Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++ klasės, Pasyvus namas - 33

QUOTE(biesas66 @ 2015 07 09, 19:13)
1. Pas mane tai viduj metalas.  Galvojau ju nedeti,bet butu buve katastrofa. Tuom isitikinau poto kai tamsus langai gauna saules. Butu susiraite...

2. Ar as teisingai supratau? Testo rezultatas 3,7?

Jau kažko pavartojai?

1. Mano langų rėmai - Rehau Rau-Fipro. Lengvi ir tvirti kaip F-1 kėbulas. Metalistu paauglystėje buvau. Dabar klausiau džiazo, todėl nelabai tiktų mano name metalas. O kai groja džiazas, niekas nesiraito. Tikiuosi.

2. Teisingai supratai. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 07 09, 21:17)
Mintai, pirmiausiai į tą skylę buvo pripūsta mėlynų Soudal putų.

Tuomet tas pleistras rimčiau atrodo. Bet putų aš ten gal pora balionėlių būčiau supūtęs, tik 30min joms sukietėt neužtektų, reikėtų apie porą valandų laukti. Kai dideli putų kiekiai, stingsta ženkliai ilgiau. Nieko keisto, kad po 30 min spaudimo nelaikė. Pastebėjimas iš praktikos.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 07 09, 19:45)
1. Aš tokį vamzdį gal tris kartus pilnai išrinkau ir vėl iš naujo surinkau, kai man jis trukdė dirbti smile.gif.

2. Vienintelis dalykas ką sužinočiau, tai tik daugiau namo nesandarumo vietų.

1. Išrinkus ir užtinkavus, vamzdis atgal gali netilpti. Dėl pastorėjusios sienos, jam gali nepakakti vietos. Pasidalinsiu galutiniu rezultatu. Manau, kad viskas bus tikrai gerai.

2. Žinoma, kad neprivalai kartoti. Tik tiek, kad vyrukai prasitarė, jog prieš gerą pusmetį tokią vėjuotą dieną kaip buvo užvakar testo nebūtų padarę. Nes darydavo automatiniu režimu. Dabar darė pusiau automatiniu. Sistema vis strigo dviejuose taškuose, vis kartojo. O tas sistemos strigimas, tai propeleris užkelia slėgį kartais iki 156 Pa, kai reikia 90 Pa, tada mažina ir taip šokinėja, o vėjas buvo 8 m/s. Taip pat jie žada sertifikuotis, o sertifikavimas yra ne įrangos kalibravimas, o pirmiausiai mokėjimas teisingai padaryti testą. Žodžiu, sakė, kad patobulėjo.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 07 09, 21:30)
vyrukai prasitarė, jog prieš gerą pusmetį tokią vėjuotą dieną kaip buvo užvakar testo nebūtų padarę.

Mano testo darymo metu vėjas buvo nedidelis. Tikiu, kad patobulėjo, bet kas dėl sandarumo, tai namas arba kiauras arba sandarus. Testuotojų kokybė, tik darbuotojų broką geriau pastebės, jau esančias skyles greičiau atras, o kai "statybininkai" sau darė ax.gif , tai ką ten papildomo suras biggrin.gif . Ir šeip, minėjau, kad po tokio rezultato, kartu su testuotojais sutikom, kad neieškosim visų galimų nesandarumo vietų, apsistosim tik ties langais. Patenkintas aš gautu rezultatu, tikrai nejudinsiu nė piršto, kad rezultatą dar pagerinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 09 liepos 2015 - 21:43
QUOTE(Milao @ 2015 07 09, 20:22)
1. Mintai, bet gal tikrai pakartoti reiktų... Taigi testuotojai patys pripažino, kad testą atliko nemokšiškai, nekokybiškai, o nekokybiškas darbas turi būti tvarkomas pačių testuotojų sąskaita. Taigi turėtų pakartoti testą nemokamai.

2.  Jei ne paslaptis, kiek kiek išleista visoms sigoms? Susidariau įspūdį, kad jos labai brangios. Ar skaičiuota, per kiek laiko atsipirks sigoms (papildomam sandarumui) išleisti pinigai, kaip kad labai daug kartų skaičiuota ir perskaičiuota šildymas elektra vs ŠS?

