Įkraunama...
Įkraunama...

PICOS: jų pagrindai ir viršus

Bandysiu išsikepti picą su varške wub.gif
Atsakyti
Jau šeimynėlė baigia suvalgyti...fantastika thumbup.gif
Atsakyti
O as darau paprasta astria pica. Pirmais kartais ji man kazkokia gaudavosi ne tokia, labai jau svelni. O man pica turi buti astri! ax.gif Tai pasidomejau ir dabr gaunasi ciki! Astri kaip reikiant. O deda jelapeno pipiru (marinuoti) ir dar pabarstau uogines paprikos prieskoniais! Nu man labai patinka good.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerimama @ 2005 08 18, 14:20)
Na va šiandien išsikepiau vėl picų, na ir pagaliau pavyko, pagaminti identišką tai, kurias pizzoj džiaz valgom, va tik aišku ant viršaus truputį daugiau visko.O ir padažiuką tą baltą tokį patį pasidariau.  tongue.gif Beje picą dariau su dešra ir kt. tai padą aptepiau PIZZA SAUCE padažu pirktu skarbonkėje tokioje, tai  thumbup.gif

jetau kaip skaniai atrodo wub.gif wub.gif gal gali pasidalint receptuku?
Atsakyti
QUOTE(Jumi @ 2003 08 27, 00:29)
Pisos 'padas' su varske  wink.gif Darau tik toki.Tikrai labai gerai iseina.  [smiley=899.gif]
1 pok.varskes(200-250gr.)
2 kiausiniai
4 saukstai grietines
1 saukstelis sodos
truputis druskos ir cukraus.
Miltu tiek kiek pasirodys reikalinga.
Prasom pabandyti.  
Musu seimyna baisiai megsta picas.  [smiley=brake.gif]

Sitas receptas labai geras, vakar isbandziau super! Net nesitikejau, kad toks geras padas iseis. Labai plonai iskociojau ir tikrai labai thumbup.gif O esu isbandzius daug padu ir su mielem, ir malsenos visi sh.... Manau paslaptis yra tame, kad tu mieliniu picu pagrindai yra ne kociojami, o su rankom issukti. Ne veltui ten tie italai ir picu kepejai jas ten su rankom vartalioja visaip cool.gif Karata as pabandziau irgi pasukioti ir pavartyti (zinoma kai kur iplyso), tai kazkas panasaus gavosi kaip picerijoj. Bet kad labai jau vargas ten su tuo vartaliojimu, reikia ismokti kazkaip smile.gif O su ta varske, tai tikrai labai gerai, nereikia nei kildinti gali is karto sau kepti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(winter @ 2005 09 17, 17:34)
jetau kaip skaniai atrodo  wub.gif  wub.gif gal gali pasidalint receptuku?

