Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų vienetiniai beveisliukai

QUOTE(klopedija @ 2015 06 06, 20:46)

Į sveikatą! hihihi.gif
Artimoj aplinkoj yra šeima, kur tėvai sveiki, o vaikas užsikrėtęs viena iš straipsnyje minimų ligų.  Vaikas sirgo, sirgo... Čia pagydo, čia vėl suserga - vis darželis "kaltas". Galų gale, po daugybės nepigių tyrimų, paaiškėjo, kad vaikas serga "šuniška" liga.

ačiū biggrin.gif
na aš kažkaip nematau nieko blogo tuose šunyse, juk vistiek vienuose namuose gyvenant tos bacilos visur. ypač kadangi Bartukas yra didelis laižūnas bigsmile.gif na aš tiesiog nematau reikalo kaskart plauti rankas palietus šunį, tada turėčiau plauti jas pastoviai, nes mėgstu ir apsikabinti šalia ant sofkės voliojantis ir šiaip smile.gif
kažkaip stengiuos spręsti problemas tada kai jos atsiranda, o ne galvoti kaip blogai gali būti 4u.gif man šuo yra šeimos narys, lygiai toks pat kaip vyras, sesė ar mama. aš gi neinu valytis dantų su vyru pasibučiavus lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Monmorensi @ 2015 06 06, 18:08)
ne visai į temą - kas kiek duodat šunims vaistų nuo kirminų? patys naudojat ką nors profilaktiškai? rolleyes.gif

Kas pusmetį - metus, kaip atsimenu, kaip usigalvoju. Sau nenaudoju, nes šnys niekad neturėję. Bučiuojamės, ir nuo vienos šakutės valgom, ir kartu miegam, ir jų plaukų privalgau, ir rankų neplaunu chroniškai - kartą per dieną, ir viską į burną kišu. Žodžiu, kaip vaikas biggrin.gif Ale įsigijus šunį nuo to laiko nesirgau smarkiai - gal kartą bronchitu, kai ankščiau juo sirgdavau mažiausiai 3 kartus per metus, daugiausia -5 bronchitai ir dvi anginos per 12 mėn biggrin.gif Dingo ir alergija.
Šunų seilės ir bacilos, kiek girdėjau, veikia teigiamai imuninę sistemą. Dėl ko ir vaikai su šunim užaugę sveikesni būna smile.gif Mano broliui per porą metų susitikimo su šunimis (po to - ir pusmečio gyvenimo) pradingo alergija šunims. kad pasireikštų, reiktų jau smarkiai nosš trint ė seiles - rimtai. Jei kartu miega savaitę, tada apsireiškia minimaliai. Anksčiau negalėjo net būti namuose, kuriuose gyvena šuo - po bet kokių išvalymų. Alergija katėms, arkliams ir karvėms, deja, stiprėja.

o mes ramiai sau gyvenam. Aš darau savo iššūkį bent 21 dieną (nu, kol susiformuos įprotis) ryte vakare vest šunis į parką, nes užsisedėjom nuosavam kieme. Tai visokių įdomybių būna. Turim atskirą parkelį 'kitokiems' šunims, kur nieks niekad netrukdo ir visi supratingi. Tai socializuojasi abi, viena lengviau, kita sunkiau, mokosi, o po to pušį gaudom ten atskirai.

Su kambariokais susipykom nesvietiškai, jau ketvirta diena nešnekam. Pamačiau Katę baudžiant. Nu savivaliavimas nesveikas. Atrodo, jau išsiaiškinom, kad mano nuosavybės jie apskritai neturi teisės liest. Tai dabar tiesiog keista tyla namuose ir visų snukiai ir veidai kreivi biggrin.gif

pasirodom smile.gif

user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Nolda, bet gal tavo šunys lenda prie kaimynų?

