As irgi padui naudoju picu misini, berods Malsenos Niekada nepaziuredavau, kas ji gamina Iseina 4 plonapades picos. Dydis toks, kaip picos lekste, nes ant ju ir kepu, tokios dideles buna, permatomos apvalios lekstes, Maximoj galima pirkti. Tarp visokiu puodu Nusipirkau dvi, labai patenkinta esu Apie 20Lt kainuoja.
aš jau dabar įsiciokinau kaip tas picas daryti, tai visi tik giria tik giria ankččiau darydavau iš malsenos mišinio o dabar tik padal šitą receptuką
tai ačiū tau visa paslaptis paprastume
QUOTE(mazas_bembiukas @ 2005 11 17, 21:05)
Miltuose, jų imu mazdaug 3 stiklines, padarau duobutę ir įpylų beveik pusę pakelio sausų mielių, jas užpylu šiltu vandeniu ir palaukiu kol jos ištirps, tada pylu vandenį tešlai, tiek kad gautus normali tešla, niu tokia, kad jau būtų galima kažką formuot, nežinau kaip čia paaiškint, bet manau suprantat dar įdedu truputį druskos. Tada visą tešla padedu kur nors šiltai kelioms valandoms, kad iškiltų. Galiausiai į tą tešlą įmaišau šaukštą aliejaus, tada ji išvis nelimpa prie rankų , ir iškočioju, padarau norimą forma ir dedu į skardą,ten išlyginu visus kampus ir pasitelkiu fantaziją.
tai ačiū tau visa paslaptis paprastume
Vienzo, uzlindau parasyt padaziuko recepteli, uzsiskaiciau apie pagrindus ir pamirsau visai Taigi,
padazas picai:
Jei kas atsimena, Jolitka berods rase apie toki balta picos padaziuka su Santa Maria prieskoniais, bet man jis pastoviai per daug skystas gaudavosi, tai paeksperimentavau, dabar darau taip:
- 2/3 dalys majonezo
- 1/3 dalis grietines 30%
- Santa Maria salotu prieskoniai (tiek, kad padazas sviesiai zalias gautusi)
Ingredientus galima "reguliuoti" pagal skoni
Galima ir ant iskeptos picos pilti, bet man labiau patinka pries kepant uzpilti jo kazkiek. Ypac skanu, jei picoj yra kumpio
padazas picai:
Jei kas atsimena, Jolitka berods rase apie toki balta picos padaziuka su Santa Maria prieskoniais, bet man jis pastoviai per daug skystas gaudavosi, tai paeksperimentavau, dabar darau taip:
- 2/3 dalys majonezo
- 1/3 dalis grietines 30%
- Santa Maria salotu prieskoniai (tiek, kad padazas sviesiai zalias gautusi)
Ingredientus galima "reguliuoti" pagal skoni
Galima ir ant iskeptos picos pilti, bet man labiau patinka pries kepant uzpilti jo kazkiek. Ypac skanu, jei picoj yra kumpio
Padažas picos pagrindui patepti
1 bonkutė konservuotų pomidorų savo sultyse be odelių
1 svogūno
1 skiltelė česnako
1 šaukštas aliejaus
picos prieskoniai
druska
Įkaitinti aliejų, dėti smulkintus svogūnus, apkepti, išspausti česnaką.
Pomidorus supjaustyti smulkiai ir dėti į keptuvę, pasūdyti, pabarstyti picos prieskoniais ir troškinti kol nepasidarys vientysas padažas. tirštumą galima reguliuti pilant pomidorų sultis. Tokį padažą galima laikyti šaldytuve 3 paras.
Labai skanu, karta paragavus visada tokį gaminu
1 bonkutė konservuotų pomidorų savo sultyse be odelių
1 svogūno
1 skiltelė česnako
1 šaukštas aliejaus
picos prieskoniai
druska
Įkaitinti aliejų, dėti smulkintus svogūnus, apkepti, išspausti česnaką.
Pomidorus supjaustyti smulkiai ir dėti į keptuvę, pasūdyti, pabarstyti picos prieskoniais ir troškinti kol nepasidarys vientysas padažas. tirštumą galima reguliuti pilant pomidorų sultis. Tokį padažą galima laikyti šaldytuve 3 paras.
Labai skanu, karta paragavus visada tokį gaminu
O as tai MUTTI pizza sauce is Maximos Jis toks neutralus, ne rugstus, kaip kecupas ar pomidoru pasta, duoda toki svelnu pomidoru skoni, bet nepermusa kitu ingredientu skonio
O kas dare pica su farsu? As pabandziau, nupirkau jautienos farso, sumaisiau su prieskoniais, daviau pastoveti, padariau tokius blynelius... Na, skaniai isejo, bet ne taip, kaip picerijose... Gal kas pasidalins paslaptimi, kaip ten ka daryt reikia?
QUOTE(Zara @ 2003 06 18, 20:58)
Papasakokit, kokius pagrindus jūs naudojat picoms, įdomu, kokius pagrindus nesudėtinga pasigaminti pačioms?
as tai jau nusiperku padarytus Malsenos paploteliu.. uztepu ant ju margarino, po to kumpio pomidoru paprikos pievagrybiu ir galiausiai suris. ai dar prieskoniai picoms..
Paplotėliai skanūs yra Rimi, sakyčiau kepa jie juos patys, tokie dideli, labai kvepia picos prieskoniais, ant viršaus dedu: keptą faršą, kapotą tuną, kumpį kapotą, raugintus agurkus, pomidorų, pievagrybių ... ir sūrį dedu tiesiai ant paplotėlio ir dar po to ant viršaus
QUOTE(justytiaa @ 2005 12 15, 18:47)
o padaza tai darau is grietines, kecupo ir raudoneliu iberiu..
man irgi taip skanu
QUOTE(lilijal @ 2005 12 15, 18:52)
Paplotėliai skanūs yra Rimi, sakyčiau kepa jie juos patys, tokie dideli, labai kvepia picos prieskoniais, ant viršaus dedu: keptą faršą, kapotą tuną, kumpį kapotą, raugintus agurkus, pomidorų, pievagrybių ... ir sūrį dedu tiesiai ant paplotėlio ir dar po to ant viršaus
Tai jus ji kepat pries dedant? As tai zalia... Tokius plonus rutuliukus padarau - ir i orkaite
O suri as dedu tik i apacia. Paplotelis - padazas - suris ir po to visa kita
Vakar kazkokioj laidoj maciau, kad picai kaip pagrinda naudojo LAVASA Kibo labai ten jiems skaniai viskas gavosi bet laida buvo ne aplie kulinarija, o apie kazkokius buto pertvarkimus, imidzo pakeitimus, tai nerode, kas ten is tiesu gavos
Ar kas bande?
Ar kas bande?