Įkraunama...
Įkraunama...

Lapkričio vaikai

Labas smile.gif

Kaip gera vasarooooti kaime, nu tiksliau pačiam miesto pakrašty smile.gif
Mamai dabar atostogos, tai pabūna su mažiuke, savaitgaliais pas uošvius varom vis. Ir buvau su drauge išėjusi porai val., be vaikų buvom, kažkoks magiškas laikas buvo ax.gif

QUOTE(katydid @ 2015 06 27, 13:01)
Naktį keliasi vieną kartą. Tai kol pavalgo ir visos kitos procedūros, tai taip ir 30-60 min praeina. Jei vakare bendau ilgiau neleisti miegot, tai žaizdamas užmiega. Buvo, kad net sėdėdamas užmigo ir nuvirto ant šono  biggrin.gif

Mes per kelias min. apsiforminam, pašildau pieną, pakeičiu pampersą, pavalgo...kažkada viskas 3min. užtruko smile.gif o šiaip maximum 10min smile.gif

Pieną jau traukiu kas 6val. Rytoj 7mėn. bet nesuvalgo daugiau 100ml nei košės, nei pieno/mišinio. Gal jau verta sunerimti? Hmmm g.gif Einant miegoti pasidalinsiu mityba kokia buvo, nes šiandien viską rašausi. Pati nesėdi, su ranka vis pasirėmusi būna smile.gif

Kas darėte pasą, ar reikia kūdikius kartu vestis? Nuotrauką turiu, tai galvoju kaip būtų gerai, jeigu nereikėtų, nes lyg Ambasadoje darant vaiko iki 1m. nereikia vežtis kartu.
Atsakyti
QUOTE(akari @ 2015 06 29, 16:11)
Labas  smile.gif

Kaip gera vasarooooti kaime, nu tiksliau pačiam miesto pakrašty smile.gif
Mamai dabar atostogos, tai pabūna su mažiuke, savaitgaliais pas uošvius varom vis. Ir buvau su drauge išėjusi porai val., be vaikų buvom, kažkoks magiškas laikas buvo  ax.gif
Mes per kelias min. apsiforminam, pašildau pieną, pakeičiu pampersą, pavalgo...kažkada viskas 3min. užtruko smile.gif o šiaip maximum 10min  smile.gif

Pieną jau traukiu kas 6val. Rytoj 7mėn. bet nesuvalgo daugiau 100ml nei košės, nei pieno/mišinio. Gal jau verta sunerimti? Hmmm g.gif  Einant miegoti pasidalinsiu mityba kokia buvo, nes šiandien viską rašausi. Pati nesėdi, su ranka vis pasirėmusi būna  smile.gif

Kas darėte pasą, ar reikia kūdikius kartu vestis? Nuotrauką turiu, tai galvoju kaip būtų gerai, jeigu nereikėtų, nes lyg Ambasadoje darant vaiko iki 1m. nereikia vežtis kartu.

Maniškiui atsikėlus 3 val. nakties pavalgyt, reikia dar ir 15-20 min pažaisti. Priešingu atveju nevalgo. Na, žinot, reikia prieš tokį darbą (valgymą) susikaupti. Jis tai daro žaizdamas.

Mes į migracinę planuojam rytoj važiuot, nes reikia ir man ir mažiui paso. Žiūrėsim kaip ten gausis rolleyes.gif
Atsakyti
Man migracinėj sakė savo vaiko foto atsinešti, nes mažiems nedaro. Mhm, bet neapmoka jie tų foto, tai kaip ir diskriminacija smile.gif

Nu mūsų valgiaraštis vakae

2val - 80ml mišinio
7val - 90ml mišinio
9val - 90ml pieno
11:15 - 90ml mišinio
13:30 - 70ml košės + 30ml pieno
15:30 - 50ml košės +40ml pieno
17:45 - 20ml košės + 40ml pieno
18:40 - 40ml pieno + po dar pasižaisdamos po kiek laiko 30ml suvalgė
20- 70ml mišinio
22- 50ml mišinio

Dažnai valgo, bet jau taip po nedaug, kad sunku kur nors mums išeiti, nes pirktinių tyrelių nevalgo, pieną/mišinį mėgsta ramiai atsigulus valgyti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(akari @ 2015 06 30, 08:37)
Man migracinėj sakė savo vaiko foto atsinešti, nes mažiems nedaro. Mhm, bet neapmoka jie tų foto, tai kaip ir diskriminacija  smile.gif

Nu mūsų valgiaraštis vakae

2val - 80ml mišinio
7val  - 90ml mišinio
9val - 90ml pieno
11:15 - 90ml mišinio
13:30 - 70ml košės + 30ml pieno
15:30 - 50ml košės +40ml pieno
17:45 - 20ml košės + 40ml pieno
18:40 - 40ml pieno + po dar pasižaisdamos po kiek laiko 30ml suvalgė
20- 70ml mišinio
22- 50ml mišinio

