Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir sukulentai

QUOTE(vija zemaite @ 2015 12 09, 14:47)
ir mane kraupina tok išsidergliojimas.
O ką dar radot Ermitaže? aš rami rami, niekur neinu, nieko neperku. Stengiuos nelaistyti saviškių. Žodžiu, palikau ramybėj.

Nelabai kažko kito ir ieškojau. Prieš savaitę buvo privežę gausybę įvairiausių orchidėjų. Dar niekada nemačiau tiek įvairių, didelių Vandų, cimbidžių. Bet per savaitėlę taip greit išpirko, o kainytės tai ojojoj kokios astronominės, čia ne koks kaktusėkas 2-5 euriukai. Varvinau seilę ir aš į vandas vėpsodama, bet dar užteko valios susilaikyti. Radau nukainuotas po 1 eur., bet puikios išvaizdos Masdavalėjas-geltoną, oranžinę ir gelsvai gegužėtą-paėmiau draugei, bet taip ir liko pas mane. Susodinau visas į bendrą gražų platų vazoną ir tupi stalelio viduryje, atsigavo ir dar naujus žiedus išaugino. Džiaugiuosi dabar jų trikampiais žiedeliais, labai mieli.
Saviškių sukulentų beveik nelaistau, bet jie vistiek nenusiteikę Naujus metus švęsti-visiškai nerodo noro miegoti. Kaktusai ramiai poilsiauja nelaistomi, tik dvi parodia chrysacanthion geltonais žiedais žydi. Jei spręsti pagal jas apie žiemą, tai neatrodo, kad ji ir bus. Na, matysim. Šios parodijos pas mane dirba klimatologėm ir dar niekad jų prognozėm nenusivyliau.
Atsakyti
Mano kaktusai irgi is balkono dar neparejo. Pirma ziema tokia. Sakau gal ir pavasario taip sulauksim. Juk dienos jau greit ims ilget! tik kelis jautresnius salciui sukulentus kambarin parnesiau.

O kazin Kauno Ermitaze masdevaliju buvo? jau kad buciau pirkus jas.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2015 12 10, 00:25)
Mano kaktusai irgi is balkono dar neparejo. Pirma ziema tokia. Sakau gal ir pavasario taip sulauksim. Juk dienos jau greit ims ilget! tik kelis jautresnius salciui sukulentus kambarin parnesiau.

O kazin Kauno Ermitaze masdevaliju buvo? jau kad buciau pirkus jas.

Mano kaktusai kol kas irgi balkone gyvena, dienom išnešu, vakarop parnešu į kambarį, gal ir nelabai gerai toks temperatūrų skirtumas, bet baisu, kad nesušaltų. O kambaryje labai jau tamsu... sad.gif

Kaktusų pasirinkimas Kauno ermitaže silpnokas, bet orchidėjų yra ir įvairių, aišku, dabar jau šiek tiek apmažėjo, bet masdevalijų antradienį dar mačiau (geltonos ir oranžinės).
Atsakyti
Dovanoju 4 karpazoles uglius uz 0.1ct
user posted image
Atsakyti
Ar girdėjote kas nors, kad yra snieginiai kaktusai?
Ne, nejuokauju, tikrai klausimas nesusijęs su vakar iškritusiu sniegu ar neaišku kokiu būdu apsnigtais kaktusais. lotuliukas.gif

Man lig vakar dienos taip pat neteko nei girdėti, nei regėti, nei kur nors skaityti...
Bet atsiverčiau ,,Savaitės" Nr. 50 ir radau straipsnį apie juos-,,Namų puošmena-snieginiai kaktusai". Gražiai, net literatūriškai vaizdingai aprašyta mammilarijų grupė su baltos spalvos rūbeliu. Tai būtų mammilarijos: humboldtii, luethyi, bocasana, gracilis, plumosa, schiedeana...
Prie auginimo sąlygų pasigedau pastebėjimo, kad yra sezoninė temperatūrų kaita ir žiemą su kaktusais reikia elgtis kitaip nei vasarą.

