Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir sukulentai

QUOTE(Tina* @ 2015 07 20, 23:25)
O kur cia koks uzsakymas? Nieko nezinau  ax.gif blush2.gif

Augalų labirintuose buvo paskelbta smile.gif http://forumas.augal...fce12bfdf183dc0 tik vakar, atrodo, buvo užsakymo priėmimo paskutinė diena
Atsakyti
Neradau jokios nuorodos, o to vokiecio vardas man nieko nesako unsure.gif Ai tiek tos irnesakyk.gif
Atsakyti
Pagaliau prazydo 2013 m. is italu pirkta lauke ziemojanti opuntia compressa monmouth wub.gif

[attachmentid=234806]
Atsakyti
Kaip gražu čia. Evora, Tina, džiaugiuosi už jus. Biški buvau daržuose paskendus, nebestebėjau saviškių, tai po kiek laiko tarsi iš šalies pažvelgiau: nu myliu aš tuos kaktusus. Per kelionę spėjau du streptokarpus nudaigot, o kaktusai net žydėt ar vaikus vest ėmė, vadinasi, mano augalai, kantrūs.

..vijana.. klausei, ką puna daro - ot nieko, stovi vietoj, nieko neaugina, bet ir nemiršta smile.gif

vaizdelis iš Legolendo Danijoj. Ten echeverijos lauke išsodintos kaip lėkštės
user posted image
Atsakyti
..vijana.., o kaip man punai saknytes isaugint nenudaigojus? g.gif Bijau ir daryt kazka. Toks jautrus augalas. Wesneris buvo idejes dovanu burbuliuka, tai nunyko.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2015 07 22, 18:50)
..vijana.., o kaip man punai saknytes isaugint nenudaigojus?  g.gif Bijau ir daryt kazka. Toks jautrus augalas. Wesneris buvo idejes dovanu burbuliuka, tai nunyko.

Man be jokiu problemu visos isisaknydavo paprastai, kaip ir visi 4u.gif tiesiog padedavau ant kaktusu zemes ar smeliuko ir uzdengdavau kokia stikline.
Jei ka, pas mane daug daug burbuliuku biggrin.gif bus dar kada koks siuntinukas 4u.gif ir idesiu burbuliuku.
Eisiu dar ir as koki isaknydinti. smile.gif
Atsakyti
..vijana.., pas jus viskas labai graziai nuauge. As neturiu tokios "lengvos" rankos matyt.

Su kokiu nekantrumu laukiu to panko kaktusu. Naujas tiekejas, idomu kas ir kaip. Na gal atkeliaus sia savaite g.gif
Papildyta:
Dar norejau paklausti tos lauko opuncijos pavadinima gal esate uzfiksavusi?
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2015 07 22, 22:58)
..vijana.., pas jus viskas labai graziai nuauge. As neturiu tokios "lengvos" rankos matyt.

Su kokiu nekantrumu laukiu to panko kaktusu. Naujas tiekejas, idomu kas ir kaip. Na gal atkeliaus sia savaite  g.gif
Papildyta:
Dar norejau paklausti tos lauko opuncijos pavadinima gal esate uzfiksavusi?

Is pirmuju mano sejinuku Opuntia phaecantha smile.gif (paseta 2009-04),
gaila raudona neisgyveno.
Atsakyti
Tuomet gavau tikra vertybe didis.gif pasodinau garbingoj vietoj. Dabar reiks kazkur raudonziede gaut. Maniau, kad butent tokia turiu, bet pasirodo is italu pirkau geltona. Susisuko jau galva lotuliukas.gif

O jos ziedu vidus is tiesu raudonas? bigsmile.gif Tuomet mano turima kitokia. Galesiu nuskint prie progos ausi, jei noresit 4u.gif

Dar mastau pabandyt palikt pora ausu Opuntia imbricata per ziema. Gal isliks? g.gif lygtais buvau skaicius, kad irgi atsparus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 23 liepos 2015 - 11:25
QUOTE(Tina* @ 2015 07 23, 11:19)
Tuomet gavau tikra vertybe  didis.gif pasodinau garbingoj vietoj. Dabar reiks kazkur raudonziede gaut. Maniau, kad butent tokia turiu, bet pasirodo is italu pirkau geltona. Susisuko jau galva  lotuliukas.gif

O jos ziedu vidus is tiesu raudonas?  bigsmile.gif Tuomet mano turima kitokia. Galesiu nuskint prie progos ausi, jei noresit  4u.gif

Dar mastau pabandyt palikt pora ausu Opuntia imbricata per ziema. Gal isliks?  g.gif lygtais buvau skaicius, kad irgi atsparus.

Na, lyg ir nera raudona g.gif http://public.fotki....ti-opuntia.html
Nors sis ziedelis nebuvo iki galo prasiskleides, doh.gif pastovei lijo. Gal siemet pasirodys geraiu, nemazai ziedeliu sukrove.
Atsakyti
QUOTE(..vijana.. @ 2015 07 23, 12:22)
Nors sis ziedelis nebuvo iki galo prasiskleides,  doh.gif pastovei lijo. Gal siemet pasirodys geraiu, nemazai ziedeliu sukrove.

Pati tokių žiemojančių opuncijų neturiu, nes prie daugiabučio ir nesinori auginti-tuoj privatizuoja, kai kas nors patinka. Bet kilo klausimas, kaip jos atlaiko lietuviškų pavasarių, vasarų, rudenių lietus ir pastovią drėgmę žemėje. O kur dar kelios pastarosios netikusios žiemos... Ar nesupūva tiek daug vandens gaudamos?
Šiaulių turguje viens žmogelis šeštadieniais vis atveža parduoti. Kainos nuo 7-10 eur., bet pridėta prie pavadinimų nuotraukytės su žiedais. O žiedų yra ne tik tradiciškai geltonų, bet ir į oranžinę, rožinę, rausvą spalvas.
Atsakyti
Nieko joms nenutinka, jos tiesiog atsigula ant zemes ir "pramiega" nepalanku sezona. Buna nelabai grazios, bet pavasari greit atsigauna.
Atsakyti