As [smiley=chef.gif] tai dazniausiai perku Malsenos misini picai, vandenuko uzpilu ir padarau plona dideli pada, kadangi toki labai megstu [smiley=daemon.gif]... Siaip tai turiu recepta kazkur kaip paciai pasigaminti pada, tik reiketu paieskot, be to nebandziau, nes nepatinka man su tom mielem terliois...
na tais retais atvejais kai kepam namie picą, tai naudojam paprasčiausius pirktinius, tik pjaunu per pusę, nes šiek tiek perdaug to batono. Pati pagrindų nekepu, o ir picą kepu gal vieną kart į metus, nes turiu čili piceriją pašonėj
As tai perku "Mantingos" saldytus picos padus ir kepu mikrobangej. [img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/g0/up.gif[/img] skonis. Karta pabandziau orkaitej - nelabai patiko, nes padas sukietejo, vos ikast imanoma [img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/3/ohno.gif[/img].
Mano receptelis toks[img]http://www.mainzelahr.de/smile/essen/smilie_koch1.gif[/img]:
Aptepu pada su kecupu (Pomidoru padazu). Uzdedu pjaustytos desros, raugintu agurgu, pomidoro, pabarstau picos prieskoniais ir ant virsaus - tarkuota suri. Ir paprasta ir skanu [img]http://www.kurts-smilies.de/up.gif[/img]
Mano receptelis toks[img]http://www.mainzelahr.de/smile/essen/smilie_koch1.gif[/img]:
Aptepu pada su kecupu (Pomidoru padazu). Uzdedu pjaustytos desros, raugintu agurgu, pomidoro, pabarstau picos prieskoniais ir ant virsaus - tarkuota suri. Ir paprasta ir skanu [img]http://www.kurts-smilies.de/up.gif[/img]
"Keturi metų laikai"
500 g miltų
30 g mielių
1 stiklinė vandens
1 šaukštas aliejaus
taukų formai ištepti
druskos
200 g mozarelos sūrio
raudonėlio
Įdaras:
1 stiklinė pomidorų tyrelės
150 g kumpio
200 g pievagrybių
4 artišokai (iš indelio)
2 šaukštai aliejaus
Miltus ir mieles išmaišyti su apyšilčiu vandeniu, įpilti šaukštą aliejaus, užminkyti tešlą ir palikti, kad pakiltų.
Formą ištepti taukais, po to sudėti suformuotą tešlą.
Artišokus nusunkti, supjaustyti storais griežinėliais, apipilti aliejumi.
Nuvalytus, nuplautus ir supjaustytus pievagrybius ištroškinti.
Tešlą patepti pomidorų tyrele.
Picą padalyti į 4 dalis. Ant vienos sudėti pievagrybius, ant antros - kumpio griežinėlius, ant trečios - artišokus, o ketvirtą palikti išteptą vien pomidorų tyrele. Ant viršaus sudėti plonai supjaustytą sūrį.
Picą apiberti raudonėliu ir vidutiniškai įkaitintoje orkaitėje kepti 30 min.
500 g miltų
30 g mielių
1 stiklinė vandens
1 šaukštas aliejaus
taukų formai ištepti
druskos
200 g mozarelos sūrio
raudonėlio
Įdaras:
1 stiklinė pomidorų tyrelės
150 g kumpio
200 g pievagrybių
4 artišokai (iš indelio)
2 šaukštai aliejaus
Miltus ir mieles išmaišyti su apyšilčiu vandeniu, įpilti šaukštą aliejaus, užminkyti tešlą ir palikti, kad pakiltų.
Formą ištepti taukais, po to sudėti suformuotą tešlą.
Artišokus nusunkti, supjaustyti storais griežinėliais, apipilti aliejumi.
Nuvalytus, nuplautus ir supjaustytus pievagrybius ištroškinti.
Tešlą patepti pomidorų tyrele.
Picą padalyti į 4 dalis. Ant vienos sudėti pievagrybius, ant antros - kumpio griežinėlius, ant trečios - artišokus, o ketvirtą palikti išteptą vien pomidorų tyrele. Ant viršaus sudėti plonai supjaustytą sūrį.
Picą apiberti raudonėliu ir vidutiniškai įkaitintoje orkaitėje kepti 30 min.
