Jolanta, retas iš tikro ne dėl pardavimų veisia kates, šunis ar t.t., daugiau iš tikro yra pasidangstoma kai kada, kad viskas daroma nuo dūšios iš didelės aistros, hobio, meilės ir t.t., nors vis tiek būna vienas iš tikslų (be visų kitų tikslų kaip veislės pagerinimas ar puiki genetika) gauti bent vieną kitą eurą į kišenę ir aš pvz dabar jau kai viską senokai baigusi kažkaip visai ir nebebijau pasakyti, kad visai čia normalus noras parduoti savo įdėtą triūsą už atitinkamą kainą ir jei kažkiek ir lieka (nu, nors aš niekad nevedžiau jokios ataskaitos, matematika ne man ir šiaip popierizmu tokiu rimtu neužsiiminėju), tai anokia čia baisi nuodėmė, juk įdėtas darbas, laikas, visa atsakomybė, rūpestis, meilė, žinios ir tie patys pinigai (mokesčiai), tai norisi, kad ir įvertintų žmonės, o dažniausiai neįvertina, derasi iki paskutinio cento, prašo visokių savo sąlygų ir dar ''n'' dalykų dėl ko aš asmeniškai labiau pavargdavau negu nuo pačio to veisimo (aišku, pas mane tas veisimas toks pasyvus ir juokingas buvo lyginant su kitų veislynų veikla, kur daug vadų per metus būna), bet vis tiek, norisi, kad kas nors tavo investuotus dalykus įvertintų pinigais ir žinoma, suteiktų tam tavo išveistam grožiui atitinkamas sąlygas gyvenimui. Nesakau, kad reikia lygiuotis į daugintojus ir galvoti, kad jie dar ne tiek prisiplešia už savo nelegalias veisles, gink Dieve, bet kadangi jau dabar kaip suprantu privaloma veiklą registruoti VMVT ir VMI, tai tada reiškias galima ir pavadinti tą veisimą iš tam tikros pusės - verslu jeigu mokami mokesčiai, o koks tu verslininkas tada jeigu eini tik į minusą
O jeigu nevadint viso šito taip, tada tikriausiai reikėtų dovanoti kilmingus su dokumentais, nes tada kaip ir atitiktų pasakymas, kad čia hobis, o ne verslas, bet dar nemačiau nieko taip darant
Hehe parašiau ir pati galvoju, kaip man lengva dabar kalbėti, kai pati kažkokius pridūrkus dariau dar visai nesenai nežinodama tvarkos normaliai, bet mokausi iš savo klaidų, jei kada gyvenime Dievas dar apdovanos galimybe užsiimti veisimu, tai viską pradėsiu nuo nulio, iš naujo, taip kaip reikia