Kai paaiškėjo, kad stoge bus vata, tai pirma mintis buvo ate ate PN ir visi A pliusai vien dėl sandarumo. Bet po PIR nuotraukų paskelbimo nuomonė pasikeitė, apie ~0,5 ir tikėjausi. Paremontavus skyles gali pagerėti iki kokių 0,3, bet 0,2 nesitikėčiau net po remontų. O po metų-kitų tikrai nenustebčiau, jei sandrumas siektų 1 ar viršytų.
Dabar jau tiki, Minto sandarumo rezultatais? Berods kažkada išnaršęs PN duombazes? Kas nors panašaus į Minto rezultatą yra kur nors pasaulyje? Aš šiek tiek panaršiau, tai ką radau, kad iki 0,2 ar panašiai priartėję yra tik keletas pastatų su tūkstantinėm kvadratūrom, t.y. kur vidaus tūrio ir sienų santykis yra labai palankus sandarumo skaičiavimui. Minto namą manau galima skelbti Nr. 1 pasaulyje.
QUOTE(cibulis @ 2015 07 02, 12:02)
Vakar darėme sandarumo testą. 0,4440
Sakė, kad mano rezultatas tikrai papuola ir 3-5 geriausių. Pats geriausias Minto - 0,1, tada lygtai keli 0,3 eina. Ir tada jau 0,4. <{POST_SNAPBACK}>
Sakė, kad mano rezultatas tikrai papuola ir 3-5 geriausių. Pats geriausias Minto - 0,1, tada lygtai keli 0,3 eina. Ir tada jau 0,4. <{POST_SNAPBACK}>
Yra dar variantas šlaitinį stogą išbetonuoti torkretuojant. Tiesa nežinau ar kas nors Lietuvoj tuo užsiima.
QUOTE(cibulis @ 2015 07 03, 10:59)
O ir šiaip medžio niekas nepakeis statybose. Nepradės gi visi statyti namų su plokščiais stogais. <{POST_SNAPBACK}>