Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir sukulentai

Gražūs vaizdai, evora. O vaikai kaktusų nebando paglostyti?
Prieš daug metų viena mokytoja turėjo visas palanges apsistačiusi kaktusais-neatsispirdavom pagundai patikrinti, ar tikrai aštrūs spygliukai biggrin.gif
Atsakyti
evora, jau koks laimikis. O riebumas augaliukų. Verta buvo laukt 4u.gif
Atsakyti
sveikos merginos,gal kuri auginate kaktusa auganti lauke? opuncija lig vadinasi.atsparus salciams.labai ieskau isigyti..
Atsakyti
QUOTE(P.Kristina @ 2016 04 04, 12:51)
Gražūs vaizdai, evora. O vaikai kaktusų nebando paglostyti?
Prieš daug metų viena mokytoja turėjo visas palanges apsistačiusi kaktusais-neatsispirdavom pagundai patikrinti, ar tikrai aštrūs spygliukai  biggrin.gif

Mano vaikai jau nebe vaikiško amžiaus, tad glamonėja panas ir žmoną.

Kai buvo mažučiai, kaktusų kolekcija neviršydavo 20-22. Buvo visi įkurti saugiam kambaryje, kur mažiai nežaisdavo. Kai vaikai tapo 1-8 kl. amžiaus-pradėjo ir kolekcionavimo virusas progresuoti, tad visos palangės kaktusais okupuotos patapo. Kas aišku sūneliams laaabai nepatiko, nes besiduodami iškadų pridarydavo, o prisidirbę kailį drebindavo. Reikalai pagerėjo, kai užuolaidų atsisakiau.
Dar buvo ir kačių -agronomių. Vieną turėjau, kuri mėgo tik baltus pūkuotus kamuoliukus-kaktusiukus. Pasistoja ant užpakalinių kojų prie palangės, priekine letena su nagais užkabina vazono kraštą ir verčia. Kai jau krenta-staigiai atšoka. Paskui iškrapšto pūkutį ir pirmyn siusti.
Teko visas pūkuotas mamkes, espostojas, cleistocactusus į darbovietę ant palangės nešti.
Dabar turiu dvi kates, bet labai kultūringas, nors netyčiukų kartais pasitaiko. Senoji, tai labai mėgsta ūsus į kaktusus susišukuoti.

Kaktusų ir kačių simbiozė-

user posted image]My Webpage[/URL]

Papildyta:
Mažyliai ant darbinės palangės

Atsakyti
Man tai paskutinė nuotrauka gražiausia thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dota @ 2016 04 04, 16:54)
Man tai paskutinė nuotrauka gražiausia  thumbup.gif

Mano prosenelė pasakytų-kas ką pane, liubija lotuliukas.gif

Su litopsiukais įdomiai gavosi. Turėjau dvigubai daugiau žalių, rudukų tik nedidelį būrelį. Bet vienodomis sąlygomis pasirodė atsparesni rudžiai-beveik visi pavyzdingai išsilaikė ir net išsinėrė. Žalių liko viens kits ir tai suskiukai išlindo. Kaip nepatyrusiai -vis šis tas liko. Geriau nei barankos skylė.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 04 04, 15:48)
Mano vaikai jau nebe vaikiško amžiaus, tad glamonėja panas ir žmoną.

thumbup.gif lotuliukas.gif

O mano kate tai megsta apsikabint ir "pasildyt" koki augala. Bet keista - nieko jiems nenutinka biggrin.gif
Atsakyti
Kaktusų šiltnamis Odesoje
Atsakyti
Oi, smagios istorijos thumbup.gif
Kai skaitau apie augalų kolekcijas, man visad parūpsta, kur sutalpinami, kaip susitariama su vaikais ir gyvūnais ax.gif

Man irgi paskutinė nuotrauka labai patiko ir su katinais biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vija zemaite @ 2016 04 04, 20:10)

Oi, negaliu, stoja širdis.karsta.gif
Po tokių apžvalgų, staigiai pajuntu, kiek mažai sukulentėlių turiu ir kokia dar nepatyrusi esu. fool.gif Svarbiausia, kad bute gyvenant, jokių šiltnamių neįsirengsi. Tad atvejis beviltiškas ir netobulėjantis.
Balkonas, kurį ruošiuosi tik sukulentariumu paversti, irgi ne pietinė, o tik rytinė pusė. Tad variantas irgi toli nuo tobulybės.cry.gif
Kartais pasižiūriu į savo spygliuotus augintinius ir pagalvoju-kaip aš juos sugebu išlaikyti netinkamomis sąlygomis ir dar kartais žiedų sulaukti. g.gif

-------------------------------

Praeitą savaitę vartinėjau turimas knygas apie kaktusus, paskaitinėjau vis kai kur. Pasirodo, kad buto sąlygomis geriausiai klesti ne kokios mammilarijos, o astrophitumai. Matyt intuityviai nujausdama aš jų skaičių vis didinu.
O paskaitinėti labai net gerai, nes ne visada iš pirmo karto viskas galvoje užsifiksuoja. Štai ėmiau ir atradau, kad notocactusai ir parodijos, tėvynėje mėgsta parūgštintą žemę. Vadinasi, reikia į vazono žemės mišinį, įmaišyti ir šiek tiek durpės? g.gif
Nors jie man puikiai auga, bet reiks persodinėjant, keliems pabandyti parūgštinti gyvenimą.
Papildyta:
QUOTE(jalka @ 2016 04 04, 14:00)
sveikos merginos,gal kuri auginate kaktusa auganti lauke? opuncija lig vadinasi.atsparus salciams.labai ieskau isigyti..

Nežinau kur gyvenate, bet dabar labai dažnai turguose galima rasti nusipirkti. Šiauliuose, tai dėdukas toks, net iš Latvijos jų atveždavo. Bet jo ten visa net kolekcija-geltonai, raudonai, rožiniai, oranžiniai žydinčių. Su nuotraukytėm žiedų. Pagal spalvą būdavo ir kainų skirtumai. Eurais dabar nežinau kiek prašytų, litais būdavo 8-12. Dydis 1-3 nareliai-blyneliai.
O pavienių egzempliorių visokie gėlininkai, krūmų, medelių augintojai dažnai turi.
Atsakyti
Keliu temelę aukštyn. biggrin.gif

user posted image]My
Webpage[/URL]

Čia mano darbovietės palangės-sukulentų okupacija persimetė ir ten. Ryte dar saulė švietė, fotografuoti trukdė, o dabar lietus pliaupia.
Atsakyti
evora, kaip jaukiai atrodo 4u.gif Ar besinori dirbt, kai tiek akių atgaivos aplink mirksiukas.gif Labai labai bigsmile.gif
Atsakyti