Faina bAbulka biggrin.gif
Gražuolės jos pas tave, Nolda wub.gif

O kodėl jums reikia kitokiems šunims skirto parkelio ?
Atsakyti
Mes visi šunis turim namuose biggrin.gif Kai tik įsikraustėm, šunys uždaryti kambary gyveno, bet anie mano šunis labai myli tai vis zysdavo kad paleisčiau - nu tai paleidau, vaikšto laisvos smile.gif Taip ir gyvenom mėnesius, per tuos mėnesius išugdė joms bjaurokų įpročių, nuo kurių patys ir kenčia - nu vat pvz kambariokę grįžus labai džiaugiasi ir giria šunis kai jie ją pasitinka - skatina tok elgesį, užtai dabar kai ji grįžta tai ir puola ant jos džiaugtis, jei uždaryti - cypia. Kai mes grįžtam - tyla, musės girdisi biggrin.gif
O susipykom nes mano šunų šiaip ar taip vedžiot negalima jiems, aš buvau su Mažiuku išėjus į parką, grįžtant jau tamsu, manęs nesimato - ir taip matau kaip kambariokas atidaro duris, Katė pro jas eina (pirma, kas jai įprasta ir ko aš mokinau) o jis ją su pavad-iu tik pyst - pakerta, taip normaliai ir vyriškai. Net sunku būtų suskaičiuot dėl kiek priežasčių supykau - dėl neteisingai uždėto antkaklio, dėl jo apsisprendimo vest mano šunį laukan, dėl pakirtimo, dėl to, kad pakirtimą šuo gavo už tai, ko ji išmokyta daryt - nu žodžiu visa klaidų paletė. Klausiu, kodėl vedė - sako a tai ji labai norėjo. Tai sakau ji labai norėjo, nes kiekvieną kartą jai cyptelėjus šokinėjat aplink ją. Tai per porą dienų išspykom ir susiprato, kur padarytos klaidos. Nu negalima svetimiems šunims savų pričiūdų kišt, o jis tai snukį grabalioja, tai apverst Milaniškai sumąsto, tai va - pakirtinėt iš gryno oro. O pas mane visa metodika sudėliota nuo A iki Z ir ji veikia, o jis mano šunį tik gąsdina ir varo jai stresą, kas pas Katę ir šiaip labai apsireiškia. Tai dabar vėl laikau uždarytas ir dar biįkš pykstu.

O kitas parkelis tai nes tiesiog patogiau kai nereikia stebėt aplinkos kur ir koks šuo ateis biggrin.gif Pas mane šunys su kitais šunim nežaidžia - geriausiu atveju apsiuosto ir eina savais reikalais. Bet Mažas turi blogą reakciją į tuos šunis, kurie link jos varo. Parodose, renginiuose, pažįstami ar apuostyti šunys plius minus ok, bet atbėgantis į ją šuo yra didis pavojus, ir ji tikrai nebijo išsakyt savo nuomonės tokio bėgiojimo klausimu biggrin.gif Tai mokosi bendram parke tylėjimo ir bendravimo taisyklių, po to be streso pasilaksto atskirai. Neturi visi šunys su visais draugaut, turi tik tylėt, o tam reikia darbo darbo darbo biggrin.gif Ir tai visą savaitę šią dirbom su šimtais vsetimų šunų horizonte, atrodo, paveikė, ir pyst vienas atbėgęs terjeras be šeimininko pagaidino reikalą - ir vėl viskas iš naujo..
Atsakyti
Nolda, aisku nesamone, jei vyksta auklejimas pagal save svetimu. Turi kaimynai tave suprasti. Lai savo sunis aukleja ir jais dziaugiasi.

