Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir sukulentai

QUOTE(vija zemaite @ 2015 10 27, 15:08)
evora, kokie ryškūs. Čia mūsų mieste taip apsipirkot?

Ja, Ermitažiniai netyčiukai.
Atsakyti
Gal žinote ar dar galima lauke sodinti sukulentinius augalus? 4u.gif
Atsakyti
Man kažkaip kailis panižo nuo sukulentų trūkumo g.gif Taip įpratau prie dažnų užsakymų, kad dabar nieko nesulaukus, bais kažko naujo poreikis atsirado. Tiesiog kaip narkomanui prireikė sukulentinės dozės. Važiuosiu bent į ,,Ermitažą" akis paganyti-gal koks kaktusėkas manęs laukia. wub.gif

-----------------------------

Vija žemaite, ar jau prisirinkai akmenų naujai kompozicijai? O gal dantukas-nenuorama visus planus sugadino?

O gal pasirodom visos savo a le kompozicijas? g.gif
Vis tiek nebebus daug visokių pasirodymų savo augintinių, ne vasara. O nepakankamai bendraujant ir nuo depresijos užsilenkti įmanoma.
Kaip manote? Ar būtų norinčių foto sesiją surengti. drinks_cheers.gif
Atsakyti
evora, uzvedei aktualia tema. As kaip tik noriu sutalpint kazkur savo kolekcija, nemokama fotki uzdaro sia savaite. Kur viska sutalpinti? ax.gif g.gif pasidalinkit patirtim.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2015 10 30, 10:37)

Vija žemaite, ar jau prisirinkai akmenų naujai kompozicijai? O gal dantukas-nenuorama visus planus sugadino?

neprisirinkau, norėjau kokio didesnio, bet jei nerasiu, pabersiu smulkių.

Pasirodysiu būtinai.
Atsakyti
Aplankiau kapines, pėsčia pasivaikščiodama iki ,,Ermitažo''nupėdinau. Pakeliui didelių ir mažų konkorėžių prisirinkau-išdžiovinsiu ir padarysiu sesei kalėdinį vainiką-nereiks sukt galvos dėl dovanos.
,,Ermitaže" nieko gero, ko neturėčiau neradau, jei ir gundžiausi, tai augaliukai apgailėtinos išvaizdos, aplamdyti, nulaužyti ar visai supuvę. Bet negi eisi namo tuščiom rankom-prigriebiau du litopsiukus. Auginti jų nemoku, tikriausiai numarinsiu. Reik susirasti jų auginimo receptukų. Čia Dota geriausiai prakonsultuotų-litopsių karalienė.

LAIMIKIS-žali atrodo taip kaip nuotraukoje nežydintis, rudas-toks kaip su baltu žiedeliu.

user posted image]My Webpage[/URL]

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Visą savo Fotki.com turtą perkėliau atgal į savo kompo fondus ir niekur daugiau keliauti nesiruošiu. Nerandu nieko kas patiktų taip kaip Fotki.com. O ir laiko tam reikia nemažai. Man labiausiai ir gaila savo darbo-tiek vargau, kol viską susitvarkiau, visus pavadinimus surašiau... ir viskas šuniui ant uodegos. Apseisiu be kolekcijos demonstracijų-niekas jos ir nepasiges.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2015 10 30, 14:55)
Apseisiu be kolekcijos demonstracijų-niekas jos ir nepasiges.

Na jau na jau... man labai patinka kartais pasizvalgyt po kitu kolekcijas. Savotiska relaksacija.
Atsakyti
Evora, toli man iki karalienės... lotuliukas.gif
Va čia labai neblogai viskas surašyta apie auginimą. Tik nepritariu dėl laistymo žydint, juk gali žydėti ir žiemą netyčia. Pvz. pora maniškių žydi dabar, bet nelaistau, tegu žydi iš sukaupto vandens smile.gif Maniškiai ekstremalai - dar įstiklintam balkone kankinasi kol aš tvarkausi palanges.
Dabar jau nelaistau nuo spalio mėnesio, vėl pradėsiu laistyti pavasarį, gal balandžio pabaigoje - gegužės mėnesį. Reikia žiūrėti kada nudžiūna senieji (išoriniai) lapeliai, tada galima pradėti laistyti. Nesilaikant šios taisyklės, litopsiai turės per daug vandens ir gali ištysti (o žiemą ir supūti). Šiltuoju sezonu laistau kas kelias savaites. Rudenį (spalio mėnesį) vėl stabdau laistymą.
Tiesiog reikia išmokti juos pamiršti žiemą wink.gif O šiaip tai litopsiai yra gėris thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2015 10 30, 09:48)
evora, uzvedei aktualia tema. As kaip tik noriu sutalpint kazkur savo kolekcija, nemokama fotki uzdaro sia savaite. Kur viska sutalpinti?  ax.gif  g.gif pasidalinkit patirtim.