KLAUSIMAS:
Ar sukulentininkėms teko girdėti tokį kaktusų skirstymą?
(nes aš pasijutau visai nuo kaktusų specų toli, toli... g.gif )
Atsakyti
Girdejau mirksiukas.gif tai daugiau literurinis grazus pasakymas, nei rimta klasifikacija. Pati turiu visus isskyrus luethyi ir plumosa. Ypatingai vertos demesio mammillaria genties atstoves, labai dailios. Rekomenduoju jomis papildyti savo kolekcijas thumbup.gif As asmeniskai medzioju luethyi, bet vis nepavyksta jos gaut - arba kaina didele, arba isvis nera. Dar daznai jos buna skiepytos, kas man nelabai patinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 12 gruodžio 2015 - 14:01
QUOTE(Tina* @ 2015 12 12, 13:59)
Girdejau  mirksiukas.gif tai daugiau literurinis grazus pasakymas, nei rimta klasifikacija. Pati turiu visus isskyrus luethyi ir plumosa. Ypatingai vertos demesio mammillaria genties atstoves, labai dailios. Rekomenduoju jomis papildyti savo kolekcijas  thumbup.gif As asmeniskai medzioju  luethyi, bet vis nepavyksta jos gaut - arba kaina didele, arba isvis nera. Dar daznai jos buna skiepytos, kas man nelabai patinka.

Skiepytų kaktusų nemėgstu ir aš. Turiu du, kurie išlikę, bet visokie spalvoti gymnai neišsilaiko ilgai. Luethyi neturiu, dar pageidavimų eilutėj laukia.
Lig šiol žinojau, kad snieguotu arba apsnigtu kaktusu vadina mammilaria nivosa. Ji tikrai panaši į ražienas su tarpeliuose prikritusiu sniegu. Štai maniškė

user posted image]My Webpage[/URL]

Būdama antroje klasėje Rygoje nusipirkau pirmą savo kolekcijos kaktusą M. gracilis ir daviau vardą ,,Sniegelis"(jo proproprovaikaičiai dar gyvi). Matyt instinktyviai pataikiau pagal šio ,,Savaitės" straipsnio klasifikaciją. lotuliukas.gif Bėda ta, kad jį paskaičius, imi galvoti jog snieginiai kaktusai kažkokia atskira klasifikacijos grupė, o ne literatūrinis žodžių žaismas.
Atsakyti
Kokių tik pokštų gamta neprikrečia thumbup.gif lotuliukas.gif thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(evora @ 2015 12 12, 19:06)
Kokių tik pokštų gamta neprikrečia thumbup.gif  lotuliukas.gif  thumbup.gif

Nuostabu thumbup.gif
o apie tuos 'snieginius' kaktusus tai noriu pasakyti, kad liaudies kūryba nėra klasifikacija arba pavadinimas. Juk turim ir pinigų medžių, ir uošvės liežuvių, ir kt. smile.gif
Ant mano palangės žydi Kleinia fulgens
user posted image user posted image
Atsakyti
QUOTE(Prickly @ 2015 12 14, 17:20)
Nuostabu thumbup.gif
o apie tuos 'snieginius' kaktusus tai noriu pasakyti, kad liaudies kūryba nėra klasifikacija arba pavadinimas. Juk turim ir pinigų medžių, ir uošvės liežuvių, ir kt. smile.gif
Ant mano palangės žydi Kleinia fulgens
user posted image user posted image

Kokia gražutė thumbup.gif Labai primena geltonai žydinčias pienikes.

Man jau visai nebejuokinga darosi kai tokia netikusi žiema. Hawortijos ir panašūs sukulentai, matyt jaučia tai ir nori augti. Apšvietimo trūksta, ištįso, visai baigia prarasti savo parodinę išvaizdą. O kambarių iššaldyti negaliu ir taip + 19.
Štai kokie vaizdai pas mane:

Atsakyti
QUOTE(evora @ 2015 12 14, 21:50)

Man jau visai nebejuokinga darosi kai tokia netikusi žiema. Hawortijos ir panašūs sukulentai,  matyt jaučia tai ir nori augti. Apšvietimo trūksta, ištįso, visai baigia prarasti savo parodinę išvaizdą. O kambarių iššaldyti negaliu ir taip + 19.
Štai kokie vaizdai pas mane:

Kai tokia žiema, turbūt geriausia jiems dar buvo likti įstiklintam balkone. Dar kažkiek metų, ir auginsim visus kaktusus lauke smile.gif
O mano mamilarija plumosa dar niekad nežydėjo, taigi šis tavosios kuklus žiedukas - labai labai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Prickly @ 2015 12 15, 09:01)
Kai tokia žiema, turbūt geriausia jiems dar buvo likti įstiklintam balkone.

Pas mane kolkas taip ir yra. Gerai istiklintas, sandarus, bet nesildomas balkonas. Pasvietus saulutei dar ir vasara pas juos sugrizta smile.gif Bet pirmi metai tokie, kad gruodi kaktusai balkone.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 15 gruodžio 2015 - 10:27