Va tas tešlos receptukas buvo praeitam psl. Bet parašau dar kartą
Picos padui:
350g miltų (galima ir truputį daugiau, kad neliptų)
200g vandens
3 šaukštai aliejaus
20g mielių
0,5 šaukštelio druskos
0,5 šaukštelio cukraus
Iš visų šių komponentų suminkome mielinę tešlą, manau kaip tai padaryti rasite kituose receptuose (aš tešla kombaine pasigaminu);
Imame gabalą tešlos ir labai plonai iškočiojame, o tada nuo rankos ant rankos pamėtom, kad visai išsitampytų ir dedam į blėką, užlankstom kraštelius. Tepame pomidorų pasta, truputį fermentinio sūrio , tada dedame viską kas patinka (pievagrybiai, kumpis, paprika, saliami ir kt.), bet po nedaug.Tuomet dedame į orkaitę 100 laipsniu (elektrinėje)10minučių.
Skanaus
Dar keletas pastebėjimų:
niekada sūrio nedėti ant picos viršaus, sūris dedamas pačioj apačioj, tik aptepus padą ir nepadauginti;
kepant picą su jūros gėrybėm padą aptepti alyvuogių aliejum, o kepant kitas picas aptepti sutrintų pomidorų tyrele;
tešlą geriausiai palaikyti parą laiko šaltai ir sandariai, tik ne šaldytuve;
O padažiuką dariau iš majonezo lietuviško ir Helmans, vandens, raudonų maltų paprikų ir kt. prieskonių, čia picos džiaz firminis padažiukas, kažkur buvau radus forume receptuką, jei kam bus įdomu, tai tiksliau užrašysiu.
Tai tiek ir skanaus biggrin.gif
Atsakyti
labai aciu 4u.gif butinai isbandysiu šį savaitgalį wub.gif
Atsakyti
Sorry, jei kur buvo šis receptukas, tingėjau skaityti viską blush2.gif Studentiškas padas:
Batoną supjaustom kubeliais, įmušam kiaušinuką ir įpilam truputį pienelio, pagardiname vegeta ar druskyte. Apminkom, neturėtų būti skysta pliurzė, išklojam skardą. Psio tongue.gif Toliau, ką sugalvojat dedat ant viršaus. Skanaus thumbup.gif
Atsakyti
pada darau dazniausiai pati,bet recepto tai nezinau tiksliai,nes viska is äkies"pilu (na galiu pasakyti ko reikia: kiausinio,sausu mieliu,cukraus ir druskos, aliejaus sauksta i tesla,miltu ir vandens ir dar pieno truputi) o virsus tai jau cia fantazijos reikalas...bet mano dazniausiai buna "saldytuvo tustinimas"...:
tinka bet kokia desra ar kumpis ar vistienos gabaliukai,agurkai marinuoti,pomidorai,paprika,saulegrazos,dziovintos slyvos,ananaso gabaliukai,paprika,spec.picu prieskoniai,majonezo ir kecupo padaszas ir suris ant virsaus.papraqsta ir greita smile.gif
Atsakyti
kas žino plonojo pado recepta? tos storapadės man schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
niu man ir ploni padai taip pat yra thumbup.gif aš jį darau taip :

Miltuose, jų imu mazdaug 3 stiklines, padarau duobutę ir įpylų beveik pusę pakelio sausų mielių, jas užpylu šiltu vandeniu ir palaukiu kol jos ištirps, tada pylu vandenį tešlai, tiek kad gautus normali tešla, niu tokia, kad jau būtų galima kažką formuot, nežinau kaip čia paaiškint, bet manau suprantat smile.gif dar įdedu truputį druskos. Tada visą tešla padedu kur nors šiltai kelioms valandoms, kad iškiltų. Galiausiai į tą tešlą įmaišau šaukštą aliejaus, tada ji išvis nelimpa prie rankų smile.gif , ir iškočioju, padarau norimą forma ir dedu į skardą,ten išlyginu visus kampus ir pasitelkiu fantaziją.

Beje labai skanu į padą įmaišyt picos prieskonių thumbup.gif , atitinkamai kiek aštriai mėgstat.

man tai gaunas thumbup.gif, ir vyrui labai patinka, sako skaniau nei picerijoj clap.gif
Atsakyti
ir as vakar kepiau pica is malsenos miltu, tai vyras taip isgyre, sake skaniau nei picerijoj, o ir man paciai llaabbaaii patiko, nesitikejau, kad toks geras padas gausis. virsu patepiau tokia specialia picai pomidoru pasta, pirkta maximoje uz 1.49 smile.gif kokiai 10 picu nemazu uzteks, dejau pjaustytos saliami desros ir paprasciausio fermentinio tarkuoto surio. kai iskepe pabarsciau picos prieskoniaias ir dar toki padaza padariau: lygiom dalim pomidoru padazas, grietine, majonezas ir bazilikas.
atrodo, valgytumeme kiekviena diena smile.gif jei tik netingeciau daryt biggrin.gif
Atsakyti