Tiesiog nustebino kad "pamiršo" geriausią testo rezultatą, kuris beje dar ir iš pirmo karto pasiektas. O išvados "pavydi", "šiki".
Nors gal ir nieko keisto, tipinis penktadienio vakaro postas... Matau vienintelis būdas išvengti "tautos priešo" etiketės bus visiškai ignoruoti cibulio statybų klausimus.
Minto sandarumo testo rezultatas buvo viena iš pagrindinių priežasčių, dėl ko šlaitinį stogą keičiau į plokščią. Suprasčiau, jei kas nors pasakytų, kad pavydžiu Mintui, nes būtų beveik tiesa. Tik dėl terminologijos paprieštaraučiau. Manau labiau tiktų sakyti ne "pavydžiu", o "imu pavyzdį". "Pavydžiu" labiau tiktų, jei mano namas jau būtų pastatytas, pasiektas blogas rezultatas, o kas nors kitas pasiektų geresnį. 0,000000... sandarmas aišku neįmanomas, bet kokio 0,02 sėkmės atveju galima tikėtis. Minto pavyzdys rodo, kad visi nesandarumai langų rėmuose, net idealiai sureguliavus. Atsisakius langų rėmų, 0,1 jau nebėra riba.
Iš jūsiškių skelbtų dalykų naudingos buvo stiklo pluošto laikiklių nuotraukos ir pamatuoti centimetrai. Taip pat įdomu buvo pasinagrinėti dešimtmečio orų statistiką. Už tai dėkingas. O dėl sandarumo testo video - daug kam tikrai bus labai naudinga. Man tik tiek kad įdomu. Man pvz akivaizdu, kad sudarius slėgį oras praeina pro bet kokias skylutes. Išorinį tinką gali kirsti vienam namo kampe, o viduje pūsti iš priešingo kampo. Būtent dėl to ir toks skeptiškas mano požiūris į sandarinimui naudojamas plėveles, lipnias juostas ir t.t.
Saulės namo idėja niekur neišmesta. Svarsčiau daug įvairių variantų, bet niekada nebuvau galutinai apsisprendęs dėl galutinės realizacjos, nesudėlioti visi taškai ir iki šiol. Bet didelis kiekis į sienas integruotų saulės kolektorių tikrai bus. Priklausomai nuo situacijos ir politikų, greičiausiai kad anksčiau ar vėliau bus ir PV elementų ant stogo.
QUOTE(cibulis @ 2015 07 10, 21:36)
Jei jau nori žinoti, tai jie kaip tik mane atkalbinėjo nuo antro testo po savaitės. Sakė, kad neapsimoka. Geriau padaryti galutinį testą rudenį po apdailos. Aš norėjau įsitikinti, kad teisingai ir ten, kur reikia sandariname namą kol dar nepadaryta apdaila, nes vėliau būtų vėlu taisyti broką. Dabar jau žinau principą.
Tikrai ne viską būčiau sutaisęs, nes net neįsivaizduoji, kur oras gali įlįsti. Tau gal ir vieno testo pakaks, kad suprastum, kaip vyksta oro kaita ir kaip sandarinti namą, man reikėjo kelių. Gal tau ir mano video padėjo, bet jei nebūtum matęs gyvai, tai gal ir tau reikėtų kelių testų kol suprastum, kur yra probleminės vietos.
Ir visiškai nesigailiu. Matau, kad pavydi arba galvoji, kad švaistau pinigus, bet tikrai nemanau, kad švaistau pinigus, jei pataisiau ir tiksliai žinau, ką ir kaip galima ir reikia taisyti. Galima sakyti, kad išsiprašiau laiką, nes neturėjo kur manęs įkišti, bet surado laiko ir atvažiavo.
P.S. Jau saulės namo atsikandai, o buvai toks entuziastas. Supratai, kad su saulės namu šaudei kaip reikalas pro šalį. Suprasi ir su sandarumo testu, kad aš buvau teisus. Pamatysi, kad tavo siekiamybė, kad namo sandarumas būtų 0 yra drambliuko svajonė. Tikiuosi, kad ir aš su savo video būsiu prisidėjęs prie tavo šveitimo. O tu dabar šiki man į dūšę. Ačiū tau, gerasis žmogau.
Nuoširdžiai tavo oras namo skylutėse.
P.S.S. Aš už savo pinigus tave ir kitus šviečiu ir dalinuosi informacija, o tu man šiki į dūšę. Ačiū tau.
<{POST_SNAPBACK}>