Įkraunama...
Įkraunama...

PICOS: jų pagrindai ir viršus

Kurios gaminat picų padus pačios,siūlau pabandyti su "EKSTRA" miltais.Labai skanus,trapus padas gaunasi.Aš kai pabandžiau,tai kitų miltų net neperku.
Atsakyti
QUOTE(Violetukas @ 2005 05 04, 20:30)
O man Čili picerijose labiausiai patinka Čiau čiau pica su jautiena ir beane padažu. Tik va, nežinau, kaip tokį padažą galima būtų namie pasigaminti. Pado receptą jau atidirbau, picos kaskart vis skanesnės gaunasi, bet va padažo reikia cry.gif


Nu, mano Romeo megstamiausia pica Cili smile.gif
Tai as susiradau ta Béarnaise recepta, tuoj pabandysiu isversti (kad nekiltu nesusipratimu, dedu ir angliskai):

* 1/4 stiklines peletrunu acto ( blink.gif );
* 1/4 stiklines sauso balto vyno;
* 2 saukstai smulkiai pjaustytu svieziu arba 2 saukstai dziovintu peletrunu;
* 1 arbat. saukstelis smulkiai pjaustyto... g.gif shallot doh.gif tokie svoguneliai buna,
svelnaus skonio, pas mus tokiu nemaciau. Gal paprasti svogunai tiks?
* 3 kiausinio tryniai
* 1/2 stiklines sviesto

1. Sumaisykite acta, vyna, 1 arbat. sauksteli peletrunu ir svogunus. Ant vidutines ugnies sildykite, kol uzvirs. Sumazinkite ugni ir virinkite ant letos ugnies, neuzdengiant, 8-10min, kol skyscio nesumazes iki 1/4 stiklines.
2. Ispilkite skysti i garpuodi. Su plaktuvu imuskite kiausinio trynius. Gaminkite virs karstos, bet ne verdancio vandens, nuolat maisant, kol skystis neprades tirsteti.
3. Imaisykite 1/2 stiklines sviesto, po 1 sauksta, kaskart suplakant po kiekvieno imaisymo, kad sviestas istirptu. Laikykite siltai. Dapilikite salto vandens i garpuodi, kad vanduo butu drungnas. Padekite virsutine garpuodzio dali virs vandens.

PS: kitame recepte dar radau, kad i sita padaza deda juodu pipiru maltu, "gera ziupsni" smile.gif As dar druskos dadeciau biskuteli. Pati dar nebandziau daryt blush2.gif

BEARNAISE SAUCE:

1/4 c. tarragon vinegar
1/4 c. dry white wine
2 tbsp. finely chopped fresh tarragon, or 2 tsp. dried tarragon leaves
1 tbsp. finely chopped shallot
3 egg yolks
1/2 c. butter

1. Make Bearnaise sauce: in small saucepan, combine vinegar, wine, 1 tablespoon tarragon and shallot; bring just to boiling over medium heat. Reduce heat and simmer, uncovered, 8 to 10 minutes, until liquid is reduced to 1/4 cup.
2. Strain mixture into top of double boiler. With wire whisk or rotary beater, beat in egg yolks. Cook over hot, not boiling water, beating constantly until mixture begins to thicken.
3. Beat in 1/2 cup butter, 1 tablespoon at a time, beating well after each addition, to melt butter. Keep warm. Add just enough cold water to hot water in bottom of double boiler to make it lukewarm. Set top of double boiler over water.
Atsakyti
Violetukai, pasidalink pado receptu, prasom!!! 4u.gif
Tik, jei galima, ne tik ingredientus, bet ir kaip gaminat. O tai is manes tokia kepeja doh.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(lilijal @ 2005 08 03, 21:53)
O čia mano picos receptas. Tešla trapi ir skani. Ji daroma dviem etapais:
                       
A. Paimti stiklinę (apie 250 ml.). Į ją dėti didelį šaukštą cukraus, didelį šaukštą grietinės, kiaušinį ir apie 30 g. mielų. Viską sumaišyti ir pilti pieno tiek, kad būtų pilna stiklinė.

