Įkraunama...
Įkraunama...

Nauja priėmimo į darželius tvarka, 18 tema

QUOTE(Kaira @ 2016 02 11, 17:10)
Klausykit, ar čia normalu, kad aš šiandien gavau iš Vilniaus darželiai elektronionius laiškus, jog mano 2 vaikai priimti į darželį ir turiu per 10 d pateikt dokumentus  g.gif Įlindau į vilnius.lt, o ten rašo, kad eilės generuojamos tik prie to vaiko, kuris negavo dar darželio, o kiti abu perkelti jau prie lankančių g.gif

Idomiai taip...Praneskite, kai daugiau turesite info.Lauksime.
Atsakyti
QUOTE(Amelita @ 2016 02 11, 23:30)
Idomiai taip...Praneskite, kai daugiau turesite info.Lauksime.

Paskambinau į darželį, kol kas jie nieko nežino. Gal kažkokia klaida g.gif Sakė iki antradienio išsiaiškins, jei patys nepaskambins, liepė man antradienį paskambint. Tai lauksiu antradienio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaira @ 2016 02 12, 10:14)
Paskambinau į darželį, kol kas jie nieko nežino. Gal kažkokia klaida  g.gif Sakė iki antradienio išsiaiškins, jei patys nepaskambins, liepė man antradienį paskambint. Tai lauksiu antradienio smile.gif

As manau, kad viskas normalu. Geriausia skambint i savivaldybe, bet greiciausiai tikrai jusu vaikuciai gavo darzeli. Mano mergina irgi vidury metu gavo darzeli, tik pernai...
Atsakyti
QUOTE(Pretorija @ 2016 02 17, 09:15)
As manau, kad viskas normalu. Geriausia skambint i savivaldybe, bet greiciausiai tikrai jusu vaikuciai gavo darzeli. Mano mergina irgi vidury metu gavo darzeli, tik pernai...

Jau viską išsiaiškinau doh.gif Tai gi pasirodo, nors pildžiau prašymą lankyti nuo 2016 m lapkričio 1 d, mums skyrė darželį jau dabar. Mažiukui dar tik 2 metukai ir pora mėnesių, bet jis paskirtas į 3-5 metų grupę. Jei dabar atsisakysiu darželio, iškrisim visai iš eilės ir teks pildyti iš naujo ir stosim tada visai gale, nes pasirodo, kad tie, kas užpildė prašymus iki 2015 m gruodžio 31 d yra pirmesni nei tie, kas užpildė nuo 2016 m. sausio 1 d. Nors aš supratau, kad ateinatiems metams nebeliko eilės prioriteto, bet pasirodo vis gi liko. Išvada viena, šiemet liksim be darželio. Dabar leisti negaliu, nes pasiėmiau trečius metus nemokamų motinystės atostogų, tam, kad paaugint dar vaikus, nes pernai darželyje labai sirgo. Dabar apskaičiuotos pajamos taip, kad negaliu laikyt vietų grupėse. O kai jau reikės eit į darbą, tada savaime aišku būnant paskutiniams eilėje jokių šansų gauti darželio ir vėl absurdas, nes negalėsiu išeit į darbą. Viena gera žinia, kad nuo rugsėjo 1 d priešmokyklinis ugdymas bus privalomas, tai bent vienas mano vaikas išeis į darželį.
Atsakyti
QUOTE(Kaira @ 2016 02 17, 15:56)
Viena gera žinia, kad nuo rugsėjo 1 d priešmokyklinis ugdymas bus privalomas, tai bent vienas mano vaikas išeis į darželį.

Ar tikrai? smile.gif
Atsakyti
Atsisakykit ir supildysit is naujo. Gausit ta darziuka, juk ne viena prioriteta turit. Eilej aplenksit tuos, kurie siemet registruojasi su maziau prioritetu.

