QUOTE(vilkra @ 2015 09 06, 20:19)
Sveikos kaimynkos, esu iš čia minimos dvarniaškų temos.
Zivily, suprantu tave ir tavo norą turėti savo katytės kačiuką ir perleisti jį draugams. Nagi, kokį 10-12 metų atgal ir aš taip norėjau. Tik mane vienas žmogus paprotino - katė atsives greičiausiai ne vieną kačiuką. Nežinau, kiek būdinga Britukams- bet gali tikėtis5- 6 mažų gražučių pūkuotukų. Kur juos dėsi? Parduosi. Kam? Kokiem žmonėm. kas jų laukia toliau? pasižiūrėk- RIMTAI pasižiūrėk gyvūnų globos puslapį- kiek ten "britukų", "siamukų",..
O vat kodėl rašau. Penktadienį vienoj kompanijos išsikalbėjom apie šunis.Na - va nori vienas vyrukas šuns pirks "grynaveislį be dokumentų". Kodėl- nori prestižo turėti va tokį šunį- kurio vis bijos. Rezultatas- toj šeimoj jau buvo 5-6 tokie šunys. Nepateisino vilčių JŲ likimas? Palikti miške pririšti prie medžio.. Va taip. Ir patikėk- aplinkui tik mano vienos akys buvo kvadratinės. Visi kiti priėmė kaip normalų reiškinį. Kas lauks kačiukų- jei jie "nepateisins vilčių"? Geriausiu atveju prieglauda. Blogiausiu- veisyklos darbinė katė... Pagalvok ramiai.
Blogiausiu atveju paaugusį kačiuką išmes arba išves į kaimą pelių gaudyt. Arba įmes į Maxima maišelį, dar užriš gerai, kad oro negautų ir nepabėgtų ir numes naktį prie prieglaudos durų. Bet gi va, "katė turės kačiukų" valio. Ir koks skirtumas, kad tie kačiukai (mergaitės) ves vadas po 2 ar daugiau kartų per metus. Visada galima bus išmest, paskandint ir pan.
Ir nereikia sakyt, kad va, veisliniai, taip nenutiks. Prieglaudoje ir tokie "veisliniai:" be dokumentų atsiranda neretai, nes šeimininkų vilčių nepateisina, neatsiveda sveikų kačiukų, arba po n metų dauginimo tampa nebereikalingi.
Gaila, kad nėra gerų baudų daugintojams už bedokumenčių dauginimą ir pardavinėjimą.