Dažnai valgo, bet jau taip po nedaug, kad sunku kur nors mums išeiti, nes pirktinių tyrelių nevalgo, pieną/mišinį mėgsta ramiai atsigulus valgyti  biggrin.gif

Maniškis paskutines 4 dienas dienomis valgo kas 2 val. po 160-180 ml. Anksčiau valgydavo kas 3-4 val. Ir piktas kaip širšinas. Gerai tik jei ant rankų ar prilaikomas rankomis šokinėja. Šokliukas irgi netinka doh.gif
Šiandien pirmą kartą ateis auklė drinks_cheers.gif Sutarėm, kad ateitų 2-3 kartus per savaitę 3-4 val. Aš per tą laiką galėsiu susitvarkyti savo reikalus. Galų gale galėsiu nueit į sporto klubą, normaliai išsimaudyti, paskaityti knygą ar pamiegoti thumbup.gif Gal kokį
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katydid: 30 birželio 2015 - 08:51
laba vakara, sakau seniai cia vaidenaus ;-)
Skaitydama du puslapius citavau vis, ir prispaudziau taip, kad neliko nieko. Tingiu is naujo ta daryt blush2.gif
Akari, o gal nespeja isalkt tavo vaikas? Nebandei retinti maitinimu?
Darzovieniu tai as miksuoju po tris ingredientus + mesa arba be mesos: kalafiorai, brokoliai, bulves, morkos, moliugas, cukinija. Gavau triusio is kaimo, tai ta verdu arba duodu hipp su versiena darzoviu paruostu. Buvau sugalvojusi nusipirkti paruostos versienos, bet perskaiciau kad ten ir ryziai i sudeti ieina, apsigalvojau ax.gif
Musu maziuke jau ropoja, pati atsiseda ir bando visur kabintis ir stotis. Netvirtai, visa makaluodamasi, bet juda i prieki :-)
Kosiu kol kas.valgo ryte kruopu (avizos ir soros labiausiai patinka) apie 100ml ir per pietus darzovienes apie 160-200ml. Visa kita misinukas.
Naktimis verkauja, bet uzdejom loveles krasta ir pastumem lovele siek tiek nuo musu lovos, atrodo siek tiek geriau miega. Gal vaidenasi lotuliukas.gif

nesijaudinkit jei kazko nedaro - darys veliau drinks_cheers.gif

labanakt 4u.gif
Atsakyti
Labukas 4u.gif

O jusu leliukai sedi tiesiomis nugarytemis? Nes maniskis tai smarkiai susikuprines...

Ir dar kap priratinti prie buteliuko arba gertuves, nes tik is saukstelio geria vandeni, o siaio pati maitinu, tai buteliuko negaves nemoka gert smile.gif davus tik kramto galiuka visai netraukia vandenuko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sauliuciuxz @ 2015 07 02, 10:53)
Labukas  4u.gif

O jusu leliukai sedi tiesiomis nugarytemis? Nes maniskis tai smarkiai susikuprines...

Ir dar kap priratinti prie buteliuko arba gertuves, nes tik is saukstelio geria vandeni, o siaio pati maitinu, tai buteliuko negaves nemoka gert smile.gif davus tik kramto galiuka visai netraukia vandenuko smile.gif

Maniškis gana ilgai negėrė iš gertuvėlės su snapeliu. Tai aš tiesiog į ją įpildavau vaikiškų sulčių (pirkau obuolių sultis su pankolių arbata) ir skiedžiau vandeniu. Pildavau po 20-30 ml ir duodavau gertuvėlę į rankas. Žinoma iš pradžių ją tik graužė, trankė ir pan. Bet po truputi suprato, kad snapelį įkušus į burną bėga skanus gėrimas. Jau kai susivokė kas tai per daiktas, sultis skiedžiau vis stipriau vandeniu. Taip žaidė daugiau nei mėnesį. Dabar duodu tik vandenį. Tiesa, psitaiko dienų, kad pusė vandens pro šoną bėga doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sauliuciuxz @ 2015 07 02, 10:53)
Labukas  4u.gif

V irgi gėrė tik iš šaukštelio arba iš puodelio. Gertuvę kai buvo 6 men išbrokijo ir bebrsiūliau. Prieš kelias dienas vrl daviau gwrtuvę tai žaidė žaidė ir pradėjo gert. Pati pasilaiko miela žiūrėt
Atsakyti
QUOTE(tylia13 @ 2015 07 01, 22:52)

Akari, o gal nespeja isalkt tavo vaikas? Nebandei retinti maitinimu?

