Aš tai nesuprantu, tai kaip TEN, užsieny, taip faina, kad visi laimųngi-šunys laisvi, visi tuo džiaugiasi, niekas nepereina į kitą gatvės pusę, maudosi vandens telkiniuose kartu- šunų augintojai stebisi ir džiaugiasi, kad niekas nebijo. O čia va, LT tai ir tiems ir tiems ne super
Aš pvz, esu iš tų, kurie pereina į kitą gatvės pusę, jei matau ateinant šunį nedresuotą. Tas, visgi matosi.
Ir esu susikoliojus gatvėj, kodėl šuo ne su pavadėliu vedžiojamas, kuris loja ant svetimų. Aš bijau šunų.
Bet žmogui laikyti už pavadžio šunį, ir TUO PAČIU kaimynkos vaiką- nu neišeina Jei didelis šuo neišeina. Ir apskritai, svetimo vaiko laikyt nepulčiau-tas mamkai irgi gali nepatikti. Ką aš žinau....
ir užsieny ne rožėm kelias klotas...kraštutinumų sočiai...nuo šunų , suveržtu lipnia juosta snukiu ir paliktų pastipti iki neadekvačios policininkų reakcijos į lojantį ant katės šunį -vienai pažįstamai susidurt "nuskilo" .
Šunų nebijau,bet nepuolu glėbesčiuotis su svetimais be šeimininko leidimo-juk šuo gali manęs bijot isterikų nemėgstu anei vienoj rūšies pusėj-ar dvikojų ar keturkojų.
O jei jau neprognozuojami-tai ir vieni ir kiti turėtų būt už pavadėlio ir su antsnukiu
Šunų nebijau,bet nepuolu glėbesčiuotis su svetimais be šeimininko leidimo-juk šuo gali manęs bijot isterikų nemėgstu anei vienoj rūšies pusėj-ar dvikojų ar keturkojų.
O jei jau neprognozuojami-tai ir vieni ir kiti turėtų būt už pavadėlio ir su antsnukiu
QUOTE(Fėja* @ 2015 06 09, 20:36)
Aš tai nesuprantu, tai kaip TEN, užsieny, taip faina, kad visi laimųngi-šunys laisvi, visi tuo džiaugiasi, niekas nepereina į kitą gatvės pusę, maudosi vandens telkiniuose kartu- šunų augintojai stebisi ir džiaugiasi, kad niekas nebijo. O čia va, LT tai ir tiems ir tiems ne super
Man tai juokingai skamba kai zmones pradeda pasakoti kaip uzsienyje viskas kitaip ant durniu galima bet kurioje salyje uzsirauti. Gali pusmeti pravaikscioti ramiai su suniu ir ne zodzio neisgirsti, o sekanti menesi ant kiekvieno kampo kreivi zvilgsniai ir komentarai. Tiesa, man daug smagiau kai zmones pereina i kita gatves puse ar apeina ratu, nei kai kas antras eina ir snekina suni arba rankas tiesia paciupineti. Siela parduociau jei nuo Axelio visi pradetu trauktis
QUOTE(Fėja* @ 2015 06 09, 22:36)
Aš pvz, esu iš tų, kurie pereina į kitą gatvės pusę, jei matau ateinant šunį nedresuotą. Tas, visgi matosi.
Ir esu susikoliojus gatvėj, kodėl šuo ne su pavadėliu vedžiojamas, kuris loja ant svetimų. Aš bijau šunų.
Pereinam. Ir nuo mūsų pereina. Bet mes dažniau pereinam, nes iš snukiop nesimato, kad mano Mažas debilė, o aš žinau ir nesiraunu Ir ne visi prūduose maudosi, ir ne visi kartu parke laksto. Mes atskiran parkan va einam Ir dar pasikoliojam su žmonėm ten. Bet tai visvien ramiau nei Lietuvoj. Bent parkai šunims yra
QUOTE(k_azu @ 2015 06 09, 22:58)
ant durniu galima bet kurioje salyje uzsirauti. Gali pusmeti pravaikscioti ramiai su suniu ir ne zodzio neisgirsti, o sekanti menesi ant kiekvieno kampo kreivi zvilgsniai ir komentarai.
va va. sakau, šis savaitgalis saldainiukas buvo
QUOTE(Fėja* @ 2015 06 09, 23:36)
Aš tai nesuprantu, tai kaip TEN, užsieny, taip faina, kad visi laimųngi-šunys laisvi, visi tuo džiaugiasi
Na, mes mazumele atsilike nuo gyvenimo, septinmyliais zingsniais vejames, daugelis pervarge, nesaugus ir delto pikti...Dar pasikartosiu - labai gerai zinom teises, bet ne pareigas...
