Mes visi šunis turim namuose
Kai tik įsikraustėm, šunys uždaryti kambary gyveno, bet anie mano šunis labai myli tai vis zysdavo kad paleisčiau - nu tai paleidau, vaikšto laisvos
Taip ir gyvenom mėnesius, per tuos mėnesius išugdė joms bjaurokų įpročių, nuo kurių patys ir kenčia - nu vat pvz kambariokę grįžus labai džiaugiasi ir giria šunis kai jie ją pasitinka - skatina tok elgesį, užtai dabar kai ji grįžta tai ir puola ant jos džiaugtis, jei uždaryti - cypia. Kai mes grįžtam - tyla, musės girdisi
O susipykom nes mano šunų šiaip ar taip vedžiot negalima jiems, aš buvau su Mažiuku išėjus į parką, grįžtant jau tamsu, manęs nesimato - ir taip matau kaip kambariokas atidaro duris, Katė pro jas eina (pirma, kas jai įprasta ir ko aš mokinau) o jis ją su pavad-iu tik pyst - pakerta, taip normaliai ir vyriškai. Net sunku būtų suskaičiuot dėl kiek priežasčių supykau - dėl neteisingai uždėto antkaklio, dėl jo apsisprendimo vest mano šunį laukan, dėl pakirtimo, dėl to, kad pakirtimą šuo gavo už tai, ko ji išmokyta daryt - nu žodžiu visa klaidų paletė. Klausiu, kodėl vedė - sako a tai ji labai norėjo. Tai sakau ji labai norėjo, nes kiekvieną kartą jai cyptelėjus šokinėjat aplink ją. Tai per porą dienų išspykom ir susiprato, kur padarytos klaidos. Nu negalima svetimiems šunims savų pričiūdų kišt, o jis tai snukį grabalioja, tai apverst Milaniškai sumąsto, tai va - pakirtinėt iš gryno oro. O pas mane visa metodika sudėliota nuo A iki Z ir ji veikia, o jis mano šunį tik gąsdina ir varo jai stresą, kas pas Katę ir šiaip labai apsireiškia. Tai dabar vėl laikau uždarytas ir dar biįkš pykstu.
O kitas parkelis tai nes tiesiog patogiau kai nereikia stebėt aplinkos kur ir koks šuo ateis
Pas mane šunys su kitais šunim nežaidžia - geriausiu atveju apsiuosto ir eina savais reikalais. Bet Mažas turi blogą reakciją į tuos šunis, kurie link jos varo. Parodose, renginiuose, pažįstami ar apuostyti šunys plius minus ok, bet atbėgantis į ją šuo yra didis pavojus, ir ji tikrai nebijo išsakyt savo nuomonės tokio bėgiojimo klausimu
Tai mokosi bendram parke tylėjimo ir bendravimo taisyklių, po to be streso pasilaksto atskirai. Neturi visi šunys su visais draugaut, turi tik tylėt, o tam reikia darbo darbo darbo
Ir tai visą savaitę šią dirbom su šimtais vsetimų šunų horizonte, atrodo, paveikė, ir pyst vienas atbėgęs terjeras be šeimininko pagaidino reikalą - ir vėl viskas iš naujo..