Ech kokių grožybių parsisiuntėt Norėjau ir aš, bet deja vykau atostogaut - nebespėjau. Kada dar planuojat užsakinėti?
Sveikos Esu "žalia" sukulentų auginime. Augalai pas mane jau 2 mėnesiai, prigijo visi (Albert Plapp). Bet žiū pradėjo reikštis mano neišmanymas.
Neįstiklintas pietinis balkonas. Augaliukai nedideli, tai ir pasodinti mažuose vazonėliuose. Ir man dabar keista - aš juos laistau beveik kiekvieną dieną (žemė perdžiūvusi) kaip ir visus kitus augalus. Ar čia normalu? Situacija kol kas tokia:
- Adeniumai bujoja, dioscorea elephantipes auginasi ūsą, fockea edulis prisiaugino galybę lapų (kaudeksas patrigubėjo. perlaisčiau?).
- Vaškuolės lyg ir stovi vietoje. Buvau susidariusi nuomonę, kad tai labai greit augantys augalai
- Monadenium montanum - nepakito visiškai (susiraukšlėję lapai turbūt neišsitiesins? reiks laukt naujų?)
- Euphorbia cylindrifolia atkeliavus numetė pusę lapų. Kitą pusę tvirtai laiko, bet bendras vaizdelis prastas. Dabar galvoju, kad turbūt ją reikėjo giliau sodinti.
Gal kas turėtų patarimų? Ir ką daryti su laistymu?
Neįstiklintas pietinis balkonas. Augaliukai nedideli, tai ir pasodinti mažuose vazonėliuose. Ir man dabar keista - aš juos laistau beveik kiekvieną dieną (žemė perdžiūvusi) kaip ir visus kitus augalus. Ar čia normalu? Situacija kol kas tokia:
- Adeniumai bujoja, dioscorea elephantipes auginasi ūsą, fockea edulis prisiaugino galybę lapų (kaudeksas patrigubėjo. perlaisčiau?).
- Vaškuolės lyg ir stovi vietoje. Buvau susidariusi nuomonę, kad tai labai greit augantys augalai
- Monadenium montanum - nepakito visiškai (susiraukšlėję lapai turbūt neišsitiesins? reiks laukt naujų?)
- Euphorbia cylindrifolia atkeliavus numetė pusę lapų. Kitą pusę tvirtai laiko, bet bendras vaizdelis prastas. Dabar galvoju, kad turbūt ją reikėjo giliau sodinti.
Gal kas turėtų patarimų? Ir ką daryti su laistymu?
Sveiki,
Turiu namuose jau seniai stai toki kaktusa, bet anskciau nelabai domejausi ir iki siol nezinau, koks tai kaktusas. Galbut ju zinovai galetu man pagelbeti? Taip pat norejau pasiteirauti ar ji nuolat reikia persodinti ir jam vis didinti vietos, nes dabar jis jau lipa is esamo vazono.
Ir dar vienas klausimas ar jam reikia giliu vazonu ar geriau platesnis bet negilus (pvz vazono gylis 13-15 cm)?
Turiu namuose jau seniai stai toki kaktusa, bet anskciau nelabai domejausi ir iki siol nezinau, koks tai kaktusas. Galbut ju zinovai galetu man pagelbeti? Taip pat norejau pasiteirauti ar ji nuolat reikia persodinti ir jam vis didinti vietos, nes dabar jis jau lipa is esamo vazono.
Ir dar vienas klausimas ar jam reikia giliu vazonu ar geriau platesnis bet negilus (pvz vazono gylis 13-15 cm)?
QUOTE(Naome @ 2015 08 05, 18:15)
Sveiki,
Laba diena,
panašu į mammillaria gracilis.
Geriau šiek tiek platesnį vazoną, arba apgenėti kupstą ir į tą patį persodinti.
QUOTE(TRIK @ 2015 08 06, 14:10)
Laba diena,
Aciu
QUOTE(..vijana.. @ 2015 08 18, 18:59)
Na jau tikrai, kad grazuoliukai
Kaip gyvuojat? Kaip adaptaviosi pankiukai?
QUOTE(..vijana.. @ 2015 08 18, 18:59)
tikros saulės. Ne kūno nesimato
QUOTE(Tina* @ 2015 08 21, 12:34)
Kaip gyvuojat? Kaip adaptaviosi pankiukai?
Maniškiai pankiukai puikiai, kad dėjo augti, nesitikėjau..
Dioscorea čia praeitos savaitės viduryje fotografuota, dabar dar labiau tas vijokliukas paaugęs, labai įdomu kiek taip augs , nes įkištą pagaliuką greitai praaugo, reiks lankelio ieškoti.
Fockea naujus lapus užsiaugino .
Tina*, kaip taviškiai, kaip Avonia?
Manieji irgi neblogai. Vis nepafotkinu avonia
Vijana kokie žiedai
Aš retai beprisijungiu,bet šiandien su naujienom
Aš retai beprisijungiu,bet šiandien su naujienom