O is kitos puses...ir tam uzsieny ne visur "viskas zydi", o ir pas mus gerejimo apraisku daug
QUOTE(k_azu @ 2015 06 09, 23:58)
Siela parduociau jei nuo Axelio visi pradetu trauktis
Nu cia be sansu, brangioji - reikejo koki dobermana kupiruota isigyt, ar bent vokieciu avigani, tarkim visai juoda - tikrai daugelies pereitu kiton gatves pusen
na g kaip visada, gerai ten kur mūsų nėra
nžn, ar man pasisekė, ar dėl to, kad į miestą nelabai ir einam, labiau po miškus malames, per daug niekam nekliūnam. na tik babulkos nužiūri, bet jau visi name suprato, kad su manim geriau neprasidėt, apie mano šunis arba gerai, arba nekaip
pvz man labao patiko kad Torine Italijoj su šuniu gali visur eit, išskyrus muziejus ir didžiasias maisto prekių parduotuves. BET jau nuo pavadžio negalima paleisti niekur išskyrus spec šunų parkus ir baudžia už tai gan atsakingai Bartukas galėtų ant flexo makaluotis, bet va Kirai turi butinai būti tusas su kamuoliuku, jeigu vedžiočiau ją tik ant pavadžio, suėstų namus
nžn, ar man pasisekė, ar dėl to, kad į miestą nelabai ir einam, labiau po miškus malames, per daug niekam nekliūnam. na tik babulkos nužiūri, bet jau visi name suprato, kad su manim geriau neprasidėt, apie mano šunis arba gerai, arba nekaip
pvz man labao patiko kad Torine Italijoj su šuniu gali visur eit, išskyrus muziejus ir didžiasias maisto prekių parduotuves. BET jau nuo pavadžio negalima paleisti niekur išskyrus spec šunų parkus ir baudžia už tai gan atsakingai Bartukas galėtų ant flexo makaluotis, bet va Kirai turi butinai būti tusas su kamuoliuku, jeigu vedžiočiau ją tik ant pavadžio, suėstų namus
QUOTE(cile @ 2015 06 10, 07:10)
Nu cia be sansu, brangioji - reikejo koki dobermana kupiruota isigyt, ar bent vokieciu avigani, tarkim visai juoda - tikrai daugelies pereitu kiton gatves pusen
Nežinau kaip ten su vokiečiais. Bet Katė tai visus traukia ją imt ir paglostyt. Visai nebaisi
O nuo juodo tikrai traukiasi. Net mieste beveik nekalbina, negiria ir apskritai nieks bendraut noro nerodo.
QUOTE(Vetrunge1234 @ 2015 06 09, 19:49)
Iš panašios situacijos. Mes vakar vakare su drauge vedžiojom šunis. Ir už musų ėjo mamytė su vaikučių. Vaikas kelias minutes bėgiojo ir straksejo eidamas iš paskos, prie pat šunų. Mano Grantas nelabai ten jo domėjosi ir su antsnukiu kaip visaa, bet vistiek jis juk ne mašina. Aš negaliu garantuot, kad jis nepuls staigiai prie jo pribėgusio nepažystamo. O draugės šuo aplamai bailus, puse gyvenimo nugyvenes gatvei pats vienas ir jinai rovė iš baimės į priekį. Kaži kas būtu kaltas jei toks šuo pabėgtu ir palystu po mašina? Spėju tikrai ne vaikas
Wow... tai jei negalit garantuot, kad šuo nepuls ant vaikų, kurie prie jo nelenda, bet tiesiog yra vaikai, tai gal Jums reikėtų pereit į kitą gatvės pusę, nemanot?
P.S.: Turiu ir vaikų, ir šunų, todėl nereik manęs kokia nors fobija kaltinti. Bet šuo yra šuo, o žmogus yra žmogus. Ir jei šuo nedresuotas ir neprognozuojamas, tai eini į kitą pusę žmones pamatęs. Kažkoks nenormalus požiūris, kad vaikai turi trauktis šuniui iš kelio, nes jo šeimininkai nesugeba ar gali nesugebėt suvaldyt. Gal tada pabandyt dresūros pamokas palankyt arba nevaikščiot šaligatviais palei gatvę. Kas būtų kaltas, jei šuo pabėgtų ir palįstų po mašina? Vienareikšmiškai - jo šeimininkas. Dėl daugybės priežasčių. Ir tikrai ne niekuo dėti praeiviai, kad ir kokio ūgio jie būtų. Šuniui matai vaikas bėgiojantis trukdo...
