Įkraunama...
Įkraunama...

Nauja priėmimo į darželius tvarka, 18 tema

QUOTE(Sermuksnio uoga @ 2015 06 02, 16:45)
Bet jau kokia nelanksti priemimo i darzelius sistema! Norint nors viena punkta pakeisti, viskas, jau naujas prasymas, nauja registracijos data, ir tas prioritetas, kad laukiantiems nuo praeitu metu pirmenybe, mums musu atveju skamba kaip pasityciojimas is zmoniu. juk mes registravomes pernai, pakliuvome i darzeli, darzelis neprieme, sistema mus isbrauke is eiles kaip gavusius, bet nesutikusius eiti i darzeli.

O va čia tai jau aš taip nepalikčiau. Suprantu kai iš eilės krenti jei pats kažką kaitalioji. Bet čia Jūsų kaltės nėra
Atsakyti
QUOTE(Sermuksnio uoga @ 2015 06 02, 15:45)
aciu uz patarima! Is tiesu, skambinau i savivaldybe pasiklausti, kaip cia butu, jei patektume ir atsisakytume, tai visas siu metu laukimas nusibrauktu ir butu kaip naujas prasymas su nauju laiku.

Jusu atveju manau yra tik viena galimybe, kai dare kai kurios, kad parasyti prasyma isbraukti rusu darzeli is jusu saraso. Tada liktumete eileje kaip ir esate. Tik ar galima dabar kai formuojamos grupes ta padaryti, tai nezinau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Irikira @ 2015 06 02, 20:43)
Jusu atveju manau yra tik viena galimybe, kai dare kai kurios, kad parasyti prasyma isbraukti rusu darzeli is jusu saraso. Tada liktumete eileje kaip ir esate. Tik ar galima dabar kai formuojamos grupes ta padaryti, tai nezinau g.gif

Planuoju rytoj į savivaldybę nuvažiuoti ir pasiklausti, kokios mūsų galimybės.
Papildyta:
QUOTE(jurgacka @ 2015 06 02, 20:03)
O va čia tai jau aš taip nepalikčiau. Suprantu kai iš eilės krenti jei pats kažką kaitalioji. Bet čia Jūsų kaltės nėra

Bandysiu rytoj išsiaiškinti savivaldybėje.
Atsakyti
QUOTE(jurgacka @ 2015 06 02, 19:03)

O kieno daugiau kaltė, kad registravosi į grupę, į kurią net nenori eiti???
viena vertus, suprantu, kad čia kalta kvaila priemimo tvarka, kad tėveliai priversti imtis visokių būdų, kad tik vaikas gautų vietą darželyje,
bet kita vertus, jie užėmė kito vaiko vietą, kurį tėveliai registravo į ją, nes yra rusakalbiai. taigi dabar kažkieno vaikas nepateks į darželį nes jo vieta atiteko vaikui, kuris tos grupės nė nelankys...
Papildyta:
O gal gali man kas nors paaiškinti, kaip gali būti, kad vaikas eilėje judėtų atgal?
nes man kažkaip keista, jei buvo kokia 70 vieta, o pasidarė 210...???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MadlenaX: 02 birželio 2015 - 21:23
QUOTE(MadlenaX @ 2015 06 02, 22:17)
O kieno daugiau kaltė, kad registravosi į grupę, į kurią net nenori eiti???
viena vertus, suprantu, kad čia kalta kvaila priemimo tvarka, kad tėveliai priversti imtis visokių būdų, kad tik vaikas gautų vietą darželyje,
bet kita vertus, jie užėmė kito vaiko vietą, kurį tėveliai registravo į ją, nes yra rusakalbiai. taigi dabar kažkieno vaikas nepateks į darželį nes jo vieta atiteko vaikui, kuris tos grupės ne nelankys...

