Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir sukulentai

QUOTE(Tina* @ 2016 04 01, 18:34)
Kol nesusiformavus rozele, tai neatsirinkciau sio augalo ir aisku nepirkciau. Gal ir pas mus ju buvo  g.gif doh.gif

O gieges augalai lauks jos, nes ji uz juos tvarkingai apmokejusi. Tik neaisku kokiam stovy bus, nes man nei sodint, nei nesodint. Paskui vis tiek tektu traukt lauk. O yra grazuole Dioscorea elephantipes, su jau susiformavusiu, sutrukinejusiu rastu, Fockea edulis ir dar keli.

O kaip kitu ispudziai?

As pati gavau labai grazu Monadenium montanum var. rubellum. Praktiskai del jo rinkau uzsakyma. Jau atsigavo lapukai, buvo toks liudnai susitraukes po keliones.

Aš kažkaip nesigundau tokiais kaudeksiniais grožiais. Gal kada Dioscorea elephantipes ir užsisakysiu, kai visi norai baigsis-patinka man tas vėžlio kiauto raštas. Kol kas tik su adeniumais draugauju. Jei dar kur gausiu baltą gražų ir užteks.
Matyt nepribrendau dar iki tokių augintinių. Bus kur tobulėti lotuliukas.gif
Atsakyti
O man dabar kaudeksai labai wub.gif Ir siaip idomesni sukulentai. Spygliuku stadija baiges, jau atrodo, kad patenkinau smalsuma, atsirinkau pacius paciausius.
Atsakyti
Labas rytas mergaites biggrin.gif
Skubu ir as prisiduot..
Ir iki zemes nusilenkt Tinai ir padekot uz vakarykste svente aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif oro_buckis.gif Atrodo kiek nedaug mums reikia iki pilnos laimes biggrin.gif
Skaitinejau jusu pasigyrimus vakar pati darbe sededama ir net spirgejau is smalsumo(vyras ryte paemes siuntinuka ,o as dirbau iki 22val.tai tiek laiko turejau kentet ir nematyt jo doh.gif )na bet jau kai gryzau...buvo minciu kaip Evorai ,sedet ir medituot pries ta deze.. biggrin.gif bet pasirodo kantrybes pas mane 0 blush2.gif ir ka,pradejau lukstent..
Ir prasidejo.... ir oi ...ir ai... ir oba blink.gif augaliukai superiniai o jau Rebutia heliosa densipectinata dydis blink.gif kaip mazesnio vyro kumstis(uz mano didesnis biggrin.gif )ir vaikinga,su dideliais leliais su saknytem
Visi kiti irgi labai geram stovy,grazuoliai tik vienintele Aloe Pink Blush labai prasta ,beveik visa sudziuvus tik virsunyte gyva,kazi ar atsigaus,bet jei ir atsigaus ,tikro grozio jau nebebus..
Bet tai nieko,nepergyvenu-bandysiu dar karta mirksiukas.gif
Jei tik Tina-auksinis zmogutis smile.gif dar kada apsiims siuntima,registruojuos i eile 4u.gif
Zodziu uzsakymu laaaabai patenkinta ir lekiu sodint savo grazuoliu(vakar jau patingejau velai gryzus ,o ir nuotaikos reikia pakilios kad isodinti jie noretu augt biggrin.gif ..tai tik papurskiau vandenuku ir liepiau laukt ryto ax.gif )
Pastomatas labai greit pristate gal 9 val jau gavau zinute thumbup.gif

Atsakyti
Sveiki, jungiuosi ir aš į jūsų gretas su savo spygliukais. Visų neapimiau, bet didžioji dauguma yra thumbup.gif anksčiau dar nemažai sukulentų turėjau, bet jau baigiu beveik visus išdovanoti ar išparduoti. Nepatiko man jie, pasilikau tik lėčiausiai augančius ir kaudeksinius augaliukus. Ir, aišku, daug spygliukų! Kelios nuotraukos pasižvalgymui prie kavos puoduko blush2.gif

Dalis jau lauke saulutėj šildosi:
My Webpage

Kita dalis dar laukia kol šalčiai pasibaigs ir tada keliaus į lauko šiltnamiuką:
<a href='https://######/m1MNuH' target='_blank'>[/url]

O šie netempiami kol kas į lauką (na nebent kiek vėliau, jei dar liks šiltnamiuke vietos thumbup.gif )
[url=https://######/B2tcPa]</a>