QUOTE(Hmmm... @ 2015 06 10, 08:40)
Wow... tai jei negalit garantuot, kad šuo nepuls ant vaikų, kurie prie jo nelenda, bet tiesiog yra vaikai, tai gal Jums reikėtų pereit į kitą gatvės pusę, nemanot?
P.S.: Turiu ir vaikų, ir šunų, todėl nereik manęs kokia nors fobija kaltinti. Bet šuo yra šuo, o žmogus yra žmogus. Ir jei šuo nedresuotas ir neprognozuojamas, tai eini į kitą pusę žmones pamatęs. Kažkoks nenormalus požiūris, kad vaikai turi trauktis šuniui iš kelio, nes jo šeimininkai nesugeba ar gali nesugebėt suvaldyt. Gal tada pabandyt dresūros pamokas palankyt arba nevaikščiot šaligatviais palei gatvę. Kas būtų kaltas, jei šuo pabėgtų ir palįstų po mašina? Vienareikšmiškai - jo šeimininkas. Dėl daugybės priežasčių. Ir tikrai ne niekuo dėti praeiviai, kad ir kokio ūgio jie būtų. Šuniui matai vaikas bėgiojantis trukdo...
iš vienos pusės sutinku, už suns elgesį pilnai atsako šeimininkas ir būtent šeimininkas turi užtikrinti, kad šuo nekeltų grėsmės nei sau nei kitiems. BET kam leisti vaikui provokuoti šunį ir lakstyt UŽ jo? šiais laikais dauguma vaikų tokie "išauklėti", kad ne tik šuo gali pratrūkti, bet ir žmogus aš linkųs manyti, kad visi mes turime elgtis taip, kad neprovokuotume aplinkinių pries save. negi sunku buvo mamai to vaiko susirinkt vaiką, kad palei šunis nelakstytų? o šunų šeimininkės galėjo arba praleisti tą mama su vaiku į priekį, arba pačios pagreitinti tempus, kad nebūtų kontakto
Sioj vietoj as manyciau, kad suns seimininkas turejo pasitraukt i sali, praleisti zmones ir pasirinkus saugu atstuma, arba kita kelia eiti toliau
Papildyta:
As visad tikiu zmoniu sviesiu protu ir tikiu, kad jei veda sunis arti zmoniu, tai suo stabilios psichikos. Bet esu realiste, todel ir traukiuosi pati, nes bijau.
Gal ir sunku. Nezinau, ar pati augini vaikus...
Papildyta:
QUOTE(inga321 @ 2015 06 10, 08:47)
. BET kam leisti vaikui provokuoti šunį ir lakstyt UŽ jo?
negi sunku buvo mamai to vaiko susirinkt vaiką, kad palei šunis nelakstytų?
negi sunku buvo mamai to vaiko susirinkt vaiką, kad palei šunis nelakstytų?
As visad tikiu zmoniu sviesiu protu ir tikiu, kad jei veda sunis arti zmoniu, tai suo stabilios psichikos. Bet esu realiste, todel ir traukiuosi pati, nes bijau.
Gal ir sunku. Nezinau, ar pati augini vaikus...
