa picai?
Atsakyti
galiu tau duoti dar viena pasiulyma.farso neapkepk.juo tiesiog isklok visa pada.ji apibarstyk prieskoniais.cia norvegijoj taip daro.man patiko.juk tas astrumas priklauso nuo prieskoniu, o farsas buna minkstesnis. ne toks sausas
Atsakyti
na kaip cia reiks issirinkti viena pica tai net nezinau. Bet kai pabandysiu pasialinsiu patirtimi
Atsakyti
sveikutes biggrin.gif as tai pica pati gaminu ir tikrai labai skaniai gaunasi!Picos padui tereikia kazkur 7g dziovintu mieliu,jas uzpilu situ vandeniu (nepilna stikline),idedu truputi druskos ir cukraus,ir miltus su sieteliu persijoju(miltu dedu 2stiklines su puse)ir viska gerai isminkyti(minkyti reikia apie 10min.,tada tesla buna labai minksta ir kocioji...istepi skarda aliejumi ir idedi i ta skarda picos pada.. ax.gif o idara darai jau koki nori...zinoma istepi picos pada pomidoru padazu,tada dedi mesyte,paprika,pomidoriuka,suri..zodziu tai ka randi saldytuve...dar galima padaryti su konservuotais ananasais,tai tada geriausia tinka su vistiena...si ta jau palieku jusu fantazijai mirksiukas.gif tik pamirsau pasakyti kada reikia kepti 20-30min.
SKANAUS thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Zara @ 2003 06 18, 21:58)
Papasakokit, kokius pagrindus jūs naudojat picoms, įdomu, kokius pagrindus nesudėtinga pasigaminti pačioms?


Papildyta:
QUOTE(Zara @ 2003 06 18, 21:58)
Papasakokit, kokius pagrindus jūs naudojat picoms, įdomu, kokius pagrindus nesudėtinga pasigaminti pačioms?


Aš dažnai naudoju MALSENOS mišinį picai. Labai skanu thumbup.gif Dar labai patiko latviškas mišinys picai, tik firmos neatsimenu 4u.gif Kartais, kai jų neturiu, darau pati iš mielių, šilto vandens ir miltų. Pridedu kokių tik turiu aštresnių prieskonių, irgi skanu thumbup.gif
Atsakyti
Anksčiau picą kepdavau iš Malsenos miltų, o šiandien tešlą pasidariau pati. thumbup.gif

Tešla:
500g miltų
250ml drungno vandens
20g mielių
1,5 šaukštelio druskos
2 šaukšteliai cukraus
3 šaukštai alyvų aliejaus

Miltus persijoti į dubenį padaryti duobutę. Mieles ištirpinti drungname vandenyje ir supilti į duobutę. Į mielių tirpalą taip pat įdėti druską ir cukrų, išmaišyti su šiek tiek miltų, pabarstyti miltais iš viršaus ir padėti šiltai kokiai 15 - 20min. Tada supilti 3 šaukštus alyvų aliejaus ir užmaišyti tešlą. Ją uždengti ir palikti pakilti dvigubai. Po to išminkyti ir iškočioti. Gavosi padas per visą blėką ir dar šiek tiek liko. Kas mėgsta labai plonas picas tai gal ir 2 blėkos gautųsi g.gif

Iškočiotą padą aptepti alyvuogių aliejumi, pomidorų padažu ir pabarstyti tarkuotu sūriu (naudojau picarellą). Tada ant viršaus dėti įdarą (dėjau ką turėjau šaldytuve, tik man būtinai turi būti mėsos ir pievagrybių). Dėti į iš anksto įkaitintą iki 230-250 laipsnių orkaitę ir kepti apie 15min.

Pomidorų padažą dariau pati, receptas panašus į anksčiau aprašytus, tik dariau iš šviežių pomidorų:
apie 5 pomidorus (arba skardinė konservuotų)
1 svogūnas
1 skiltelė česnako
pomidorų pastos
Alyvų aliejaus
baziliko
raudonėlio,
Dar dėjau šiek tiek druskos ir cukraus
Pomidorus pirmiausia nuplikiau, tada nulupau odelę. Apkepiau aliejuje svogūną ir česnaką, tada sudjau pomidorus, pastą, prieskonius ir troškinau.


user posted image
Atsakyti
Aš tai picos pagrindui naudoju tokį picos mišinį salotiniame pakelyje, mačiau jų tik Norfoje. Jei man tikrai labiau patinka, negu malsenos - su prieskoniukais, nereikia laukti, kol tešla pakils ir išlieka plonesni kepimo metu, rekomenduoju.
Dar nesenai išbandžiau tokį picos padažą - tepamas varškės sūrelis su žalumynais, majonezas (dėjau česnakinio) ir grūsti česnakai, dėjau keliose picos vietose virš kumpio, po to dėjau sūrį. Vyras sakė, kad skanesnės picos gyvenime nevalgęs ir neatskirtų nuo picos Čili iš picerijos. blush2.gif
Atsakyti
Sveikutes!

Ar kuri nors žino storapadės picos pagrindo receptą? Niekur nerandu verysad.gif
Atsakyti
pabandysiu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Matti @ 2006 10 17, 16:15)
pabandysiu drinks_cheers.gif


Matti prasiėjo per kulinarinius forumus ir visur paliko toki pat atsakymą lotuliukas.gif
Atsakyti
gal kas zino kaip pasidaryti pica" Romeo" arba "Ciau ciau"? tiksliau domina tas ypatingasis zalios spalvos padazas, berods Berno padazas vadinasi...
noreciau namie sias picas issikepti, bet be sio padaziuko ne tas gaunasi blush2.gif
Atsakyti