Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų vienetiniai beveisliukai

Nu šeimininkas tikrai buvo sukandžiotas. Bet aš irgi sakau, kad kažką sugalvoti tikrai galima. drinks_cheers.gif Vakar kaip tik apie antsnukį ant galvos biggrin.gif kalbėjau.... O tokio tipo snukučiams būna antsnukiai???

Čia šuniukas pats įsiprašė pas juos į namus. Priglaustas jis. Jau 6 metai kai gyvena pas juos. Atėjo kažkada į kiemą. Pabuvo-išėjo, bet kitą dieną grįžo. Jie jo neišvijo, o jis neišėjo. Jei išeina per vartelius-sugrįžta. Bet kai išeina, tai šauk nešaukęs, kad grįžtų-nereaguoja visiškai. Nė neatsisuka. Apeina savo stulpus ir grįžta. Bet ne taip dažnai jam tas pavyksta. Nes saugo, neleidžia eiti gatvėmis. Bet būna, kad prasprūsta. Tačiau už 5-10 minučių pareina biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fėja*: 29 birželio 2015 - 09:25
QUOTE(lututė @ 2015 06 29, 10:20)
nes žino,kad šeimininką galima ir pašantažuot...  lotuliukas.gif

Todėl ir sakau, kad šeimininko bėda smile.gif
Pati žinau, kaip gali pasikeisti šuo išvykus šeimininkams. Yra tekę stebėt iš šalies, kaip "išsivertė" mūsų Pepė, vos mums išėjus pro duris. Tiesa, Pepė tik įsivaizdavo, kad išėjom. Aš likau kitam kambary prie kompo, o pro duris šiukšlių išnešt išėjo MB. Reikėjo matyti šuns reakciją. Paprastai pas uošvius šunys turi savo kampą, kuriame ilsisi, kai mes ten trumpam svečiuojamės. Tai "mums išėjus" Pepė šoko iš to kampo, kur prieš tai ramiausiai miegojo, nuvarė per visą kambarį ir užšoko ant sofos. Uošvienei įėjus su kavos puodeliais į kambarį ir nusistebėjus garsiai, iš kito kambario atėjau aš. Gerai, kad kilo mintis per kampą pažiūrėt - Pepė urzgė ant uošvienės, kuri bandė liepti jai lipt žemyn ir eit į vietą - t.y. ten, kur miegojo prieš minutę. Ryžoji tikrai akivaizdžiai grasino išaiškinti naujas JOS taisykles. Man užteko įeit į kambarį taip, kad šuo mane pamatytų. To vaizdo nepamiršiu niekad - įėjau be žodžių, bet garsiai, kad atsisuktų. Toliau sekė vaizdelis: išsiviepęs urzgiantis ir pasišiaušęs šuo pasuka galvą į mano pusę, urzgimas dingsta, ilčių nebesimato, priglunda kailis, uodega nusileidžia į normalią poziciją (iš užriestos virš savęs), šuo prigula ant sofos ir lengvai "nučiuožia" nuo sofos ant žemės. Primenu, aš nieko nesakau, tiesiog stoviu tarpdury. Toliau: Pepė nusukusi galvą nuo manęs akivaizdžiai į priešingą pusę lėtu žingsniu eina palei sekciją į tą vietą, kur miegojo prieš kelias minutes. Apeina gulintį Gralį (apie jį galiu pakomentuoti trumpai - visą šitą spektaklį jis stebėjo ramiai snausdamas vienoj vietoj. Suinkštė tik kartą - kai Pepė "dirigavo paradui" ant sofos) ir atsigula toje pačioje vietoje, kur gulėjo prieš tai. Paminėčiau ir tai, kad tai nebuvo vaizdas toks, koks yra stipriai nubaudus šunį. Tai buvo blogiau - tai buvo pažeminimas. Pažeminimas Pepei.
Po to karto aš supratau didelę pamoką - mūsų šunims visi kiti žmonės dažniausiai nebūna autoritetai. Todėl daugiau nei uošviams, nei tėvams savo šunų nepalieku. Tiesiog ne dėl to, kad jie gali nesusitvarkyti. Tiesiog aš nesu garantuota, kad tai saugu.
Papildyta:
QUOTE(Fėja* @ 2015 06 29, 10:23)
O tokio tipo snukučiams būna antsnukiai???