Atsakyti
QUOTE(Nolda @ 2015 06 06, 22:19)
Mes visi šunis turim namuose biggrin.gif Kai tik įsikraustėm, šunys uždaryti kambary gyveno, bet anie mano šunis labai myli tai vis zysdavo kad paleisčiau - nu tai paleidau, vaikšto laisvos smile.gif Taip ir gyvenom mėnesius, per tuos mėnesius išugdė joms bjaurokų įpročių, nuo kurių patys ir kenčia - nu vat pvz kambariokę grįžus labai džiaugiasi ir giria šunis kai jie ją pasitinka - skatina tok elgesį, užtai dabar kai ji grįžta tai ir puola ant jos džiaugtis, jei uždaryti - cypia. Kai mes grįžtam - tyla, musės girdisi biggrin.gif
O susipykom nes mano šunų šiaip ar taip vedžiot negalima jiems, aš buvau su Mažiuku išėjus į parką, grįžtant jau tamsu, manęs nesimato - ir taip matau kaip kambariokas atidaro duris, Katė pro jas eina (pirma, kas jai įprasta ir ko aš mokinau) o jis ją su pavad-iu tik pyst - pakerta, taip normaliai ir vyriškai. Net sunku būtų suskaičiuot dėl kiek priežasčių supykau - dėl neteisingai uždėto antkaklio, dėl jo apsisprendimo vest mano šunį laukan, dėl pakirtimo, dėl to, kad pakirtimą šuo gavo už tai, ko ji išmokyta daryt - nu žodžiu visa klaidų paletė. Klausiu, kodėl vedė - sako a tai ji labai norėjo. Tai sakau ji labai norėjo, nes kiekvieną kartą jai cyptelėjus šokinėjat aplink ją. Tai per porą dienų išspykom ir susiprato, kur padarytos klaidos. Nu negalima svetimiems šunims savų pričiūdų kišt, o jis tai snukį grabalioja, tai apverst Milaniškai sumąsto, tai va - pakirtinėt iš gryno oro. O pas mane visa metodika sudėliota nuo A iki Z ir ji veikia, o jis mano šunį tik gąsdina ir varo jai stresą, kas pas Katę ir šiaip labai apsireiškia. Tai dabar vėl laikau uždarytas ir dar biįkš pykstu.

O kitas parkelis tai nes tiesiog patogiau kai nereikia stebėt aplinkos kur ir koks šuo ateis biggrin.gif Pas mane šunys su kitais šunim nežaidžia - geriausiu atveju apsiuosto ir eina savais reikalais. Bet Mažas turi blogą reakciją į tuos šunis, kurie link jos varo. Parodose, renginiuose, pažįstami ar apuostyti šunys plius minus ok, bet atbėgantis į ją šuo yra didis pavojus, ir ji tikrai nebijo išsakyt savo nuomonės tokio bėgiojimo klausimu biggrin.gif Tai mokosi bendram parke tylėjimo ir bendravimo taisyklių, po to be streso pasilaksto atskirai. Neturi visi šunys su visais draugaut, turi tik tylėt, o tam reikia darbo darbo darbo biggrin.gif Ir tai visą savaitę šią dirbom su šimtais vsetimų šunų horizonte, atrodo, paveikė, ir pyst vienas atbėgęs terjeras be šeimininko pagaidino reikalą - ir vėl viskas iš naujo..

tai visgi išsakei viską? smile.gif labai gerai, dabar žinos

žinok mums socializacijai labai padėjo darbas grupėj per dresūrą. Kira išmoko nekreipti dėmesio į kitus šunis, nors maža kvaksėdavo ant visų kaip turi būt. tiesa, su ja buvo dirbama nuo 4mėn grupėj. va Bartukui nuo mažens leidau draugaut su visais ir labai tai skatinau. dabar jis 90proc atvejų klausosi, bet gali išjungt klausos aparatą ir bėgt draugaut, kad ir staugsiu. o va Kirai užtenka tik pagaliuką/kamuoliuką/bet ką parody mano rankoj, kas gali būti panašu į žaidimų elementą ir kito suns nebematom, visas pasaulis išnyksta be manęs thumbup.gif
va šian miškę vaikščiojant sutikom vyrą su palaidu stafu... Bartas žadėjo tam stafui razborkes, o aš Kirą tiesiog pasisodinau šalia ir laukiau už antkaklio dėl viso pikto, bet ne stipriai. na ir gražiai praleidom tą šunį, Kira net neparodė jokio susidomėjimo tuo šuniu, nors tikrai jį mate. tiesiog aš su kamuoliukais linksmesnė negu nepažįstamas šuo wub.gif
Atsakyti
Nemėgstu,kai svetimi lenda prie mano šunų.Vedžioja išimtinai šeimos suaugę šeimos nariai,vaikams niekada neleisdavau.

