Įkraunama...
Įkraunama...

Nauja priėmimo į darželius tvarka, 18 tema

QUOTE(Burbulenzas @ 2015 09 03, 23:54)
Na, man taip pat įdomu, kas laukia po spalio 1. Mano vaikas dabar 26 eilėje. Į privatų kol kas nevesiu. Turim vieną prioritetą - gyvenamąją vietą. Šio prioriteto nebeliks. Tad mama, kuri registruosis spalio 1 dieną ir tarkim ji turi kelis prioritetus (daugiavaikė ar pan.) stos į eilę prieš mus?? Nors mes jau metus laukiam??

Jei Jūsų vaikas bus vyresnis už tą su 3 prioritetais, jis neatsistos prieš Jus.
Atsakyti
3. Kaip centralizuoto priėmimo sistema skirsto vietas miesto darželiuose? Kam suteikiamas prioritetas?

Eilės sudaromos pagal prašymo pateikimo datą ir laiką, atsižvelgiant į vaiko deklaruotą gyvenamąją vietą tokia tvarka:

- vaikams, kuriems nebuvo skirta vieta darželyje iki einamųjų metų paskutinės dienos (gruodžio 31 d.) ir kurių gyvenamoji vieta deklaruota darželiui priskirtoje teritorijoje;

- vaikams, kurių gyvenamoji vieta deklaruota darželiui priskirtoje teritorijoje (jei vaikas įtrauktas į gyvenamosios vietos neturinčių asmenų apskaitą prie Vilniaus miesto savivaldybės − Įstaiga priskiriama pagal faktinę gyvenamąją vietą), pirmenybę teikiant:

- vaikams iš šeimų, auginančių tris ir daugiau vaikų, kol jie mokosi pagal bendrojo ugdymo programas;

- vaikams, kurių brolis ar sesuo lanko tą patį darželį (pirmumo teisė įsigalioja automatiškai, prioritetas taikomas tik toje pačioje Įstaigoje, kurią lanko brolis ar sesuo, neatsižvelgiant į teritorinį principą);

- vaikams, kuriuos augina vienas iš tėvų, jeigu kitas:
a.yra miręs;
b.teismo pripažintas dingusiu be žinios ar nežinia kur esančiu (pridedamas skenuotas dokumentas);
c.teismo pripažintas neveiksniu (pridedamas skenuotas dokumentas).

- vienas iš tėvų (globėju) mokosi bendrojo ugdymo mokyklose Vilniuje.

- vaikams, kurių vienas iš tėvų ar globėjų turi ne daugiau kaip 40 procentų darbingumo lygio.

4. Ar pirmumo teisę suteikiančios priežastys yra lygiavertės? Ar viena kuri svarbesnė už kitą?

Pirmumo teisę suteikiančios priežastys sumuojamos ir yra visos lygiavertės.

Papildyta:
QUOTE(Murkysa @ 2015 09 04, 12:40)
Jei Jūsų vaikas bus vyresnis už tą su 3 prioritetais, jis neatsistos prieš Jus.

o kur numatytas amžiaus prioritetas? Randu numatytą tik registracijos prioritetą. Jei tuo pačiu metu registruojamas vyresnis vaikas ir jaunesnis vaikas su 3imis prioritetais, tai pirmenybė tam, kuris turi daugiau prioritetų.

Tas pats ir laukiančiais iš pernai metų - laukiantys pernykščiai turi 1 prioritetą (jei jie registruojami pagal gyvenamąją vietą), todėl yra pirmesni nei registruoti einamaisiais metais, bet vėl gi, jei einamaisiais metais registruojamas vaikas iš daugiavaikės šeimos, kurio tėvas, tarkime, miręs - jis eilėje bus pirmesnis, nei tas, kuris laukia iš pernai metų tik su 1 registracijos prioritetu.
Atsakyti
stop, aiškinuos su savivaldybe, gali būt, kad su prioritetais suklydau
Papildyta:
Vienžo, šitaip.
Nuo 2015 m. spalio 1 d. keičiasi registravimo tvarka. Tie kas registruosis po 2015-10-01 bus pirmenybė pagal amžių (kaip dėl kitų kriterijų nežinau, man neaktualu).
Tiems, kas registravosi šiemet iki balandžio 30 d. yra taip: jūs turit absoliučia pirmenybę prieš naujai registruotus, nauja tvarka nebus taikoma registruotiems šį pavasarį. Todėl, jei iš pernai lauks 2metis, tai jis turės prioritetą prieš naujai registruojamą 3-4metį.
Papildyta:
QUOTE(Burbulenzas @ 2015 09 03, 22:54)
Na, man taip pat įdomu, kas laukia po spalio 1. Mano vaikas dabar 26 eilėje. Į privatų kol kas nevesiu. Turim vieną prioritetą - gyvenamąją vietą. Šio prioriteto nebeliks. Tad mama, kuri registruosis spalio 1 dieną ir tarkim ji turi kelis prioritetus (daugiavaikė ar pan.) stos į eilę prieš mus?? Nors mes jau metus laukiam??