<a href='https://######/Mpo0Oq' target='_blank'>[/url]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lnndrute: 02 balandžio 2016 - 11:11
zebrina, o man smagu kitam suteikt tikra dziaugsma. O, kad jis tikrai tikras pati zinau, nes tas jausmas (nauju augalu atkeliavimas i namus) isgyventas pacios. Buna tikra maza svente, atotrukis nuo kasdienybes wub.gif
Atsakyti
QUOTE(lnndrute @ 2016 04 02, 11:31)
Bet tai kaip čia pas jus sudėtinga, net nerandu, kaip ištrinti žinutę ir ją matyt redagavau tiek kartų, kad net nebeleidžia dar kartelį redaguoti  doh.gif Na, bandau antrą kartą pasirodyt:
1. https://lh3.googleus...pY=w632-h944-no
2. https://lh3.googleus...9=w1409-h943-no
3. https://lh3.googleus...b=w1409-h944-no
4. https://lh3.googleus...v=w1409-h943-no

Sveika pas mus atvykusi 4u.gif

Numanau, kad daug spygliuotų ir nelabai spygliuotų grožybių turi, bet... nerodo doh.gif
Tik vargšelis subyrėjęs robotukas.
Kaip kitoms vaizdelis? Ar matote?
Nu, smalsu būtų paveizėti g.gif
Atsakyti
Taip, žinau, kad nerodo. Pirmu bandymu nepastebėjau mygtuko "Peržiūrėti žinutę", o antruoju bandymu viską gerai rodė, bet kai paspaudžiau "Atsakyti", tai vėl nebeleido peržiūrėti nuotraukų g.gif matyt su google+ nedraugauja, arba aš su juo nemoku draugauti g.gif na, bet tada įkelsiu nuotraukas per postimage, štai manieji smile.gif

1. user posted image

2. user posted image

3. user posted image

4. user posted image
Atsakyti
Nu, šaunuolė lnndrutė-kaktusininkė thumbup.gif

Ūkis tikrai nemažas. Ar jau 100 dūšelių turi? Lyg ir turėtų būti g.gif
Ir dar tiek laiko iškentei nesirodžius, net išdalinti daug išdalinai... Tikras griekas nuo tokių ciekaunų Zosių kaip mes, slėpti.
Man tik užkliuvo pirmos foto tie didieji, platieji, laiptuoti vazonai. Ne dėl grožio ar estetikos, o sakyčiau per daug erdvės kaktusų šaknims. Taip supūdyti greičiau įmanoma, o ir žiedus krauti nelabai nori, kai šaknims stadionas.
Adeniumas dabar fotografuotas? Klausiu, nes ir maniškis ant rytinės palangės jau bando pumpurus rodyti, o lyg ir ankstoka dar. O ir negaliu jo ant pietinės palangės dar nešti-vieta užimta, bet reiks nešti.
O šiaip kaktusiukai prižiūrėti, išpopstyti geros šeimininkės rankose.
Atsakyti
Inndrute, ohoho, kokia kolekcija bigsmile.gif Nerealus vaizdas thumbup.gif

Vis paskaitau jūsų pasidžiaugimus iš Tinos gautais augaliukais. Kaip norėčiau paganyti akis į jūsų grožybes ax.gif

Aš šiandien netikėtai radau pavadinimą savo augaliuko - Ramdis, pasirodo, sukulentas bigsmile.gif

user posted image

Dar bandau prisiauginti karpažolę ir du "dygliukus"

user posted image user posted image
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 04 02, 15:09)
Nu, šaunuolė lnndrutė-kaktusininkė thumbup.gif

Ūkis tikrai nemažas. Ar jau 100 dūšelių turi? Lyg ir turėtų būti g.gif
Ir dar tiek laiko iškentei nesirodžius, net išdalinti daug išdalinai... Tikras griekas nuo tokių ciekaunų Zosių kaip mes, slėpti.
Man tik užkliuvo pirmos foto tie didieji, platieji, laiptuoti vazonai. Ne dėl grožio ar estetikos, o  sakyčiau per daug erdvės kaktusų šaknims. Taip supūdyti greičiau įmanoma, o ir žiedus krauti nelabai nori, kai šaknims stadionas.
Adeniumas dabar fotografuotas? Klausiu, nes ir maniškis ant rytinės palangės jau bando pumpurus rodyti, o lyg ir ankstoka dar. O ir negaliu jo ant pietinės palangės  dar nešti-vieta užimta, bet reiks nešti.
O šiaip kaktusiukai prižiūrėti, išpopstyti geros šeimininkės rankose.

Kažkada skaičiavau, lyg apie 250 buvo. Dabar turbūt panašiai (neskaitant sodinukų, kurių dar net daugiau biggrin.gif ), bet kažkaip nesinori savo ligos didėjimo skaičiuoti blush2.gif
Dėl laiko, tai tik šiandien aš čia prisiregistravau, anksčiau man augalų labirintų forumas labiau patiko, bet kad ten retokai kas beapsilanko smile.gif
Adeniumas šiandien fotografuotas, apie juos nieko negaliu pasakyti, nes auginu tik nuo praeitų metų. O būtent šis didysis pirktas prieš 2-3 savaites senukuose su lapais ir pumpurais.

