Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++ klasės, Pasyvus namas - 33

QUOTE(arkava @ 2015 07 09, 14:39)
...nereikia antro statyt  biggrin.gif (o tuo labiau sito, nelabai kokybisko parduot). Reikia gerai pastatyt ir gyvent...
Tobulybei ribu niekad nėra

O kas šitam blogai?
Atsakyti
na tai auukščiau rašei apie galimus minusus, ir kad 2-ra statydamas klaidu nebekartotum....

QUOTE(cibulis @ 2015 07 09, 13:43)
O kas šitam blogai?

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 07 09, 14:13)
O ir šiaip namo statybos negali būti tobulos. Atrodo, kad jūs Bangai daug ką numatote į priekį, bet garantuoju, kad yra vietų, kur prašovėte. Visko iš anksto neįmanoma numatyti.

Jeigu aš kritikuoju, tai nereiškia, kad vien blogus dalykus matau. Iš esmės su mūsų lietuviškų meistrų patirtimi daugiau pasiekti kaip ir nelabai išeina. Aš pas save (ir ne tik) įgyvendinu daug naujovių ir dažnai susiduriu su meistrais, kurie nenori nieko keisti, stumia savo atkaltą, standartinę technologiją, mazgus ir išmintį. Kažkas nematyto jiems kaip peilis, nes nežino niuansu, negali garantuoti kokybės, negali pasakyti įkainio. Reakcija maždaug tokia, kaip šašlykų kepėjo paprašius iškepti tortą pagal kliento receptą...
Su tokiais būčiau pastatęs gal tik 1/4 namo, o jūs pastatėte beveik visą, nes pasirinkti sprendimai tai leido padaryti. Jūsų namas pastatytas pagal pakankamai tradicinę, išbandytą technologiją ir vistiek atsiranda ką keisti. O pas mane aišku, kad yra kur tobulėti, nes dauguma sprendimų tiesiai iš popieriaus lapo įgyvendinti be jokių analogų ir nėra viskas taip atidirbta. Bet galiu pasakyti, kad rimta pradžia padaryta. Jau matau, kad daug pas jus kilusių problemų su sandarumu yra išpręsta iki joms atsirandant.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 07 09, 15:08)
Jau matau, kad daug pas jus kilusių problemų su sandarumu yra išpręsta iki joms atsirandant.

Manau, kad padariau tik 4 esmines sandarinimo klaidas:

1. Reikėjo dėti medinius Doletos langus. Būtų visos bėdos su stiklajuosčių kampais ir iš esmės su langų nesandarumu atkritusios. (Dar ir metalinio kardo problemų būčiau išvengęs, dabar jei būtų galima rinktis, tikrai dėčiau medinius).
2. Reikėjo iš karto sandarinti perdangą, kai ji tik buvo sumontuota. Dar geresnis variantas - lieti monolitinę perdangą.
3. Visą vidų reikėjo ištinkuoti ir tik po to tvirtinti vandens ir nuotekų vamzdžius. Net ir pasirinkus tokį variantą, tvirtinimo vietoje vis tiek galėjo atsirasti nesandarumų.
4. Kruopščiau reikėjo montuoti komunikacijų įvadų dėžes. Teisingiau komunikacijų dėžes reikėjo montuoti įspaudžiant į gipsinį tinką. Man taip elektras rozetes montavo, nei viena rozetė neprapūtinėjo. Šį darbą reikėjo patikėti elektrikui.

Bet iš esmės visos problemos išsprendžiamos ir manau, kad viską tikrai gerai užsandarinsime.
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2015 07 09, 12:27)
Tas kanalizacijos vamzdžių sandarinimas patalpose nerimtai atrodo. Turi būti sandarinamas namo apvalkalas, o ne viskas pro kur oras eina.

O kas čia ne rimto? Už vamzdžio buvo dideli tarpai likę. Jei būtų buvę įmanoma pasiekti, tai jie būtų užtinkuoti gipsiniu tinku, bet pasiekti nebuvo įmanoma. Mano supratimu pasirinktas optimaliausias variantas: visa kiaurymė už vamzdžio užpūsta elastingomis putomis (dar ir akustiką pagerins). Tada likę oro tarpeliai, duobutės ir visa siūlė bus užsandarinta Soudal Fix All hermetiku, klijais. Galiausiai dar užklijuosime Siga juosta. Su tinku būtų paprasčiau ir pigiau, bet dabar jau per vėlu. Mano supratimu čia geriausias sprendimas. Kokį siūlote jūs?
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2015 07 09, 07:34)
Įvaduose padaryta klaida užpučiant tiek putų. Reikėjo užpūsti putų, vėliau su pirštu suspausti ir ant viršaus užtempti mastiką.