QUOTE(Kaira @ 2016 02 17, 15:56)
Jau viską išsiaiškinau  doh.gif Tai gi pasirodo, nors pildžiau prašymą lankyti nuo 2016 m lapkričio 1 d, mums skyrė darželį jau dabar. Mažiukui dar tik 2 metukai ir pora mėnesių, bet jis paskirtas į 3-5 metų grupę. Jei dabar atsisakysiu darželio, iškrisim visai iš eilės ir teks pildyti iš naujo ir stosim tada visai gale, nes pasirodo, kad tie, kas užpildė prašymus iki 2015 m gruodžio 31 d yra pirmesni nei tie, kas užpildė nuo 2016 m. sausio 1 d. Nors aš supratau, kad ateinatiems metams nebeliko eilės prioriteto, bet pasirodo vis gi liko. Išvada viena, šiemet liksim be darželio. Dabar leisti negaliu, nes pasiėmiau trečius metus nemokamų motinystės atostogų, tam, kad paaugint dar vaikus, nes pernai darželyje labai sirgo. Dabar apskaičiuotos pajamos taip, kad negaliu laikyt vietų grupėse. O kai jau reikės eit į darbą, tada savaime aišku būnant paskutiniams eilėje jokių šansų gauti darželio ir vėl absurdas, nes negalėsiu išeit į darbą. Viena gera žinia, kad nuo rugsėjo 1 d priešmokyklinis ugdymas bus privalomas, tai bent vienas mano vaikas išeis į darželį.

Atsakyti
QUOTE(missg @ 2016 02 17, 18:04)
Atsisakykit ir supildysit is naujo. Gausit ta darziuka, juk ne viena prioriteta turit. Eilej aplenksit tuos, kurie siemet registruojasi su maziau prioritetu.

bet manau šiemet nebesiregistruoja jau beveik niekas, nes visi užsiregistravo kai tik buvo paleista sistema gruodžio mėn. aš tai pvz net nežinojau, kad užsiregistravus šiais metais nuo sausio 1 d jau stosi eilėje už visų tų, kas registravosi gruodžio mėn. buvo skelbta, kad registracijos laikas neturi reikšmės, bet vis gi turi. pati ta darbuotoja, kuri šiandien mane konsultavop pasakė, kad jei išeinu dabar iš eilės, šansų gaut daržiuką man beveik nebelieka.
Papildyta:
QUOTE(Amelita @ 2016 02 17, 17:42)
Ar tikrai? smile.gif

kelis kartus perklausiau, sakė 100 proc nuo rugsėjo taip jau bus. ir jei neleisi vaiko į priešmokyklinę grupę, tėvams gali būti skirtos baudos, nes tai privalomas ugdymas.
Atsakyti
QUOTE(Amelita @ 2016 02 17, 16:42)
Ar tikrai? smile.gif

tikrai, skubiai istatymo nerandu, bet pvz cia straipsnis
http://sirvis.lt/sei...kyklini-ugdyma/

visiems vaikams, kam einamaisiais metais pvz.2016 sukanka 6metai, turi lankyti priesmokykline grupe nuo 2016.09.01, kitaip negales lankyti 1-os klases. Bent taip mums isaiskino.
I i priesmokykline grupe irgi savivaldybe sudaro eiles? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irikira: 17 vasario 2016 - 17:32
gal kas skaitėt kur yra parašyta, kad užpildę prašymus nuo 2015 m gruodžio 15 d bus eilėse pirmesni, nei užpildę nuo 2016 m sausio 1 d? ieškojau, bet niekur nerandu g.gif
Atsakyti
Kaira, as bandyciau Jusu vietoj labai gincytis su savivaldybe. Jei nurodete, kad lankysite nuo kito lapkricio , tai prie ko cia vasaris... g.gif cia daugiau nei pusmetis...
Atsakyti
Mane domina priešmokyklinės grupės, nors dar tik pusmetis kaip lankome darželį. Kolegė, kurios vaikas šiemet eina į priešmokyklinę pasakojo, kad: iš jos vaiko darželio pernai "paėmė" (t.y. nebedavė formuoti) priešmokyklinės grupės, vaikus nukreipė į artimiausią mokyklą kuriai buvo pasakyta suformuoti priešmokyklinę grupę, t.y. nauja aplinka, nepritaikyta tokio amžiaus vaikams, nauji darbuotojai ir nauja sistema, TAČIAU: į priešmokyklinę grupę nukreipė iš darželio, t.y. visus į vieną mokyklą, o į pirmą klasę tai vaikai eis skirtingai, dauguma ne į tą mokyklą...