3. Jūsų ir Minto namai yra labai geri pavyzdžiai, kokį rezultatą reikia pasiekti. Bet Minto pavyzdys geresnis, kaip tą rezultatą pasiekti. second.gif BangO pavyzdys dar geresnis, kaip reikia siekti rezultato, bet kol rezultato nėra, tai dar ankstoka tai vertinti.

4. Dar beje prisminiau iš antro testo filmuko - kas tas Soudal Fix All Crystal, kurį pylė po stiklajuostėmis? Nepriklijuos mirtinai? Nereiks stiklui skilus keisti su visais rėmais?

1. Nėra čia ko juoktis. Ne atestuotų įmonių testai yra tik preliminarūs. Jei jau norime palyginti namų sandarumus, tai samdykime visi atestuotas firmas. Tik jų testai labai brangūs. Vyrukai žada artimiausiu metu sertifikuotis, todėl aš juos pasamdysiu galutiniam testui. Nors teisingiau būtų samdyti kitą. Vien dėl objektyvumo. Šiuo metu yra sertifikuotos tik 3 įmonės: Vilnius, Kaune - KTU ir kažkas Klaipėdoje.

2. Ne paslaptis, bet jei pasakysiu, tai bus daug aršios diskusijos.

3. Aš nesivaikau 1 vietos. Mane domina galutinis rezultatas.

4. Man irgi tokių kreivų minčių buvo kilę, bet Soudal pylė tik į kampus. Per visą juostą nepilta. Galėjome taip ir vieną prapučiame rankeną užsandarinti, bet gi ne sportinių rezultatų siekiu. Svarbu, kad būtų galima rankeną su laiku ir pasikeisti. Kad nereikėtų keisti viso lango.
Papildyta:
Įtariu kad tas PS adresuotas man asmeniškai, tai pajutau pareigą pareplikuoti.

Čia kuris PS?
Papildyta:
Mintai, bet gal tikrai pakartoti reiktų... Taigi testuotojai patys pripažino, kad testą atliko nemokšiškai

Gal jums patinka Hiperbolė? Man tai ne. Bet panašu, kad jūs viską perdėm hiperbolizuojate.

Aš nesakiau, kad nemokšiškai. Jie tik sakė, kad patobulėjo ir darydavo testus automatiniu režimu, o dabar pusiau automatiniu. Tai tikslesnis režimas. Be to, akreditacijai reikia daug žinių, todėl greičiausiai tiek mažai yra akredituotų firmų. Ne įranga viską lemia. O žinios.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2015 07 09, 21:42)
Patenkintas aš gautu rezultatu, tikrai nejudinsiu nė piršto, kad rezultatą dar pagerinti.

Aš ir nesiūlau gerinti rezultatą. Aš sakau, kad jis yra neatestuotos firmos su maža patirtimi, todėl galimai netikslus. Ne tik tavo, bet ir mano rezultatas.

Pameni testo ataskaitą, kurią siunčiau apie namą Klaipėdoje. Skaičius jų gražus - apie 0,28, bet pasirodo, kad visus langų rėmus užklijavo celofanu ir patys padarė prierašą, kad pakartotinis rezultatas gali skirtis.

Todėl neatestuotų firmų testus aš vadinu tik skylių ieškojimu. Jei nori rimto skaičiaus, samdyk atestuotą firmą. Ir patį testą daryk po galutinės apdailos. Štai tada ir bus tikrasis rezultatas. O dabar jis tik preliminarus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 09 liepos 2015 - 22:25
nesuvokiu, kaip gali pūsti per perdengimo plokštes,galai juk betonuojasi
man už 2-3 savaičių montuos perdangą, reikės atkreipti dėmesį

beje puststiklis prigulė kur jam priklauso cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mariuzs: 09 liepos 2015 - 22:31
QUOTE(mariuzs @ 2015 07 09, 22:25)
nesuvokiu, kaip gali pūsti per perdengimo plokštes,galai juk betonuojasi
man už 2-3 savaičių montuos perdangą, reiks atkreipti dėmesi į tai

Mistika.