Būtent taip ir bus padaryta. Putos apipjautytos, o jų vietos bus užteptos Soudal hermetiku. Tada dar greičiausiai visą dėžės vidų išklijuosime Siga juosta.
Atsakyti
Cibuli,o tavo standumo juostos,stiklopluosto? Ne metalas?
smile.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 07 09, 18:18)
Cibuli,o tavo standumo juostos,stiklopluosto? Ne metalas?
smile.gif

Apie kurią vietą kalbi? Buvau pridėjęs daug nuotraukų, galėjai pasižiūrėti.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 07 09, 12:27)

Tas kanalizacijos vamzdžių sandarinimas patalpose nerimtai atrodo.

Man tai perdangos plokštės sandarinimas patalpų viduje pleistro pagalba labai nerintai atrodo, nors ką geriau padaryti neįsivaizduoju. Gal per tą skylutę putų pripurkšti.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 07 09, 19:33)
Apie kurią vietą kalbi? Buvau pridėjęs daug nuotraukų, galėjai pasižiūrėti.

Vieta kur oras prapucia. Macia langa ir standumo briauna. (tas kvadratinis issikisimas) Kai pagalvoji.. Negali buti metalas. Matomai is tos pacios medziagos kaip lango remas. Pas mane tai viduj metalas. Galvojau ju nedeti,bet butu buve katastrofa. Tuom isitikinau poto kai tamsus langai gauna saules. Butu susiraite... Seip,vietoj taves as viska buciau sandarines su mastikom,o ne putom is spakliais. Bet jau saukstai po pietu. Ar as teisingai supratau? Testo rezultatas 3,7?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 07 09, 17:37)
O kas čia ne rimto? Už vamzdžio buvo dideli tarpai likę. Jei būtų buvę įmanoma pasiekti, tai jie būtų užtinkuoti gipsiniu tinku, bet pasiekti nebuvo įmanoma.

Nebuvo įmanoma pasiekti smile.gif.

Aš tokį vamzdį gal tris kartus pilnai išrinkau ir vėl iš naujo surinkau, kai man jis trukdė dirbti smile.gif. Jis nesunkiai išsimauna. Taip, kad dėl nenutinkavimo už jo, aš laikyčiau tinkuotojų atmazu, ar kad ir tų santechnikų paprašyti laikinai išrinkti. Manau daugiau 20Lt už tokį 5 min darbą prašyti būtų nekorektiška.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2015 07 09, 19:13)
Testo rezultatas 3,7?

0.2 apie 3 kartus geriau nei reikia pasyviam namui.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 07 08, 22:12)
P.S. Mintai, pakartok testą, nes kai tau darė, tai pripažino, kad dar tiek daug nežinojo ir nemokėjo, kiek dabar. Nesakau, kad būtų stipriai pasikeitęs rezultatas, bet visko garsiai nesakysiu. Yra niuansų. Beje, man irgi ilgai negalėjo pagauti kelių taškų, nes vėjas buvo labai stiprus. Net per stiprus testui.

Vienintelis dalykas ką sužinočiau, tai tik daugiau namo nesandarumo vietų. Be to ir langai jau virš metų visai nereguliuoti, prieš testą darant, reikėtų pareguliuoti. Kam man tai? ~400Lt rasiu kur prasmingiau panaudoti. Namo sandarumo gerinti nežadu, užteks ir tokio sandarumo kokį pavyko pasiekti smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 09 liepos 2015 - 19:50
Mintai, bet gal tikrai pakartoti reiktų... Taigi testuotojai patys pripažino, kad testą atliko nemokšiškai, nekokybiškai, o nekokybiškas darbas turi būti tvarkomas pačių testuotojų sąskaita. Taigi turėtų pakartoti testą nemokamai.
QUOTE(cibulis @ 2015 07 08, 23:12)
P.S. Mintai, pakartok testą, nes kai tau darė, tai pripažino, kad dar tiek daug nežinojo ir nemokėjo, kiek dabar. Nesakau, kad būtų stipriai pasikeitęs rezultatas, bet visko garsiai nesakysiu. Yra niuansų. Beje, man irgi ilgai negalėjo pagauti kelių taškų, nes vėjas buvo labai stiprus. Net per stiprus testui.<{POST_SNAPBACK}>

