buvau šiandien savivaldybėje ir pasipiktinau. nes, aš niekaip nesuprantu kokie ten žmonės dirba ir kaip leidžia jiems konsultuot, kad jie neišmoksta kokių 5 taisyklių ar nuostatų. kaip galima suteikinėt klaidingą informaciją. ar savivaldybėje dirba pletkų lygio žmonės? šiandien turėjau ieškot kam palikt vaikus (labai sunkiai radau), po to naudot kurą, važiuot, tam, kad ten sužinočiau visai kitus faktus. pirma, jei žmogus registruoja vaikus į darželį nuo gruodžio 15 d, tai jau nėra jokio skirtumo ar gruodį, ar sausį, ar vasarį pildai prašymą, stoji iš eilės, o ne po tų, kurie spėjo per tas dvi savaites gruodį savo vaikus užregistruot. antra, man vakar sakė, kad jei vienas iš tėvų deklaruotas ne toje seniūnijoje, kurioje darželis, tai didelis minusas ir vėl keliauji į eilės galą. šiandien savivaldybėje pasakė, kad užtenka, kad vienas iš tėvų deklaruotas toje seniūnijoje, o prioritetas būna tada, kai abu tėvai deklaruoti seniūnijoje daugiau kaip 2 metus. tai gi jei prisideklaruotų dabar antras iš tėvų, jokio skirtiumo, gali ir nesideklaruot, nes vis tiek jis nebus 2 metus deklaruotas. tai va ir nesuprantu kaip šitaip skirtingai gali konsultuot. prie langelio aš konsultantei pasakiau, kad dabar aš žinau jūsų info 50/50, nes vakar kalbėjo man vienaip, o jūs šiandien kitaip. ji patikino, kad tikrai ji sako taip kaip yra. na, kadangi niekur nerandu tokios info, kad perpildžius prašymą atsidursiu pačiame gale, rizikuosiu perpildyt.
dėl priešmokyklinukų irgi paklausiau. pildžiau į 5 vaikų darželius, klausiau ar būtent į juos ir turi mano vaikas patekt. pasakė, kad taip. sakau o jei trūks plyš nebus vietos. tada sako savivaldybė ieškos variantų ir man juos siūlys. bet galvoju gal gi atsiras tos vietos, juk dalis tėvų būna išleidžia savo vaikus į pirmą klasę 6 metų ar išleidžia į mokyklos paruošiamą klasę, ypač tie, kurie vežioja iš kitų rajonų, tai jiems patogiau turbūt gi leist prie savo namų. o be to turbūt ir tų nelankančių priešmokyklinukų visai nedaug.
Kai nuvažiuoja stogas, atsiveria dangus...