O tabletes nuo kirminų gauna tris kartus per metus,ir dar prieš skiepus.Pati irgi geriu Vermox.Nors niekad nieko nemačiau šunų išmatose,bet maža kas.Medžiokliniai vis dėlto jie,šventas reikalas kokiam š...e išsivolioti,ir užkramsnoti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Fėja* @ 2015 06 06, 20:10)
rytoj Akademijoj nuo 10 val. Bet mokama-nemokama nežinau. Žadu su savo šeima ir foksės šeima(biggrin.gif ) būt.

Turetu but mokestis tik uz auto, jei norit vidun ivaziuot..o jei ant gatves paliksit, nemokama..bent siandien taip buvo.
-----------------------------
Su tais sunu laiziakais..nu nesu pedante, betgi jie asmenine higiena atlieka su tuo paciu snukiu bei liezuviu, sudus visokius rankioja..kaciu ir zmoniu "sokoladas" isvis "delikatesas"... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2015 06 06, 23:07)
Turetu but mokestis tik uz auto, jei norit vidun ivaziuot..o jei ant gatves paliksit, nemokama..bent siandien  taip buvo.
-----------------------------
Su tais sunu laiziakais..nu nesu pedante, betgi jie asmenine higiena atlieka su tuo paciu snukiu bei liezuviu, sudus visokius rankioja..kaciu ir zmoniu "sokoladas" isvis "delikatesas"...  doh.gif

na nžn, mano šunims griežtai uždrausta šudeliaut ir už tokius veiksmus gauna stipriai į kalilį, ilgam fantazija atšoka cool.gif taip pat neleidžiu ilgai uostinėt ir laižyt pakrūmių, tad nematau nieko blogo su savo šuniu pasidalint gardžiu kasneliu nuo šakutės, ar duot jogurto palaižyt nuo šaukštelio ax.gif
Atsakyti
Maniškiai žmogaus š neliečia,nedomina.O va miške šerno ar kiaunės baisiai tinka.Rankas dažnai plaunu,gryčioje tvarką palaikau,šunys nukirminti,nublusinti.Pas panas nelaksto.Su šunimis nesibučiuoju,iš jų dubenėlių nevalgau.O su taksu miegu.

Draugė turėjo basetą,tai žmogaus š eidavo kaip delikatesas.Niekaip neatpratino.
Atsakyti
QUOTE(inga321 @ 2015 06 06, 23:11)
na nžn, mano šunims griežtai uždrausta šudeliaut ir už tokius veiksmus gauna stipriai į kalilį, ilgam fantazija atšoka  cool.gif  taip pat neleidžiu ilgai uostinėt ir laižyt pakrūmių, tad nematau nieko blogo su savo šuniu pasidalint gardžiu kasneliu nuo šakutės, ar duot jogurto palaižyt nuo šaukštelio   ax.gif

Nu ir mano uzdrausta...grieztai, bet kartais nesusilaiko..nors po fakto ateina prisiduot biggrin.gif
Gerai, nuo sudeliavimo ir myzalu laizymo galima atpratint/suturet, betgi kales rujoja, i metus du kartus ir visa ta reikala..nu patys suprantat... doh.gif su patinais irgi ne ka geriau...nu ir kaip galima po to su tuo suniu buciuotis...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cile: 06 birželio 2015 - 22:28
Su šunimis ir aš nesibučiuoju. Rankiot tai gal ir nerankioja, bet namie pas mane Grantukas labai švariai visas savo vieteles išsiprausia biggrin.gif
Atsakyti