Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++ klasės, Pasyvus namas - 33

QUOTE(cibulis @ 2015 07 03, 22:26)
Pažiūrėk į save, ką kalbi. Pabūk savo veidrodžiu. Aš nebijau būti savo veidrodžiu.

ziuri ir groziesi? :/
gal geriau imk ir pagrisk teigini, kad plokscia stoga po 8 metu jau reiks remontuot .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 03 liepos 2015 - 22:32
QUOTE(madwifi @ 2015 07 03, 22:28)
gal geriau imk ir pagrisk teigini, kad plokscia stoga po 8 metu jau reiks remontuot .

Todėl. Kad. Tu. ASILAS. Jei nepatinka. PA_DUO_K. Į..........................

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Teismą.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 07 03, 22:36)
Todėl. Kad. Tu. ASILAS. Jei nepatinka. PA_DUO_K. Į..........................
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Teismą.

dar 100gr ikalei, kad toks drasus? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2015 07 03, 22:37)
dar 100gr ikalei, kad toks drasus? smile.gif

Todėl. Kad. Tave. Myliu. Rimtai.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 07 03, 22:38)
Todėl. Kad. Tave. Myliu. Rimtai.

cai tavo antra, geroji, puse prabilo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2015 07 03, 22:40)

čia

Mano

Šyklčioji.

\\\\nrjungk\

Mygtuko

Kurio

NEREIKIA
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2015 07 03, 22:40)

Kaip man nieŽŽŽŽti krumpliai. Esu iš Kauno gimimo. Čia blogai ar gerai? Atsivežk Kauną. Arba Kur man atvažiuoti?
Atsakyti
tau ryt bus geda del situ rasliavu. bet kam nespasitaiko ... koks balius, jei kita diena nebuna geda.
Atsakyti
1. Dėl remonto pradžios nesutarsim, tiek to, nebūtina. Tik dėl objektyvumo pridėsiu, kad remontuoti reiks tik hidroizoliaciją. Polistirolas irgi panašiai ilgaamžis kaip betonas.
2. Tiesiog parašiau savo subjektyvią nuomonę, kurią susidariau per ilgą laiką sekdamas čia aprašomą jūsų statybos eigą, nepagrįstą jokiais skaičiavimais. Tai vienas dalykas. Kitas dalykas yra teorinis pasamprotavimas tipo "gerą sandarumą galima pasiekti bet kokios konstrukcijos name, tik vienuose sunkiau, kituose lengviau". Tai ne visai tas pats, bet neprieštarauja vienas kita.
3. Plokščias stogas tai būtinai prakiurs, o va šlaitinis garantuotai neišsisandarins. g.gif Tai žinoma, nenuginčijama tiesa. Kaipgi galėjo pamiršti tai į Bibliją įrašyti. doh.gif
xx kWh aš sieksiu statybos aikštelėje, o ne kompe. Surašyti skaičiukus į PHPP, kad parodytų 15kWh - joks čia pasiekimas. O ir prasmės nėra, nes esmė visa jau suprojektuota, nebekeisiu, gal nebent vidinės sienos pasistumdys, kas energijos sąnaudoms įtakos jokios neturės.
QUOTE(cibulis @ 2015 07 03, 22:07)
1. Betonas, taip labai ilgaamžis. Bet plokščio stogo sumuštinio remonto pradžia - iki 10 metų. Pamatysite kaip Mintas taisys ir remontuos, kad vandenį, sniegą ir t.t. neleistų. Nebent nesakys. Nėra nei vieno ilgaamžio plokščio stogo. Tokį stogą reikia nuolatos remontuoti. Įsirenkite ir pabandykite. O kai remontuosite po 8-9 metų, mane prisiminsite. Tik garsiai nekeikite, kad nežagsėčiau.

2. Kažkaip nesusiklabame. Jūs sakėte, kad mano name su plėvelėmis ir 0,6 nebūtų, po to kai pamatėte PIR plokštes, pagalvojote apie 0,5. O kiek bus po remonto?

3. Nebūkit toks marazmatikas. Niekas ten neišsisandarins. Padarykite du dalykus: perleiskite namą per PHPP ir pasiekite 15 kWh (tai maždaug dvigubai geriau nei A++) ir įsirenkite ne elektros šildymą. Galėsite pamiršti apie visus atsiklijavusius pleistrus, nes toks namas bus daug šiltesnis nei čia daugelis stato: viskas iš akies ir šildymas su elektra. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2015 07 03, 22:58)
tau ryt bus geda del situ rasliavu. bet kam nespasitaiko ... koks balius, jei kita diena nebuna geda.