B. Paimti didelį indą, kuriame reiks maišyti tešlą. Į jį suberti trys stiklines miltu ir sudėti pakelį sviesto. Viska gerai išmaišyti iki birios masės.

Kai ištips mielės, sumaišyti A ir B ir išmaišyti tešlą. Ją 40 min. į šaldytuvą o po to iškočioti ir ant jos dėti tai, ko pageidaujate. Kepti apie 10-25 min. (priklausomai nuo orkaitės).

Skanaus.  essen.gif  drinks_cheers.gif


Kaip tik šiuo metų bandau pagamint picą pagal tavo receptuką 4u.gif Žiurėsim kas išeis smile.gif
Šiaip pirmą kart gyvenime darau kažką su mielėm.
Atsakyti
QUOTE(lilijal @ 2005 08 03, 21:53)
O čia mano picos receptas. Tešla trapi ir skani. Ji daroma dviem etapais:
                       
A. Paimti stiklinę (apie 250 ml.). Į ją dėti didelį šaukštą cukraus, didelį šaukštą grietinės, kiaušinį ir apie 30 g. mielų. Viską sumaišyti ir pilti pieno tiek, kad būtų pilna stiklinė.

B. Paimti didelį indą, kuriame reiks maišyti tešlą. Į jį suberti trys stiklines miltu ir sudėti pakelį sviesto. Viska gerai išmaišyti iki birios masės.

Kai ištips mielės, sumaišyti A ir B ir išmaišyti tešlą. Ją 40 min. į šaldytuvą o po to iškočioti ir ant jos dėti tai, ko pageidaujate. Kepti apie 10-25 min. (priklausomai nuo orkaitės).

Skanaus.  essen.gif  drinks_cheers.gif

Labai skani pica gavosi thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Ačiu už receptą drinks_cheers.gif
Atsakyti
Galiu parašyti tikros itališkos picos su jūros gėrybėmis receptą, būtent su tokiu padu kepamos tikros itališkos picos.Taip pat ir plonapadės picos picerijose.
Picos padui:
350g miltų (galima ir truputį daugiau, kad neliptų)
200g vandens
3 šaukštai aliejaus
20g mielių
0,5 šaukštelio druskos
0,5 šaukštelio cukraus
Iš visų šių komponentų suminkome mielinę tešlą, manau kaip tai padaryti rasite kituose receptuose ax.gif (aš tešla kombaine pasigaminu);
Imame gabalą tešlos ir labai plonai iškočiojame, o tada nuo rankos ant rankos pamėtom, kad visai išsitampytų ir dedam į blėką, užlankstom kraštelius. Tepame alyvuogiu aliejumi (tik, kuo geresniu), truputį pabarstome pipirų ir druskos, jei patinka dedame truputį fermentinio sūrio (nors nebūtina), tuomet dedame lašišų gabaliukus sumaišytus su trupučiu alyvuogių aliejaus ir druska, tada krevetes, kokius 8 lapelius rozmarino, ir išvirtų su sviestu sumaišytų špinatų.Tuomet dedame į orkaitę 100 laipsniu (elektrinėje)10minučių.
Skanaus biggrin.gif
Dar keletas pastebėjimų:
niekada sūrio nedėti ant picos viršaus, sūris dedamas pačioj apačioj, tik aptepus padą ir nepadauginti;
kepant picą su jūros gėrybėm padą aptepti alyvuogių aliejum, o kepant kitas picas aptepti sutrintų pomidorų tyrele;
tešlą geriausiai palaikyti parą laiko šaltai ir sandariai, tik ne šaldytuve;
Tai tiek, o šiandien išsikepiau, tai tikrai skanu, gaunasi tokios picos kaip picoj džiaz thumbup.gif
Tiesa padažiuką tai darau iš tomato, majonezo, česnako ir prieskonių, tai tinka ant bet kokios picos. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerimama @ 2005 08 15, 14:31)
Galiu parašyti tikros itališkos picos su jūros gėrybėmis receptą, būtent su tokiu padu kepamos tikros itališkos picos.Taip pat ir plonapadės picos picerijose.
Picos padui:


