Įkraunama...
Įkraunama...

Nauja priėmimo į darželius tvarka, 18 tema

QUOTE(Nikec31 @ 2015 09 01, 12:56)
Pas mus visiškai nepadidino virš normos 3-4 m. grupės thumbup.gif Vaikų tiek, kiek priklauso.

Iki rugpjūčio keli neatvyko pasirašyti sutarčių, vietas perdavė savivaldybei. Vietoje jų atėję naujokai dar ne visi pasirašė iki šiandien sutartis.

Su vietų didinimu virš normos gali būti ir taip, kad priklauso ir nuo erdvės vaikams. Gali būti, kad mano mažiukės grupėje tiesiog nebūtų kur pastatyti dar vienos lovytės ir dėl to nedidina. Mūsų grupėje erdvės mažai.

Kai vyresnioji lankė (kitą darželį), tai jos grupei buvo paskirti du tikrai dideli kambariai. Gal tokias grupes perpildo  g.gif

Mes sutarties nepasirašėm, tik reikiamus dokumentus pristatėm (gimimo liudijimą, deklaracijas iš darboviečių, kad pajamų mokesčiai "eina" Vilniaus m. savivaldybei, sveikatos pažymą ir prašymą parašėm, kad vaikas lankytų nuo rugsėjo 1 d. O sutartis sakė duos pasirašyt rugsėjį, kai vaikai pradės lankyt. Nu įdomiai, jei vienuos darželiuos davė iš anksto sutartis pasirašyt, o kituos - tik kai vaikai pradės lankyt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sudovia: 01 rugsėjo 2015 - 16:32
QUOTE(sudovia @ 2015 09 01, 16:32)
Mes sutarties nepasirašėm, tik reikiamus dokumentus pristatėm (gimimo liudijimą, deklaracijas iš darboviečių, kad pajamų mokesčiai "eina" Vilniaus m. savivaldybei, sveikatos pažymą ir prašymą parašėm, kad vaikas lankytų nuo rugsėjo 1 d. O sutartis sakė duos pasirašyt rugsėjį, kai vaikai pradės lankyt. Nu įdomiai, jei vienuos darželiuos davė iš anksto sutartis pasirašyt, o kituos - tik kai vaikai pradės lankyt

Ne taip parašiau. doh.gif Mums (gavusiems darželį) irgi reikės sutartis pradėjus lankyti pasirašyti.

Norėjau pasakyti, kad dar šiandien darželyje dar nebuvo aišku ar tikrai visi naujai (t.y. rugpjūtį) gavę vietas lankys. Buvo kas naujai gavo vietą ir dar nepadavė prašymo.

Atsakyti
Aišku tuomet. Nors pernai, kiek teko forume skaityt, taip buvo, kad vienuose darželiuose rugpjūtį davė sutartis pasirašyt, o kituose - tik rugsėjį
Atsakyti
QUOTE(barric @ 2015 08 31, 19:28)
man tai vat idomus tokie dalykai - grupeje 20 vietu, jau seniai ta zinojau, ir pernai tiek buvo, ir sian man direktore sake, kad priims 20, eileje buvo apie 140 vaiku, rezultate grupeje dabar 18, tai kaip cia taip, gal 2 vietas laiko saviems kazkokiu budu?

