Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++ klasės, Pasyvus namas - 33

Pas mane požeminiame garaže drėgmė apie 70%. Temperatūros nematavau, gal kiek virš 20C, bet savaitgalį iš lauko virš +30C įėjus į garažą savijauta labai gera.
Matuota su afigienu kinietišku matuoliu, kurio pavadinimas "Made in Germany". Bet prieš matuodamas aš jį šiek tiek patikrinau - palaikiau maišiuke su šiek tiek vandens, tai parodymai užkilo virš 90%. Turėtų kilti iki 100, gal ir būtų užkilę, bet ilgai nelaukiau. Šiaip ar taip matuoklio paklaida iki 10%.
QUOTE(DEU @ 2015 07 08, 10:03)
40 - 60 procentų drėgnumas jei neklystu yra higienos norma. Tai tiek jokia problema. Ar ilgiau pasilaikius karščiams  oro drėgnumas dar kiltų sunku prognozuoti. Pagyvensim pamatysim. <{POST_SNAPBACK}>

Kol nenagrinėji temperatūrų skirtumų tarp skirtingų stiklo lapo taškų, kai dalis stiklo giliai paskandinta, tai atrodo labai graži idėja. Ar Feistas ką nors minėjo apie galimus temperatūrų skirtumus tame pačiame stiklo lakšte, atsiradančius įtempimus, skilimo riziką? Kad stiklas sušals, o pakraščiai liks šilti dėl įgilinimo - to visai nebijau. Daug stiklų, išorinis vis tiek visas bus šaltas, didelių skirtumų nebus. Riziką įžiūriu saulėkaitoje, kai viduriui įšilus pakraščiai lieka šalti.
O aliuminį ir skardą geriau neglausti prie stiklo? Galima ir taip, pvz panaudojus kokią storesnę dvipusio lipnumo juostą. Gerą palangės/stiklo tiesioginį kontaktą pasiekti netgi sunkiau, nei termiškai atskirti kad ir ta pačia lipnia juostele. Tik kuris variantas geresnis...

Medinę juostelę iš vidaus planuoju ne klijuoti, o prisukti prie angokraščio. Ji bus ir apdailinė, ir prilaikys paketą. Atsukus juostelę, gaunama galimybė pakeisti suskilusį paketą. O gal ir 2 juostelės - viena dėl tvirtumo, kita dekoratyvinė, paslepianti varžtus, priklijuota nedžiūstančiais klijais.
QUOTE(mintas @ 2015 07 08, 13:36)
Stiklo paketą įgilinti rėme siūlė Feistas savo vienoje iš knygų, tokiu būdu sumažinant stiklo paketo rėmelio šilumos tiltelio įtaką. Taip kad nemanau, kad tai didelė problema, sakyčiau net pliusą tame matau. O dėl temperatūrų skirtumo poveikio, tai esu įsitikinęs, kad plieninė palangė ir aliuminis rėmelis priklijuotas prie stiklo įtakos didesnius temperatūros svyravimus stiklo paviršiuje, bet juk pats sakei, kad taip ir standartiniuose aliumininiuose rėmuose stiklo paketas kaitinamas.
...
Dėl juostelės klijavimo, manau, ne pats geriausias sprendimas, nes juostelės klijai, kai skirtingai prilimpa irgi matosi. Sakyčiau geriausiai turėtų atrodyti stiklo paketo apačia uždažyta dažais tokios splavos, kad atkartotų fasado ar interjero spalvas. Tuomet kantelis būtų vientisos spalvos. <{POST_SNAPBACK}>

Papildyta:
Tikrai geriau, norėčiau pamatyti, bet ar konkrečiai ką nors žinot, kas tokius turi ir parodytų?
QUOTE(arkava @ 2015 07 08, 13:57)
dedamas beremi paketa neisradineciau dviracio, o daryciau kaip jau isbandyta. Nes zinomas be vienas atvejas, kai tokiais atvejais paketus teko keisti  doh.gif
Geriau gyvai pamatyt veikianti varianta (Vln bent tokiu yr) ir montuot analogiskai <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
Zinau, maciau pas ka sumontuoti ne vieni metai, pasakojo, rode, bet nepasake esminiu niuansu. Ar parodys- nzn, reikia tartis biggrin.gif Gal ir dabar i savo statomus namelius taip montuoja, nzn...
Kontakta galiu duot

QUOTE(Milao @ 2015 07 08, 12:32)

Tikrai geriau, norėčiau pamatyti, bet ar konkrečiai ką nors žinot, kas tokius turi ir parodytų?

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 07 08, 12:36)
Stiklo paketą įgilinti rėme siūlė Feistas savo vienoje iš knygų, tokiu būdu sumažinant stiklo paketo rėmelio šilumos tiltelio įtaką.

