Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir sukulentai

QUOTE(evora @ 2016 03 18, 14:05)
O Vijos nesigirdi.
Matyt tarp gėliukų kur įstrigo ar parpuolį gavo,  tiek norimo gėrio pamačius. lotuliukas.gif

Verkiu į rankšluostį cry.gif
Besote ir visaip kaip išvadino, iš principo nevažiavau. Šveičiau balkoną, dabar atgal nešioju vazonikus (ir kam jų tiek doh.gif )

Gražus laimikis, man tų titanopsių norisi. Gal dar rasiu vakare. Bet kaip visos po darbų sulėks, š... begausiu.
P.S. VIEŠAI dėkoju evorai, kad apdovanojo mane eilinį kartą. Ačiū. Pasižadu ateiti pašveist palanges friends.gif
Atsakyti
Melocactusų su didesnėm kepurėm yra Vilniaus Panoramos RIMI, mūsų Ermitaže labai daug ferocactusų, astro nemačiau. Nusipirkau keistų dalykų rolleyes.gif : kalanchoe oricula, sansevieria francisii, weingartia. O Akropolio Maximoje mačiau dvi rebutijas rausvais žiedukais ir du ištįsusius ' pirštukus' turbūt frithia.
Atsakyti
QUOTE(Prickly @ 2016 03 18, 16:36)
Melocactusų su didesnėm kepurėm yra Vilniaus Panoramos RIMI, mūsų Ermitaže labai daug ferocactusų, astro nemačiau. Nusipirkau keistų dalykų  rolleyes.gif : kalanchoe oricula, sansevieria francisii, weingartia. O Akropolio Maximoje mačiau dvi rebutijas rausvais žiedukais ir du  ištįsusius ' pirštukus' turbūt frithia.

Kalanchoe oricula ir Šiauliuose vakar dar 6 buvo-apžiūrėjau, patiko, bet pabijojau , kad pinigų pritrūksiu. O sansavjeros tokios nemačiau. Kažkas į ją nedidelis panašus pilkuose vazonuose tupėjo po 6,... kažkiek, bet brangu-nesigundžiau.

---------------------------------------------------------

Vija, titanopsių daug ir prie įėjimo ir prie kaktusų, sukulentų. Manau tikrai dar rasi.
Atsakyti
Gavau dovanų daug litopsiukų, ar gali būti geriau? clap.gif sokiai.gif clap.gif Sakė, dar liko jų Vilniaus Ermitaže.
Evora, jūs įsigijote Fenestraria. Ir Maximoj ko gero yra fenestrarijos, nes aš prieš kokią savaitę irgi pirkau sau (nors ne Akropolio maksėj, bet dažniausiai vienodi augalai būna atvežti). Neužsigaukit kaktusistės tongue.gif bet kaaaip smagu, kai į parduotuves atveža normalių sukulentų (pluoštagėlinių, jei konkrečiau), ne vien tik kaktusų ir kalankių. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dota @ 2016 03 18, 19:58)
Gavau dovanų daug litopsiukų, ar gali būti geriau? clap.gif sokiai.gif clap.gif Sakė, dar liko jų Vilniaus Ermitaže.
Evora, jūs įsigijote Fenestraria. Ir Maximoj ko gero yra fenestrarijos, nes aš prieš kokią savaitę irgi pirkau sau (nors ne Akropolio maksėj, bet dažniausiai vienodi augalai būna atvežti). Neužsigaukit kaktusistės  tongue.gif  bet kaaaip smagu, kai į parduotuves atveža normalių sukulentų (pluoštagėlinių, jei konkrečiau), ne vien tik kaktusų ir kalankių. thumbup.gif

Gal ir Fenestrarija. Ilgai žiūrinėjau nuotraukytes-labai jau man jos panašios atrodė. O ir atsiųstą Panko tokią turėjau, deja liko tik kortelė su pavadinimu Frenestrarija. Maximoj kur mačiau-pirkau, tai ir rašiau 414 žinutėj, kad ji.
Palyginau maximinį ir ermitažinį frenestrarijų variantus, tai ermitažinės daugiau viršuje raustelėjusio trikampio formos ir horizontalios. Maximinės viršūnėlė gražiai apvali, tamsiai žalia.

Kaip smagu, kad visos prieš šventes nuotaiką pagerinome, nors piniginę ir patuštinome.
Šiaip ,,Ermitažas" kartais sugeba vieną kitą retesnį augaliuką parvežti. Aišku Šiauliams mažiau tenka, bet pasitaiko. Atrodo ir pigiau gavosi, nei siųstis. Bent jau perkant matai ką perki, o siunčiantis ir suvargusių po kelionės tenka rasti.
Atsakyti
Skaitau apie jūsų pirkinius ir pulsas kyla.
Nu bet prisižadėjau sau nieko nebepirkti. Nes tiesiog nebėra vietos.

