Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir sukulentai

Aš tai UŽ, kad būtų žaibiški užsakymai iš šio tiekėjo drinks_cheers.gif
Atsakyti
Mano keletas ziedeliu,
user posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted image

As vis dar ieskau Lobivia cv. STERN VON LORSCH
(Syn: Lobivia densispina "Stern von Lorsch"), gal kam koks vaikiukas auga ax.gif ax.gif

vija zemaite, ar pasikeite kas pas puna, ar auga nors vienas spuogiukas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ..vijana..: 09 liepos 2015 - 08:18
QUOTE(..vijana.. @ 2015 07 09, 09:15)
As vis dar ieskau Lobivia cv. STERN VON LORSCH
(Syn: Lobivia densispina "Stern von Lorsch"), gal kam koks vaikiukas auga  ax.gif  ax.gif

As taip pat ieskau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2015 07 09, 11:25)
As taip pat ieskau  smile.gif

O Jus nebuvot pirkusi is wesnerio?
Atsakyti
Buvau, bet besaknius gavau ir numiro doh.gif
Atsakyti
Sveikos spygliuotosios smile.gif
kurį laiką paskaitinėju temą. Pas visas nuostabūs žiedai. Net nesitiki, kad būna tokių žiedų. Kaip supratote, ne esu prisiekusi kaktusų gerbėja. Tikriausiai greit juos nugalabinčiau blush2.gif . Kreipiuosi į Jus, nes reikia pagalbos. Bandau auginti havortiją, bet nesiseka. Ji tokia suvargus pas mane. Pasodinta "sodo centro" kaktusų žemėje. Manau, kad problema priežiūroje. Norėčiau, kad patartumėte kokia žemė reikalinga, kaip dažnai laistyti, tręšti. Taip pat norėčiau pasiteirauti, kodėl alijošiaus (aloe vera) apatiniai lapai ploni (ne mesingi), o aukščiau esantys jau mėsingi, tačiau minkšti. Jis taip pat pasodintas kaktusų žemėje.
Būsiu dėkinga už patarimą. 4u.gif
Čia suvargusios havortijos foto: Havortija
Atsakyti
QUOTE(---- @ 2015 07 09, 19:30)
Čia suvargusios havortijos foto: Havortija

Bent jau nuotraukoje atrodo, kad bėda žemėje. Ji atrodo labai kieta. Žemė turi būti laidi vandeniui t.y. neužsistovėti vazonėlio paviršiuje. Avortijai tinka universali žemė, skirta kambariniams augalams, tinka juodžemis. Laikyti saulėtoje vietoje, bet ne ant tiesioginės saulės spindulių. Laistyti du kartus per savaitę. Jei karšta - dažniau, žiemą rečiau (galima visai nelaistyti, jei temperatūra apie 8 laipsnius).

Atsakyti
QUOTE(Norvide @ 2015 07 09, 22:29)
Bent jau nuotraukoje atrodo, kad bėda žemėje. Ji atrodo labai kieta. Žemė turi būti laidi vandeniui t.y. neužsistovėti vazonėlio paviršiuje. Avortijai tinka universali žemė, skirta kambariniams augalams, tinka juodžemis. Laikyti saulėtoje vietoje, bet ne ant tiesioginės saulės spindulių. Laistyti du kartus per savaitę. Jei karšta - dažniau, žiemą rečiau (galima visai nelaistyti, jei temperatūra apie 8 laipsnius).

Labai ačiū už patarimą. Žemė nėra kieta, ji tokia kaip smėliukas/žvyriukas. Tikrai laidi vandeniui, bet tikriausiai reikia ją šiek tiek "pariebinti". Kaip tik atsiminiau, kad vieną kartą šiek tiek pritrūko kaktusinės žemės tai maišiau su žeme biohumuso pagrindu. Tada lyg ir problemų nebuvo. Ačiū Jums labai, manau pirmiausiai pakeisiu žemę, nes su šviesa ir laistymu kaip ir gerai.
Dar norėčiau pasiteirauti, kokios firmos žemę naudojate, nes su "Senukų" sodo centro žeme man nesiseka.
Atsakyti
QUOTE(---- @ 2015 07 09, 22:29)

Dar norėčiau pasiteirauti, kokios firmos žemę naudojate, nes su "Senukų" sodo centro žeme man nesiseka.

Aš perku Juknevičiaus "Universali žemė kambariniams augalams". Jos būna maisto prekių parduotuvėse.

Alijošiui irgi žemė turi būti"riebesnė", nei kaktusams.
Atsakyti
QUOTE(Norvide @ 2015 07 10, 08:24)
..."Universali žemė kambariniams augalams"...

Labai ačiū už atsakymą.

VISOMS DAUG GRAŽIŲ ŽIEDŲ, o aš užsuksiu pas Jus į svečius pasigrožėti.
Atsakyti
Vadinas as blogai auginu havortijas ir visus kitus sukulentus (ne kaktusus), nes vienoda jiems substrata naudoju, toki pat kaip kaktusams. Ar uztektu maisyt perpus kompostine ir kaktusine zeme? Nes man kazkaip atrodo sodint i vien tik socia irgi nekas, nes paskui jie taip isplerzeja nuo per geru salygu, buna negrazus.
Atsakyti
Aš naudoju ,,Vilniaus žalumos'' žemę kaktusams. Labai retai sukulentams pridedu kokią saujelę riebesnio komposto, dažniausiai tenkinasi su kaktusais ta pačia žeme.

user posted image
Atsakyti