O tau nebus negėda?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 07 03, 21:07)
1. Betonas, taip labai ilgaamžis. Bet plokščio stogo sumuštinio remonto pradžia - iki 10 metų. Pamatysite kaip Mintas taisys ir remontuos, kad vandenį, sniegą ir t.t. neleistų. Nebent nesakys. Nėra nei vieno ilgaamžio plokščio stogo. Tokį stogą reikia nuolatos remontuoti. Įsirenkite ir pabandykite. O kai remontuosite po 8-9 metų, mane prisiminsite. Tik garsiai nekeikite, kad nežagsėčiau.

Nesutinku su tavo teiginiais Cibuli. As savo stoga tvarkau tik todel kad to noriu pats, o ne todel kad reikia apsaugoti nama nuo lauko dregmes prasiskverbimo. Mano namo vidus nuo lauko dregmes apsaugotas labiau uz bet kokio kito, nes hidroizoliacija uztikrina PUR putos. Pasak PUR puteju, tai puikiausiai gali buti paskutiniu sluoksniu, isskyrus reikia apsaugos nuo ultravioletiniu spinduliu. Butent tam naudojama poliureja. As nusprendziau ne tik apsaugoti nuo ultravioleto, bet ir islyginti stogo pavirsiu, todel ji isbetonavau, ir jo hidroizoliacija buvo skirta ne namo apsaugai, bet betono. Su namo apsauga pas mane viskas tvarkoje.

Kaip pavyzdi duosiu siferini ar skardini stoga. Siferio ar skardines dangos perdazymas apsaugo nama nuo lietaus prsiskverbimo i namo vidu? Jei toks stogas pradeda leisti, kas daroma? Uztenka perdazymo ar jau reikia rimciau remontuoti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 04 liepos 2015 - 08:44
QUOTE(Milao @ 2015 07 03, 23:05)
1. Tiesiog parašiau savo subjektyvią nuomonę, kurią susidariau per ilgą laiką sekdamas čia aprašomą jūsų statybos eigą, nepagrįstą jokiais skaičiavimais.

2. Plokščias stogas tai būtinai prakiurs, o va šlaitinis garantuotai neišsisandarins.  g.gif Tai žinoma, nenuginčijama tiesa. Kaipgi galėjo pamiršti tai į Bibliją įrašyti.  doh.gif

3. xx kWh aš sieksiu statybos aikštelėje, o ne kompe. Surašyti skaičiukus į PHPP, kad parodytų 15kWh - joks čia pasiekimas. O ir prasmės nėra, nes esmė visa jau suprojektuota, nebekeisiu, gal nebent vidinės sienos pasistumdys, kas energijos sąnaudoms įtakos jokios neturės.

1. Mano namo statyba nepagrįsta jokiais skaičiavimais? Jo....

2. Sutarėm: plokščias prakurs, o dvišlaitis išsisandarins. Reikia naujos stogo koncepcijos.

3. Visiškai absurdiški teiginiai. Jūs net labai daug skaičiuojate, gilinatės. Todėl statybos tikrai nevyksta spontaniškai. Turėdami PHPP ar kažkokią kitą panašią programą, galėtumėte optimizuoti namo statybas. Aišku iš esmės apšiltinimo storiai ir taip aiškūs, bet šiandieninio namo statybai tikrai reikia skaičiavimų. Ir labai daug skaičiavimų.

Beje, kokių skaičių siekiate statybos aikštelėje? Iš kur žinote, kad tiek pasieksite?
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2015 07 04, 08:24)
Nesutinku su tavo teiginiais Cibuli. Su namo apsauga pas mane viskas tvarkoje.

Labai norėčiau, kad tu būtum teisus, nes tikrai nelinkiu nieko blogo. Tik žinau, kad nebūna amžinų daiktų. O tai reiškia, kad anksčiau ar vėliau tavo stogas gali pradėti leisti vandenį. Ir plokščias stogas vandenį pradės leisti daug anksčiau nei dvišlaitis.

Beje ar su PUR putomis neprisidarei sau problemų? Taip, namas labai sandarus. Bet kiek suprantu tavo name labai daug drėgmės. Gal čia PUR putos neleidžia iš konstrukcijų pasišalinti drėgmei? Mano namas jau seniausiai visas išdžiuvęs.
Atsakyti
Mano name buvo labai daug dregmes, kol jis nebuvo pakankamai vedinamas. Irengus rekuperacine vedinimo sistema su dregme pas mane viskas tvarkoje.
Atsakyti