Bet rytoj kaip tik netoli ermitažo būsiu, tai apsidairysiu ...
Ir greičiausiai paimsiu "dozę" biggrin.gif
Atsakyti
Fritijų paviršius nėra lygus, toks lyg žvyneliais/burbuliukais nuėjęs, o fenestrarijų paviršius yra glotnus ir vientisas daugiau, taip pat fenestrarijos truputį tamsesnės ir melsvo atspalvio. Čia mano sena fritijos nuotrauka, labai gerai matosi tie nelygumai mirksiukas.gif
user posted image
Atsakyti
Pagaliau atradau kur susikelt nuotraukas, kai fotki panaikino. Isbandziau daug ka, bet apsistojau cia smile.gif https://picasaweb.go...5410/Perteklius Reiks savo kolekcijas sukelt, o pradzioj sukelsiu pertekliu "pertekliu" smile.gif Tik reiks dar nufotkint, kai diena sviesesne bus ka naujo turiu.
Atsakyti
QUOTE(dota @ 2016 03 18, 22:56)
Fritijų paviršius nėra lygus, toks lyg žvyneliais/burbuliukais nuėjęs, o fenestrarijų paviršius yra glotnus ir vientisas daugiau, taip pat fenestrarijos truputį tamsesnės ir melsvo atspalvio. Čia mano sena fritijos nuotrauka, labai gerai matosi tie nelygumai  mirksiukas.gif

Ačiū. 4u.gif
Dabar jau geriau jausiu skirtumą. blush2.gif
Šiandien žadu persodinti tas Frenestrarijas. Gal Dota, patartum kokią pati jiems žemę naudoji. Gal kažko kitaip nei kaktusams reikia. Štai pvz. visokioms Haworthijoms, Euphorbijoms Milli aš į ,,Vilniaus žalumos " žemę dar saują komposto įmaišau. Kodėl? Nes man pasiteisino, o dariau taip, nes nuojautą tokią turėjau. Dėl to Euphorbijos Milli nesiskundžia, o žydi nesustodamos visus metus.

Gal kas matėte DELFAN?
Aš šiais metais jo niekaip nerandu. Visos kitos trąšos šio gamintojo parduodamos, o stimuliatoriaus ba-ba. Gal jau nebegamina?
Būtų gaila, nes nusmurgusias gėles iš zombių būsenos prikeldavo.

Gal yra koks kitas jo geras pakaitalas? Pasidalinkite patirtimi, prašau.

user posted image]My Webpage[/URL]
Atsakyti
Ką tik grįžau iš Moki-veži smile.gif geliu užvežta blink.gif Iš kaktusu buvo astrofitumai, mamke, kaip evoros nuotraukoje, dar buvo feru, jei neklistu gracilis, su storu raudonu spygliu, kaina 2,07eur. Iš pigesnių viena mamke verta dėmesio, lyg duwei. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rimusia: 19 kovo 2016 - 10:48
QUOTE(rimusia @ 2016 03 19, 10:46)
Ką tik grįžau iš Moki-veži  smile.gif geliu užvežta  blink.gif Iš kaktusu buvo astrofitumai, mamke, kaip evoros nuotraukoje, dar buvo feru, jei neklistu gracilis, su storu raudonu spygliu, kaina 2,07eur. Iš pigesnių viena mamke verta dėmesio, lyg duwei. 4u.gif

Matyt per pirkimo aukcionus visos firmos tų pačių gėlyčių užpirko.
O kaip astrophitumai? Ornatum ar kitokie? Koks skaičius likęs? Va, tuos tai dar griebčiau. Myliu, myliu ir sustot negaliu... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 03 19, 09:50)
Ačiū. 4u.gif
Dabar jau geriau jausiu skirtumą. blush2.gif
Šiandien žadu persodinti tas Frenestrarijas. Gal Dota, patartum kokią pati jiems žemę naudoji. Gal kažko kitaip nei kaktusams reikia.

Nieko ypatingo joms nedarau. Kaip ir litopsiams, į VŽ kaktusinį substratą įmaišau smulkių akmenukų ir kraiko. Fenestrarijoms komposto geriau nedėti, nes jos turi polinkį tįsti, jei gauna per daug vandens/maisto rolleyes.gif
Atsakyti