Paketų rėmeliai, tai neabejotinai menkiausiai apšiltinta namo vieta ir čia reikia pasistengti.

Užsisakinėju paketus su 20mm + 18mm + 20mm šilčiausiais termorėmeliais. Jų bendras linijinis šilumos laidumas yra apie 0,018 W/mK.
Galima paskaičiuoti kokią įtaką turės +20mm stiklo kaip izoliatoriaus išorėje ir +20mm stiklo kaip šilumos izoliatoriaus viduje šilumos perdavimui. Stiklo šiluminis laidumas 0,8 W/mK, stiklo storis 0,006m, šilumos kelias stiklu 0,04m.
0,8x0,006/0,04=0,12 W/mK
Lyginant su aliuminiu rėmeliu vienos kameros pakete (~0,09 W/mK) šis dydis (0,12 W/mK) yra labai reikšmingas ir lemtų daugiau kaip trečdaliu mažesnį šilumos laidumą.
Mano atveju 1/0,018 + 1/0,12 = 1/x ; x=0,0156 t.y. bendras laidumas sumažėtų 14%. Galvojau bus mažesnė įtaka, bet vistiek tai nėra esminis sumažėjimas. Apie papildomą 20mm paketo įgilinimą šilumos izoliacinį sluoksnį, ar šiltą lango rėmą galima pagalvoti, tik tokiu atveju reikėtų tai daryti labai apgalvotai, nes atsiranda papildoma rizika skilti paketui kažko neapgalvojus, o stiklų grūdinti vien dėl to bus finansiškai nenaudinga + prisideda mėnesis prie gamybos terminų.
Jeigu stiklas pradeda veikti kaip šilumos izoliatorius, tai skirtingose stiklo vietose susidaro skirtingos temperatūros, atsiranda vidiniai įtempimai, kurių bijo negrūdinti stiklai. Kuo labiau paketas bus įgilintas į apšiltinimo sluoksnį, tuo geriau izoliuos šilumą, bet ir stiklo pakraščiai apšiltinime bus vis šiltesni nei centras ir atsiras vis didesni vidiniai įtempimai. Tokiu atveju reikėtų grūdinti arba labai nežymiai naudoti patį stiklą kaip šilumos izoliatorių, nežymiai įgilinti į šiltalo sluoksnį.

QUOTE(arkava @ 2015 07 08, 13:47)
Zinau, maciau pas ka sumontuoti ne vieni metai, pasakojo, rode, bet nepasake esminiu niuansu. Ar parodys- nzn, reikia tartis  biggrin.gif  Gal ir dabar i savo statomus namelius taip montuoja, nzn...
Kontakta galiu duot

Elektrėnuose, violetiniame name?
Atsakyti
Jo...
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 07 08, 14:35)
Užsisakinėju paketus su 20mm + 18mm + 20mm šilčiausiais termorėmeliais.

Gaunasi 4 stiklų stiklo paketas. Sakykim kad stiklo storis 4mm, tai gaunasi stiklo paketo storis 4mm + 20mm + 4mm + 18mm + 4mm + 20mm + 4mm = 74mm

Kokį profilį žadi naudoti, kad sutalpinti tokio storio paketą? Ar tik ne apie berėmį stiklo paketo montavimą kalba eina?
Atsakyti
Vakar kartojome sandarumo testą. Rezultatas - štai čia.

Prisipažinsiu: nespėjome visų skylių užtaisyti iki pakartotinio sandarumo testo, taip pat radome naujų, jas užsandarinsime. Esminės bėdos - langai ir komunikacijų įvadai. Tikiu, kad jei gerai įstatys lauko duris, pataisysime broką, gerai užsandarinsime rekūpą (rytoj kaip tik turi pradėti montuoti vamzdžius), susitvarkysime su geoterminio įvadu ir pan., tai galutinis rezultatas bus tarp 0,1-0,15.

P.S. Mintai, pakartok testą, nes kai tau darė, tai pripažino, kad dar tiek daug nežinojo ir nemokėjo, kiek dabar. Nesakau, kad būtų stipriai pasikeitęs rezultatas, bet visko garsiai nesakysiu. Yra niuansų. Beje, man irgi ilgai negalėjo pagauti kelių taškų, nes vėjas buvo labai stiprus. Net per stiprus testui.