Ir dar toje pačioje vietoje... Seną nugriovus smile.gif
QUOTE(cibulis @ 2015 07 09, 15:13)
...Visko iš anksto neįmanoma numatyti. Nebent jau statytum kokį 5 namą. Ir tas namas būti vis toks pats... <{POST_SNAPBACK}>

Įtariu kad tas PS adresuotas man asmeniškai, tai pajutau pareigą pareplikuoti.
Tikrai nesakiau kad sandarumas bus prastas. Na paminėjau senas mintis, bet čia pat paminėjau ir kaip pasikeitė nuomonė į gerą. Tai, kad spėjau, kad sandarumo testo rezultatas bus panašus į 0,4 - tai tikrai toli gražu nėra prastas rezultatas pirmam testui. Ir testuotojai gi pačiam minėjo, kad tai vienas geriausių Lietuvoj (tik nesupratau ar vienas geriausių aplamai, ar vienas geriausių iš pirmo bandymo). Netgi atvirkščiai - rezultatas geresnis, nei mano manymu verta siekti tokios konstrukcijos name dėl brangumo. Jei ne paslaptis, kiek kiek išleista visoms sigoms? Susidariau įspūdį, kad jos labai brangios. Ar skaičiuota, per kiek laiko atsipirks sigoms (papildomam sandarumui) išleisti pinigai, kaip kad labai daug kartų skaičiuota ir perskaičiuota šildymas elektra vs ŠS?
Jūsų ir Minto namai yra labai geri pavyzdžiai, kokį rezultatą reikia pasiekti. Bet Minto pavyzdys geresnis, kaip tą rezultatą pasiekti. second.gif BangO pavyzdys dar geresnis, kaip reikia siekti rezultato, bet kol rezultato nėra, tai dar ankstoka tai vertinti.
QUOTE(cibulis @ 2015 07 09, 15:13)
...Aš jau labai daug girdėjau neigiamos nuomonės apie savo namo statybos procesą: tai vatą blogai sudės ir neįmanoma su ja nieko sandaraus padaryti, tai sandarumo testo rezultatas prastas ir t.t. ...<{POST_SNAPBACK}>

Dar beje prisminiau iš antro testo filmuko - kas tas Soudal Fix All Crystal, kurį pylė po stiklajuostėmis? Nepriklijuos mirtinai? Nereiks stiklui skilus keisti su visais rėmais?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Milao: 09 liepos 2015 - 20:22
QUOTE(mintas @ 2015 07 09, 18:56)
Man tai perdangos plokštės sandarinimas patalpų viduje pleistro pagalba labai nerintai atrodo, nors ką geriau padaryti neįsivaizduoju. Gal per tą skylutę putų pripurkšti.

Mintai, pirmiausiai į tą skylę buvo pripūsta mėlynų Soudal putų. Mėlynomis putomis buvo užpūstos visos skylės dar pirmo sandarumo testo metu. Galvojome, kad iš karto pagerinsime namo sandarumą, bet per mėlynas Soudal putas pučia kaip pro rėtį. Vyrukai padarė pirmą testo dalį (lyg ir neigiamo slėgio sukūrimas), o mes per pertraukėlę kol programa skaičiavo rezultatus (tai trunka apie 30 min.) pradėjome sandarinti skyles mėlynomis putomis. Bet vien putomis nieko gero nebuvo.

Bet jei pūsti į visą skylę, tai ten gali ir visą dėžę pripūsti. Todėl buvo užpūsta tik skylės paviršius, t.y. nepučiant į gylį. O tada klijuota dviguba aliuminio folija. Ji labai gerai prilimpa prie betono - neįmanoma atplėšti. Galima klijuoti Siga, bet labai brangu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 09 liepos 2015 - 21:19
QUOTE(Milao @ 2015 07 09, 20:22)
BangO pavyzdys dar geresnis, kaip reikia siekti rezultato, bet kol rezultato nėra, tai dar ankstoka tai vertinti.

Pritariu. Pagal namo konstruktyvą, kainos/kokybės atžvilgiu Bango namas turi didžiausią potencialą. Nepas&$%k Bangai parodyk sandarumo rezultatus iš pirmo karto geriausius wink.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 09 liepos 2015 - 21:20