Būna. Tik reikia ieškot.
Atsakyti
Eik tu sau, Agnnyte unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Fėja* @ 2015 06 29, 10:43)
Eik tu sau, Agnnyte unsure.gif

Nėr čia kur eit smile.gif Viskas gerai. Tiesiog šunys žino, kieno taisyklės yra neginčijamos, o kam gali primest savąsias. Tai normalu - gaujos hierarchija.
Atsakyti
Bartukas dantų nešiepia, bet prie kitų irgi pasikeičia, išnaglėja kai mūsų nėra, ant galvos lipa negalvodamas biggrin.gif na o Kira visada tokia pati, gal prie svetimų tik naglesnė kiek, bet ji visada nagla lotuliukas.gif

beje vakar buvom kaime ir dar kartą įsitikinau, kad Kiris - MANO šuo wub.gif buvo atėjus kaimynė pasilabint, tai Bartas kaip visad draugavo ir labai norėjo eiti pas ą į svečius, nes jie ten šašlus kepė ir šiaip baliukas buvo rolleyes.gif o Kira kadangi su manim su kamuoliukais žaidė, tai tos moters jai galėjo ir nebūt. jau kai nustojau mėtyt, ji su kamuoliu burnoj priėjo prie kaimynkos, tipo nu gerai, gali mane paglostyt, bet tik kaimynė prabraukė per jos kailį ranka, Kira jau prisistatė prie manęs, nes aš linksmesnė - aš kamuolius mėtau thumbup.gif

Bartuką šiaip aš ir auklėjau kaip visų draugą, tai tas parsidavelis ir nueitų paskui skaniuką davusį žmogų, net nepagalvojęs apie mane. o va Kiros net maistu per daug nesuvyliosi, nors turi ir maisto draivą ir socializuota tikrai, bet jai labiau mamyčiukė, jai manęs, ar bent MB reikia wub.gif
Atsakyti
manasai tai kaip Pepė nepadarytų,tikrai... rolleyes.gif gal ten jaučia,kad galima daugiau pašantažuot,pasikaprizint,bet agresijos-nee,nerodo. Pavyzdžiui,kai prieš mėnesiuką kaime buvo, sesę bandė "išsivest" pasivaikščiot 5 ryto biggrin.gif tai dėl palikimo šeimynai-drąsiai,tik va kiek jie pasiduos lepūnėliui-tai jau kitas reikalas rolleyes.gif
kažkurioj laidoj apie šunis taikliai buvo pasakyta ,jog kai kurie šeimininkai galvoja,kad jie šunį valdo,o iš tikro šuo gudriai valdo juos biggrin.gif
o tarp kitko,bais smagų sportą šunims mačiau per teliką-"flyball" - a lia estafetė...kaži, LT toks dalykas jau yra ar dar ne ? rolleyes.gif

P.S. vakar tai šuniui "balius " buvo biggrin.gif šaltieną iš galvos viriau-tai jau kremzlių ir dar visokio gėrio-padėjo man,kaip galėjo visą pjaustymo laiką lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lututė: 29 birželio 2015 - 10:12
QUOTE(lututė @ 2015 06 29, 11:11)
kaži, LT toks dalykas jau yra ar dar ne ?  rolleyes.gif

Senokai yra smile.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif

Belai va kaip dantukai auga. Pieiniai tie du viršuj nė nekliba g.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Fėja* @ 2015 07 01, 10:47)
Belai va kaip dantukai auga. Pieiniai tie du viršuj nė nekliba g.gif

Priekinių nelabai išklibinsi, jei nekliba... Reikėtų pas veterinarą kreiptis.
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2015 07 01, 10:51)
Priekinių nelabai išklibinsi, jei nekliba... Reikėtų pas veterinarą kreiptis.

Tai va, ir ruošiuos unsure.gif
Atsakyti
bet ar vaikų,ar šuniukų...pieniniai su "karūnėlėmis" biggrin.gif
Atsakyti
Pas vaikus atvirkščiai-nuolatiniai su karūnėlėm biggrin.gif Turiu gyvą pavyzdį namie biggrin.gif
user posted image

O va šuniui kokie išlįs, nežinau. Tiek apačioj dar tik matosi, kad vos vos pro dantenas lenda, tiek viršuje-matosi tiek kiek matosi biggrin.gif

Žodžiu, paliko Belą stebėjimui, Kol kas nieko nedarė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fėja*: 01 liepos 2015 - 13:37