Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir sukulentai

QUOTE(Daiva R. @ 2015 10 11, 11:55)
Buvau vakar Ermitaže  biggrin.gif  Nusipirkau vieną augaliuką  smile.gif

user posted image

Ir man pasisekė nučiupti šį gražuolį, tik pavadinimo nežinau. Reiks psiieškoti, kai daugiau laiko turėsiu. Praeitais metais jį Agniren savo kompozicijoj eksponavo-tikrai pavadinimą žino.

-------------------------------------------------------

Sukulentas prizinankas man šiaip sau. Nors ir suprantu, kad retas ir vertingas, bet tokiuose stagaruose grožio sunkiai sekas įžvelgti. Ne mano augaliukas-tegu neužpyksta jo savininkas, jei mūsų temelei priklauso.

O koks kaktusas tapo nominantu?
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2015 10 11, 20:16)
Ir man pasisekė nučiupti šį gražuolį, tik pavadinimo nežinau.

Radau tik 1vnt. tad paskutinį nupirkau (Vilniuje).
Pagooglinau ir radau jo pavadinimą Echeveria setosa forma cristata 4u.gif
Atsakyti
Tai ir nominacija - rečiausias biggrin.gif
Gražiausiu kažkas kitas buvo išrinktas.

user posted image
Atsakyti
Štai mano ispaniukai, vazoneliu dydis 7x7[attachmentid=235092][attachmentid=235093][attachmentid=235094][attachmentid=235095][attachmentid=235096]
Atsakyti
rimusia, gražios ispaniukės, ypač delosperma 4u.gif
Atsakyti
Kaip jūs tas delospermas išlaikot gyvas? Aš jau kokias 3 nudaigojau... doh.gif
Atsakyti
Man kazkaip yra ir sunkiau priziurimu augalu. Turiu dvi delospermas, auga be problemu. Viena pradejau formuot kaip kaudeksa, ziuresim kas gausis.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2015 10 14, 11:46)
Man kazkaip yra ir sunkiau priziurimu augalu. Turiu dvi delospermas, auga be problemu. Viena pradejau formuot kaip kaudeksa, ziuresim kas gausis.

Gal turit kokią nuotrauką? Labai įdomu bigsmile.gif
O kaip jas laistot žiemą/vasarą? Man atrodo aš vis uždelsiu, nepalaistau, o kai jau palaistau po pertraukos, jos man nudžiūna/supūna verysad.gif
Atsakyti
Nu man jau visai ku-ku blush2.gif doh.gif delosperma sumaisiau su trichodiadema. Abieju lapeliai tokie smulkus, sultingi, ziedeliai panasus, tai galvoj viena, o rasau kita doh.gif Delosperma as auginu lauke. Ziemoja sunkokai, bet vis atsigauna is smulkiu lapuku. Stai kokia ji grazi buna po neziaurios ziemos: http://public.fotki....losperma-1.html O kambary auginant itariu tai lepus augaliukas. Tokie labai jautrus laistymo klaidoms. Pas mane itariu ji irgi neisgyventu namuos, nes as nesu pavyzdinga kolekcijos puoseletoja paskutiniu metu. Vis tas laiko trukumas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 14 spalio 2015 - 19:41
Pas mane tokia Delosperma išnyko, verysad.gif dabar turiu tik D. sutherlandii ir D. basuticum. Per vasara įkasu sode,per žiema laikau namuose, auga ir žydi puikiai. D. sutherlandii kelius metus auginau vazone namuose, tai vargo, kai gavo 'laisvės' užaugino storas šaknys , viena šaka auginu kaip bonsa. bigsmile.gif
Atsakyti
Lauke ir aš auginu vieną baltai žydinčią. Pirkau kažkada Ermitaže be pavadinimo, bet manau, kad bus Delosperma 'White Nugget'. O va su D. sphalmanthoides man nesiseka susidraugauti. Gal kažkada vėliau vėl pamėginsiu susitarti su tuo grožiu, nu labai man to augaliuko norisi rolleyes.gif
Atsakyti
Siandien nuo evoros gavau didele deze grozybiu wub.gif visi susodinti ir apgyvendinti dar sauletam ir vasariskai isylanciam mano balkoniuke.

evora, mieloji, prasau paskaitykite e-maila ir atsakykite man. mirksiukas.gif
Papildyta:
Bet jau tas alijosius, mama mia wub.gif o dar abejojau ar jo noriu.
Atsakyti