Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir sukulentai

As truputi ne i tema pasiulysiu. Gal norite dideliu pentiniu kelmu. Turiu 10 vnt. Atiduociau nebrangiai smile.gif Ir vienadieniu 8 kelmus. Nutariau atnaujinti lauko gelynus.
Atsakyti
vija zemaite, pora dienų žiūrinėjau jūsų nuorodą ir keletą kitų. Sužavėjo wub.gif
Akropolio maximoj apžiūrėjau kelias paletes kaktusų ir sukulentų. Jau nebe tokie vienodi atrodo, kaip kad anksčiau biggrin.gif

Evora, norėčiau dirbti tokioj aplinkoj - labai gražu wub.gif Mano darbo vietos palangės privalo būti tuštutėlės, švarutėlės verysad.gif

Pasirodysiu ir aš naują augintinį bigsmile.gif Sesuo daigiuką atidavė.
Austrocephalocereus, ar klystu?

user posted image
Atsakyti
Ar dar nenesat saviskiu i lauka? paziurejau, salnu nepranesa jau, tai persodinau ir isnesiau i atvira balkona. Neramu biggrin.gif
Atsakyti
Nu va o aš pasiguost atėjau, nemokša tikra, nužudžiau asteroiduką savo naujokėlį. Rodos neliejau tik padrekinau žemelę sodindama, mažuliukas visai, nesugebėjau susitvarkyt verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Marija1 @ 2016 04 08, 08:37)
Nu va o aš pasiguost atėjau, nemokša tikra, nužudžiau asteroiduką savo naujokėlį. Rodos neliejau tik padrekinau žemelę sodindama, mažuliukas visai, nesugebėjau susitvarkyt  verysad.gif

gal jis jau prie mirties buvo, neliūdėk, bus pamoka 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,kaktusu myletojai smile.gif noriu paklausti ar galeciau sulco rebutia rauchii nuimti nuo poskiepio? ar eina vaikuciais dauginti? g.gif aciu.
Atsakyti
QUOTE(Marija1 @ 2016 04 08, 07:37)
Nu va o aš pasiguost atėjau, nemokša tikra, nužudžiau asteroiduką savo naujokėlį. Rodos neliejau tik padrekinau žemelę sodindama, mažuliukas visai, nesugebėjau susitvarkyt  verysad.gif

Pasilpo keliaudamas. Aplamai po tokiu kelioniu reik labai atsargiai juos liet. Adaptacija nelengva jiems buna. Buna netekciu visiems sad.gif
Atsakyti
Dabar žinosiu o tai paliejau truputuką ir pelėsis, paliečiau košė, pavargo nabagas:)
Atsakyti
QUOTE(Marija1 @ 2016 04 08, 13:29)
Dabar žinosiu o tai paliejau truputuką ir pelėsis, paliečiau košė, pavargo nabagas:)

O kaip kiti?
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2016 04 08, 15:35)
O kaip kiti?

Visi kiti vandenuko tiek pat gavo, labai nedaug mazdaug arbatini sauksteli, bet gyvi, daugiau nelysiu kol kas pora savaiteliu nebent papirksiu ir viskas bus gerai:)
Atsakyti
QUOTE(Marija1 @ 2016 04 08, 07:37)

Manau tikrai ne tavo kaltė, kad tas pupsius iškeliavo į kaktusų rojų. Net jei ir gerai palaisčius būtum-taip staigiai kūnas koše nevirsta. O juk tik arbatinį šaukštelį vandens užpylei. Aš kaip reikiant vandenėlio šliūkštelėjau, negailėdama ir joks neištežo.
Tik tas pelėsio atsiradimas, tai įdomus g.gif Gal žemėje buvo sporų, dar šiltai palaikytas, žemelė drėgna, tai ir atsigavo parazitai.
Kitus laistyk ne po poros savaitėlių, o kai matysi, kad žemė sausa. Nes gavę drėgmės, bus pradėję leisti plonutes šaknytes ir negavus gerti-sutriks jų tolygus augimas. Tos plonosios šaknikės labai jautrios ir gali net nudžiūti, kai ilgą laiką nelaistomos.

Nenusimink, mes visos turbūt pusę ar trečdalį esam kaktusų praradę, nei dabar auginam. Toks nuostolingas hobis. Bet su gyvais padarais kitaip nebūna. Užtai koks džiaugsmas, kai auga, o dar žiedais apdovanoja.
Papildyta:
QUOTE(EnBlanc @ 2016 04 07, 16:55)
Ar dar nenesat saviskiu i lauka? paziurejau, salnu nepranesa jau, tai persodinau ir isnesiau i atvira balkona. Neramu  biggrin.gif

Aš į atvirą balkoną dar neskubu. Vis prisimenu pavasarį, kai tulpės sniege žydėjo. Naktys tikrai dar vėsios, o jei kaktusai kambaryje žiemoję, tai toks temperatūrų svyravimas bus labai neįprastas. Net ir tiems, kuriems tėvynėje dienos-nakties temperatūros drastiškai skiriasi. Nepamirškim ir vėjus švilpiančius atviram balkone. Net mes kartais nuo jo gūžiamės, šiurpstame. O šlapia žemė žemoje temperatūroje gali greitai supūdyti jautresnes rūšis.
Mano senelis balkonas įstiklintas, bet mediniai rėmai vos laikosi, visur plyšiai-ventiliacija liuksinė. Dar nenešu. Tik du senius dičkius echinopsius ir 34 cm. aukščio mamkę ištrėmiau, nes kelis pūkius radau. Jau pora savaičių tremtyje, gal gausiau žydės pašalę.
Papildyta:
QUOTE(Orchideja @ 2016 04 08, 10:42)
Sveiki,kaktusu myletojai smile.gif noriu paklausti ar galeciau sulco rebutia rauchii nuimti nuo poskiepio? ar eina vaikuciais dauginti? g.gif aciu.

Galima nuimti. Kadangi jos lėčiau augančios, tai jas kaip pvz. astekius, įskiepija. Dar taip apsaugomi jautresni nuo perlaistymo. Kai nuimsite, padarykite švarų pjūvį, o ne tik nulupkite. Padžiovinkite 3-5 dienas, kol pjūvis užsitrauks luobele. Tada galima patupdyti į žemę, kurioje daug smėlio ar smulkiai sutrintos plytos, žvirgždo. Palaistyti vos, vos. Po kokio mėn. atsargiai, dantų krapštuku, žemes pakrapštyti prie kaktuso ir galima pamatyti ar išleido šaknikes.
Dar galima aktyvuotos anglies pabarstyti pauodegėlyje sodinant-aktyvuos įsišaknydijimą ir nuo puvinio saugos.
Papildyta:
Kadangi naujokes gasterijas susodinau į vieną bliūdą, tai nutariau ir praeitų metų siuntimo gasterijas persodinti į tokį pat.
Suskaičiavau gasterijų būrelį-11, neskaitant atskirtų dovanoms mažylių.

user posted image]My Webpage[/URL]

Atsakyti
Aš vėl su idėjomis-ant darbo stalo, vaikų kambaryje ar svetainėje...

Atsakyti