Turkiška pica
15 g mielių
450 g miltų
druskos
2 pomidorai
4 svogūnų laiškai
3 raudonieji svogūnai
2 čili pipirų ankštys
50 g petražolių
250 g maltos avienos
maltų juodųjų pipirų
maltos raudonosios paprikos
0,5 šaukštelio kmynų
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1. Mieles sumaišyti su 250 ml šilto vandens ir išmaišyti su miltais bei žiupsneliu druskos. Uždengti dubenį su tešla švariu rankšluosčiu ir pastatyti šiltai 45 min.
2. Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu, nulupti odelę ir pomidorą supjaustyti kubeliais. Svogūnų laiškus supjaustyti smulkiai, o 2 galvutes žiedeliais.
3. Čili pipirus išvalyti ir supjaustyti žiedeliais. Susmulkinti petražoles. Likusį vieną svogūną supjaustyti smulkiais kubeliais. Avinos faršą sumaišyti su čili pipirais, smulkintu svogūnu, petražolėmis, druska, maltais pipirais, kmynais ir malta sladžiąja paprika.
4. Tešlą padalinti į 4 dalis, iškočioti ir suformuoti pailgas geldeles su krašteliais. Jas pripildyti paruošto faršo bei daržovių ir sudėti į riebalais išteptą skardą. Ištepti alyvuogių aliejumi ir padėti 10 min šiltai, kad pakiltų. Orkaitę įkaitinti iki 200° ir kepti 15-20 min.
15 g mielių
450 g miltų
druskos
2 pomidorai
4 svogūnų laiškai
3 raudonieji svogūnai
2 čili pipirų ankštys
50 g petražolių
250 g maltos avienos
maltų juodųjų pipirų
maltos raudonosios paprikos
0,5 šaukštelio kmynų
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1. Mieles sumaišyti su 250 ml šilto vandens ir išmaišyti su miltais bei žiupsneliu druskos. Uždengti dubenį su tešla švariu rankšluosčiu ir pastatyti šiltai 45 min.
2. Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu, nulupti odelę ir pomidorą supjaustyti kubeliais. Svogūnų laiškus supjaustyti smulkiai, o 2 galvutes žiedeliais.
3. Čili pipirus išvalyti ir supjaustyti žiedeliais. Susmulkinti petražoles. Likusį vieną svogūną supjaustyti smulkiais kubeliais. Avinos faršą sumaišyti su čili pipirais, smulkintu svogūnu, petražolėmis, druska, maltais pipirais, kmynais ir malta sladžiąja paprika.
4. Tešlą padalinti į 4 dalis, iškočioti ir suformuoti pailgas geldeles su krašteliais. Jas pripildyti paruošto faršo bei daržovių ir sudėti į riebalais išteptą skardą. Ištepti alyvuogių aliejumi ir padėti 10 min šiltai, kad pakiltų. Orkaitę įkaitinti iki 200° ir kepti 15-20 min.
Studentiška pica
300 g miltų
20 g mielių
0,75 stiklinės vandens
1 trynys
taukųformai ištepti
Įdaras:
150 g dešros
250 g fermentinio sūrio
250 g pomidorų
rūkytos žuvies gabalėlių
4 šaukštai aliejaus
mairūno
baziliko
raudonėlio
druskos
Paruošti mielinę tešlą ir palikti, kad pakiltų.
Įmesti trynį bei druskos, užminkyti pakankamai kietą, elastingą tešlą ir palaukti, kol vėl pakils.
Po to tešlą iškočioti iki 5 mm storio, iškloti ja išteptą taukais didelę tortinę, formuojant nelabai aukštą kraštą.
Tešlą aptepti aliejumi ir keliose vietose subadyti šakute.
Ant tešlos sudėti 2/3 supjaustyto plonais griežinėliais sūrio. Ant sūrio uždėti dešros ritinėlius, o ant jų nuplikytų ir nuluptų pomidorų griežinėlius. Viską pabarstyti prieskoniais.
Rūkytos žuvies gabalėlius supjaustyti išilgai juostelėmis ir iš jų sudėti groteles.
Paruoštą patiekalą apipilti aliejumi ir 20 min. įkišti į karštą orkaitę.