Kaip faina:)
Labai mano seimyna megsta picas.
Aciu uz recepta!
Atsakyti
QUOTE(Nerimama @ 2005 08 15, 16:31)
Galiu parašyti tikros itališkos picos su jūros gėrybėmis receptą, būtent su tokiu padu kepamos tikros itališkos picos.Taip pat ir plonapadės picos picerijose.
Picos padui:
350g miltų (galima ir truputį daugiau, kad neliptų)
200g vandens
3 šaukštai aliejaus
20g mielių
0,5 šaukštelio druskos
0,5 šaukštelio cukraus
Iš visų šių komponentų suminkome mielinę tešlą, manau kaip tai padaryti rasite kituose receptuose ax.gif (aš tešla kombaine pasigaminu);
Imame gabalą tešlos ir labai plonai iškočiojame, o tada nuo rankos ant rankos pamėtom, kad visai išsitampytų ir dedam į blėką, užlankstom kraštelius. Tepame alyvuogiu aliejumi (tik, kuo geresniu), truputį pabarstome pipirų ir druskos, jei patinka dedame truputį fermentinio sūrio (nors nebūtina), tuomet dedame lašišų gabaliukus sumaišytus su trupučiu alyvuogių aliejaus ir druska, tada krevetes, kokius 8 lapelius rozmarino, ir išvirtų su sviestu sumaišytų špinatų.Tuomet dedame į orkaitę 100 laipsniu (elektrinėje)10minučių.
Skanaus  biggrin.gif
Dar keletas pastebėjimų:
niekada sūrio nedėti ant picos viršaus, sūris dedamas pačioj apačioj, tik aptepus padą ir nepadauginti;
kepant picą su jūros gėrybėm padą aptepti alyvuogių aliejum, o kepant kitas picas aptepti sutrintų pomidorų tyrele;
tešlą geriausiai palaikyti parą laiko šaltai ir sandariai, tik ne šaldytuve;
Tai tiek, o šiandien išsikepiau, tai tikrai skanu, gaunasi tokios picos kaip picoj džiaz  thumbup.gif
Tiesa padažiuką tai darau iš tomato, majonezo, česnako ir prieskonių, tai tinka ant bet kokios picos. tongue.gif


Va jei kas bandėte, tai picoj džiaz atsiradus jau senokai duonelė prie alaus berods su šonine ar pan. tai va iš tokio pado kepta tik reikia prieskonių užberti daugiau ir kelis griežinėlius šoninės, tai turėtų būti thumbup.gif Reikės pabandyti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(seima @ 2005 04 25, 17:02)
2 pakeliai varskes
3 kiausiniai
1 arbatinis saukstelis sodos(arba 2 sauksteliai kepimo milteliu)
8-10 saukstu miltu

viska ismaisyti,deti i bleta ir isploti. ant virsaus deti desros,krapu,olandisko surio,tomato ir t.t.

kepti apie 20 min.


thumbup.gif buvau nuo vaikystes jos nevalgius, tai vakar su drauge issikepem...nu labai skanu nors ir ne ta tikroji pica... smile.gif
Atsakyti
Na va šiandien išsikepiau vėl picų, na ir pagaliau pavyko, pagaminti identišką tai, kurias pizzoj džiaz valgom, va tik aišku ant viršaus truputį daugiau visko.O ir padažiuką tą baltą tokį patį pasidariau. tongue.gif Beje picą dariau su dešra ir kt. tai padą aptepiau PIZZA SAUCE padažu pirktu skarbonkėje tokioje, tai thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nerimama: 18 rugpjūčio 2005 - 13:21
QUOTE(Nerimama @ 2005 08 18, 14:19)
padą aptepiau PIZZA SAUCE padažu pirktu skarbonkėje tokioje, tai  thumbup.gif


Kur jus jo perkat, to padazo??? 000189.gif niekur nerandu!!!
Atsakyti
QUOTE(Frosted_berry @ 2005 08 18, 15:59)
Kur jus jo perkat, to padazo???  000189.gif  niekur nerandu!!!

Na maximoj tai tikrai turi būti, nebūtinai tokio pavadinimo, bet kur kečupai, tai ten.
Trintų pomidorų pasta, ar pomidorų pasta, bet man tas labai patiko ir tiko thumbup.gif
Atsakyti