Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir sukulentai

QUOTE(evora @ 2016 03 19, 13:11)
Matyt per pirkimo aukcionus visos firmos tų pačių gėlyčių užpirko.
O kaip astrophitumai? Ornatum ar kitokie? Koks skaičius likęs? Va, tuos tai dar griebčiau. Myliu, myliu ir sustot negaliu... lotuliukas.gif

Taip ornatumai, tik ferai kitokie smile.gif po 2 buvo
Jei dar nori, bet neturi laiko galiu paimti smile.gif Gyvenu šalia rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rimusia: 19 kovo 2016 - 12:34
Reiks man Draugystes Senukus patikrint. Irgi turetu but atsiveze nauju augalu.
Atsakyti
QUOTE(rimusia @ 2016 03 19, 12:29)
Taip ornatumai, tik ferai kitokie  smile.gif po 2 buvo
Jei dar nori, bet neturi laiko galiu paimti  smile.gif Gyvenu šalia  rolleyes.gif

Labai ačiū už gerą dūšelę 4u.gif
Bet ornatum turiu jau 2 dabar nusipirktus ir 2 milžinus iš ankstesnių laikų. Tai jau tikrai nuodėmė pačią per tokį šunišką orą vaikyti mano kaprizus tenkinti.
Užteks kiek turiu. Einu persodinėt naujokus.

Ačiū, Dota 4u.gif
Nu, kaip gerai, kad nepasikuklinau ir paklausiau, o tikrai joms gyvenimėlį būčiau pagerinus. Aš ir žiūriu, kad Panko atsiųstos ir Maximinės tokios patįsę, plonesnės, virstančios. Matyt persistengė augdamos. O ermitažinės tokios kompaktiškos rubuilikės-visai kitas auginimas.

O tai kaip mums pasisekė, kad turime tokį pluoštagėlinių specą kaip Dota thumbup.gif
Aš , kai jų neauginus, tikrai džiaugiuosi, kad yra išmanantis žmogus. wub.gif
Atsakyti
Persodinau naujokus astrophitumus ir beieškodama jiems vietos prie senbuvių , dar atradau 2 ornatum. Viens didokas vienodai gražiai ritmiškai taškiukais kaip koks audinys numargintas, o kitas tik 3cm. ornatum var. mirbeli.
Tai, kaip blogai, kai per daug turi. Net nebežinai ką turi lotuliukas.gif
Kai turėjau tik 22 kaktusų kolekciją-kiekvieną savo mažulėlį įsivaizduodavau.
Reik vėl kokias mamkes išdalint, bus vietos mylimiausiems ir ant palangės, ir galvoje. g.gif
Atsakyti
Dėkoju, nulėkiau ir turiu dabar titanopsį. wub.gif Mačiau ir kitokio gėrio bet sukulentai manęs nemyli blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Enija @ 2016 03 19, 15:16)
Dėkoju, nulėkiau ir turiu dabar titanopsį.  wub.gif  Mačiau ir kitokio gėrio bet sukulentai manęs nemyli  blush2.gif

Sukulentų irgi visokių yra. Man kiti neaugdavo, o ir neišbandžiau dar visų. Pasirinkau, kuriuos sunkiau supūdyt ar bute žiemodami mažiau ištįsta. Kadangi šiuos reikalavimus labiau atitiko haworthijos, gasterijos ir crassulos, tai jų daugiausia ir pradėjau kaupti. Gležnesni nusibaigia, kietesni auga.

--------------------------------------

Nu, va, pora mamkių jau ir iškeliavo pas mano kaimynes ar naują žemės kampelį gavo bendram kaktusų bliūde. Atsirado laisvo ploto naujiems -norimiems kaktusiukams.
Bežiūrėdama ko čia dar atsikračius, pamačiau kalėdinį kaktusą Velykoms pumpurus sukrovusį. Šaunuoliukas-jau antras žydėjimas-ir Kalėdoms, ir Velykoms pasistengė. Matyt jau prisijaukinau-išmokau juos auginti.
Atsakyti
nu, evora, nu gundytoja. lotuliukas.gif Teko ir man laimė Ermitažan patekt, tik kad palyda vyriška dviejuose asmenyse, tai sukaus greitai. Gerai, kad pasakei titanopsių ir tų fenestrarijų prieky ieškot, pasigriebiau. Ir dar eševeriją tamsią mažikę. ir dar daigelius vasarinių gėlių du blush2.gif Viskas
Kaip tik paskaita buvo apie orchidėjas, tai bevaikščiodama pasiklausiau, nors būčiau norėjus ramiai pasėdėt.