QUOTE(inga321 @ 2015 06 10, 08:47)
iš vienos pusės sutinku, už suns elgesį pilnai atsako šeimininkas ir būtent šeimininkas turi užtikrinti, kad šuo nekeltų grėsmės nei sau nei kitiems. BET kam leisti vaikui provokuoti šunį ir lakstyt UŽ jo? šiais laikais dauguma vaikų tokie "išauklėti", kad ne tik šuo gali pratrūkti, bet ir žmogus aš linkųs manyti, kad visi mes turime elgtis taip, kad neprovokuotume aplinkinių pries save. negi sunku buvo mamai to vaiko susirinkt vaiką, kad palei šunis nelakstytų? o šunų šeimininkės galėjo arba praleisti tą mama su vaiku į priekį, arba pačios pagreitinti tempus, kad nebūtų kontakto
Nu ką reiškia "leisti provokuoti"? Aš suprantu, kad turiu užtikrinti, jog mano vaikas nelįs prie svetimo šuns, neerzins jo specialiai. Bet uždraust vaikui tiesiog bėgiot aplink mane ir saugiu (mano akimis) atstumu? Kodėl reikėtų? Iš kur man žinot, kas erzina kito žmogaus šunį? Tai - šeimininko darbas sužiūrėt, kad šuo nepatirtų bereikalingo streso dėl jam vienam žinomų baimių ar negatyvių patirčių. Vieną gal erzina bėgiojimas už nugaros, kitą - bėgiojimas priekyje, trečią gal vaiko juokas suerzins, o ketvirtą gal erzina kokie nors staigūs aukšto tono garsai. Tai ką su tuo vaiku daryt pamačius šunį? Imt į rankas ir liept tylėt, kad neduok die nesuerzintų kokiu nors elgesiu priekyje/gale/šone/kitoje gatvės pusėje einančio šuns? Taip vaikui gali šunų fobiją įvaryt. Kiekvienas mes rūpinamės tais, kuriuos prisijaukinom. Tik aš žinau, ko bijo mano vaikai ir/arba augintiniai, tai aš ir rūpinuosi, kad iš tų situacijų juos pašalint arba minimalizuot rizikas. Ir tikrai nemanau turinti teisę reikalauti, kad kiti pagalvotų apie tai, kas neramina mano augintinius (tiek dvikojus, tiek keturkojus)...
Dėl "šių laikų" ir "daugumos vaikų" gal nepasisakysiu Likim kiekviena prie savo nuomonės
P.S.: Aš tikrai nenoriu nieko užsipult ar kažkaip auklėt, tiesiog gyvenime ne kartą įsitikinau, kad visuomet verta reikalavimus kelti visų pirma sau ir savo elgesiui. O kiti tik lai piktybiškai netrukdo. Ir gyvenimas tada daug paprastesnis, ir erzelio tada daug mažiau
ne, aš vaikų neauginu
na pvz vedžiodama šunis tarp žmonių aš stebiu savo šunis, kad jie niekam neužkliūtų, bet... pvz buvo Vilniuj Litexpo rūmuose paroda, stoviu aš su Kira prie ringo, stebiu dalyvius, Kira už manes sėdi, nieko nedaro... eina pro šalį mama su vaiku ir jau girdžiu kaip savo vaikui sako, paglostyk šuniuką, jis geras!!!! atsisuku, ogi rimtai, tas šuniukas - mano Kira, ir jau vaikas puola Kirą apkabint.... manes nepaklausė ar galima, tiesiog tas šuo pasirodė supermamai GERAS!!! o Kira mėgsta šokti ant žmonių ir šiaip grūbi yra, kas būtų, jeigu ji tą vaiką pargriautų??? ar dar blogiau, įdrėkstų netyčia?
gatvėj aš visada patraukiu savus šunis nuo vaikų, man vaikai, tiek pat kiek šunys - neprognozuojami sutvėrimai, abiem vienodai nepasitikiu ir šiaip stengiuos, kad mano šunys kuo mažiau kontaktuotų su nepažįstamaisiais, nepatinka man
na pvz vedžiodama šunis tarp žmonių aš stebiu savo šunis, kad jie niekam neužkliūtų, bet... pvz buvo Vilniuj Litexpo rūmuose paroda, stoviu aš su Kira prie ringo, stebiu dalyvius, Kira už manes sėdi, nieko nedaro... eina pro šalį mama su vaiku ir jau girdžiu kaip savo vaikui sako, paglostyk šuniuką, jis geras!!!! atsisuku, ogi rimtai, tas šuniukas - mano Kira, ir jau vaikas puola Kirą apkabint.... manes nepaklausė ar galima, tiesiog tas šuo pasirodė supermamai GERAS!!! o Kira mėgsta šokti ant žmonių ir šiaip grūbi yra, kas būtų, jeigu ji tą vaiką pargriautų??? ar dar blogiau, įdrėkstų netyčia?
gatvėj aš visada patraukiu savus šunis nuo vaikų, man vaikai, tiek pat kiek šunys - neprognozuojami sutvėrimai, abiem vienodai nepasitikiu ir šiaip stengiuos, kad mano šunys kuo mažiau kontaktuotų su nepažįstamaisiais, nepatinka man