Dėl plačių vazonų, tai būsiu bjauri ir pasakysiu, kad jūs klystat blush2.gif Šiuose vazonuose dugne yra drenažas, viršuje yra akmenukai, o ir pati žemė maišyta su žvyru, perlitu, molio granulėm, ceolitu. Na, nieko ypatingo, nieko neįprasto. Bet visa esmė yra tame, kad būtent Echinopsis kaktusams patinka tokie vazonai. Jų šaknų sistema yra be galo didelė, todėl juos geriau auginti platesniuose, bet negiliuose vazonuose (natūraliomis sąlygomis jų šaknys raizgosi žemių paviršiuje ir taip geria vandenį). Kęstutis man tai papasakojo, išbandžiau, na ir tikrai smile.gif šiuos Echinopsis kaktusus į tokius vazonus pasodinau praeitų metų liepą, kai nešiau lapkritį ar gruodį juos jau namo, vienas netyčia išvirto. Ir ką manot? beveik pilnas vazonas buvo šaknų ir visos jos buvo paviršinės, kas ir patvirtina šiuos faktus. Be to, tokiuose vazonuose Echinopsis labai stipriai paaugo, o tie, kurie liko mažuose vazonuose, nei paaugo, nei susitraukė g.gif Tai va tokie mano pastebėjimai. Nes va, pavyzdžiui, Echinocereus, kurių šaknų sistema yra silpnesnė, tai jie visi auga pas mane pačiuose mažiausiuose moliniuose vazoniukuose. Panašiai ir su Astrophytum kaktusiukais. Tai va tiek. Na, bet kaip kam patinka, tas taip ir augina, nes tikrai faktas, kad tokiuose dideliuose vazonuose perlaistymo tikimybė gerokai padidėja 4u.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lnndrute @ 2016 04 02, 20:13)

Dėl plačių vazonų, tai būsiu bjauri ir pasakysiu, kad jūs klystat  blush2.gif  Šiuose vazonuose dugne yra drenažas, viršuje yra akmenukai, o ir pati žemė maišyta su žvyru, perlitu, molio granulėm, ceolitu. Na, nieko ypatingo, nieko neįprasto. Bet visa esmė yra tame, kad būtent Echinopsis kaktusams patinka tokie vazonai. Jų šaknų sistema yra be galo didelė, todėl juos geriau auginti platesniuose, bet negiliuose vazonuose (natūraliomis sąlygomis jų šaknys raizgosi žemių paviršiuje ir taip geria vandenį). Kęstutis man tai papasakojo, išbandžiau, na ir tikrai smile.gif šiuos Echinopsis kaktusus į tokius vazonus pasodinau praeitų metų liepą, kai nešiau lapkritį ar gruodį juos jau namo, vienas netyčia išvirto. Ir ką manot? beveik pilnas vazonas buvo šaknų ir visos jos buvo paviršinės, kas ir patvirtina šiuos faktus. Be to, tokiuose vazonuose Echinopsis labai stipriai paaugo, o tie, kurie liko mažuose vazonuose, nei paaugo, nei susitraukė  g.gif Tai va tokie mano pastebėjimai.

Auginat-išbandėt-žinot, tad nesiginčysiu.
Pasidomėjau kiek pas mane tų echinopsių-tik 9. Mažiausias 2 cm. aukščio, didžiausias 34 cm. Nelabai aš juos myliu-per daug nuobodžios formos ir dizaino. Žiedai nuostabūs, bet jiems reikia atviro oro. Auginant bute nelabai galiu džiaugtis žiedais. Labiausiai myliu Subdenudata-už mažumą, formą ir žiedo baltumą.
Saviškius persodinant pastebėjau, kad kuo didesni, tuo šaknų proporcija mažėja, net sunku vazone išlaikyti, kad neišvirstų. Tokių plačiai iškerojusių šaknų ir neleidžiu augti, nes, kai bendram bliūde išsikerojo , tai ojojoi kokius perkasimus reikėjo daryti. Visiems kitiems sugyventiniams buvo tautų persikraustymas.
O apie echinopsius daugiausiai išmano ASTA-čia jos mylimukai. Tik nepastebėjau, kad ji sodintų į žemus, plokščius vazonus. Dar kažkas Klaipėdoje augina vien echinopsius, tik kažkaip seniai bebuvo pas mus.
Atsakyti
kaip smagu iš tolo skaityt apie džiugesį, išpakavus naujokėlius. gero auginimo ir sveikų augaliukų ateity. Net sulindau į ekraną Inndrutes kolekciją apžiūrinėdama. Tokia meilybė 4u.gif
Atsakyti