Vakar kai dirbau, tai dirbau iki nakties sodinėjau savo senolius ir jaunuolius. Planas A buvo kompaktiškiau susodint, pagrupuot, deja, išėjo planas Z - išsiplėtė vazonai į kiekį, nes kai kuriuos padalinau, padauginau, sumakalavau, papjoviau, išroviau, išmečiau. Sunaudojau kibirą grunto (smėlio dvi blėkas kaitinau, akmenukus iš lauko nešiaus, nes baigėsi keramzitas). Iš viso persodinau 23 vazonus, bet kai kuriuose po keletą tilpo. Pafotkinsiu, kai bus šviesiau. Turiu dabar pertekliaus mamiliarijų, alijošių, dalinsiu draugėms ir vaikams mokykloj (ačiū už idėją).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija zemaite: 19 kovo 2016 - 21:48
O aš dar knisuos po žemes lyg šernas. Vijai vakar darbymetis, man šiandien. Kai pradėjau, tai pabaigt negaliu. Liks dar dideli 8 kaktusai kitam kartui-žemių pritrūkau. Ryt dar kalėdinių kaktusų 2 krūmus į vieną dičkį vazoną susodinsiu. Nu, geras savaitgalis bus.
Mano planas A irgi baigėsi planu B-likvidacija man neįtikusių kaktusų.
Man betvarkė kambariuos, o kaimynėms džiaugsmas-pasipildė jų palangės mano mamkėm. Ir dar klausia-kada sekantis persodinimas, palanges iš anksto paruošim. Tu tik dažniau persodinėk lotuliukas.gif
Atsakyti
Laba merginos wub.gif 4u.gif Nežinau net kaip prisistatyt, seniai skaitinėju šią temą, ir kitas senesnes, ir kuo toliau tuo labiau norisi grįžti prie mano seno pomėgio - kaktusu:) Kažkada seniai turėjau net svetaine skirta tik kaktusams ir sukulentams, gimė vaikai ir viskas po truputi nurimo, bet dabar kažkaip po truputi po truputi ir vėl ateina ta pati aistra. Tai bus antras mano pomėgis, kitas - kolekcionuoju senovinius eglučių žaisliukus:) Jei priimsit i savo ratą, įdėsiu daugiau savo kaktusu nuotraukų, nes pagal save žinau kaip įdomu jas žiūrėti analizuoti:) Pažiūrėjus i jūsų nuotraukas, matau, kad turite plačias palanges kažkaip sugebate išsidėlioti, aš namuose ką turiu, tai tik ką matote šioje nuotraukoje, nes viso namo palanges yra tik 14cm pločio, ką ant tokių padėsi. O ir išmėtyt po namus nenoriu, todėl dabar prie šitos kampines etažeres bandysiu įsigyti dar viena aukštą su lentynom, kuria sunkiai bet radau Lenkijoje, ir gal pavyks nusipirkti:) Su 5 stiklinėm lentynėlėm. Ne visi dar čia manieji, kiti virtuvėj tupi, svajoju sudėlioti visus kartu, tik reikia laiko ir išsvajotos lentynos wub.gif Jau spėjau ir užsisakyt kaktusiuku, dabar laukiu kartu su Jumis. smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Marija1 @ 2016 03 20, 18:33)
Laba merginos wub.gif  :

Sveikutė, koks jaukus kampas, beveik kaip oranžerija, bet tikrai reikia paaukštinimų (podiumo), kad visas grožis atsiskleistų ir nosį įbest būtų galima. Miksas iš kaktusų, orchidėjų ir pelargonijų toks pažįstamas, kad oi lotuliukas.gif Jei ko reikia, prašom šaukti garsiai, gal net iš užsienio nereiks siųstis mirksiukas.gif
Bet ir už lango ne ką prasčiau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija zemaite: 20 kovo 2016 - 17:51
Labas Marija 4u.gif
Na, pagaliau, seniai reikėjo pasirodyti. Džiaugiuos, kad apsisprendei prisijungti.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 03 19, 12:54)
Nu, kaip gerai, kad nepasikuklinau ir paklausiau, o tikrai joms gyvenimėlį būčiau pagerinus. Aš ir žiūriu, kad Panko atsiųstos ir Maximinės tokios patįsę, plonesnės, virstančios. Matyt persistengė augdamos. O ermitažinės tokios kompaktiškos rubuilikės-visai kitas auginimas.

Man pačiai kol kas nelabai sekasi su fenestrarijom. Patįsusios jos pas mane, per mažai šviesos vakarinėj pusėj. Va, kai gausiu savo augaliukams gerą rytinį/pietinį balkoną, tada jau gyvensim biggrin.gif
O Marijos nuotrauka labai graži, taip gaivu, šviesu ir pavasariška thumbup.gif
Atsakyti