Rašėte, kad nepatinka Picasa. O kas konkrečiau? Nesupratau apie naršymą po kompiuterį. Man taip kartą buvo, kai įkėlinėdama nuotraukas paspaudžiau ne tą mygtuką, o šiaip greitai sukelia. Google Pliusas labiau patiko, bet dabar nuolat atnaujina, ko man visai nereikia. Kai prieš daug metų rinkausi talpyklą, tai Picasa patiko, kad nėra reklamų ir beveik visas plotas skirtas nuotraukai. G+ buvo dar geriau, bet dabar tik sau persižiūrėti patogu, o ,,girtis" sudėtingiau, arba dar neišmokau.
Atsakyti
QUOTE(dota @ 2015 10 30, 23:02)
Evora, toli man iki karalienės...  lotuliukas.gif
Va čia labai neblogai viskas surašyta apie auginimą. Tik nepritariu dėl laistymo žydint, juk gali žydėti ir žiemą netyčia. Pvz. pora maniškių žydi dabar, bet nelaistau, tegu žydi iš sukaupto vandens smile.gif Maniškiai ekstremalai - dar įstiklintam balkone kankinasi kol aš tvarkausi palanges.
Dabar jau nelaistau nuo spalio mėnesio, vėl pradėsiu laistyti pavasarį, gal balandžio pabaigoje - gegužės mėnesį. Reikia žiūrėti kada nudžiūna senieji (išoriniai) lapeliai, tada galima pradėti laistyti. Nesilaikant šios taisyklės, litopsiai turės per daug vandens ir gali ištysti (o žiemą ir supūti). Šiltuoju sezonu laistau kas kelias savaites. Rudenį (spalio mėnesį) vėl stabdau laistymą.
Tiesiog reikia išmokti juos pamiršti žiemą wink.gif O šiaip tai litopsiai yra gėris  thumbup.gif

Sveikutė, ačiū už atsakymą wub.gif
Kaip ne Karalienė? KARALIENĖ, nes daugiausiai jų turi. Bent jau aš nežinau kas iš mūsiškių daugiau prisiauginęs.
Seniai jaučiu silpnybę šiems augaliukams, tik bais bijojau auginti. Man vis atrodo, kad permylėsiu vandeniu. Bet tai visai gerai, kad ne viską dar buvau išbandžiusi auginti-vis įdomiau gyventi, kai yra kažkas neišbandyta. Informacijos vakar prisirankiojau, persispausdinau, žiūrėsim kaip čia seksis ar nesiseks peržiemoti. Žalių yra 15, rudų-11, gal koks gyvas liks. Dydis kaip vidutinės pupelės. Man tik iškilo problemėlė ar juos taip ir laikyti toj durpių žemėj ar persodinti? Pagal ramybės laikotarpio logiką, reiktų palaukti gegužės mėn., bet ta durpė tokia netinkama..., o man nageliai taip niežti lotuliukas.gif
KĄ PATARTUMĖT?

O tai, DOTA, gal pati pavasariop jau ir prieauglio saviškių turėtum? Gal ir parduotum-visai norėčiau vienam bliūde įvairesnių prisisodinti? Tikriausiai pavasariop ir užsisakinėji, tai jei truks draugės parsisiuntimui, būčiau dėkinga, jei priimtum. drinks_cheers.gif

Oi mėgstu visokius miniatiūrinius keistus augaliukus. Va, čia tai įdomu, įvairu, net sudėtinga. Visai ne tas pats, ką kokį didelį papartį ar anturį auginant-didelis gražus lapušnikas ir viskas. O dar kiek vietos užima doh.gif
Atsakyti
Mano palangės ir Jūsų akims mirksiukas.gif

user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Papildyta:
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image