prieš jus į eilę niekas nebestos. Po spalio 1 d. nauja tvarka galios tik naujai registruojamiems.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciccio: 04 rugsėjo 2015 - 14:04
QUOTE(Ciccio @ 2015 09 04, 15:05)
Papildyta:
Vienžo, šitaip.
Nuo 2015 m. spalio 1 d. keičiasi registravimo tvarka. Tie kas registruosis po 2015-10-01 bus pirmenybė pagal amžių (kaip dėl kitų kriterijų nežinau, man neaktualu).
Tiems, kas registravosi šiemet iki balandžio 30 d. yra taip: jūs turit absoliučia pirmenybę prieš naujai registruotus, nauja tvarka nebus taikoma registruotiems šį pavasarį. Todėl, jei iš pernai lauks 2metis, tai jis turės prioritetą prieš naujai registruojamą 3-4metį.
Papildyta:

prieš jus į eilę niekas nebestos. Po spalio 1 d. nauja tvarka galios tik naujai registruojamiems.

Puiku! Labai ačiū Jums! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2015 09 04, 14:05)
Papildyta:
Vienžo, šitaip.
Papildyta:

Tikiuosi taip ir bus bigsmile.gif

Bet man idomus vienas dalykas. Vadinasi, kas naujai registruosis, tiems praktiskai tada iseina nera galimybes papulti, nes mes kur laukiamia darzeliuose dabar eiles yra po 200 vaiku g.gif
Atsakyti
QUOTE(Amelita @ 2015 09 04, 12:29)
Linkime sekmes. smile.gif

4u.gif
Ačiū!! Kitaip nežinau, ką daryčiau... Jau buvo kilusi ideja dar pora mažiukų pasiimti žiurėti kartu su savo, nes į privatų neapsimoka vesti, o auklė čia nevažiuotų.

Dabar galvoju gal visai gerai, kol pateksim gal spėsiu teises išsilaikyti... smile.gif
Atsakyti
Visiems laukiantiems eileje (tarp ju ir savo dukrytei smile.gif ) linkiu kuo greiciau patekti i darzelius 4u.gif
Kas zinote, ar galima stovint eileje, isbraukti viena darzeli? Pasikeitus aplinkybems, visiskai netinkama jo dislokacijos vieta. O eiles jame labiausiai pasistumejo per visas veiksmo dienas. Nenorime ten papulti, kad ir po metu, ar dvieju ax.gif
Atsakyti
QUOTE(antaja @ 2015 09 06, 23:01)
Visiems laukiantiems eileje (tarp ju ir savo dukrytei  smile.gif ) linkiu kuo greiciau patekti i darzelius  4u.gif
Kas zinote, ar galima stovint eileje, isbraukti viena darzeli? Pasikeitus aplinkybems, visiskai netinkama jo dislokacijos vieta. O eiles jame labiausiai pasistumejo per visas veiksmo dienas. Nenorime ten papulti, kad ir po metu, ar dvieju  ax.gif

Sveiki. Taip pat linkime jums papulti. smile.gif

Kol kas pakeisti norimą darželį galima tik kreipiantis į savivaldybę.

Nors iš mūsų darželio direktorės girdėjau, kad pagal naują tvarką bus daug pakeitimų - tarkim vaiką priims ne tik nuo rugsėjo, bet ir visų metų bėgyje, ir galimai pageidaujamus darželius paprasčiau galima bus pakeisti.

Mūsų darželio dislokacijos vieta taip pat nelabai patogi - tektu per visą miestą važiuoti - bet ar tai ne geriau, nei išvis nepapulti? Patarčiau gerai pagalvoti, nes jei išbrauksit vieną realiausių darželių, nežinia kada papulsit į kitą, o gavus vietą tiesiog ieškotumėt su kuo apsikeisti - o tokių dabar yra labai daug.

Iš savo daržo, jau visai viliuosi, kad būdami pirmi greit pateksim į darželį. Ir šiais metais vežiosim per visą miestą, nes vyresnė dukra tem rajone eina į mokyklą. o jau kitiems metams žvalgausi mokyklos arčiau namų, ir darželį mėginsim keisti. Nors gaila, tas geras darželis, dukra jį lankė, visas auklytes pažystam... jau treti metai mokykloje, bet vis aplankom darželio auklėtojas... Ir mažylis labai mėgsta ten nueiti.
Atsakyti
tai kad buvau savivaldybeje - neleido man keitimo prasymo parasyt, liepe laukti spalio
Atsakyti
Laisvos vietos Birutės darželyje Vilniuje g.gif
Atsakyti
Sveikos, jau buvau susitarusi su privačiu darželiu pasirašyti sutartį, ogi pasitikrinu paštą, kvietimas į valstybinį, kuris buvo pirmoje vietoje bigsmile.gif buvome trečioje vietoje ir štai įkritome smile.gif
Atsakyti
QUOTE(obrikyte @ 2015 09 08, 19:21)
Sveikos, jau buvau susitarusi su privačiu darželiu pasirašyti sutartį,  ogi pasitikrinu paštą, kvietimas į valstybinį, kuris buvo pirmoje vietoje  bigsmile.gif  buvome trečioje vietoje ir štai įkritome smile.gif

Dziugu. smile.gif

Mes kol kas 12 vietoje.
Atsakyti