nesijaudinkit jei kazko nedaro - darys veliau  drinks_cheers.gif

labanakt  4u.gif

Bandžiau retinti, ne visada išeina, pradeda klykti tiesiog kaip nori valgyti, ir va taip vieną minutę dar nenori, o kitą-jau mirtinai reikia maisto smile.gif

Tikrai taip, viską tie vaikučiai pradeda daryti kai JIEMS ateina laikas smile.gif Manoji pati atsisėdo 7mėn. 1d. Taip gražiai sėdi thumbup.gif

Mano dvi draugės turi vaikus, kurių skirtumas pora mėn, tai ir šnekėdavo pastoviai apie vaikus, aš nei ką pasakyti neturėdavau, krykštaudavo, kad atsisėdo, kad pats geria jau. Galvoju, nu ir kas čia tokio jau nuostabaus? O dabar pačiai kiek laimės dėl tokių dalykų lotuliukas.gif

QUOTE(katydid @ 2015 07 02, 16:00)
Maniškis gana ilgai negėrė iš gertuvėlės su snapeliu. Tai aš tiesiog į ją įpildavau vaikiškų sulčių (pirkau obuolių sultis su pankolių arbata) ir skiedžiau vandeniu. Pildavau po 20-30 ml ir duodavau gertuvėlę į rankas. Žinoma iš pradžių ją tik graužė, trankė ir pan. Bet po truputi suprato, kad snapelį įkušus į burną bėga skanus gėrimas. Jau kai susivokė kas tai per daiktas, sultis skiedžiau vis stipriau vandeniu. Taip žaidė daugiau nei mėnesį. Dabar duodu tik vandenį. Tiesa, psitaiko dienų, kad pusė vandens pro šoną bėga  doh.gif

Ir aš taip pradėjau daryti, bet ji mėgsta gargaliuoti tą vandenį smile.gif Išmoks, ne kur dėsis biggrin.gif
Kaip karščiai? Man jie visada super būdavo, bet kai su vaiku, tai tiek jau to...nereikia. Per karšta mažutei, pas mus kambaryje ir iki 29 pakilo.

Ar jau yra nėštukių? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(akari @ 2015 07 04, 18:25)

Ar jau yra nėštukių?  ax.gif

nu lyg ne biggrin.gif

V atsisedo siandien pati. Dar labsi fainiai ploja ir ate rodo wub.gif Tai irgi kiek dziaugsmo

V pakankamsi gerai pernesa karscius. As per karscius gimdyt neboreciau. Naujagimis vargsiujas, o ir gimdyvei ne pyragai ... Gerai, kad musu leliai jau prakute
Atsakyti
Sveikos supermamos mirksiukas.gif

As karscius labai megau, bet su mazu vaiku per juos yra tikrai sunku. M pernesa juos labai sunkiai, diena miegojo labai mazai ir neramiai, visom dienom zirze, verke, neimanoma ji niekuo sudomint, prakaituoja labai tada draskosi, aisku mum situacija blogina dar ir alergija.

Mes jau pilnai perejom prie misinuko. Tikriausiai Jus mamytes uzmetytumet mane akmenim, bet tai jau buvo ir ne vieno gydytojo patarimas mum. Niekaip neatsikratem alergijos, nepadejo mum nei jokie tepalai, nei dietos, viestiek matyt beria nuo kazkokiu mano valgomu produktu, nors atsisakiau daugumos. Vaikui pradejo berti ne tik veiduka bet ir po visa kuneli. Tempiau kiek galejau, buvau pasiruosus maitint ilgai, bet yra kaip yra, o be to ir mano savijauta jau nekokia, labai issilpus jauciuos.

M iki siol visiskai nepripazindavo buteliuko, siuliau kiekviena diena atsigert ir misinio ir vandenuko, bet jis tik zaide su juo, iskart pradedvo kramtyt zinduka ir neisgerdavo nei laso, o sestadieni pasiuliau vakare misinuko ir mano didelei nuostabai jis viska isgere smile.gif dabar graziai geriam is buteliuko tiek misinuka, tiek vandeni.

M pasodintas pasedi, pats atsiseda tik is pusiau gulimos padeties, o is gulimos net nebando atsisesti pats, tinginukas jis pas mane smile.gif irgi ismoko rodyti ate ir ploti, bet ploja ne i savo bet i kitu rankas wub.gif
Atsakyti
Mano ponaitis jei guli ant nugaros, tai pats neatsisėda. Tik galvą ir kojas kelia lotuliukas.gif O jei guli ant pilvo, tai kartais jau pavyksta atsisėst. Ypač didelis progresas jaučias per paskutinę savaitę. Namie gana nemažą plotą išklojom tokia didelia minkšta puzle dėlione su skaičiais. Tai dabar mažius migruoja taip, kad vos spėju gaudyt. Praktiškai visą dieną praleidžia ant grindų. Tik žaislus vos spėju keičiu doh.gif
Atsakyti