Todėl neabejoju, kad tik akredituotos įstaigos galutinis matavimas bus tikslus. Čia tik skylių ieškojimai. Beje, šita firma žada gauti licenziją, kad galėtų atlikti akredituotus matavimus. Dabar tai tik žaidimai, skylių ieškojimai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 08 liepos 2015 - 22:50
Apie tuos ne vieną atvejį galima ką nors plačiau?
QUOTE(arkava @ 2015 07 08, 13:57)
dedamas beremi paketa neisradineciau dviracio, o daryciau kaip jau isbandyta. Nes zinomas be vienas atvejas, kai tokiais atvejais paketus teko keisti  doh.gif
Geriau gyvai pamatyt veikianti varianta (Vln bent tokiu yr) ir montuot analogiskai <{POST_SNAPBACK}>

Violetinis Vievyje.
Peržvelgiau dar kartą tas nuotraukas, tai ten panašus, tik kiek paprastesnis variantas, nei apie kurį mąstau. Iš vidaus tvirtinimas/apdaila mediniais brūseliais. Šonai panašu kad iš išorės pridengti skardiniu kampučiu, apačia priklijuota tiesiai prie palangės. Didžiausias skirtumas palyginus su mano planuotu variantu - įgilinimo į polistirolą praktiškai nėra. Pietinėse pusėse matyt teks susilaikyti nuo įgilinimo, bet šiaurinėse tai didelės rizikos nematau.
QUOTE(BangaS @ 2015 07 08, 15:35)
Elektrėnuose, violetiniame name? <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 07 08, 20:37)
Gaunasi 4 stiklų stiklo paketas. Sakykim kad stiklo storis 4mm, tai gaunasi stiklo paketo storis 4mm + 20mm + 4mm + 18mm + 4mm + 20mm + 4mm = 74mm

Kokį profilį žadi naudoti, kad sutalpinti tokio storio paketą? Ar tik ne apie berėmį stiklo paketo montavimą kalba eina?

Čia ir yra langų gamintojų silpnoji vieta - nei vienas negali įdėti ypač šilto paketo į savo rėmus. Planuose yra ir varstomi langai su šiais paketais, bet kol kas dar nieko nekomentuosiu, nes dar daug neaiškumų ir techniškai užduotis labai sudėtinga, norisi labai didėlės varstomos dalies be jokių perskirimų.

QUOTE(cibulis @ 2015 07 08, 22:12)
Vakar kartojome sandarumo testą.

Rezultatas tikrai geras, reikia džiaugtis. Tik tos montažinės putos nėra tinkamos užsandarinti mažiems plyšiams, ten vistiek lieka skylių. Geriau naudoti juostą, hermetiką, remontinį betono mišinį ar lateksinę mastiką. Įvaduose padaryta klaida užpučiant tiek putų. Reikėjo užpūsti putų, vėliau su pirštu suspausti ir ant viršaus užtempti mastiką. Tos langų drenažo skylutės nei šis nei tas. Reikėtų užkimšti jas su kokia vata, kad oras nešvilptų, o tie keli lašiukai vandens iš rėmo prasiskverbtų. Kai yra tos skylės tai išorinė lango tarpinė atostogauja. Taip neturėtų būti sandarioje lango konstrukcijoje. Viskas tampa akivaizdu per sandarumo testą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BangaS: 09 liepos 2015 - 07:36
QUOTE(BangaS @ 2015 07 09, 07:34)
1. Rezultatas tikrai geras, reikia džiaugtis.

2. Tik tos montažinės putos nėra tinkamos užsandarinti mažiems plyšiams, ten vistiek lieka skylių. Geriau naudoti juostą, hermetiką, remontinį betono mišinį ar lateksinę mastiką.

3. Įvaduose padaryta klaida užpučiant tiek putų. Reikėjo užpūsti putų, vėliau su pirštu suspausti ir ant viršaus užtempti mastiką.

4. Tos langų drenažo skylutės nei šis nei tas. Reikėtų užkimšti jas su kokia vata, kad oras nešvilptų, o tie keli lašiukai vandens iš rėmo prasiskverbtų. Kai yra tos skylės tai išorinė lango tarpinė atostogauja. Taip neturėtų būti sandarioje lango konstrukcijoje. Viskas tampa akivaizdu per sandarumo testą.

1. Dėkui. Mane toks rezultatas tikrai puikiai tenkina. Po galutinio sandarinimo rezultatas turėtų būti apie 0,1-0,15. Tik aišku, jei viso reikalo nesugadins lauko durų montavimas, geoterminio, vandens įvado montavimas, hermezitavimas. Dabar jau patį principą žinau, todėl su vyrais dar patys praeisime visą namą.

2. Jei kalbate apie šią vietą, tai skylės bus papildomai hermetizuojamos. Aš tik nenusprendžiu kaip gražiau: panaudoti vien Soudal hermetiką ar dar visą dėžę iš vidaus išklijuoti Siga juosta. Noriu pagražinti apdailą.

3. Čia apie kurią vietą kalbate?

4. Gal geriau nerizikuosiu.

Pasidalinsiu vietomis, kurios dar buvo nesandarios. Stipriai leido per vieno lango Siga juostą. Čia langų montuotojų brokas akivaizdus.