Mano techninis prižiūrėtojas gerą pokštą pasakė: vanduo neturi kaulų, o oras tai iš viso - gali bet kur įlįsti.

Tai ir lenda. Bet kur.
Atsakyti
Dabar aš nesupratau... Kas tie 3,7? Maniau kad sandarumo testo rezultatas 0,21.
QUOTE(cibulis @ 2015 07 09, 22:24)
2. Teisingai supratai. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 07 09, 22:24)
Jau kažko pavartojai?

1. Mano langų rėmai - Rehau Rau-Fipro. Lengvi ir tvirti kaip F-1 kėbulas. Metalistu paauglystėje buvau. Dabar klausiau džiazo, todėl nelabai tiktų mano name metalas. O kai groja džiazas, niekas nesiraito. Tikiuosi.

2. Teisingai supratai.  4u.gif

Ne tavo mados kad vartociau...

Del testo tai tikejaus kad gerokai pamazes koeficientas. Keista. Tikejaus kad tikrai 0,2 pasieksi,bet.. Ai sakei kad ir vel nespejei visko uzkamsyti.. nesiseka kazkaip tau dasimusti.. na nieko.dar trys testai ir viskas bus gerai smile.gif
Atsakyti
Skaitau cia apie tuos sandarumus - po vakaryksciu pastebejimu del stiazkes ir sienos sanduros - kita savaite kviesiuos KTU specus. Tegu prapucia.
Pabandes uzklijuot kampine juosta, po paros pamaciau kas su ja daros (išpucia), faktas kad stiprokai traukia doh.gif

QUOTE(biesas66 @ 2015 07 10, 03:33)
Ne tavo mados kad  vartociau... 

Del testo tai tikejaus kad gerokai pamazes koeficientas. Keista. Tikejaus kad tikrai 0,2 pasieksi,bet..    Ai sakei kad ir vel nespejei visko uzkamsyti.. nesiseka kazkaip tau dasimusti..  na nieko.dar trys testai ir viskas bus gerai smile.gif

Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 07 10, 04:33)
Ne tavo mados kad  vartociau... 

Del testo tai tikejaus kad gerokai pamazes koeficientas. Keista. Tikejaus kad tikrai 0,2 pasieksi,bet..    Ai sakei kad ir vel nespejei visko uzkamsyti.. nesiseka kazkaip tau dasimusti..  na nieko.dar trys testai ir viskas bus gerai smile.gif

Kas tave žino, ką vartoji, jei kaip sakoma: žiūri į knygą ir mato špygą. Pirmas testas buvo 0,444. Antras pagerėjo ir išėjo 3,7. Jei tikrai nieko nevartoji, tai užsidėk akinius ir pažiūrėk šį įrašą nuo 07:14 min. ATIDŽIAU.
Papildyta:
QUOTE(Milao @ 2015 07 09, 23:15)
Dabar aš nesupratau... Kas tie 3,7? Maniau kad sandarumo testo rezultatas 0,21.

Viską jūs teisingai supratote. Kai kuriems čia su rega ar dar kažkuo negerai.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 07 09, 21:17)
bet per mėlynas Soudal putas pučia kaip pro rėtį.

Putos netinka sandarumui pasiekti, iškart sakiau. Jos gali būti tik kaip skylės užpildas vėliau užtepamas mastika.

QUOTE(mintas @ 2015 07 09, 21:19)
Pritariu. Pagal namo konstruktyvą, kainos/kokybės atžvilgiu Bango namas turi didžiausią potencialą. Nepas&$%k Bangai parodyk sandarumo rezultatus iš pirmo karto geriausius wink.gif.

Kartelė aukštai pakelta, bet pasistengsiu wink.gif Ilgai tam ruošiausi. Įdomu kokia jų įrangos paklaida ir kaip sandariai jie savo rėmą įsideda į durų angą.
Atsakyti