Kai pica šiek tiek apkeps, atsargiai išimti iš orkaitės, pabarstyti likusiu sutarkuotu sūriu ir vėl įkišti 8 min. į orkaitę, kad sūris susilydytų.
300 g miltų
20 g mielių
0,75 stiklinės vandens
1 trynys
taukųformai ištepti
Įdaras:
150 g dešros
250 g fermentinio sūrio
250 g pomidorų
rūkytos žuvies gabalėlių
4 šaukštai aliejaus
mairūno
baziliko
raudonėlio
druskos
Paruošti mielinę tešlą ir palikti, kad pakiltų.
Įmesti trynį bei druskos, užminkyti pakankamai kietą, elastingą tešlą ir palaukti, kol vėl pakils.
Po to tešlą iškočioti iki 5 mm storio, iškloti ja išteptą taukais didelę tortinę, formuojant nelabai aukštą kraštą.
Tešlą aptepti aliejumi ir keliose vietose subadyti šakute.
Ant tešlos sudėti 2/3 supjaustyto plonais griežinėliais sūrio. Ant sūrio uždėti dešros ritinėlius, o ant jų nuplikytų ir nuluptų pomidorų griežinėlius. Viską pabarstyti prieskoniais.
Rūkytos žuvies gabalėlius supjaustyti išilgai juostelėmis ir iš jų sudėti groteles.
Paruoštą patiekalą apipilti aliejumi ir 20 min. įkišti į karštą orkaitę.
Kai pica šiek tiek apkeps, atsargiai išimti iš orkaitės, pabarstyti likusiu sutarkuotu sūriu ir vėl įkišti 8 min. į orkaitę, kad sūris susilydytų.
Neapolio pica
500 g pomidorų
100 g ančiuvių
5 šaukštai aliejaus
žaliųjų arba juodųjų alyvuogių
150 g fermentinio sūrio
raudonėlio
mairūno
pipirų
druskos
500 g pomidorų
100 g ančiuvių
5 šaukštai aliejaus
žaliųjų arba juodųjų alyvuogių
150 g fermentinio sūrio
raudonėlio
mairūno
pipirų
druskos
Greita pica su dešra ir šprotais
4 picos paplotėliai
4 kietai išvirti kiaušiniai
1 mažas indelis pomidorų koncentrato
100 g dešros (geriausiai saliami)
kelios alyvuogės be kauliukų
1 indelis šprotų
100 g pievagrybių
1 šaukštas sviesto
4 šaukšteliai žolelių mišinio picai (čiobrelių, baziliko peletrūno ir rozmarino)
1 stiklinė stambiai sutarkuoto fermentinio sūrio
pipirai
druska
Gatavus paplotėlius ištepti pomidorų koncentratu, pabarstyti žalumynais ir sudėti griežinėliais supjaustytus kiaušinius, dešrą, žuvis, susmulkintus ir svieste ištroškintus pievagrybius bei alyvuogių puseles.
Iš viršaus gausiai pabarstyti fermentiniu sūriu.
Kiekvieną picą pašlakstyti alyvų aliejumi.
Kepti orkaitėje arba mikrobanginėje krosnelėje iki tol, kol sūris susilydys, net šiek tiek paraus.
Patiekti tuoj pat, karštą, su pomidorų sultimis arba kefyru bei jogurtu.
4 picos paplotėliai
4 kietai išvirti kiaušiniai
1 mažas indelis pomidorų koncentrato
100 g dešros (geriausiai saliami)
kelios alyvuogės be kauliukų
1 indelis šprotų
100 g pievagrybių
1 šaukštas sviesto
4 šaukšteliai žolelių mišinio picai (čiobrelių, baziliko peletrūno ir rozmarino)
1 stiklinė stambiai sutarkuoto fermentinio sūrio
pipirai
druska
Gatavus paplotėlius ištepti pomidorų koncentratu, pabarstyti žalumynais ir sudėti griežinėliais supjaustytus kiaušinius, dešrą, žuvis, susmulkintus ir svieste ištroškintus pievagrybius bei alyvuogių puseles.
Iš viršaus gausiai pabarstyti fermentiniu sūriu.
Kiekvieną picą pašlakstyti alyvų aliejumi.
