Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir sukulentai

Ech kokių grožybių parsisiuntėt wub.gif Norėjau ir aš, bet deja vykau atostogaut - nebespėjau. Kada dar planuojat užsakinėti? ax.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Esu "žalia" sukulentų auginime. Augalai pas mane jau 2 mėnesiai, prigijo visi (Albert Plapp). Bet žiū pradėjo reikštis mano neišmanymas.
Neįstiklintas pietinis balkonas. Augaliukai nedideli, tai ir pasodinti mažuose vazonėliuose. Ir man dabar keista - aš juos laistau beveik kiekvieną dieną (žemė perdžiūvusi) kaip ir visus kitus augalus. Ar čia normalu? Situacija kol kas tokia:
- Adeniumai bujoja, dioscorea elephantipes auginasi ūsą, fockea edulis prisiaugino galybę lapų (kaudeksas patrigubėjo. perlaisčiau?).
- Vaškuolės lyg ir stovi vietoje. Buvau susidariusi nuomonę, kad tai labai greit augantys augalai g.gif
- Monadenium montanum - nepakito visiškai (susiraukšlėję lapai turbūt neišsitiesins? reiks laukt naujų?)
- Euphorbia cylindrifolia atkeliavus numetė pusę lapų. Kitą pusę tvirtai laiko, bet bendras vaizdelis prastas. Dabar galvoju, kad turbūt ją reikėjo giliau sodinti.
Gal kas turėtų patarimų? Ir ką daryti su laistymu? smile.gif
Atsakyti
Sveiki,

Turiu namuose jau seniai stai toki kaktusa, bet anskciau nelabai domejausi ir iki siol nezinau, koks tai kaktusas. Galbut ju zinovai galetu man pagelbeti? Taip pat norejau pasiteirauti ar ji nuolat reikia persodinti ir jam vis didinti vietos, nes dabar jis jau lipa is esamo vazono.
Ir dar vienas klausimas ar jam reikia giliu vazonu ar geriau platesnis bet negilus (pvz vazono gylis 13-15 cm)? g.gifuser posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Naome: 05 rugpjūčio 2015 - 18:19
QUOTE(Naome @ 2015 08 05, 18:15)
Sveiki,

Turiu namuose jau seniai stai toki kaktusa, bet anskciau nelabai domejausi ir iki siol nezinau, koks tai kaktusas. Galbut ju zinovai galetu man pagelbeti? Taip pat norejau pasiteirauti ar ji nuolat reikia persodinti ir jam vis didinti vietos, nes dabar jis jau lipa is esamo vazono.
Ir dar vienas klausimas ar jam reikia giliu vazonu ar geriau platesnis bet negilus (pvz vazono gylis 13-15 cm)?  g.gifuser posted image

Laba diena,
panašu į mammillaria gracilis.
Geriau šiek tiek platesnį vazoną, arba apgenėti kupstą ir į tą patį persodinti.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TRIK: 06 rugpjūčio 2015 - 13:13
QUOTE(TRIK @ 2015 08 06, 14:10)
Laba diena,
panašu į mammillaria gracilis.
Geriau šiek tiek platesnį vazoną, arba apgenėti kupstą ir į tą patį persodinti.

Aciu smile.gif
Atsakyti
user posted image
grazuoliukai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(..vijana.. @ 2015 08 18, 18:59)
user posted image
grazuoliukai smile.gif

Na jau tikrai, kad grazuoliukai wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wilmaw: 21 rugpjūčio 2015 - 00:16
Kaip gyvuojat? Kaip adaptaviosi pankiukai?
Atsakyti
QUOTE(..vijana.. @ 2015 08 18, 18:59)

tikros saulės. Ne kūno nesimato smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2015 08 21, 12:34)
Kaip gyvuojat? Kaip adaptaviosi pankiukai?

Maniškiai pankiukai puikiai, kad dėjo augti, nesitikėjau.. bigsmile.gif
user posted image

Dioscorea čia praeitos savaitės viduryje fotografuota, dabar dar labiau tas vijokliukas paaugęs, labai įdomu kiek taip augs biggrin.gif, nes įkištą pagaliuką greitai praaugo, reiks lankelio ieškoti.
Fockea naujus lapus užsiaugino smile.gif.

Tina*, kaip taviškiai, kaip Avonia?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uranija5: 24 rugpjūčio 2015 - 07:12
Manieji irgi neblogai. Vis nepafotkinu avonia doh.gif
Atsakyti
Vijana wub.gif kokie žiedai wub.gif

Aš retai beprisijungiu,bet šiandien su naujienom ax.gif

Atsakyti