QUOTE(Milao @ 2015 07 03, 23:05)
1. Tiesiog parašiau savo subjektyvią nuomonę, kurią susidariau per ilgą laiką sekdamas čia aprašomą jūsų statybos eigą, nepagrįstą jokiais skaičiavimais.
2. Plokščias stogas tai būtinai prakiurs, o va šlaitinis garantuotai neišsisandarins.
Tai žinoma, nenuginčijama tiesa. Kaipgi galėjo pamiršti tai į Bibliją įrašyti.
3. xx kWh aš sieksiu statybos aikštelėje, o ne kompe. Surašyti skaičiukus į PHPP, kad parodytų 15kWh - joks čia pasiekimas. O ir prasmės nėra, nes esmė visa jau suprojektuota, nebekeisiu, gal nebent vidinės sienos pasistumdys, kas energijos sąnaudoms įtakos jokios neturės.
1. Mano namo statyba nepagrįsta jokiais skaičiavimais? Jo....
2. Sutarėm: plokščias prakurs, o dvišlaitis išsisandarins. Reikia naujos stogo koncepcijos.
3. Visiškai absurdiški teiginiai. Jūs net labai daug skaičiuojate, gilinatės. Todėl statybos tikrai nevyksta spontaniškai. Turėdami PHPP ar kažkokią kitą panašią programą, galėtumėte optimizuoti namo statybas. Aišku iš esmės apšiltinimo storiai ir taip aiškūs, bet šiandieninio namo statybai tikrai reikia skaičiavimų. Ir labai daug skaičiavimų.
Beje, kokių skaičių siekiate statybos aikštelėje? Iš kur žinote, kad tiek pasieksite?
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2015 07 04, 08:24)
Nesutinku su tavo teiginiais Cibuli. Su namo apsauga pas mane viskas tvarkoje.
Labai norėčiau, kad tu būtum teisus, nes tikrai nelinkiu nieko blogo. Tik žinau, kad nebūna amžinų daiktų. O tai reiškia, kad anksčiau ar vėliau tavo stogas gali pradėti leisti vandenį. Ir plokščias stogas vandenį pradės leisti daug anksčiau nei dvišlaitis.
Beje ar su PUR putomis neprisidarei sau problemų? Taip, namas labai sandarus. Bet kiek suprantu tavo name labai daug drėgmės. Gal čia PUR putos neleidžia iš konstrukcijų pasišalinti drėgmei? Mano namas jau seniausiai visas išdžiuvęs.