Sveiki Žemiečiai, Supermamos ir kiti su ir be uodegų.
Sveikinimai Jums nuo vados C(osmonautų).
Kadangi čia šiltai priėmėte mūsų broliukus-Murkonautus ir sesytes-Uogytes, mes irgi užėjome prisistatyti ir susipažinti.
Mes čia esame keturiese, kaip mus vadina du broliukai, dvi sesutės.
Nors mes esame iš skirtingų vietų, atskridome į Žemę beveik vienu laiku, bet pirmas vis tiek buvau aš:
Centaurus. Kas ir kodėl centaurais pavadino arkliežmogius, ir kodėl taip pavadino mūsų žvaigždyną - liks paslaptimi. Nes žvaigždynas vaizduoja katiną ir turėtų vadintis Cattus! Kaip ir visi padorūs Centauriečiai esu šviesus blondinas ir mano plaukai labai labai trumpi. Kadangi esu kuklus, gal geriau papasakosiu apie kitus dabartinės įgulos narius.
Callista. Nuostabioji sesė, neįprastos mums, lelijinės spalvos. Tyli, rami, santūri. Kol vyksta diskusijos ar ji yra iš ketvirto Jupiterio palydovo, ar iš tolimo asteroido Callisto, vienas aš žinau, kodėl ji taip pavadinta, nes jos vardo vertimas iš graikų kalbos, reiškia nuostabiausioji ir jos vardas yra grožio sinonimas.
Callista labai patinka mūsų dvikojams globėjams, vis geriasi ja, nešioja, o ji tik tyliai stebi savo nuostabiomis, didelėmis akimis. Girdėjau pokalbį, kad jei būtų mėlyna, kaip mes visi, tai globėjai juos neatiduotų niekam.
Cetus skelbiasi esantis iš tolimos galaktikos. Man lieka paslaptimi, kodėl jo vardas ne Cubus, tada atspindėtų jo formas, kai ilgis=aukštis=storis. Iš karto jis turėjo būti Cerus, paskui pasirodo, kad taisyklingai Cer
es ir tai moteriškas vardas, o taip pat tai nykštukinė planeta ir ankščiau buvo laikyta asteroidu. Man atrodo, aš žinau kodėl jis atvyko čia, kas atsitiko asteroidui, gal net ne vienam ir kaip planeta tapo nykštukinė, o pats Cetus kvadratiniu.
Cetus, tai toks kubinis ėdrus padariukas, kuris miega. Visi žaidžia jis miega. Visi pradėjo valgyti jis miega. Paskui, kai mama pakviečia eilinį kartą atsiridena toks bačkutis, pasirenka tolimiausią (būtinai!) nuo savęs spenelį ir visiems valgymas pasibaigė, jei pasiseks liks nustumti, o jei nepasiseks.... lips per galvas. Cetus pavalgė už visus, už du kartus, po to nusiridena atgal ir miega toliau. Jeigu viena diena aš dingsiu, kaip tas asteroidas žinokite, kad mane suvalgė!
Cassiopeia tai anti-Cetus, stambi kai Cetus, plaukai šviesūs, kaip Centauro. Tik ji dydžiu galėtų lygintis su Cetusu, jei norėtų... Bet ji iš kosmoso... Ta prasme iš labai tolimo kosmoso, visgi žvaigždynas Cassiopeia ne arti. Kas pirmas pradėjo vaikščioti? Bėgioti, kol visi dar šliaužti negalėjo? Visi valgo, Cetus miega, Cassiopeia kažkur bėgioja. Visi žaidžia, Cetus valgo Cassiopeia kažkur braunasi, prašosi vis toliau, į sekančią galaktiką už durų. Bet jai dar ir mėnesio nėra, ankstoka dar. Visi valgo, Cetus miega, Cassiopeia kažką kažkur tiria. Visi miega, Cetus miega, Cassiopeia miega, kartais kitame visatos gale, matyt tam, kad atsibudus tęsti tyrimus.