Nes dalis tėvų gavo darželius kaip gavo ir nebūtinai ta mokykla kur vaikai eina į priešmokyklines yra 1) pagal gyvenamąją vietą 2) pagal tėvų darbovietes ar kitus pasirinkimus kur tėvai planuotų leisti vaikus dėl nesvarbu kokių priežasčių.

Labai bijau, kad su privalomu priešmokykliniu ugdymu ir vietų trūkumu darželiuose nebūtų priimtas sprendimas atimti priešmokyklines grupes iš darželių, perkelti į mokyklas kur ne tik kad nepritaikytos aplinkos vaikams, bet ir nebūtinai jie ten eis į pirmą klasę (nebent visoms mokykloms turinčioms pradines klases būtų liepta siūlyti priešmokyklinį ugdymą). Mokytoja irgi greičiausiai keisis pirmoje klasėje, t.y. klasės būtų performuojamos...

Bet apie ikimokyklinukams nepritaikytą aplinką mokyklose tai vis vien tyliu...

Kad neisgautų taip, kad metams priešmokyklinukai pakabinami "kaip gausis, taip gausis"...

Atsakyti
buvau šiandien savivaldybėje ir pasipiktinau. nes, aš niekaip nesuprantu kokie ten žmonės dirba ir kaip leidžia jiems konsultuot, kad jie neišmoksta kokių 5 taisyklių ar nuostatų. kaip galima suteikinėt klaidingą informaciją. ar savivaldybėje dirba pletkų lygio žmonės? šiandien turėjau ieškot kam palikt vaikus (labai sunkiai radau), po to naudot kurą, važiuot, tam, kad ten sužinočiau visai kitus faktus. pirma, jei žmogus registruoja vaikus į darželį nuo gruodžio 15 d, tai jau nėra jokio skirtumo ar gruodį, ar sausį, ar vasarį pildai prašymą, stoji iš eilės, o ne po tų, kurie spėjo per tas dvi savaites gruodį savo vaikus užregistruot. antra, man vakar sakė, kad jei vienas iš tėvų deklaruotas ne toje seniūnijoje, kurioje darželis, tai didelis minusas ir vėl keliauji į eilės galą. šiandien savivaldybėje pasakė, kad užtenka, kad vienas iš tėvų deklaruotas toje seniūnijoje, o prioritetas būna tada, kai abu tėvai deklaruoti seniūnijoje daugiau kaip 2 metus. tai gi jei prisideklaruotų dabar antras iš tėvų, jokio skirtiumo, gali ir nesideklaruot, nes vis tiek jis nebus 2 metus deklaruotas. tai va ir nesuprantu kaip šitaip skirtingai gali konsultuot. prie langelio aš konsultantei pasakiau, kad dabar aš žinau jūsų info 50/50, nes vakar kalbėjo man vienaip, o jūs šiandien kitaip. ji patikino, kad tikrai ji sako taip kaip yra. na, kadangi niekur nerandu tokios info, kad perpildžius prašymą atsidursiu pačiame gale, rizikuosiu perpildyt.

dėl priešmokyklinukų irgi paklausiau. pildžiau į 5 vaikų darželius, klausiau ar būtent į juos ir turi mano vaikas patekt. pasakė, kad taip. sakau o jei trūks plyš nebus vietos. tada sako savivaldybė ieškos variantų ir man juos siūlys. bet galvoju gal gi atsiras tos vietos, juk dalis tėvų būna išleidžia savo vaikus į pirmą klasę 6 metų ar išleidžia į mokyklos paruošiamą klasę, ypač tie, kurie vežioja iš kitų rajonų, tai jiems patogiau turbūt gi leist prie savo namų. o be to turbūt ir tų nelankančių priešmokyklinukų visai nedaug.
Atsakyti