Stipriai pūtė ir per šito rėmo sandūrą (čia to metalinio kardo rėmas). Neįsivaizduoju kaip šią vietą sutvarkyti. Nebent po apdailos bespalviu silikonu perbraukti.

Pučia net per tokias atrodytų užsandarintas skylutes. Dar vienas brokas likęs perdangoje. Čia prie perdangos irgi traukė.

Pūtė net pro laidą, kuris kerta nelaikančią, pertvarinę sieną. Tikrai nepagalvotum. Nesandari buvo ir varžtelio vieta.

Praeitą kartą nespėjome užsandarinti nuotekų vamzdžio. Čia jo viršutinė dalis. Antrame aukšte nespėjome užsandarinti alsuoklio stovo.

Pūtė ir vieno lango rėmo viršuje (juodos juostos kampe). Leido orą ir vieno lango varstymoje dalyje.

Prie HEB'o leido medienos ir sienos susikirtimo vietoje. Todėl dar praeisime kelias įtartinas vietas.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 07 09, 10:39)
3. Čia apie kurią vietą kalbate?

Ten kur vamzdžiai ir laidai kerta sandarumo sluoksnį.

Tas kanalizacijos vamzdžių sandarinimas patalpose nerimtai atrodo. Turi būti sandarinamas namo apvalkalas, o ne viskas pro kur oras eina.

Laidus ir vamzdžius dar judins šimtą kartų kol įrenginės namą ir jie vėl išsisandarins. Pragręš sieną, pir ar perdangą ir vėl išsisandarins.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 07 09, 12:27)
Tas kanalizacijos vamzdžių sandarinimas patalpose nerimtai atrodo. Turi būti sandarinamas namo apvalkalas, o ne viskas pro kur oras eina.

Laidus ir vamzdžius dar judins šimtą kartų kol įrenginės namą ir jie vėl išsisandarins. Pragręš sieną, pir ar  perdangą ir vėl išsisandarins.

Kai antrą namą statysiu, tai gal geriau žinosiu, kaip elgtis. O dabar jau yra kaip yra. Aišku, kad buvo geriau pirmą visą namą ištinkuoti, o tada komunikacijas tvirtinti. Bet nežinojau, todėl kiti tegul mokosi iš mano klaidų.

Žinoma, kad gali dar daug ką išsandarinti, todėl šitie testai yra tik preliminarūs. Tikras testas bus po galutinės apdailos. Aš dabar žinau kaip reikia sandarinti namą ir kur yra silpnosios vietos, todėl visai nebijau galimo išsandarinimo.

O ir šiaip namo statybos negali būti tobulos. Atrodo, kad jūs Bangai daug ką numatote į priekį, bet garantuoju, kad yra vietų, kur prašovėte. Visko iš anksto neįmanoma numatyti. Nebent jau statytum kokį 5 namą. Ir tas namas būti vis toks pats. Pvz., aš dabar žinau visas silpnas savo namo vietas, todėl jei statyčiau antrą tokį patį namą, tai žinočiau, ką reikia keisti, tobulinti ir kur galima išvengti problemų.

P.S. Aš jau labai daug girdėjau neigiamos nuomonės apie savo namo statybos procesą: tai vatą blogai sudės ir neįmanoma su ja nieko sandaraus padaryti, tai sandarumo testo rezultatas prastas ir t.t. Bet man atrodo, kad visas problemas tikrai išsprendėme. Ir tikrai neblogai išsprendėme. Tikiuosi, kad galutinis rezultatas mane tenkins.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 09 liepos 2015 - 14:18
...nereikia antro statyt biggrin.gif (o tuo labiau sito, nelabai kokybisko parduot). Reikia gerai pastatyt ir gyvent...
Tobulybei ribu niekad nėra

QUOTE(cibulis @ 2015 07 09, 13:13)
Kai antrą namą statysiu, tai gal geriau žinosiu, kaip elgtis. ..... Nebent jau statytum kokį 5 namą. Ir tas namas būti vis toks pats. Pvz., aš dabar žinau visas silpnas savo namo vietas, todėl jei statyčiau antrą tokį patį namą, tai žinočiau, ką reikia keisti, tobulinti ir kur galima išvengti problemų.

P.S. Aš jau labai daug girdėjau neigiamos nuomonės apie savo namo statybos procesą: tai vatą blogai sudės ir neįmanoma su ja nieko sandaraus padaryti, tai sandarumo testo rezultatas prastas ir t.t. Bet man atrodo, kad visas problemas tikrai išsprendėme. Ir tikrai neblogai išsprendėme. Tikiuosi, kad galutinis rezultatas mane tenkins.

Atsakyti