Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir sukulentai

QUOTE(vija zemaite @ 2016 03 17, 22:05)
šakės, negaliu skaityt, širdis permuša. Rytoj varau.
Pas mane du kaktusų apkepai (prausiau balkoninius, susidėjau ant kepimo skardų nudžiūti, vyras žvengia, sako jau vakarinė kokia exclusiv)

Aš dar neprausiau, baugu kažkaip taip anksti . Bet kabinete, visas palanges pusantros valandos blizginau, vazonėlius apšvarinau, lėkštutes išploviau, visokius lapeliūkščius sudžiūvusius iš tamsiausių kertelių prašalinau, apgenėjau kas prašėsi, pagirdžiau, dulkeles nupūčiau-kaip priklauso prieš Velykas.

Varyk, varyk, tik piniginę storesnę pasiimk, nes ten dar visokių petunijų, pelargonijų, fuksijų į tavo sodnelį norės papulti. O yra jų oh, kiek daug. O jau gražučiai , dailučiai krūmeliukai, taip ir prašosi op į krepšelį.
Na, baigiu, nes dar naktį neužmigsi. Reiks vyrui greitąją kviest ir pačiam exlusivinėm vakarienėm užsiimti.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 03 17, 23:21)
Aš dar neprausiau, baugu kažkaip taip anksti . Bet kabinete, visas palanges pusantros valandos blizginau, vazonėlius apšvarinau, lėkštutes išploviau, visokius lapeliūkščius sudžiūvusius iš tamsiausių kertelių prašalinau, apgenėjau kas prašėsi, pagirdžiau, dulkeles nupūčiau-kaip priklauso prieš Velykas.

Varyk, varyk, tik piniginę storesnę pasiimk, nes ten dar visokių petunijų, pelargonijų, fuksijų  į tavo sodnelį norės papulti. O yra jų oh, kiek daug. O jau gražučiai , dailučiai krūmeliukai, taip ir prašosi op į krepšelį.
Na, baigiu, nes dar naktį neužmigsi. Reiks vyrui  greitąją kviest ir pačiam exlusivinėm vakarienėm užsiimti.

vyrs jau seniai liūlia.

Evora, vis nedrįsau klaust, bet gal genėjot kokius sukulentus, kurių dar pas mane nepapuolė? Priimčiau našlaičius.
Aš balkoną ėmiaus kuopti. Tai tik kaktusus išnešiau ir išlaviau, rytoj langus valyt ir plaut, dezinfekuot. Pastebėjau, kad skydamariai kruta. Turiu dar actaros, gal padėtų?

Atsakyti
QUOTE(vija zemaite @ 2016 03 17, 22:28)
vyrs jau seniai liūlia.

Evora, vis nedrįsau klaust, bet gal genėjot kokius sukulentus, kurių dar pas mane nepapuolė? Priimčiau našlaičius.
Aš balkoną ėmiaus kuopti. Tai tik kaktusus išnešiau ir išlaviau, rytoj langus valyt ir plaut, dezinfekuot. Pastebėjau, kad skydamariai kruta. Turiu dar actaros, gal padėtų?

Šiandien kaip tik eševeriją ,,Juodasis princas" gražų vaiką pasiėmė kolegė. Bet jų yra mažučiuose vazonėliuose ,,Ermitaže". Dar genėjau Crassula ovata. Dvi šakas atidaviau, o vieną gal 8 cm. aukščio pasilikau. Pati nežinau kodėl, o pasilikau, jei nori ryt parneš namo. Galiu dar prilaužyti Crassula perforata šakelių ar Haworthijos Lace Queen 3 cm. aukščio vaiką duot. Gasteriją apie 10 cm. įsodintą kažkokią.
Daugiau kažkaip viskas išdalinta. Darbe sugebėjau aplinkinius apkrės savo sukulentlige, tai dabar net valytojos pradėjo kolekcijas rinkti. Aišku, nepamiršta pas mane užsukt pasižvalgyt, ūgliuko paprašyt ar užsiprašyt. O kai tvarkausi, tai tuoj viskas staigiai išdalinama.
O pas tave nauji vėjai papūtė-naujokų poreikis atsirado. Ar seniai dejavai, kad nieko naujo neužsisakysiu-nesisiųsiu, balkonas pilnas, nėr kur dėt?
Pagal mane, tai oh, kiek dar ten sutalpinti galima.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 03 17, 23:52)
Šiandien kaip tik eševeriją ,,Juodasis princas" gražų vaiką pasiėmė kolegė. Bet jų yra mažučiuose vazonėliuose ,,Ermitaže". Dar genėjau Crassula ovata. Dvi šakas atidaviau, o vieną gal 8 cm. aukščio pasilikau. Pati nežinau kodėl, o pasilikau, jei nori ryt parneš namo. Galiu  dar prilaužyti Crassula perforata šakelių ar  Haworthijos Lace Queen  3 cm. aukščio vaiką duot. Gasteriją  apie 10 cm. įsodintą kažkokią.
Daugiau kažkaip viskas išdalinta. Darbe sugebėjau aplinkinius apkrės savo sukulentlige, tai dabar net valytojos pradėjo kolekcijas rinkti. Aišku, nepamiršta pas mane užsukt  pasižvalgyt, ūgliuko paprašyt ar užsiprašyt. O kai tvarkausi, tai tuoj viskas staigiai išdalinama.
O pas tave nauji vėjai papūtė-naujokų poreikis atsirado. Ar seniai dejavai, kad nieko naujo neužsisakysiu-nesisiųsiu, balkonas pilnas, nėr kur dėt?
Pagal mane, tai oh, kiek dar ten sutalpinti galima.

user posted image

Va, mano blėkutė mirksiukas.gif

Dejavau ir dejuoju, nes pomidorai, paprikos ir vasarinės gėlės dar nepikiuotos, reikia atlaisvint vietos balkone. Virtuvinis stalas ir pastalė pilni besidaiginančių vazonų...

