Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++ klasės, Pasyvus namas - 33

Jei rezultatu pats patenkintas, tai sveikinu.
Kai paaiškėjo, kad stoge bus vata, tai pirma mintis buvo ate ate PN ir visi A pliusai vien dėl sandarumo. Bet po PIR nuotraukų paskelbimo nuomonė pasikeitė, apie ~0,5 ir tikėjausi. Paremontavus skyles gali pagerėti iki kokių 0,3, bet 0,2 nesitikėčiau net po remontų. O po metų-kitų tikrai nenustebčiau, jei sandrumas siektų 1 ar viršytų.
Dabar jau tiki, Minto sandarumo rezultatais? smile.gif Berods kažkada išnaršęs PN duombazes? Kas nors panašaus į Minto rezultatą yra kur nors pasaulyje? Aš šiek tiek panaršiau, tai ką radau, kad iki 0,2 ar panašiai priartėję yra tik keletas pastatų su tūkstantinėm kvadratūrom, t.y. kur vidaus tūrio ir sienų santykis yra labai palankus sandarumo skaičiavimui. Minto namą manau galima skelbti Nr. 1 pasaulyje.
QUOTE(cibulis @ 2015 07 02, 12:02)
Vakar darėme sandarumo testą. 0,4440
Sakė, kad mano rezultatas tikrai papuola ir 3-5 geriausių. Pats geriausias Minto - 0,1, tada lygtai keli 0,3 eina. Ir tada jau 0,4. <{POST_SNAPBACK}>

Yra dar variantas šlaitinį stogą išbetonuoti torkretuojant. Tiesa nežinau ar kas nors Lietuvoj tuo užsiima.
QUOTE(cibulis @ 2015 07 03, 10:59)
O ir šiaip medžio niekas nepakeis statybose. Nepradės gi visi statyti namų su plokščiais stogais. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 07 03, 09:42)
Man jau seniau buvo kilusi tokia mintis kad kiaurymine perdangos plokeste gali buti nemenka problema. Ok uztaisys tas skylutes i vidu bet jai yra skyle vienoje namo puseje ir kitoje ir per jas eina skersvejis ty atvesta tiek 2a grindys o dar blogiau 1a lubos? Galimai per kazkur cirkuliuoja oras tarp siltinimo ir sienos..

Beje pas Cibuli dar nera gipso, tai kiek tu skyliu gipsui tvirtit atsiras..

Ar perdangos galai uzbetonuoti? Jei taip, tai per kur ten gali cirkuliuoti oras ?

Langai. Kur per pati rema (kampai) leidzia klausimas ar eis ka pakeisti, juk lango nedemontuosi. Gal tiesiog akrilu tas vietas ?

Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2015 07 02, 17:57)
...
Kas is to jei  reiksme 0,4 ir 0,6 lygi dvieju kaitriniu 60 vatu lempuciu skleidziamai silumai
...

Biesas skaiciavai teorini prarandama silumos skirtuma ar cia is lemos ? smile.gif

Gal kas skaiciavo ar turi nuoroda na kiek prarandam silumos priklausomai nuo sandarumo reiksmiu ?
Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2015 07 03, 11:44)
Ar perdangos galai uzbetonuoti? Jei taip, tai per kur ten gali cirkuliuoti oras ?

Langai. Kur per pati rema (kampai) leidzia klausimas ar eis ka pakeisti, juk lango nedemontuosi. Gal tiesiog akrilu tas vietas ?
Papildyta:

Biesas skaiciavai teorini prarandama silumos skirtuma ar cia is lemos ? smile.gif

Gal kas skaiciavo ar turi nuoroda na kiek prarandam silumos priklausomai nuo sandarumo reiksmiu ?

As tokiu dalyku nemoku skaiciuoti. Po sandarumo testo klausiau Cia forums,vienas narys paskaiciavo kad jei reiksmes skiriasi 0,1-u prarandama silumos kaip kad isskiria 60w lempute.
P.s. As is lempu niekada nesneku.
Atsakyti
Pas mane perdangoje niekas nepucia ir nepus nes yra monolitas kuris iki pat blokelio krasto atskiria 1a ir 2a. Tavo perdangos kiaurymes perpuciamos. Koks skirtumas tavo vidaus sandarumas kai per bloku kiaurimes isilkai pus skersvejis.. Kazkaip praziurejai isores sandarinima..

Mano supratimu jai cirkuliuoja oras tarp siltinimo ir sienos tai yra ypac blogai.

QUOTE(cibulis @ 2015 07 03, 09:59)
Šitą vietą irgi sutvarkysime. Darysime skylutę, t.y. išdaužysime tinką, pūsime putų ir užklijuosime Siga juostą. Mano medis jau turėtų būti visiškai išdžiuvęs, nes medis susitraukęs apie 3-5 mm. Gal ir bus vaikščiojimas, bet manau, kad nedidesnis nei 1-2 mm. O ir šiaip medžio niekas nepakeis statybose. Nepradės gi visi statyti namų su plokščiais stogais. Ir su medžiu galima pasiekti gerų rezultatų.
Papildyta:

Kodėl taip galvoji? Ir kodėl tau poliai problema? Man viskas gerai. Jei pavyks pasiekti 0,2 sandarumą, tai net ir polių įtaka bus nesvarbi. Nes nevertinant šalčio tiltų, mano namas pagal PHPP turi vartoti apie 15,3-15,6 kWh. Jei pavyks pasiekti apie 0,2 sandarumą, tai energijos poreikis kris iki 13 kWh. Įvertinant šalčio tiltus, viskas vėl sugrįš į 15 kWh. Be to čia kalbame apie pasyvų namą, kurio aš nežadu sertifikuoti.