Kad ne mūsų kaltė- tai čia turima omeny praeitų metų situacija, kai gavome darželį, o darželis nepriėmė, nes atseit, savivaldybė suklydo, atsiuntė per daug vaikų, nusprendė 2013 m. gimusių vaikų nepriimti, o savivaldybės atsakymas buvo- turi priimti ir viskas. Taip ir baigėsi, nes nežinojom, kaip pasielgti, kur daugiau kreiptis. Ir išbraukė mus iš sąrašo.
O šių metų situacija dėl rusų kalbos- na tai mūsų naivus tikėjimas patekti į lietuvių grupę, o rusų parašėme iš bėdos, jeigu ką, nes to darželio direktorė praeitais metais sakė pati skirstanti vaikus į liet.ir į rusų grupes, kam kokia reikalinga. Juk svarbiausia, kad kai rašai prašyme darželius nematai, kiek į darželius pretenduoja. Kokioje vietoje būsi.
Tai vat. O šiemet pasirodo, taip nėra, pati savivaldybė sudaro grupes. O aš būtent nenoriu užimti kieno nors vietos, kam būtent rusų kalba reikalinga, tik dabar dar su vyru nesutariame šiuo klausimu, nes jis už rusų grupęsad.gif
Atsakyti
Mes šiandien gavom darželį. Jurginėlis Viršuliškėse. Be jokių prioritetų. Tik biški liūdna, kad tolokai vežioti reikės, o taip tikėjau stebuklu Pašilaičiuose gaut doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sermuksnio uoga @ 2015 06 02, 21:37)
Kad ne mūsų kaltė- tai čia turima omeny praeitų metų situacija, kai gavome darželį,  o darželis nepriėmė,  nes atseit, savivaldybė suklydo, atsiuntė per daug vaikų, nusprendė 2013 m. gimusių vaikų nepriimti,  o savivaldybės atsakymas buvo- turi priimti ir viskas. Taip ir baigėsi, nes nežinojom, kaip pasielgti, kur daugiau kreiptis. Ir išbraukė mus iš sąrašo.
O šių metų situacija dėl rusų kalbos-  na tai mūsų naivus tikėjimas patekti į lietuvių grupę,  o rusų parašėme iš bėdos, jeigu ką,  nes to darželio direktorė praeitais metais sakė pati skirstanti vaikus į liet.ir į rusų grupes, kam kokia reikalinga. Juk svarbiausia, kad kai rašai prašyme darželius nematai, kiek į darželius pretenduoja. Kokioje vietoje būsi.
Tai vat. O šiemet pasirodo, taip nėra, pati savivaldybė sudaro grupes. O aš būtent nenoriu užimti kieno nors vietos, kam būtent rusų kalba reikalinga, tik dabar dar su vyru nesutariame šiuo klausimu, nes jis už rusų grupęsad.gif

Nu ir privirė košes... Tada aišku, dėl praeitų metų tikrai reikia kažką daryt... važiuot į savivaldybę ir reikalauti teisėtai jums priklausančio prioriteto!

Dėl šių metų - vieną vertus apmaudu, bet kitą vertus... jei turite šansų patekti į lietuvių grupę į kitas vietas, kur registravotes, tada galima prašyt rusų braukti. Bet jei sutuacija tokia, kad arba rusų grupė, ar išvis jokios...

tai kodėl gi ne leidus vaiko į tą grupę? Nu, nebent aišku, jus kokie nacistai, ir jokiu būdu nenorit... smile.gif smile.gif juokauju. blogumo tame jokio nematau - rusakalbis darželis tikrai lietuvių kalbai, nei tarimui, nei supratimui, nepakenks.

Kažkada leidau dukrą į lietuvių darželį, nes namuose bendraujam slavų kalbomis (aš su dukra-rusiškai, vyras-lenkiškai). Tiesiog norėjau, kad vaikas mokėtų ir abi gimtąsias kalbas, ir valstybinę. Dabar mano 8-metė laisvai bendrauja trimis kalbomis, ir šiuo metu mokosi anglų. smile.gif

Su sūnumi irgi norėjau tą pačią shemą prasukti, bet, dėja, neišeis, nes į lietuvių grupes Vilniuje be šansų patekti... sad.gif bus laimė, jei bent į lenkų pateks... sad.gif
O kaip tada jį lietuviškai išmokyti išvis nebežinau. Turėsiu su juo pati lietuviškai bendrauti, nes gi negali Lietuvos pilietis lietuviškai nemokėti!
Papildyta:
QUOTE(Plukė* @ 2015 06 02, 21:45)
Mes šiandien gavom darželį. Jurginėlis Viršuliškėse. Be jokių prioritetų. Tik biški liūdna, kad tolokai vežioti reikės, o taip tikėjau stebuklu Pašilaičiuose gaut  doh.gif

Sveikinu! na, nenusiminkit, pasidžiaukit, kad pavyko bent Viršuliškėse patekti!
Tarp kitko, kaip jums taip pavyko? Registracijos laikas geras, ar tiesiog mažiau vietų pildėt?
Atsakyti
QUOTE(MadlenaX @ 2015 06 02, 23:02)
Sveikinu! na, nenusiminkit, pasidžiaukit, kad pavyko bent Viršuliškėse patekti!
Tarp kitko, kaip jums taip pavyko? Registracijos laikas geras, ar tiesiog mažiau vietų pildėt?