Pagalvojau, kad galiu talpniau susodinti po keletą, dar išmesiu seną echinopsį, vaikų jau pernai pasilikau, o tas išvirtęs, blogai žydi. Nors gal dar galvą jam nupjausiu ir pasisodinsiu. Eksperimento vardan.

Crasulla ovata pinigų medis? Ne, tokio nenoriu, didelis augs, jam vietos nėr... Perforata jau anksčiau man davėt, gražiai auga. Eševerijų žiemą pasipirkau, o va Haworthiją Lace Queen paimčiau. Nežinau, ar rodžiau savo albumą Vijos kaktusai Gal jame pamatysit, ar aš tokią pat gasteriją turiu, jei ne, tada imsiu. Skoloj neliksiu, gal norėsis ko į lauko gėlyną?
Atsakyti
Varau iš pat ryto, gal dar spiesiu prieš tą "besotė" Vija, g.gif jei kas susitiksim Ermitaže. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 03 17, 21:32)
  Aš tai aš, bet svečių kaktusais nepamaitinsi.

lotuliukas.gif Pavydžiu, gal dar bus kas nors likę ir man bigsmile.gif
Atsakyti
Ataskaita: tongue.gif 3 litopsu v., meilenis "Limona", rožinis bijūnas, oxsalis raudonas, pelargoniju daigu 12 št.
Iš kaktusu niekas nepatiko, sukulentai nedomina.
Grižau apsipatenkinus, ačiū evora už informacija.
Atsakyti
evora, gal laikas keisti darbą smile.gif labai tiktum reklamos agentūroje biggrin.gif nes ir aš Ermitažą į šios dienos planus įtraukiau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Prickly @ 2016 03 18, 10:42)
evora, gal laikas keisti darbą smile.gif  labai tiktum reklamos agentūroje biggrin.gif  nes ir aš Ermitažą į šios dienos planus įtraukiau lotuliukas.gif

Moterys, baikit doh.gif Jau tikrai, net mane sugundėt lotuliukas.gif Vakare siųsiu savo 'šnipą' ištirti Ermitažo gėrius lens.gif
Atsakyti
Mane nebent domintu melocactus, nes senasis po ilgu sekmingo auginimo metu uzsilenke pernai. Jie labai linke i tai. Auga auga, jau net atrodo amzini, plastikiniai, o viena diena nusprendzia, kad jau nugyveno savo gyvenimeli ir iskeliauja i kaktusu roju. O kokia jo kaina Ermitaze?
Atsakyti
Melocactusus ir aš du gražuolius turėjau, tai atsitiko tas pats kas Tinai. Esu kelis draugėms-kolekcionierėms kažkada pirkusi nemažus, su didesnėm karūnom ir siuntusi. Bet , kai numarinau vis nepavykdavo nei nusipirkti, nei parsisiųsti. Vakar dar vieną buvau palikusi. Bet išpirkta iš dėžutės jau labai daug buvo-spėju ir gražesnių būta, su įspūdingesne karūna. Vėlai papuoliau į tą ,,Ermitažą", tik 17.20 val. Žmonių daugybė ir visi tik čiumpa viską, ypač pigiai parduodamas orchidėjas ir vasarines gėlynų gėles-daigus.
Melokaktuso kaina buvo 3,18, nuolaida-1,27. Nei dviejų eurų nekainavo, nuodėmė neimti. Dydis-8,5 cm.

Čia mano amžinatilsiai gražuoliai-oi, diegia širdelę....

user posted image]My Webpage[/URL]

O čia, Kunigundai pageidaujant, vakarykštis laimikis. Tik labai jau geltona foto, nes prie elektros apšvietimo vakar vėlai fotkinta.

user posted image]My Webpage[/URL]
Papildyta:
QUOTE(dota @ 2016 03 18, 12:09)
Moterys, baikit  doh.gif  Jau tikrai, net mane sugundėt  lotuliukas.gif  Vakare siųsiu savo 'šnipą' ištirti Ermitažo gėrius  lens.gif

LITOSIUKŲ YRA ir skirtingų... wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Prickly @ 2016 03 18, 10:42)
evora, gal laikas keisti darbą smile.gif  labai tiktum reklamos agentūroje biggrin.gif  nes ir aš Ermitažą į šios dienos planus įtraukiau lotuliukas.gif

Kad vienai visko prisigrobus nesinori būti. Tam ir bendraujam, net draugaujam, kad plėstume savo kolekcijas. Bent jau aš nesuprantu savanaudiško hobio. Visai neįdomu kaip drakošai-,,Man, man, aš noriu..." Visiems tokiems reiktų atvažiuot sudalyvaut jūsų organizuojamose parodose. Greit drakošiškus įpričius pakeistų su jumis pabendravę, pamatę kokie visi šilti ir nesavanaudžiai.

Bent jau aš labai visų pasiilgau. wub.gif

Papildyta:
O Vijos nesigirdi.
Matyt tarp gėliukų kur įstrigo ar parpuolį gavo, tiek norimo gėrio pamačius. lotuliukas.gif
Atsakyti
Melocactus tikrai vertas grieko.
Atsakyti