Įkraunama...
Įkraunama...

PICOS: jų pagrindai ir viršus

As irgi padui naudoju picu misini, berods Malsenos g.gif Niekada nepaziuredavau, kas ji gamina blush2.gif Iseina 4 plonapades picos. Dydis toks, kaip picos lekste, nes ant ju ir kepu, tokios dideles buna, permatomos apvalios lekstes, Maximoj galima pirkti. Tarp visokiu puodu rolleyes.gif Nusipirkau dvi, labai patenkinta esu wub.gif Apie 20Lt kainuoja.
Atsakyti
aš jau dabar įsiciokinau kaip tas picas daryti, tai visi tik giria tik giria thumbup.gif blush2.gif ankččiau darydavau iš malsenos mišinio o dabar tik padal šitą receptuką thumbup.gif

QUOTE(mazas_bembiukas @ 2005 11 17, 21:05)
Miltuose, jų imu mazdaug 3 stiklines, padarau duobutę ir įpylų beveik pusę pakelio sausų mielių, jas užpylu šiltu vandeniu ir palaukiu kol jos ištirps, tada pylu vandenį tešlai, tiek kad gautus normali tešla, niu tokia, kad jau būtų galima kažką formuot, nežinau kaip čia paaiškint, bet manau suprantat smile.gif dar įdedu truputį druskos. Tada visą tešla padedu kur nors šiltai kelioms valandoms, kad iškiltų. Galiausiai į tą tešlą įmaišau šaukštą aliejaus, tada ji išvis nelimpa prie rankų smile.gif ,  ir iškočioju, padarau norimą forma ir dedu į skardą,ten išlyginu visus kampus ir pasitelkiu fantaziją.

tai ačiū tau 4u.gif 4u.gif 4u.gif visa paslaptis paprastume wub.gif
Atsakyti
Vienzo, uzlindau parasyt padaziuko recepteli, uzsiskaiciau apie pagrindus ir pamirsau visai doh.gif Taigi,
padazas picai:
Jei kas atsimena, Jolitka berods rase apie toki balta picos padaziuka su Santa Maria prieskoniais, bet man jis pastoviai per daug skystas gaudavosi, tai paeksperimentavau, dabar darau taip:
- 2/3 dalys majonezo
- 1/3 dalis grietines 30%
- Santa Maria salotu prieskoniai (tiek, kad padazas sviesiai zalias gautusi)
Ingredientus galima "reguliuoti" pagal skoni mirksiukas.gif
Galima ir ant iskeptos picos pilti, bet man labiau patinka pries kepant uzpilti jo kazkiek. Ypac skanu, jei picoj yra kumpio essen.gif
Atsakyti
Padažas picos pagrindui patepti

1 bonkutė konservuotų pomidorų savo sultyse be odelių
1 svogūno
1 skiltelė česnako
1 šaukštas aliejaus
picos prieskoniai
druska

Įkaitinti aliejų, dėti smulkintus svogūnus, apkepti, išspausti česnaką.
Pomidorus supjaustyti smulkiai ir dėti į keptuvę, pasūdyti, pabarstyti picos prieskoniais ir troškinti kol nepasidarys vientysas padažas. tirštumą galima reguliuti pilant pomidorų sultis. Tokį padažą galima laikyti šaldytuve 3 paras.
Labai skanu, karta paragavus visada tokį gaminu
Atsakyti
O as tai MUTTI pizza sauce is Maximos blush2.gif Jis toks neutralus, ne rugstus, kaip kecupas ar pomidoru pasta, duoda toki svelnu pomidoru skoni, bet nepermusa kitu ingredientu skonio essen.gif
Atsakyti
O kas dare pica su farsu? As pabandziau, nupirkau jautienos farso, sumaisiau su prieskoniais, daviau pastoveti, padariau tokius blynelius... Na, skaniai isejo, bet ne taip, kaip picerijose... Gal kas pasidalins paslaptimi, kaip ten ka daryt reikia? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Zara @ 2003 06 18, 20:58)
Papasakokit, kokius pagrindus jūs naudojat picoms, įdomu, kokius pagrindus nesudėtinga pasigaminti pačioms?

as tai jau nusiperku padarytus Malsenos paploteliu.. uztepu ant ju margarino, po to kumpio pomidoru paprikos pievagrybiu ir galiausiai suris. ai dar prieskoniai picoms.. smile.gif thumbup.gif didis.gif
Atsakyti
o padaza tai darau is grietines, kecupo ir raudoneliu iberiu.. smile.gif
Atsakyti
Paplotėliai skanūs yra Rimi, sakyčiau kepa jie juos patys, tokie dideli, labai kvepia picos prieskoniais, ant viršaus dedu: keptą faršą, kapotą tuną, kumpį kapotą, raugintus agurkus, pomidorų, pievagrybių ... ir sūrį dedu tiesiai ant paplotėlio ir dar po to ant viršaus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(justytiaa @ 2005 12 15, 18:47)
o padaza tai darau is grietines, kecupo ir raudoneliu iberiu.. smile.gif


thumbup.gif man irgi taip skanu
Atsakyti
QUOTE(lilijal @ 2005 12 15, 18:52)
Paplotėliai skanūs yra Rimi, sakyčiau kepa jie juos patys, tokie dideli, labai kvepia picos prieskoniais, ant viršaus dedu: keptą faršą, kapotą tuną, kumpį kapotą, raugintus agurkus, pomidorų, pievagrybių ... ir sūrį dedu tiesiai ant paplotėlio ir dar po to ant viršaus  thumbup.gif


Tai jus ji kepat pries dedant? As tai zalia... Tokius plonus rutuliukus padarau - ir i orkaite g.gif
O suri as dedu tik i apacia. Paplotelis - padazas - suris ir po to visa kita ax.gif
Atsakyti
Vakar kazkokioj laidoj maciau, kad picai kaip pagrinda naudojo LAVASA ax.gif Kibo labai ten jiems skaniai viskas gavosi essen.gif bet laida buvo ne aplie kulinarija, o apie kazkokius buto pertvarkimus, imidzo pakeitimus, tai nerode, kas ten is tiesu gavos biggrin.gif
Ar kas bande? g.gif
Atsakyti