Ačiū 4u.gif Registracijos laikas 9:57. Tai turbūt neblogas... Buvom 40-ti eilėj, ir tai 4-tasis darželis pagal pasirinkimą. Pirmus tris Pašilaičių rašiau.
Atsakyti
QUOTE(Plukė* @ 2015 06 02, 22:11)
Ačiū  4u.gif  Registracijos laikas 9:57. Tai turbūt neblogas... Buvom 40-ti eilėj, ir tai 4-tasis darželis pagal pasirinkimą. Pirmus tris Pašilaičių rašiau.

Jo, registracijos laikas tikrai geras. O dėl Pašilaičių nenusiminkit. wink.gif gal kitais metais galima mėginti vėl ten patekti?

O kaip tos eilės juda vis tiek nesuprantu. Iš 40 vietos, vadinasi, kažką peršokot. Na, gal tie vaikai į kitas grupes papuolė. Bet kaip būna kad atgal juda tai tikrai nesuprantu...
Atsakyti
Atgal gali judet, jei pvz vyresnis brolis gauna darziuka, automatiskai mazesnis igyja prioriteta ir jus nustumia zemyn. Bet cia butu per 1 vieta kritimas zemyn, o ne tiek daug.
Atsakyti
QUOTE(MadlenaX @ 2015 06 02, 23:24)
Jo, registracijos laikas tikrai geras. O dėl Pašilaičių nenusiminkit. wink.gif gal kitais metais galima mėginti vėl ten patekti?

O kaip tos eilės juda vis tiek nesuprantu. Iš 40 vietos, vadinasi, kažką peršokot. Na, gal tie vaikai į kitas grupes papuolė. Bet kaip būna kad atgal juda tai tikrai nesuprantu...

Na, neperšokom.. Visą laiką, kai tik pradėjo skirstyt grupes, eilė po truputį trumpėjo - po vieną, po du vis slinkomės artyn iki pat šiandien. Vadinasi, tie vakučiai irgi pasiskirstė - gal dalis į tą darželį, dauguma gal į kitus Pašilaičių ir Viršuliškių darželius "sukrito" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MadlenaX @ 2015 06 02, 21:22)
O gal gali man kas nors paaiškinti, kaip gali būti, kad vaikas eilėje judėtų atgal?
nes man kažkaip keista, jei buvo kokia 70 vieta, o pasidarė 210...???

Aš iki šiol nesuprantu kaip mums pernai registruojantis balandį (norėjome nepatekti pernai) į darželį kuriame buvo 0 prioritetų (net ne pagal gyvenamą vietą) atsidūrėme eilės viduryje. Kažkur 150 iš 260 ar panašiai.

Ten tikrai vyksta keistų ir sunkiai paaiškinamų dalykų g.gif

QUOTE(MadlenaX @ 2015 06 02, 22:02)
tai kodėl gi ne leidus vaiko į tą grupę? Nu, nebent aišku, jus kokie nacistai, ir jokiu būdu nenorit... smile.gif smile.gif juokauju. blogumo tame jokio nematau - rusakalbis darželis tikrai lietuvių kalbai, nei tarimui, nei supratimui, nepakenks.

Kažkada leidau dukrą į lietuvių darželį, nes namuose bendraujam slavų kalbomis (aš su dukra-rusiškai, vyras-lenkiškai). Tiesiog norėjau, kad vaikas mokėtų ir abi gimtąsias kalbas, ir valstybinę. Dabar mano 8-metė laisvai bendrauja trimis kalbomis, ir šiuo metu mokosi anglų. smile.gif

Apskritai kitakalbiame darželyje nematau nieko blogo. Manęs negąsdintų tik tai, kad darželio kalba kita (nebent vaikas turi rimtų problemų su kalba).
Tačiau siūlyčiau pasidomėti kokios ten auklėtojos dirbtų. Mano dukros pirmoje klasėje buvo keletas rusų/lenkų tautybės vaikų. Kalbėjau su tėvais. Jie sakė, kad neleido į rusų/lenkų mokyklą, nes apėjo keletą ir labai nusivylė atmosfera (turėjo omeny požiūrį į mokymą ir vaikus, ne ką nors politiško).

Atsakyti