o aš girdėjau, kad ketetą vietų laiko pabėgėlių vaikams, ir krizių centre atsidūrūsiems. kad tokie vaikai papuola visai be eilės.
Atsakyti
Darzeliai gi iskart nepranesusiems apie lankyma neisbraukia siek tiek laukia. Man savivaldybe sake jau nepriims ir pan. Kai jau buvome 1 iskart skambinau i darzeli ir suzinojau jog viena vaika priims, nors dar savivaldybes neinformavo. Tai as nulekiau i savivaldybe ir kai darzelis patvirtino jog priims mums paskyre vieta! Dziaugiuosi pagaliau gavus po dvieju metu laukimo! Tad kas arti yra tikrai yra galimybe sulaukt.
Atsakyti
Juda dar eiles..Mes per 1 vieta pakilom. smile.gif
Atsakyti
man šiandien paskambino darželio direktorė ir paklausė ar gavom pranešimą, kad vaikas gavo vietą darželyje. buvom antri už brūkšnio, o šiandien įkritom. pranešimo negavau, tik direktorės skambutis smile.gif bet man tai visai ne džiugi žinia, tikėjausi, kad negausim daržo, o kitais metais turėsim prioritetą. dabar tiesiog atsisakysim vietos ir kitais metais iš naujo teks stot į eilę unsure.gif
Atsakyti
Simasiaus komentaras "Noriu atkreipti dėmesį, kad tėveliai, pasinaudoję 100 eurų parama ir nuvedę vaiką į privatų darželį, atlaisvina vietą valstybiniame darželyje ir tokiu būdu sumažina eilę vaikų, laukiančių vietos savivaldybės darželyje.“ – sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

jei leisi vaika i privatu su kompensacija, tai apie valstybini jau galima tik svajoti...
Atsakyti
QUOTE(Irikira @ 2015 09 03, 00:11)
Simasiaus komentaras "Noriu atkreipti dėmesį, kad tėveliai, pasinaudoję 100 eurų parama ir nuvedę vaiką į privatų darželį, atlaisvina vietą valstybiniame darželyje ir tokiu būdu sumažina eilę vaikų, laukiančių vietos savivaldybės darželyje.“ – sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

jei leisi vaika i privatu su kompensacija, tai apie valstybini jau galima tik svajoti...

Nustebau ir as sita perskaicius... Tiesa sakant, pirma karta isgirdau, kad prarandi eile i valstybini darzeli, jei lankai privatu. Bet as negavau valstybinio, mano prioritetas buvo valstybinis, as jo negavau, nes savivaldybe neuztikrino galimybes ji gauti, del to esu PRIVERSTA lankyti privatu, ir dabar dar is eiles braukia... Ne... truksta zodziu...

Jei tai klaida, turetu pasitaisyti taip pat viesai, neklaidinti zmoniu.
Atsakyti
QUOTE(Kaira @ 2015 09 02, 18:34)
man šiandien paskambino darželio direktorė ir paklausė ar gavom pranešimą, kad vaikas gavo vietą darželyje. buvom antri už brūkšnio, o šiandien įkritom. pranešimo negavau, tik direktorės skambutis smile.gif bet man tai visai ne džiugi žinia, tikėjausi, kad negausim daržo, o kitais metais turėsim prioritetą. dabar tiesiog atsisakysim vietos ir kitais metais iš naujo teks stot į eilę  unsure.gif

Neskubėkite išsibraukti, gal kitąmet bus sunkiau patekti
Atsakyti
Mamos,

Jei gavome valstybini, bet nelankysime, kaip reiketu elgtis? skambinti i darzeli, ar tiesiog po kazkiek dienu nepristacius dokumentu pasinaikina vieta?
Aciu
Atsakyti
QUOTE(Airona @ 2015 09 03, 10:00)
Nustebau ir as sita perskaicius... Tiesa sakant, pirma karta isgirdau, kad prarandi eile i valstybini darzeli, jei lankai privatu. Bet as negavau valstybinio, mano prioritetas buvo valstybinis, as jo negavau, nes savivaldybe neuztikrino galimybes ji gauti, del to esu PRIVERSTA lankyti privatu, ir dabar dar is eiles braukia... Ne... truksta zodziu...

Jei tai klaida, turetu pasitaisyti taip pat viesai, neklaidinti zmoniu.

As suprantu jei gavai valstybini, bet vedi i privatu ir pasinaudoji 100eur kompensacija tuomet ir esi isbraukiamas is valstybinio. Negali laikyti vieta valstybiniam ir lankyti privatu.
O gal cia ne apie tai?
Atsakyti