QUOTE(dota @ 2015 10 30, 23:02)
Evora, toli man iki karalienės...
Va čia labai neblogai viskas surašyta apie
auginimą. Tik nepritariu dėl laistymo žydint, juk gali žydėti ir žiemą netyčia. Pvz. pora maniškių žydi dabar, bet nelaistau, tegu žydi iš sukaupto vandens
Maniškiai ekstremalai - dar įstiklintam balkone kankinasi kol aš tvarkausi palanges.
Dabar jau nelaistau nuo spalio mėnesio, vėl pradėsiu laistyti pavasarį, gal balandžio pabaigoje - gegužės mėnesį. Reikia žiūrėti kada nudžiūna senieji (išoriniai) lapeliai, tada galima pradėti laistyti. Nesilaikant šios taisyklės, litopsiai turės per daug vandens ir gali ištysti (o žiemą ir supūti). Šiltuoju sezonu laistau kas kelias savaites. Rudenį (spalio mėnesį) vėl stabdau laistymą.
Tiesiog reikia išmokti juos pamiršti žiemą
O šiaip tai litopsiai yra gėris
Sveikutė, ačiū už atsakymą
Kaip ne Karalienė? KARALIENĖ, nes daugiausiai jų turi. Bent jau aš nežinau kas iš mūsiškių daugiau prisiauginęs.
Seniai jaučiu silpnybę šiems augaliukams, tik bais bijojau auginti. Man vis atrodo, kad permylėsiu vandeniu. Bet tai visai gerai, kad ne viską dar buvau išbandžiusi auginti-vis įdomiau gyventi, kai yra kažkas neišbandyta. Informacijos vakar prisirankiojau, persispausdinau, žiūrėsim kaip čia seksis ar nesiseks peržiemoti. Žalių yra 15, rudų-11, gal koks gyvas liks. Dydis kaip vidutinės pupelės. Man tik iškilo problemėlė ar juos taip ir laikyti toj durpių žemėj ar persodinti? Pagal ramybės laikotarpio logiką, reiktų palaukti gegužės mėn., bet ta durpė tokia netinkama..., o man nageliai taip niežti
KĄ PATARTUMĖT?
O tai,
DOTA, gal pati pavasariop jau ir prieauglio saviškių turėtum? Gal ir parduotum-visai norėčiau vienam bliūde įvairesnių prisisodinti? Tikriausiai pavasariop ir užsisakinėji, tai jei truks draugės parsisiuntimui, būčiau dėkinga, jei priimtum.
Oi mėgstu visokius miniatiūrinius keistus augaliukus. Va, čia tai įdomu, įvairu, net sudėtinga. Visai ne tas pats, ką kokį didelį papartį ar anturį auginant-didelis gražus lapušnikas ir viskas. O dar kiek vietos užima