O jei kalbėti apie A+ ar A++, tai mano namas gali vartoti iki 28-30 kWh. Taip kad viskas bus pasiekta su kaupu. Esu tikrai ramus. Ypač jei dar bus geoterminis, tai viskas visiškai dzin.

Geriau pats sandarumo testą pasidaryk. Tikrai nėra brangu. Nebent jau vėlu.

Papildyta:
Klausk Cibulio, tai pas ji kambario viduri is perdangos, lubu per kiaurymes ir bloku tarpus pucia vejas..

QUOTE(VilkasPilkas @ 2015 07 03, 10:44)

Papildyta:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 03 liepos 2015 - 13:13
QUOTE(*** @ 2015 07 03, 10:42)
Man jau seniau buvo kilusi tokia mintis kad kiaurymine perdangos plokeste gali buti nemenka problema. Ok uztaisys tas skylutes i vidu bet jai yra skyle vienoje namo puseje ir kitoje ir per jas eina skersvejis ty atvesta tiek 2a grindys o dar blogiau 1a lubos? Galimai per kazkur cirkuliuoja oras tarp siltinimo ir sienos..

Beje pas Cibuli dar nera gipso, tai kiek tu skyliu gipsui tvirtit atsiras..

Jei perdangą daryti normaliai, pagal taisykles, tai kiaurymėtos plokštės turi būti 'užmonolitinamos', aplink jas užliejant gelžbetonio žiedą. Tai ir tos kiaurymės patampa užaklinamos...
Atsakyti
Milao, klysti, tikrai ne geriausias. Paziurinek cia kazkurioje PN temoje Cibulis buvo nebloga sandariu namu sarasa sudares. Po savo namo sandarumo testavimo permeciau ji akimis, ir gerai pamenu, kad Cibulis tame sarase buvo itraukes ir nama su sandarumu 0,07. Gali paieskoti, man rodos, kad iskart po testo as i si foruma buvau imetes nuoroda i Cibulio padaryta sarasiuka.
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2015 07 03, 13:32)
Jei perdangą daryti normaliai, pagal taisykles, tai kiaurymėtos plokštės turi būti 'užmonolitinamos', aplink jas užliejant gelžbetonio žiedą. Tai ir tos kiaurymės patampa užaklinamos...

As maniau kad tik taip ir daroma..
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2015 07 03, 13:32)

Mano name būtent taip ir padaryta. Pradžioje buvo surinktas klojinys, o tada užpiltas betonas. Štai čia galutinis variantas.

Be to dalis perdangos yra vietoje lietas monolitas.
Papildyta:
QUOTE(Milao @ 2015 07 03, 10:23)
O po metų-kitų tikrai nenustebčiau, jei sandrumas siektų 1 ar viršytų.

Kodėl?
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2015 07 03, 13:11)
Pas mane perdangoje niekas nepucia ir nepus nes yra monolitas kuris iki pat blokelio krasto atskiria 1a ir 2a. Tavo perdangos kiaurymes perpuciamos. Koks skirtumas tavo vidaus sandarumas kai per bloku kiaurimes isilkai pus skersvejis.. Kazkaip praziurejai isores sandarinima..

O tu sandarumo testą darei? Per tavo keraminius blokelius eitų kaip per sviestą. Čia daug blogiau nei perdanga. Pasižiūrėk ir rozetes blokeliuose - tikriausiai švilpia kaip vėjas virš Baltijos jūros. Mano nei vienas rozetė neleido. Pasidaryk testą, tada galėsi kalbėti. Be to 0,444 rezultatas pasako, kad namas yra daugiau nei reikia sandarus. Todėl man iš esmės dzin, kur pučia. Aš tik geranoriškai dalinuosi informaciją, į ką reikia atkreipti dėmesį statant namą, jei nori, kad jis būtų sandarus.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 07 03, 15:26)
Mano name būtent taip ir padaryta. Pradžioje buvo surinktas klojinys, o tada užpiltas betonas. Štai čia galutinis variantas.

O tarpų tarp perdangų konstruktorius nerekomendavo užmonolitinti? Kaip matau, tik perimetru pereita...

Dar klausimas - o perdangos galų kiaurymės kaip užtaisytos? Ar žiedo betonas į jas pakliūna?

Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 07 03, 10:23)
Paremontavus skyles gali pagerėti iki kokių 0,3, bet 0,2 nesitikėčiau net po remontų.

Kodėl?
Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2015 07 03, 15:05)

Jei daroma rimtai, daro profesionalai, o ne chaltūrščikai - taip. O bet tačiau pažiūrėk aruode ar domopliuse parduodamų dėžučių nuotraukų, čia irgi kartais panašių įdeda savim pasitikintys ('o kam tas projektas', 'kam mėtyt pinigus konstruktoriui' ir pan.) statytojai - kiaurymės šviečia išorinėje sienoje, plokštės atremtos per vidurį ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2015 07 03, 14:05)

Daug kas sudeda plokštes iki pat eps ir betono nelieja, bet pas Cibulį užlieta tvarkingai.
Atsakyti