Kepti orkaitėje arba mikrobanginėje krosnelėje iki tol, kol sūris susilydys, net šiek tiek paraus.
Patiekti tuoj pat, karštą, su pomidorų sultimis arba kefyru bei jogurtu.
Danutės pica
400 g miltų
3 šaukšteliai aliejaus
20 g mielių
3/4 stiklinės vandens
taukų formai ištepti
raudonėlio
2000 g kukurūzų
100 g pomidorų koncentrato
150 g pievagrybių
1 svogūnas
3 šaukštai margarino
2 šaukštai aliejaus
2 paprikos ankštys
raugintas agurkas
200 g fermentinio sūrio
Mieles sutrupinti ir išmaišyti su miltais. Įpilti šilto vandens, aliejaus, įberti druskos. Visus komponentus išmaišyti, užminkyti elastingą tešlą ir atidėti, kol pakils.
Po to iškočioti ir sudėti į taukais išteptą formelę.
Pievagrybius nuvalyti, nuplauti, supjaustyti juostelėmis ir pakepinti margarine.
Suberti smulkiai sukapotą svogūną.
Agurką ir paprikas supjaustyti smulkiais kubeliais.
Tešlą ištepti pomidorų koncentratu, po to ant viršaus dėti komponentus.
Pabarstyti druska, raudonėliu ir sutarkuotu sūriu.
Picą kepti labai karštoje orkaitėje 15-20 minučių
400 g miltų
3 šaukšteliai aliejaus
20 g mielių
3/4 stiklinės vandens
taukų formai ištepti
raudonėlio
2000 g kukurūzų
100 g pomidorų koncentrato
150 g pievagrybių
1 svogūnas
3 šaukštai margarino
2 šaukštai aliejaus
2 paprikos ankštys
raugintas agurkas
200 g fermentinio sūrio
Mieles sutrupinti ir išmaišyti su miltais. Įpilti šilto vandens, aliejaus, įberti druskos. Visus komponentus išmaišyti, užminkyti elastingą tešlą ir atidėti, kol pakils.
Po to iškočioti ir sudėti į taukais išteptą formelę.
Pievagrybius nuvalyti, nuplauti, supjaustyti juostelėmis ir pakepinti margarine.
Suberti smulkiai sukapotą svogūną.
Agurką ir paprikas supjaustyti smulkiais kubeliais.
Tešlą ištepti pomidorų koncentratu, po to ant viršaus dėti komponentus.
Pabarstyti druska, raudonėliu ir sutarkuotu sūriu.
Picą kepti labai karštoje orkaitėje 15-20 minučių
Sicilietiška pica
300 g miltų
20 g mielių
1 stiklinė vandens
2 šaukštai aliejaus
taukų formai ištepti
1 šaukštas cukraus
druskos
Įdaras:
4 pomidorai
20-30 alyvuogių
2 šaukštai kaparių
100 g fermentinio sūrio
pipirų
Paruošti mielinę tešlą ir palikti valandai, kad pakiltų.
Pomidorus nuplikyti, nulupti, supjaustyti skiltelėmis, pašalinti sėklas.
Pakilusią tešlą iškočioti ir sudėti į išteptą taukais formą.
Paeiliui dėti pomidorus, alyvuoges be kauliukų ir nuplautus kaparius.
Picą pabarstyti prieskoniais ir sutarkuotu sūriu.
Kepti 20 min. karštoje orkaitėje.
300 g miltų
20 g mielių
1 stiklinė vandens
2 šaukštai aliejaus
taukų formai ištepti
1 šaukštas cukraus
druskos
Įdaras:
4 pomidorai
20-30 alyvuogių
2 šaukštai kaparių
100 g fermentinio sūrio
pipirų
Paruošti mielinę tešlą ir palikti valandai, kad pakiltų.
Pomidorus nuplikyti, nulupti, supjaustyti skiltelėmis, pašalinti sėklas.
Pakilusią tešlą iškočioti ir sudėti į išteptą taukais formą.
Paeiliui dėti pomidorus, alyvuoges be kauliukų ir nuplautus kaparius.
Picą pabarstyti prieskoniais ir sutarkuotu sūriu.
Kepti 20 min. karštoje orkaitėje.